Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma V tema

Vaikai auga, tai ir svoris didėja hihihi.gif

Pas mus vaikas miega turbūt 14-18 laipsnių šilumos kambary. Nors dabar pakankamai šilta lauke, bet ryte radau su vėsiais skruostukais o šoniukas ant kurio gulėjo - šiltas šiltas, bet lyg ir nedrėgnas. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2009 10 27, 11:18)
O nuo ko tas svoris turetu dideti nuo vaistu? Jei atsakymas butu taip, kad svoris dideja nuo asmos.

Jo, diskusija buvo, kad vaistai nuo astmos iššaukia svorio padidėjimą 4u.gif Na, džiaugiuosi, kad maniškei taip nėra, o ir čia daug mamų atsakė, kad nedidėja.
Coccinela teisi - vaikai auga ir svoris didėja biggrin.gif
Atsakyti
Šiaip iš tikrųjų tai svoris gali didėti arba mažėti, jei astma kenkia organams, organizmas netoleruoja vaistų, ypač hormoninių.. Bet tai nėra normalu ir pateisinama - ai, astmininkas. Reikia surasti priežastį.

Na, bet vaikai gi auga neproorcingai ir netolydžiai. Žiūrėk, tai į ilgį ištįso, tai į plotį padrūtėjo. Ir tas kartais tiesiog dienom matosi.
Atsakyti
sveikutes. 4u.gif
na mes sergam asma,tiesa vaistukus kol naudojom singulari buvom kuduciai.dabar vaistu nenaudojam jokiu tai lyg svoris pradejo didet.tai nebesuprantu kaip cia yra. doh.gif
maniau kad pasveikom ir augam.didejam.
Atsakyti
Na dėl mažiuko svorio tai penktadieni su šeimos gydytoja pasitarsiu, gal nuramins biggrin.gif
O kosulys vis kankina, netgi jau norėjo skambinti iš darželio auklėtoja,kad atvažiuočiau pasiimti. Joms taip pat stresas.
Laukiu nesulaukiu rytojaus ryto, ką pasakys plaučių gydytoja. Ji mums patarė dar neskubėti vaiko badyti su tais tyrymais, bet greičiausiai nebėra ko laukti...
Atsakyti
na, mes jokiu svorio pakitimu nepastebejom. tik augam smile.gif tiesa, vartojam tik singulaira ir ventolina per tarpine kai reikia. hormonu privengiam.

norejau dar paklausti tu, kuriu vaikai vartoja singulaira. nepastebejote daugiau prastu nuotaiku, liudnumo ar agresyvumo? prisiskaiciau tiesiog kad neretai buna salutinis poveikis toks. ant musiskio to nepastebejom, bet mes neseniai dar naudojam singulaira
Atsakyti
QUOTE(kietute @ 2009 10 27, 19:41)
na, mes jokiu svorio pakitimu nepastebejom. tik augam smile.gif tiesa, vartojam tik singulaira ir ventolina per tarpine kai reikia. hormonu privengiam.

norejau dar paklausti tu, kuriu vaikai vartoja singulaira. nepastebejote daugiau prastu nuotaiku, liudnumo ar agresyvumo? prisiskaiciau tiesiog kad neretai buna salutinis poveikis toks. ant musiskio to nepastebejom, bet mes neseniai dar naudojam singulaira

Naudojam Singuair 4 mg antra menesi, nieko nepastebejau t.y. prastu nuotaiku, liudnumo ar agresyvumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 27 spalio 2009 - 20:11
Sveikos mamytes, musu mazoji 3.7 metu, persirgo kaires puses plauciu uzdegimu, po ligonines gryzome namo ir lygiai po savaites prasidejo ciudai. Rytais vaikas pradejo ciaudeti, ir kai uzeina isterikos priepuolis, kai kas nors ne pagal ja, pradeda verkti ir koseti iki uzdusimo. Zinoma gavome siuntima pas pulmonologa, diagnoze alerginis rinitas su bronchine astma, prirase kruva vaistu su ingaliatoriais, pagerem dvi savaites, jokiu pakitimu, kaip ciaudejo rytais taip ir ciaudeja. Vel pas pulmonologa kontrolei, israse dar kruva kitu vaistu, pakeitus tuos, paliko tik singulara ir purskiama ventolina. Paklojau dar 100 Lt, vel dvi savaites bandymu ir nieko, vel jokiu pakitimu.Nuejau jau pas savo gydytoja, o ta ir sako, nuimkit viska palikit tik singuliara, organizmas pas vaika jau taip nusodintas, kad nebekovoja pats, reikia kelti imuniteta. Gal kas buvot susidure su panasia situacija, nezinau jau ko griebtis, vaiko gaila, hormonus kemsu, kaip saldainius.
O kas del singularo, nezinau gal tai tik sutapimas, bet vaikas istiesu pasidare agresyvus ir nekontroliujamas, o gal tai tik pasekme to kad sedi namuose 2 menuo o ne mylimiausiam darzelyje
Atsakyti

Mes Singuliara vartojam pusantro mėnesio, bet vaiko būdas nepasikeitė.
Pasiklausiau dėl svorio, tai sakė kad neturėtu augt nuo singuliaro. smile.gif

Šiandien buvome pas pulmonologe, pasiklausė plaučiukus, o ten švilpesys verysad.gif
Taigi liepė nutraukt singuliara, išrašė salbutamolio ir fliksotido kvėpuot ryte ir vakare, o kai gausim atsakymą iš alergologo tai dar ir zyrteko gert.
Tikiuos kaip nors sumažinsim kosulį. Jau gaila vaiko, kai taip užsikosti net aš pradedu doh.gif
Papildyta:
Dar norėjau paklausti ar jūsų mažyliams vartojant Sulbutamoli ir Fliksotidą nebuvo kokių pašalinių poveikių ?
g.gif
Atsakyti
Mamkos,kurioje vaistineje maziausia priemoka uz singulair?Rase kazkuri mama,kad norfos vaistineje,tai siandien buvau--paskaiciavo vienai pakuotei 30Lt doh.gif O,man reikia abiem vaikams.
Papildyta:
QUOTE(oksy @ 2009 10 28, 16:41)
Taigi liepė nutraukt singuliara, išrašė salbutamolio ir fliksotido kvėpuot ryte ir vakare, o kai gausim atsakymą iš alergologo tai dar ir zyrteko gert.
Tikiuos kaip nors sumažinsim kosulį. Jau gaila vaiko, kai taip užsikosti net aš pradedu  doh.gif
Papildyta:
Dar norėjau paklausti ar jūsų mažyliams vartojant Sulbutamoli ir Fliksotidą nebuvo kokių pašalinių poveikių ?
g.gif

Mano vaikinui plauciai svilpia kas antra savaite.Kviepuojame flixotide dviguba doze (jie hormoniniai) ir geriame singulair.Po savaiteles svilpimas praeina.Tik beda ta,kad vel pradejo berti nuo ju doh.gif Ne vien mazaji,bet ir dydiji sunu.
Atsakyti
Mamytes, norejau paklausti ar jusu vaikuciams sergantiems astma, ar gulde i skyriu istirti, gal dare bronchoskopija ar kitokius tyrimus?
Atsakyti
QUOTE(lovely @ 2009 10 28, 21:00)
Mamkos,kurioje vaistineje maziausia priemoka uz singulair?Rase kazkuri mama,kad norfos vaistineje,tai siandien buvau--paskaiciavo vienai pakuotei 30Lt doh.gif O,man reikia abiem vaikams.
Papildyta:

Mano vaikinui plauciai svilpia kas antra savaite.Kviepuojame flixotide dviguba doze (jie hormoniniai) ir geriame singulair.Po savaiteles svilpimas praeina.Tik beda ta,kad vel pradejo berti nuo ju doh.gif Ne vien mazaji,bet ir dydiji sunu.

Siaip nelabai gal rasi, visas vyras aplakste(pas mus mieste tik6 yra), visur primoket reikia. Daugelis ima monkasta, esam bande, nemaciau skirtumo ir primoketi nereikia smile.gif Man ir abiem reikia ax.gif
Atsakyti