Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma V tema

Sveikos mielosios. Visgi jungiames ir mes i jusu gretas. Siandien buvom santariskese. Mums pripazino bronchu astma. Israse singulairo/monkasta pasirinktinai, sake galim pasirinkt patys, bet gydytoja sake efektas vis tiek vienodas.
Stai kas man uzkliuvo. As jusu pasisakymu del inhaliatoriu prisiskaiciau ir uzsiminiau pulmonologei, kad tuba mes turim nusipirke patys, o vat noretumem inhaliatoriaus jei galima su nuolaida. Man grieztai uzdraude juo naudotis, nors uzsiminiau tik apie fiziologini skysti pakvepavimui. Sake astmatikams (ar BA turintiems)grieztai nerekomenduojama kvepuot garais, o juo labiau vaistazolem. Anot jos nezinia kokie aitrus ar vaistazoliu kvapai gali sukelt priepoli.
Zodziu alergologe dar istyre , kad musu mazoji alergiska dulkiu erkutem. Ji miega ant sintetines pagalves ir naudoja sintetine kaldra, bet rytais megsta ateit pas mus "damiegot". O mes naudojam pukine pataline. Teks keist. Dar sake drekinti kambario ora, ir ismest visus pliusinius zaislus.
Dar kai ko nelabai supratau. Alergologe sake kad mazoji nera alergiska nei suniui nei katinui (mes turim abu), bet katina rekomendavo ismest. Tai vat pasimetem, jei nealergiska, tai blin ar butina?! Nes katinas mazosios mylimiausiasis.
Atsakyti
QUOTE(Jeleza @ 2009 11 04, 16:25)
Sveiki, noreciau paklaust ar INFLUCIDAS yra grinai homeopatinis ar augalinis, daug atsiliepimu geru girdziu g.gif

Berods, homeopatinis. Nete galima susirasti sudėtį.
Mano vaikui jis jokio poveikio nedaro, aš jei pagal instrukcijas pačiulpiu kas valandą - man širdis pradeda kalatotis po trijų tablečių, ir taip silpna pasidaro kad į žemes lįst noris doh.gif žodžiu, mums visai netiko. Dar iš niekieno negirdėjo tokio pasisakymo g.gif
Atsakyti
QUOTE(zeniania @ 2009 11 04, 18:43)
Sveikos mielosios. Visgi jungiames ir mes i jusu gretas. Siandien buvom santariskese. Mums pripazino bronchu astma. Israse singulairo/monkasta pasirinktinai, sake galim pasirinkt patys, bet gydytoja sake efektas vis tiek vienodas.
Stai kas man uzkliuvo. As jusu pasisakymu del inhaliatoriu prisiskaiciau ir uzsiminiau pulmonologei, kad tuba mes turim nusipirke patys, o vat noretumem inhaliatoriaus jei galima su nuolaida. Man grieztai uzdraude juo naudotis, nors uzsiminiau tik apie fiziologini skysti pakvepavimui. Sake astmatikams (ar BA turintiems)grieztai nerekomenduojama kvepuot garais, o juo labiau vaistazolem. Anot jos nezinia kokie aitrus ar vaistazoliu kvapai gali sukelt priepoli.
Zodziu alergologe dar istyre , kad musu mazoji alergiska dulkiu erkutem. Ji miega ant sintetines pagalves ir naudoja sintetine kaldra, bet rytais megsta ateit pas mus "damiegot". O mes naudojam pukine pataline. Teks keist. Dar sake drekinti kambario ora, ir ismest visus pliusinius zaislus.
Dar kai ko nelabai supratau. Alergologe sake kad mazoji nera alergiska nei suniui nei katinui (mes turim abu), bet katina rekomendavo ismest. Tai vat pasimetem, jei nealergiska, tai blin ar butina?! Nes katinas mazosios mylimiausiasis.

vakar per tv ryte snekejo apie alergine astma,jei vaikas alergiskas kokiam tai gyvunui ,laikyti ne viena o kelis gyvunus ,tada alergenai 'susipesa' ir nealergizuoja vaiko
Atsakyti
QUOTE(mmusyte @ 2009 11 03, 21:00)
Man atrodo kad ir aš pirksiu Montekastą.O jūs kaip ar kitus vaistus naudojat žiemą?

Mes dabar naudojam tik Monkasta ( dar tik nuo pirmadienio), pries tai gerem 2 men. Singuliar. Dabar dar geriam Cirosept lasiukus. Imuvasha purskiu dabar tik kai buna sloga. Nes ir taip daug gauna vaistu vaikas.

QUOTE(Jeleza @ 2009 11 04, 17:25)
Sveiki. Mes sian pas savo daktare buvom, ji kai isgirdo kad praeita men monkasta vietoi singularo emem, tai oi..oi..Sake, kad tik singulara imtumem.

Kokie jos argumentai? g.gif
Atsakyti
[quote=grazina37,2009 11 04, 21:20]
vakar per tv ryte snekejo apie alergine astma,jei vaikas alergiskas kokiam tai gyvunui ,laikyti ne viena o kelis gyvunus ,tada alergenai 'susipesa' ir nealergizuoja vaiko.
sveikos mergaitės. man labai sunkiai sekasi rašyti, nes nesusigaudau ka ir kur spausti blush2.gif man įdomu, ar gali buti ir taip kad tie alergenai ne susipeš o visi kartu dar labiau alergizuos
Atsakyti
Na nezinau kaip ten kas. Bet alergologei uzsiminiau kad mes turim ir suni ir katina. Ji nusistacius tik pries katina. Pikta kad neargumentuotai tiesiog pasiule katino atsikratyti sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2009 11 04, 19:08)
Berods, homeopatinis. Nete galima susirasti sudėtį.
Mano vaikui jis jokio poveikio nedaro, aš jei pagal instrukcijas pačiulpiu kas valandą - man širdis pradeda kalatotis po trijų tablečių, ir taip silpna pasidaro kad į žemes lįst noris  doh.gif žodžiu, mums visai netiko. Dar iš niekieno negirdėjo tokio pasisakymo  g.gif

Kad anotacijoje parašyta kas porą val jas gerti.. Aš per dieną sugeriu 3 - tai šalutinio jokio nepajutau, o naudą mes su abiem dukrytėm didelę jaučiam Influcido... smile.gif Kaip visada - kaip kam wink.gif

Dėl inhaliatoriaus
nesąmonė gryna. Astmatikams draudžiami KARŠTI garai, vėsius net sanatorijose po 10-15 dienų duoda kvėpuoti doh.gif Be to, mes naudą didelę apturėjom tai net nemąstom atsisakyti šio reikalo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2009 11 04, 21:37)
Mes dabar naudojam tik Monkasta ( dar tik nuo pirmadienio), pries tai gerem 2 men. Singuliar. Dabar dar geriam Cirosept lasiukus. Imuvasha purskiu dabar tik kai buna sloga. Nes ir taip daug gauna vaistu vaikas.
Kokie jos argumentai? g.gif

Nezinau, pradejo purtyti galva, sako neapsaugo jis taip gerai kaip singularas. Sako kiek mamu ateina, tai su monkasta vaikai neilgai be BA isbuna. Ta prasme, kad singulara geriant(ypatingai silpnesniems vaikams) tikimybe pragyvent be sirgimu ilgesni laika yra didesne. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeleza @ 2009 11 04, 22:11)
Nezinau, pradejo purtyti galva, sako neapsaugo jis taip gerai kaip singularas. Sako kiek mamu ateina, tai su monkasta vaikai neilgai be BA isbuna. Ta prasme,  kad singulara geriant(ypatingai silpnesniems vaikams) tikimybe pragyvent be sirgimu ilgesni laika yra didesne. g.gif

man tokie gydytojų pasakymai iškart kvepia šališkumu, pažįstant visą pogrindį vaistų skyrimo ir "bonusų" už skiriamus tam tikrus vaistus... Deja, sveikata mažiausiai rūpi tiems gydytojams, dažnai jie suskystėja prieš agentų nemenkus prizus cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 11 04, 20:45)
Kad anotacijoje parašyta kas porą val jas gerti.. Aš per dieną sugeriu 3 - tai šalutinio jokio nepajutau, o naudą mes su abiem dukrytėm didelę jaučiam Influcido... smile.gif Kaip visada - kaip kam wink.gif

visus homeopatinius vaistus ūmiu atveju pradžioj vartoja labai dažnai ir atsiradus pagerėjimui retina iki tų 3 kartų per dieną. Trys tabletės per dieną - profilaktinis rėžimas rolleyes.gif mums jis nepadeda. Cinnabsino stebuklingo poveikio irgi nepastebėjau, Bronchialis-Heel - taip pat. unsure.gif Aišku, galop pagerėja, bet neaišku nuo kurių veiksmų ar tiesiog savaime.

Dėl inhaliavimo su žolelėm tai aš sutinku, kad atsargiai reikėtų. Manajai dar visad labai visi bronchai užūmėja jei kokiu rezorbanu krūtinę ar padukus patepdavau, tai inhaliacijas su kokiais eukaliptais daryt net nebandau. Apskritai, jin vaikas kuris jaučiasi žymiai geriau kai vėsu, šiltos inhaliacijos irgi schmoll.gif , bet vat kosuliui užėjus šilta arbatytė visad palengvina.
Tiesa, mes dabar naudojam ultragarsinį inhaliatorių, man kažkaip susivaideno, kad kai pradeda kvėpuot druską, taip ir ima pliupsniais kosėt. Šiandien su pediatre pakalbėjom, sako ne iš pirmo žmogaus tą girdi g.gif bet niekada negirdėjusi nieko panašaus iš tų, kurie naudoja paprastą inhaliatorių (bet jie visi šiltų garų?). Klausiau kodėl taip gali būtų, sakė nežino, gal kad dalelės skirtingų dydžių..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Coccinela: 04 lapkričio 2009 - 23:27
QUOTE(Coccinela @ 2009 11 04, 23:25)
bet niekada negirdėjusi nieko panašaus iš tų, kurie naudoja paprastą inhaliatorių (bet jie visi šiltų garų?).

Mūsų tik šaltą garą meta smile.gif Nežinau ar tai paprastas, ar nepaprastas hihihi.gif Pradedant kvėpuoti kokį mineralinį, sukosėja porąkart,bet taip drėgnai, ir viskas.. Naktį ramiai miega smile.gif

Beje, labai padėjo patalynės šaldymas balkone thumbup.gif Dičkė be slogos nubunda, nežinau ar tai sutapimas, ar ne, bet kaip džiaugiuosi, ne tas žodis... smile.gif 4u.gif

Dar apie homeopatinius. Aš žinau, kad apsirgus reikia itin dažnai juos vartoti wink.gif Bet tas tris dozes per dieną geriam kai yra šansų apsirgit, na, tarkim profilaktikai, lauke pašalus ar kontaktuojant su ligoniais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 11 05, 08:05)
Beje, labai padėjo patalynės šaldymas balkone thumbup.gif Dičkė be slogos nubunda, nežinau ar tai sutapimas, ar ne, bet kaip džiaugiuosi, ne tas žodis... smile.gif  4u.gif

Kaip džiugu ne tas žodis thumbup.gif
Atsakyti