Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma V tema

Sveikutes,as cia naujoke.gal galetumete man patart? istikruju net nzn kur kreiptis.zodziu mano mazoji,kosti apie 2men,prigerem ir antibiotiku ir siaip visokiu vaistu,nieks nepadejo.pries sav buvom pas pulmonologa,tai sake,kad jai uzsiteses bronchitas ir paskyre men gerti Singulara.bijau,kad nebutu bronchine astma.savo gydytojos issireikalavau,kad duotu siuntima i vln,nes gal ji kam alergiska?tai liepe registruotis pas alergologa.gal galit placiau parasyti kaip jums nustate,kad bronchine astma?ar tai skausminga procedura?mazoji jai tiek iskentus,net sirdies operacija turejus,o jai dar net 5m nera sad.gif
Atsakyti
Labas mamytes, as ir esu pas jus naujoke. Mano maziukui 2,3m, vakar Vilniuje irase astmini bronchita ir israse Monkasta. Kai paskaiciau sitie vaistai nuo astmos. Gal zinot kuo skiriasi musu diagnoze nuo bronchines astmos? Noreciau pas alergologus, bet sako, kad vaikas per mazas, meginiai gali buti netikslus, todel nezinau ar jau pasikliauti gydytoja ar dar kitur bandyt vaziuoti, gal i Kauna?
Atsakyti
QUOTE(linalink @ 2009 11 12, 12:26)
Labas mamytes, as ir esu pas jus naujoke. Mano maziukui 2,3m, vakar Vilniuje irase astmini bronchita ir israse Monkasta. Kai paskaiciau sitie vaistai nuo astmos. Gal zinot kuo skiriasi musu diagnoze nuo bronchines astmos? Noreciau pas alergologus, bet sako, kad vaikas per mazas, meginiai gali buti netikslus, todel nezinau ar jau pasikliauti gydytoja ar dar kitur bandyt vaziuoti, gal i Kauna?

Diagnoze tapati,o pas alergologus kreipkites,jei kam alergiska,tai ir parodys kraujo tyrimas?
Papildyta:
QUOTE(dija-wife @ 2009 11 11, 22:54)
Sveikutes,as cia naujoke.gal galetumete man patart? istikruju net nzn kur kreiptis.zodziu mano mazoji,kosti apie 2men,prigerem ir antibiotiku ir siaip visokiu vaistu,nieks nepadejo.pries sav buvom pas pulmonologa,tai sake,kad jai uzsiteses bronchitas ir paskyre men gerti Singulara.bijau,kad nebutu bronchine astma.savo gydytojos issireikalavau,kad duotu siuntima i vln,nes gal ji kam alergiska?tai liepe registruotis pas alergologa.gal galit placiau parasyti kaip jums nustate,kad bronchine astma?ar tai skausminga procedura?mazoji jai tiek iskentus,net sirdies operacija turejus,o jai dar net 5m nera sad.gif

Sveiki,siaip galejo paskirt pulmonologe tyrimus.O pas alergologus ,kai kreipsites,tai padarykit kraujo tyrima(jis yra mokamas,bet uz tai tikslesnis, nei odos lopo meginis)Gal kas alergizuoja,todel isprovokuoja kosuli.Reikia tirtis,ieskoti priezasti.Sekmes!
Atsakyti
QUOTE(loresa @ 2009 11 12, 12:54)
Diagnoze tapati,o pas alergologus kreipkites,jei kam alergiska,tai ir parodys kraujo tyrimas?
Papildyta:

Sveiki,siaip galejo paskirt pulmonologe tyrimus.O pas alergologus ,kai kreipsites,tai padarykit kraujo tyrima(jis yra mokamas,bet uz tai tikslesnis, nei odos lopo meginis)Gal kas alergizuoja,todel isprovokuoja kosuli.Reikia tirtis,ieskoti priezasti.Sekmes!

Mano mergytei tai darė tyrimą iš venos,ir parodė kad sukilę alergenai,ir prirašė visokių vaistų.Tai mes juos naudojam nuo pavasario iki rudens,o po to žiemai tik singulairas.
Dar prieš tai atsimenu vežiau vilniun tirti tais mėginėliais,kur nustato kam alergiška,tai dulkių erkutėm kažkokį mažą procentą,o tipo daugiau niekam,bet tikrai ją išberdavo nuo šokolado nuo pieniškų produktų.Ir mums dar rado dermatitą.
Atsakyti
QUOTE(mmusyte @ 2009 11 12, 19:47)
išberdavo nuo šokolado nuo pieniškų produktų.Ir mums dar rado dermatitą.

nuo kokių pieniškų produktų berdavo, visų? smile.gif

Dermatitą gali iššaukti ne tik maistas ar pan., bet ir maisto priedai,chemikalai, tai,kotyrimai neranda smile.gif Maniškei taip buvo, atopinį dermatitą baisų turėjom nuo maisto priedų (dažniausiai nuo spalvotų jogurtų,sūrelių,varškės kremukų ir pan.)
Atsakyti
QUOTE(linalink @ 2009 11 12, 13:26)

Nelabai supratau del vaiko amziaus.2.3metu??? ir sako per mazas? Maniskei dar 2ieju ner ir normaliai patekom pas alergologe. Tiesa dare tyrimus tik ant odos, o del kraujo tyrimu net neuzsimine. Pofik kad jie mokami, butumem padare, bet kad nezinojom, o mum ir nesiule sad.gif
Atsakyti
QUOTE(zeniania @ 2009 11 13, 00:02)
Nelabai supratau del vaiko amziaus.2.3metu??? ir sako per mazas? Maniskei dar 2ieju ner ir normaliai patekom pas alergologe. Tiesa dare tyrimus tik ant odos, o del kraujo tyrimu net neuzsimine. Pofik kad jie mokami, butumem padare, bet kad nezinojom, o mum ir nesiule sad.gif

Mes vyresnei darem pries 3 metus, jai buvo 2. Eme is vienos, dare elergenus ant odytes nieko net neaiskine, tik paskui papasakojo esme, as tada nesupratau kas tai per dalykai BA, alergenai 4u.gif . Dabar jau zinau, bet siulyti net negalvoja, pati visur braunuos. Paskutini karta darem pernai pavasary, bet tik alergenus, nieko nerado. Siemet jau ir mazajai matau kad prasidejo problemos. Tik skirtumas tas, kad dabar jai tik 1,10, o ji jau 4 dusulio priepolius turejo, vyresne tik nuo kosulio springdavo. Uzsirasem pas savo pulmonologe, vesiu abi jau si kart, ir reikalausiu kad atliktu visus tyrimus g.gif
Atsakyti
QUOTE(zeniania @ 2009 11 12, 22:02)

būtent. Iki 3 metukų kraujo tyrimas gali būti netikslus, neparodyti alergenų.. Mano dičkei darė 1,5m tą tyrimą ir jis nerodė jokios alergijos doh.gif nors akivaizdžiai kažkam įsijautrinusi buvo... Geriau jau tokiu atveju odos dūrio mėginiai, o iš venos tyrimą daryti virš 3 metukų..
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 11 13, 10:37)
būtent. Iki 3 metukų kraujo tyrimas gali būti netikslus, neparodyti alergenų.. Mano dičkei darė 1,5m tą tyrimą ir jis nerodė jokios alergijos doh.gif nors akivaizdžiai kažkam įsijautrinusi buvo... Geriau jau tokiu atveju odos dūrio mėginiai, o iš venos tyrimą daryti virš 3 metukų..

Taip nieks nesiūlo aš ir visur pati prašiau,kad pagaliau ištirtų kas mano vaikiui yra,nes jau atsibosdavo jos tie kosuliai-dusuliai.Jau dabar jai 5 metai,tai tikrai jau mažiau serga ir trumpiau.Nes būdavo savaitę vos ištraukia darželin,o mėnesį serga.Dabar vis pasirodom vilniaus daktarei pulmononlogei.Bet ji vis kviečia dažniau mus atvažiuot,bet mes nenuvažiuojam, nes toloka važinėti. Tai daugiau į pavasary nuvažiojam.Nu kai neserga ,tai ko ten važinėti.
Atsakyti
Sveikos astmiukų mamytės 4u.gif

Viena mamytė iš dermatukų temos atrado šį tą įdomaus astmos ir alergijos gydyme. Įmetu dermatukų temos nuorodą - mamytė Ausru, jos postas apie tą gydymą išryškintas juodžiau. Gal kuriai tai bus įdomu 4u.gif

http://www.supermama...?...9351&st=504

Sėkmės jums ir jūsų vaikiukams 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamos,
Vakar pasidarėme SORPO Medicinos tyrimuose alergenų tyrimą mišrų, ten ieina 36 galimi alergenai, atsakymą turime gauti trečiadieni.Mokestis tikrai yra brangus 190 Lt. Bet ko tik nepadarysi dėl savo vaiko sveikatėlės...
Tikiuos paaiškės BA sukelėjas, nors bendras alergijos tyrimas viršijo 8 kartus leistiną normą, tai gali visi šie 36 komponentai turėti kažkoki procentą alergijos sukėlimą. g.gif

Mums alergologė net nesiūlė daryt ant odos tyrimo, nors tik iėjus į kabinetą aš iškart pasakiau ko noriu. Sakė, kad vaikui tik 5 metai ir jam bus labai sudėtinga ramiai išsėdėti 20 min, kad būtu tikslus tyrimas.

Ta proga nustatys iš kur pas mus dermatitas. Vaikas lanko darželi Regos centrą, ten yra baseinas, kurio negalime lankyt nes iškart išsausėja oda lopeliais. O vaikas kas rytą manęs klausia kodėl aš jo neleidžiu... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amica @ 2009 11 13, 11:03)
Viena mamytė iš dermatukų temos atrado šį tą įdomaus astmos ir alergijos gydyme. Įmetu dermatukų temos nuorodą - mamytė Ausru, jos postas apie tą gydymą išryškintas juodžiau. Gal kuriai tai bus įdomu  4u.gif

http://www.supermama...?...9351&st=504
Ale ir greita tu drauguze Amica biggrin.gif . Na bet musu mintys sutampa - as irgi sumasciau, kad ta info sitoj temoj lb praverstu, todel ikeliu:

"Astma ir alergijos duoda zenkla, jog organizmas prisitaike prie padidintos neurotransmiterio histamino - sensorinio vandens apytakos bei paskirstymo kune reguliatoriaus - gamybos. Pripazistama, jog astma serganciu zmoniu plauciuose yra padidejes histamino kiekis. Histaminas reguliuoja bronchu susitraukimus. Kadangi viena is vietu, kuriose praradama daug vandens, yra plauciai (del isgaravimo), histamino sukelti bronchu susitraukimai reiskia, jog kvepavimo metu isgaruoja maziau vandens, tai paprastas bei naturalus budas issaugoti kune vandeni.
Histaminas yra veiklioji medziaga, kuri ne tik reguliuoja vandeni, bet atlieka ir daug kitu funkciju: dalyvauja antibakterineje bei antivirusineje gynybos sistemoj, taip pat veikia pries svetimkunius (cheminius produktus ir baltymus). Kai organizmui pakanka vandens, sie procesai vyksta nepastebimai. Kai kunas dehidratuoja, imunine histamina gaminanciu lasteliu sistema islaivina didziuli kieki neurotransmiterio, kuris saugomas kitoms funkcijoms.
Bandymai su gyvunais parodo, jog histamino gamyba lastelese sumazeja padidinus kasdien suvartojamo vandens kieki. Abi ligos - astma bei alergijos - turi buti gydomos geriant daugiau vandens. Vidutiniskai pokyciai pastebimi po vienos-keturiu savaiciu tokio gydymo.
Dar vienas svarbus astmai aspektas yra druskos poveikis. Druskos trukumas turi itakos stipriems astmos priepuoliams. Druska yra naturalus antihistaminas. Alergiski zmones turi vartoti daugiau druskos - taip jie apsisaugotu nuo pernelyg dideles histamino gamybos.
Vanduo yra reikalingas plauciams, kad palaikytu dregme oro tarpuose ir neleistu jiems isdziuti orui ieinant ir iseinant. Esant dehidratacijai, oro tarpus nuo isdziuvimo saugo isskiriamos gleives. Pirmose astmos stadijose, gleives yra isskiriamos tam, kad apsaugotu audinius. Ateina laikas, kai isskirtos gleives susikaupia ir neleidzia orui normaliai praeiti pro kvepavimo takus. Natris yra naturalus gleiviu skaidytojas. Jis isskiriamas tam, kad atsikratytu gleivemis, kai gleives patenka ant liezuvio, jauciamas surus skonis.
Druskos reikia tam, kad ji suskaidytu plauciuose susikaupusias gleives, jas suskystintu ir isvestu per kvepavimo takus. Esant dehidracijai bei organizme veikiant vandens saugojimo mechanizmams, isijungia druskos saugojimo mechanizmas. Dalis sio organizmo veiklos yra neprarasti druskos, kuri skirta gleiviu skaidymui. Kunas privalo issaugoti tiek druskos, tiek ir vandens, pries atsipalaiduojant bronchams bei gleivems tampant pakankamai skystomis, kad galetu buti pasalintos. Kai vaiku plauciuose esama fibrocistozes, reikia nuolatos prisiminti apie si druskos ir vandens poveiki normaliam plauciu vystymuisi bei funkcijoms, taip pat ir gleiviu isskyrimui. Ziupsnelis druskos ant liezuvio, uzgerus vandeniu, apgauna smegenis ir privercia jas manyti, jog i organizma pateko daug druskos. Butent tada smegenys atpalaiduoja bronchus. Astma sergantys zmones turetu vartoti siek tiek daugiau druskos."

Istrauka is Dr. F. Batmanghelidj knygos "Jusu kunas saukiasi vandens".
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausru: 13 lapkričio 2009 - 16:21