Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma V tema

QUOTE(Čili @ 2009 11 05, 11:05)

Beje, labai padėjo patalynės šaldymas balkone thumbup.gif Dičkė be slogos nubunda, nežinau ar tai sutapimas, ar ne, bet kaip džiaugiuosi, ne tas žodis... smile.gif  4u.gif

Sakykit man irgi idomu pasidare. Mum alergologe pasake kad mazoji alergiska dulkiu erkem. Siandien visa ryra valiau, sluosciau, kraciau visa patalyne. Bet bijau kad mano dulkiu siulblys neistrauks visu tu parazitu is ciuzinio. O tas patalynes saldymas?? Ka jisai duoda?
Gal kas galit patart kaip dar kovot su tais parazitais -dulkiu erkutem? Vasara nebuvo jokiu bedu, o kai tik atsala tai pastovios slogos. Gal patalynes vedinimas tikrai pagelbetu??? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zeniania @ 2009 11 05, 10:53)
Gal patalynes vedinimas tikrai pagelbetu??? unsure.gif

kad nepakenks tai tikrai 4u.gif O daugiau tai nežinau net ką ir patarti, menka iš manęs patarėja.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zeniania @ 2009 11 05, 09:53)
Sakykit man irgi idomu pasidare. Mum alergologe pasake kad mazoji alergiska dulkiu erkem. Siandien visa ryra valiau, sluosciau, kraciau visa patalyne. Bet bijau kad mano dulkiu siulblys neistrauks visu tu parazitu is ciuzinio. O tas patalynes saldymas?? Ka jisai duoda?
Gal kas galit patart kaip dar kovot su tais parazitais -dulkiu erkutem? Vasara nebuvo jokiu bedu, o kai tik atsala tai pastovios slogos. Gal patalynes vedinimas tikrai pagelbetu??? unsure.gif

Patalų šaldymas neleidžia juose parazitams veistis, nuo erkučių iki blusų. Kuo šalčiau palaikoma, tuo geriau. Aš labai gerai pamenu, kai kaime per speigus nešdavo ant tvorų visus patalus iškabint wub.gif
Labai gerai bent porą kartų metuose išvirtinti kaldrą ir pagalvę. (Tiesa, pati virinti nebandžiau, tik 60 laipsnių.) Tuomet išsiplauna visi erkučių lavonėliai ir kakučiai.

Ir dar žinau būna kažkokie natūralūs preparatai čiužiniams ir baldams išpurkšti, Milbil gal vadinas,, man neaktualu tai ir neįsidėmėjau tiksliai, bet SM ne kartą buvau užmačius mamas kalbant g.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2009 11 05, 11:29)
Labai gerai bent porą kartų metuose išvirtinti kaldrą ir pagalvę. (Tiesa, pati virinti nebandžiau, tik 60 laipsnių.) Tuomet išsiplauna visi erkučių lavonėliai ir kakučiai.

sako vasarą prieš saulę dieną palaikant pagalves ar šiaip patalus, irgi išmiršta daug šitų gėrybių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 11 05, 10:35)
sako vasarą prieš saulę dieną palaikant pagalves ar šiaip patalus, irgi išmiršta daug šitų gėrybių biggrin.gif

O jei -30 ir lauke saulė plieskia? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2009 11 05, 11:37)
O jei -30 ir lauke saulė plieskia?  bigsmile.gif

biggrin.gif bet nešildo turbūt taip biggrin.gif biggrin.gif jei minus 30 biggrin.gif
Atsakyti
O sakykit dar toks klausimukas. Na cia gal aisku nelabai i tema.
Bet dormeo reklamuoja ta renew ciuzinuka, kad atseit jis erkem neleidzia veistis. Musu maze labai megsta pas mus ryte ateit pamiegot dar, tai kazi ar jis padetu?! Nes naujas ciuzinys pramustu skyle musu piniginej.
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 11 05, 10:44)
biggrin.gif  bet nešildo turbūt taip biggrin.gif biggrin.gif jei minus 30 biggrin.gif

tai kad lygintuvas turbūt geriau įšildo. Man atrodo net ne šilumoj esmė, o saulės ultravioletiniuose spinduliuose mirksiukas.gif

QUOTE(zeniania @ 2009 11 05, 10:50)
Bet dormeo reklamuoja ta renew ciuzinuka, kad atseit jis erkem neleidzia veistis. Musu maze labai megsta pas mus ryte ateit pamiegot dar, tai kazi ar jis padetu?! Nes naujas ciuzinys pramustu skyle musu piniginej.

Aš asmeniškai pati esu dar neapsisprendusi čiužinių klausimų, tad negaliu ir nieko protingo pasakyt.
Bet jums patarčiau dabar taip greitai tiek daug pasikeitimų nedaryt g.gif pradžiai išplauk viską ką tik gali, čiužinius nuvilkus irgi išplauk kiek karščiau nebijai. O paskui pagal situaciją matysi ar dar reik papildomų priemonių.
Atsakyti
zeniania,pirma,ką aš padariau, tai išnešiau nelabai mylimus pliušinius žaislus iš namų smile.gif Užuolaidas keitėm roletais, tapetus - dažytom sienom.. Senus baldus išvežėm, kilimą gydytojos rekomendacijom palikom tik vieną (4 kambarių bute), tam,kad turėtų kur dulkės nusėsti, o visur kitur plikas parketas... Siurblį pirkom su keletu filtrų... KAs čia dar.. Nežinau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 11 05, 10:57)
kad nepakenks tai tikrai 4u.gif O daugiau tai nežinau net ką ir patarti, menka iš manęs patarėja.. blush2.gif

Cili pritariu tau del patalu isnesimo i lauka per salcius.Mano mociute visuomet taip darydavo, o mama dar po siai dienai kiekviena ryta isnesa savo pagalve i balkona (istiklintas).Sako visas brudas issala.O vasara deda pries saulute,gal,kad dregme isgaruotu, visviena galvos ir prakaituoja,nevien suaugusiu,bet ir vaiku g.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 11 05, 14:55)
zeniania,pirma,ką aš padariau, tai išnešiau nelabai mylimus pliušinius žaislus iš namų smile.gif Užuolaidas keitėm roletais, tapetus - dažytom sienom.. Senus baldus išvežėm, kilimą gydytojos rekomendacijom palikom tik vieną (4 kambarių bute), tam,kad turėtų kur dulkės nusėsti, o visur kitur plikas parketas... Siurblį pirkom su keletu filtrų... KAs čia dar.. Nežinau smile.gif

Na pas mus istapetuotas tik vienas kambarys, kuriame miegam, pakeist tapetus dabar butu sunkoka, kadangi sienu aukstis pas 5m, tai cia butu grandiozinis remontas man. Kituose kambariuose kol kas tik gipsas.
Senu baldu kaip ir neturim, sofa dengiu pledu, kuri iskratau kaskeleta dienu, manau dabar reiks dazniau. Kilimu irgi neturim, visur tik laminatas.
Zaislus irgi manau reiks isnest pliusinius. Gaila ju nei vieni vaiku namai nei darzeliai neima.
Atsakyti
QUOTE(zeniania @ 2009 11 05, 12:50)

Sveiki,
pasidalinsiu patirtimi. Mums irgi visiskai neargumentuotai pasiule atsikratyti kates. Sunkia sirdimi isvezeme ja pasisveciuoti. Po pusmecio, kai aprimo problemos, grazinome ir dabar vel gyvename kartu biggrin.gif
Del patalu irgi sunku pasakyti... As issigandau ir pasikeiciau viska: ciuzini, antklodes, pagalves. Pirkau ne Dormeo, bet Lonas gaminius (jie dar brangesni doh.gif , bet ju charakteristikos man pasirode rimtesnes). Dabar miegame ant sintetinio pluosto ciuzinio. Atsikeliam be slogos.
Kiek ziniau, sintetinio pluosto patalu saldyti nelabai pataria, kadangi jiems pavojinga dregme.
Kambaryje nuolat dregnu skuduru valau dilkes, vedinu, drekinu.
Aisku, sunku viska pakeisti ir tapetus, ir kilimus, bet, manau, galima palaipsniui keisti ir stebeti rezultatus.
Sveikateles Jums!
Atsakyti