Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma V tema

QUOTE(shimmer @ 2009 11 23, 10:51)
Turiu jau keli metai oro valytuva-jonizatoriu BIONAIRE-nezinau ar kazkiek geriau, kad koki dideli poveiki daro nepasakyciau.Ijungiu dazniausiai, kai vaikas miega dienos metu ir tada, kai kambaryje susirenka daugiau zmoniu.
Ir gydancios alergologes klausiau-tai sake, kad nieko gero, bet ir nieko blogo tie valytuvai.

Bet gal brangus tie oro valytuvai?Mes turim drekintuva,bet kokia nesamone nuo jo visa aparatura kambary pabalus.O kuri bandzius tuos produktus naikinti patalynes erkems?Ir kaip jie?Ir ar jie labai brangus?
Atsakyti
Kaina ju kazkur apie 2000Lt atrodo....bijau sumeluot, nes vyras domejosi labiau...
Atsakyti
Mergaites labai vakara, mes turim ta pacia beda kaip ir jus, turiu 1,4 men mergaite kuriai deagnozuota VIDUTINIO SUNKUMO ASTMA. Noriu pasiteirauti ar teiravotes savo daktariu del vaikui neigalumo lygio nustatymo, gal kuri nors jau ta reikala susitvarket. Man buvo visi dokumentai paruosti, bet komisija ( kuria sudare vienas daktaras ) nepasirase, sakau bet pagal istatymus mums priklauso, tia kazinka numyke ir tiek doh.gif tipo jei singuliaras padeda gerkit ji ir neieskokit cia ligu. Tai taip supykau, sakau kaip ieskoti ligu, jei ji mums pripazinta, nes kasmenesi su dusimais ligonineje gulejom, po kol singuliara neisrase...

Nezinau kaip jums bet mums visi ventolinai ri fluxotidai nepadejo nei ciut, o va singulairas super thumbup.gif dabar laukiam kol sueis 1,6 men begsim darytis tyrimo kam esam elergiskos. O ar yra is cia esanciu kad elergijos nera o turit astma ? ta prasme plauciu pakitimai ?
Taip pat prasysim bronhoskopijai siuntimo i kauna, gal jos metu kas nors paaiskes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(imr @ 2009 11 23, 23:39)
Mergaites labai vakara, mes turim ta pacia beda kaip ir jus, turiu 1,4 men mergaite kuriai deagnozuota  VIDUTINIO SUNKUMO ASTMA. Noriu pasiteirauti ar teiravotes savo daktariu del vaikui neigalumo lygio nustatymo, gal kuri nors jau ta reikala susitvarket. Man buvo visi dokumentai paruosti, bet komisija ( kuria sudare vienas daktaras ) nepasirase, sakau bet pagal istatymus mums priklauso, tia kazinka numyke ir tiek  doh.gif  tipo jei singuliaras padeda gerkit ji ir neieskokit cia ligu. Tai taip supykau,  sakau kaip ieskoti ligu, jei ji mums pripazinta, nes kasmenesi su dusimais ligonineje gulejom, po kol singuliara neisrase...

Nezinau kaip jums bet mums visi ventolinai ri fluxotidai nepadejo nei ciut, o va singulairas super  thumbup.gif  dabar laukiam kol  sueis 1,6 men begsim darytis tyrimo kam esam elergiskos. O ar yra is cia esanciu  kad elergijos nera o turit astma ?  ta prasme plauciu pakitimai ?
Taip pat prasysim bronhoskopijai siuntimo i kauna, gal jos metu kas nors paaiskes  ax.gif

mano sunelis nera niekam alergiskas,bet sergame bronchine astma,nuo menkiausio gerkles paraudimo prasideda dusulys doh.gif
Atsakyti
imr, dėl neįgalumo pasakysiu tiek, kad mano mama turi ne vidutinę, o SUNKIĄ astmą, ir tai būtų negavusi grupės, bet kadangi dubliuojasi dvi ligos - jai su širdim blogai, tada jau komisija pasirašė... Baisu, bet taip dabar taupoma - ligonių sąskaita.
Nors man asmeniškai nieko nekeistų tai,kad vaikas grupę gautų, tik tiek, kad kažkiek pinigų gautų g.gif
Atsakyti
Mergaites labai vakara, mes turim ta pacia beda kaip ir jus, turiu 1,4 men mergaite kuriai deagnozuota  VIDUTINIO SUNKUMO ASTMA. Noriu pasiteirauti ar teiravotes savo daktariu del vaikui neigalumo lygio nustatymo, gal kuri nors jau ta reikala susitvarket. Man buvo visi dokumentai paruosti, bet komisija ( kuria sudare vienas daktaras ) nepasirase, sakau bet pagal istatymus mums priklauso, tia kazinka numyke ir tiek  doh.gif  tipo jei singuliaras padeda gerkit ji ir neieskokit cia ligu. Tai taip supykau,  sakau kaip ieskoti ligu, jei ji mums pripazinta, nes kasmenesi su dusimais ligonineje gulejom, po kol singuliara neisrase...

Nezinau kaip jums bet mums visi ventolinai ri fluxotidai nepadejo nei ciut, o va singulairas super  thumbup.gif  dabar laukiam kol  sueis 1,6 men begsim darytis tyrimo kam esam elergiskos. O ar yra is cia esanciu  kad elergijos nera o turit astma ?  ta prasme plauciu pakitimai ?
Taip pat prasysim bronhoskopijai siuntimo i kauna, gal jos metu kas nors paaiskes  ax.gif

Dukryte niekam nealergiska, bet turim BA.
Atsakyti
QUOTE(zeniania @ 2009 11 22, 23:14)
Bioptrona mano tevai turi, taciau neisivaizduoju net kaip naudoti ji savo mazei. Jai kai buna priepoliai, tai ji nekosti, tiesiog kvepavimas siurkstus labai pasidaro. Tai net nezinociau kur jai sviest???

O siaip mum pulmonologe pasiule paprasta oro drekintuva isigyti. Kadangi pas mums gipsines sienos visur, ir pastoviai sausa ir karsta.

Del gripu ar persalimu. Na mes geriam vakcina Boncho-munal. Tiesa kol kas tik viena men gerem. Bet nzn ar cia jis taip veikia, ar tik kad jai pradejus bent biski koset ar kvepuot sunkiau as duodu iskart flexotide 25mg ir salbutamolio pakvepuot. Ir kaip niekur nieko paskui laksto.

Na zinokit mano drauge turi oro ta valytyva su ionais is cepter firmos tai ji labai patenkinta, sako labai gerai visas dulkes surinka, ypac kai vaikai sokineja ant lovos, arba ka nors gamyni vertuvei visus kvapus surenka, jei keiti pataline na sako kad pasaka dabar as ir mastau ji isigyt kol dar nuolaida yra 20% nes litexpo buvo paroda, mano vaikas ne astmatikas bet gali ju tapt tai labai pergyvenu, o tien 5 filtrai, na mums irgi giditoja patare isygiti blush2.gif
Atsakyti
mamytes noriu paklaust ar duodat elektriniu inhaliatoriumi kvepuot [Brontex ] sirupa nuo kosulio?man atrodo sanatorijoj lyg ir kvepuodavom g.gif ar maisau? Jus gal labiau nusimanote tuose reikaluose 4u.gif
Atsakyti

Jei singulairas padeda, tai tikrai gerkit ir džiaukitės... o kad į ligoninę gulėt, tai dar nieko nereiškia, mums kiekvieną kart priimamajame primygtinai siūlydavo gultis. tik po parašu paleisdavo... ir manau daugumai tai pat. Išmokau susitvarkyti pati. Juk ligoninės vienintelis privalumas, kad gydytojas yra 5 minutėmis arčiau... net ir tą patį prednizoloną išmokom naudoti pačios.
Tiesiog manau, kad yra pakankamai daug sunkesnių ligonių, nei vidutinio sunkumo astma. tereik nustoti savęs gailėtis ir išmokti su ja gyventi. Džiaukitės kad gavot TIK astmą... tik vidutinio sunkumo astmą... Jūsų vaikas yra tikrai ne invalidas. o jei netikit įliskit paskaitinėti kokį "žvaigždučių" skyrelį... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitula @ 2009 11 24, 20:46)
mamytes noriu paklaust ar duodat elektriniu inhaliatoriumi kvepuot [Brontex ] sirupa nuo kosulio?man atrodo sanatorijoj lyg ir kvepuodavom  g.gif  ar maisau? Jus gal labiau nusimanote tuose reikaluose 4u.gif

Tik ne sirupa, o Brontex lasus galima inhaliuoti (tai skirtingos to paties vaisto formos). 4u.gif

Mums net ir ligonineje su bronchitais duodavo Brontex inhaliuot. Tik inhaliacijai reikiama doze lasu sulasindavo i nedideli kieki fiziologinio tirpalo (turetu tikti ir virintas vanduo).
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2009 11 24, 10:44)
mano sunelis nera niekam alergiskas,bet sergame bronchine astma,nuo menkiausio gerkles paraudimo prasideda dusulys doh.gif

aciu uz atsakyma.

QUOTE(Čili @ 2009 11 24, 11:29)
imr, dėl neįgalumo pasakysiu tiek, kad mano mama turi ne vidutinę, o SUNKIĄ astmą, ir tai būtų negavusi grupės, bet kadangi dubliuojasi dvi ligos - jai su širdim blogai, tada jau komisija pasirašė... Baisu, bet taip dabar taupoma - ligonių sąskaita.
Nors man asmeniškai nieko nekeistų tai,kad vaikas grupę gautų, tik tiek, kad kažkiek pinigų gautų g.gif

supratau, na mes asma matyt turessim paveldejusios is mociutes ir promociutes.

QUOTE(MAMICY @ 2009 11 24, 22:53)
Jei singulairas padeda, tai tikrai gerkit ir džiaukitės...  o kad į ligoninę gulėt, tai dar nieko nereiškia, mums kiekvieną kart priimamajame primygtinai siūlydavo gultis. tik po parašu paleisdavo... ir manau daugumai tai pat. Išmokau susitvarkyti pati. Juk ligoninės vienintelis privalumas, kad gydytojas yra 5 minutėmis arčiau... net ir tą patį prednizoloną išmokom naudoti pačios.
Tiesiog manau, kad yra pakankamai daug sunkesnių ligonių, nei vidutinio sunkumo astma. tereik nustoti savęs gailėtis ir išmokti su ja gyventi. Džiaukitės kad gavot TIK astmą... tik vidutinio sunkumo astmą...  Jūsų vaikas yra tikrai ne invalidas. o jei netikit įliskit paskaitinėti kokį "žvaigždučių" skyrelį... 4u.gif

oi ne ne tiap mane supratot, tiesiog norejom pasinaudoti galimybe gauti pinigeliu tiem patiems vaistams kurie kainuoja kaip zinome ne pacius maziausius pinigelius doh.gif tiesiog tai kad musu mociute ir promociute turi asmas, jos turi grupes, bet kazkaip jos ten ilgesniam laikui, tai sakau tada jei jau mums pripazinta , tai kodel negalima pasinaudoti ta galimybe, ir zinoma mums jos nedave. Dabar ilindus i si skyreli prisiminiau apie grupe ir uzklausiau, nei as daugiau aiskinausi kas kaip ir kodel mums jos neskyre tik tiek kad zinau kad tikrai skirdavo anksciau. Matyt dabar krize lotuliukas.gif As tikrai saves nei vaiko negailiu , patikekit manim, visada sakau kad cia maziausia blogybe is visu blogybiu, ir tirkai visada palaikau tas mamytes kurios turi vaikiukus kurie turi viena ar kita ligele. Del to gulimosi i ligonine tai nuvaziuodavom i dusinimo 2 para, ir jau budavo ne juokinga verysad.gif tad tikrai nevaziuodavom siaip kad paguleti ir pasiilseti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(katiusa20 @ 2009 11 24, 19:14)
Na zinokit mano drauge turi oro ta valytyva su ionais is cepter firmos tai ji labai patenkinta, sako labai gerai visas dulkes surinka, ypac kai vaikai sokineja ant lovos, arba ka nors gamyni vertuvei visus kvapus surenka, jei keiti pataline na sako kad pasaka dabar as ir mastau ji isigyt kol dar nuolaida yra 20% nes litexpo buvo paroda, mano vaikas ne astmatikas bet gali ju tapt tai labai pergyvenu, o tien 5 filtrai, na mums irgi giditoja patare isygiti blush2.gif

gal galit pasakyti kokia kaina to oro valytuvo?
Atsakyti