Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma V tema

QUOTE(oksy @ 2009 11 19, 13:51)
Dar net nežinau ar mums jo reikės, matysime ką sakys pulmonologė kai pristatysime alergenų atsakymą. Tikiuos, kad nereiks bigsmile.gif
Dabar labai bijau siaučiančio gripo, nes vyresnėlis jau užsikrėtė gal mažiukas išsisuks. Net bijau pagalvoti kas bus jiai tas gripas susidės su BA g.gif

ojoj, izoliuokit kažkaip vyresnėlį.. Atskira patalynė,indai,rankšluostis, kaukė jei tik įmanoma.. unsure.gif Man panika dėl tų gripų po to,kai parašė,jog sergantys BA patenka į didžiausią rizikos grupę..
Atsakyti
jau nupirkau kaukes visiem šeimos nariam, bet bijau kad virusiukas jau jį gali būti pasiekęs, nes jie abu miega vienam kambarį.
Noriu pasiklaust , nes dabar man galva kaip reikalas sujukus: ar Salbutamolis taip pat veikia kaip Ventolinas (inhaliuojami abu)?
Nes ventolino turime geriamo, o salbutamolio kvėpuojamo. Ištikus priepuoliui greičiau suveikia kvepuojami vaistukai. g.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2009 11 19, 14:44)
jau nupirkau kaukes visiem šeimos nariam, bet bijau kad virusiukas jau jį gali būti pasiekęs, nes jie abu miega vienam kambarį.
Noriu pasiklaust , nes dabar man galva kaip reikalas sujukus: ar Salbutamolis taip pat veikia kaip Ventolinas (inhaliuojami abu)?
Nes ventolino turime geriamo, o salbutamolio kvėpuojamo. Ištikus priepuoliui greičiau suveikia kvepuojami vaistukai. g.gif

ventolinas ir yra salbutamolis 4u.gif
Atsakyti
Tai gerai turėsiu po ranka mirksiukas.gif
Ačiū čili 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės, noriu paklaust-ar kurios asminukas jau persirgo gripu? mūsiškiai patenka į rizikos grupę, tai gal gydytojai iškart lieptų antivirusinių duot? Košmaras kažkoks, mano mažiui ką tik susitvarkėm su paūmėjimu ( 4-tu jau šį rudenį...), dabar-vėl gripo bijok. Jau gal reiks kokius raminančius gert. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilganosė @ 2009 11 19, 17:16)
Sveikos, mamytės, noriu paklaust-ar kurios asminukas jau persirgo gripu? mūsiškiai patenka į rizikos grupę, tai gal gydytojai iškart lieptų antivirusinių duot? Košmaras kažkoks, mano mažiui ką tik susitvarkėm su paūmėjimu ( 4-tu jau šį rudenį...), dabar-vėl gripo bijok. Jau gal reiks kokius raminančius gert.  blink.gif

Siaip gripas juk kasmet buna ax.gif
Ramybes 4u.gif ir jokios panikos 4u.gif
Nors as ir pati panikuot pradedu, kai tik isijungiu zinias ar internete paskaitau doh.gif doh.gif doh.gif blush2.gif

Svarbiausia maziau vesti vaika, kur daug zmoniu
nebendrauti su serganciais
buti gryname ore ir t.t.
Atsakyti
O kaip su darželiais, ar vedat savuosius dabar? Vedu bijodama to gripo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 11 18, 23:29)
na, hormonai nėra gerai nei vienam žmogui smile.gif
Šiai dienai maniškės geria tik singulair/monkasta ir kvėpuoja mineralinio garais, nenaudojam ventolino ir flixotido, nors reikėtų gal.. Man ranka sunkiai kyla, ir griebiuosi hormonų tik paskutiniu atveju unsure.gif

Taip aš pritariu, kad harmoniniai vaistai,ypač,vaikams, negerai,bet ką daryt kai jų reikia.Mums ir daktarė išrašius juos,bet naudojam tik pavasarį,kai prasideda žydėjimai.Klausiau daktarės ar be jų negalima,tai tipo mažas procentas vaikiui papuola,net nežinau...
Bet tikrai jie mano dukrai padeda. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Ilganosė @ 2009 11 19, 17:16)
Sveikos, mamytės, noriu paklaust-ar kurios asminukas jau persirgo gripu? mūsiškiai patenka į rizikos grupę, tai gal gydytojai iškart lieptų antivirusinių duot? Košmaras kažkoks, mano mažiui ką tik susitvarkėm su paūmėjimu ( 4-tu jau šį rudenį...), dabar-vėl gripo bijok. Jau gal reiks kokius raminančius gert.  blink.gif

manau kai raso vaikuciui vaistus nuo astmos ,turetu mamoms raminanciu israsyti,nes mane irgi baisus nerimas ima
siandien apziurejau kad ventolino sirupas be cukraus,tai gal jis tinka i inhaliatoriu pilti,ziuredamas televizoriu ramei pakvepuotu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Helga @ 2009 11 19, 18:40)
O kaip su darželiais, ar vedat savuosius dabar? Vedu bijodama to gripo verysad.gif

laikinai nevesiu, bent porą savaičių...

QUOTE(mmusyte @ 2009 11 19, 20:31)
Taip aš pritariu, kad harmoniniai vaistai,ypač,vaikams, negerai,bet ką daryt kai jų reikia.Mums ir daktarė išrašius juos,bet naudojam tik pavasarį,kai prasideda žydėjimai.Klausiau daktarės ar be jų negalima,tai tipo mažas procentas vaikiui papuola,net nežinau...
Bet tikrai jie mano dukrai padeda. cool.gif

kai reikia tai reikia 4u.gif Aš irgi duodu kai matau,kad reikia.. Jie-geriau nei antibiotikai,veikia vietiškai maždaug,nenustekena viso organizmo..
Atsakyti
jau nebežinau ,kas mano vaikui yra ,todėl kreipiuosi į čia bendraujančias mamas ,gal ką iš jūsų vaikučių toks kosulys kada kamavo.....
mano mergaitė kosti nuo rugsėjo vidurio,jautrys savaitės ,pasirgome laringitu ir toks lojantis kosulys liko,tiesa jau kokios trys savaitės iš kosti šlapiai ,į vakarą sausėja ,o vakare jau iš giliai ,skadžiai,laringitiškai....ir ko tik nedarėme ,niekas nepadeda ,visą naktį išmiega ramiai,kosti tik dieną ,

tyrimus padarėme ige-nerodo alergijos ,ant rankytės darė -taip pat nerodo,uždegimo nerodo,darėm mokamus tyrimus clamidijoms ir mikoplazmoms tirti-nėra,tyrimas dėl tuberkuliozės-nėra,karkalų negirdi,tik šiurkštus kvėpavimas...

visą internetą išmaišiau,refliuksui būdingas naktinis kosulys,bronchinei astmai taip pat,manoji naktį nekosti......
pulmonologė kalba apie bronchoskopiją ,o aš vis tikiuosi jos išvengti ,juk čia kaip operacija ,beje kai švietė plaučius,tai juose kažkokie kaujagyslių sutankėjimai,ir šidelė nuo kosulio jau truputį pažeista,geriam pananginą....

tai nejaugi eiks tą bronchoskopiją daryti,ar jau tikrai ji viską parodo,gal kam panašiai buo ,panašus kosulys vaikutį kankino
Atsakyti
Sveikutes,

As irgi esu astminuko mama.. Siandien perskaiciau spaudoje, kad Didziojoje Britanijoje visus vaikus (sveikus) iki 5 metu skiepija nuo kiauliu gripo, nes tai yra pazeidziamiausia grupe.. o kaip zinia, musu vaikiukai , be to ir dar su astma.. tai va, kazi kaip su tais skiepais pas mus? g.gif

imetu nuorodele skaitaincioms angliskai
http://www.telegraph...ne-flu-jab.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tusinuke: 20 lapkričio 2009 - 08:37