Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma V tema

QUOTE(fenia @ 2009 10 25, 23:09)
sveikos mamytes,gal kas tvarketes invaliduma del alergines astmos?sergam nuo 6men.singuliair+flixotid+ventolin+fliksonaze vartojam pastoviai,vidutinio sunkumo ?
Papildyta:
dar norejau paklaust ar astma sergantys jusu vaikuciai prakaituoja miegodami?nes maniskis tai slaputelis,kad ir salta kambari g.gif  ypac pries paumejima',esu girdejus, kad visi astmatikai prakaituoja,noreciau isitikint.

Pries kelias dienas rasiau, kad darzelyje vaikas labai prakaituoja per pietu miegeli. Bet kad butu asmos pablogejimas t.y. paumejimas nepasakyciau. Mums dabar yra slapias kosulys. O kur galima butu paskaityti apie ta prakaitavima sergant asma?

Cituoju savo zodzius:

"Pas mus darzelyje silta labai. Nuo rugpjucio men. perejom i kita grupe.
Ir dabar kai lauke labai silta, darzelio viduj labai kaitina radijatoriai. NIekas ju nereguliuoja. Ir jau trys dienos is eiles vaikas pabunda po pietu miegelio slapias. Visa pizamyte labai dregna. Atrodytu, kad apsisiojo, bet ten prakaitas. Vaikutis putlokas, bet dar taip nera buve. Keiciau pizamytes i plonesnes, trumpesnes. Bet tas pats, pizamos po miegelio darzelyje labai dregnos. Pirmadieni bandysiu nunest i darzeli adijaliuka, toki medvilnini, plona. Ir uzdesiu pizamyte tokia maikute su trumpom rankovem ir sortukais trumpais. Gal pades? Nes dabar vaikai miega po plonais, bet vilnoniais, tokiais surksciais adijliukais. Pati darzelyje po tokiu gulejau. Tarybiniais laikais. Galvoju, kad tas kosiuliukas, gali buti nuo sito prakaitavimo. Atidjom savaitgaliui kelione pas senelius i kita miesta. Bandysim but namie.
"

Pasilikom namie, i vakara eisim pas gyd. Paklausiu kaip del to prakaitivimo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 26 spalio 2009 - 11:24
Nuo vakar pradejom naudoti citrosepta. Duodu po 3 lasiukus. 3 kart dienoj. Jei nebus jokiu reakciju, duosiu po 5 lasiukus 3 kart dienoj. Siandien nutarem pasilikti namie, i darzeli nejom. Po pietu miegelio eisim pas gyd.
Atsakyti
Sveiki, norėčiau pasidalinti savo sūnelio liga su jumis.
BA sergame visai nesianiai pusantro mėnesio. Galima sakyti ,kad sūnus ją gavo gimtadienio proga verysad.gif Sūnui 5 metukai, pernai sirgo pirmą kartą bronhitu (pasirodo tuomet jau buvo astmos požymių), bronhitą išsigydėme antibiotikais. O rugpjūčio 21d. prasidėjo košmaras. Pirmiausia tai išgastis, 3 dienos reanimacija, o vėliau gydytojai ir tyrimai.
Pulmonologė siuntė pasidaryt elergenų tyrymą, kuris parodė kad norma viršija net 8 kartus.
Nuo pat ligos pradžios geriamia Singulair, bet kosulys nedingsta, tai trečiadieni eisime vėl pas gydytoją greičiausiai gausime stipresnių vaistų.
Noriu paklaust ar papildomai vartojate inhaliatorius, padedančius slopinti kosulį?
Ar alergologas atliekantis tyrymą (kai piešia ant odos) gali nustatyti elergenus?
Ar nuo BA vaikai nepriauga daugiau svorio? Nes gal jau man vaidenasi, bet sūnus auga į plotį. Tai mato netgi mano pažystami.
Esu žiauriai pasimetusi unsure.gif
Tiesa dėl Singulair kramtomų tablečių pirkimo, aš labai skaudžiai nukentėjau kai pirmam kursui pirkau Šiauliuose Valerijono vaistinėje, turėjau damokėti 44 Lt.
Antra kursą pirkau Norfos vaistinėje ir nepatikėsit - nereikėjo visai damokėti bigsmile.gif

Papildyta:

Kai gulėjome lygoninėje, tai man gydytoja sakė kad visi lygoniai turintys plaučių ligų problemų linkę prakaituoti.
Kogero tai pirmas ispėjimas, kad reikia pradėt gilintis ir ieškoti ligų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2009 10 26, 16:32)
Noriu paklaust ar papildomai vartojate inhaliatorius, padedančius slopinti kosulį?
Ar alergologas atliekantis tyrymą (kai piešia ant odos) gali nustatyti elergenus?
Ar nuo BA vaikai nepriauga daugiau svorio? Nes gal jau man vaidenasi, bet sūnus auga į plotį. Tai mato netgi mano pažystami.
Esu žiauriai pasimetusi unsure.gif
Tiesa dėl Singulair kramtomų tablečių pirkimo, aš labai skaudžiai nukentėjau kai pirmam kursui pirkau Šiauliuose Valerijono vaistinėje, turėjau damokėti 44 Lt.
Antra kursą pirkau Norfos vaistinėje ir nepatikėsit - nereikėjo visai damokėti bigsmile.gif

Uzjauciu del patirtu kosmaru.Mes turime tarpine, per kuria kviepuojame flixotide,taip pat geriame singulair.Penktadieni eisime pas pulmonologe apziurai ir vaistukus baigiame.Reikes i norfos vaistine uzsukti pasiziureti kokia priemoka.Kai dviem vaikam reikia pirkti ir kas menesi primoketi po 60Lt,tai norisi nupirkti kuo pigiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(fenia @ 2009 10 26, 00:09)
dar norejau paklaust ar astma sergantys jusu vaikuciai prakaituoja miegodami?nes maniskis tai slaputelis,kad ir salta kambari g.gif  ypac pries paumejima',esu girdejus, kad visi astmatikai prakaituoja,noreciau isitikint.

Maniškės abi labai smarkiai prakaituoja, ypač galvytės.. Kasos net šlapios po miego būdavo jau nuo kelių mėnesių amžiaus,sakė tai būdinga BA smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Čili @ 2009 10 26, 18:02)
Maniškės abi labai smarkiai prakaituoja, ypač galvytės.. Kasos net šlapios po miego būdavo jau nuo kelių mėnesių amžiaus,sakė tai būdinga BA smile.gif

Tai va kur suo pakastas doh.gif Mano abu vaikinai nuo mazu dienu prakaituoja,plaukuciai slapi,vyresnelio trumpi tai dar taip nesimato, o maziuko kasos iki peciu, tai visuomet slapi plaukuciai doh.gif O,as net nezinojau, kad cia BA kalta verysad.gif
Atsakyti
todėl vaikučius labai gerai vilkti vilnoniais arba šilkiniais rūbeliais. Aišku, brangiai tas kainuoja... bet medvilnė palyginti nenoriai drėgmę garina.. unsure.gif

Manoji miega su nemažai pravertu langu ir be jokio šildymo kambary, po šilta anklode, dažniausiai vis tiek prasispardo iki juosmens. Tai lyg ir nustojo prakaituot. O vat anksčiau kol dar miegodavo pietų miego tai niekas nepadėjo - ar namie, ar darže, ar su anklodėm ar be - vienodai sukaitus ir raudona prabusdavo.

Aš kažkaip linkus manyti, kad tiesiog vieni žmonės miegodami prakaituoja, kiti ne. O kuris vis prakaituoja, tai jam lengviau peršalti, plaučių ligas susigaudyti.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2009 10 26, 18:56)
todėl vaikučius labai gerai vilkti vilnoniais arba šilkiniais rūbeliais. Aišku, brangiai tas kainuoja... bet medvilnė palyginti nenoriai drėgmę garina..  unsure.gif

Manoji miega su nemažai pravertu langu ir be jokio šildymo kambary, po šilta anklode, dažniausiai vis tiek prasispardo iki juosmens. Tai lyg ir nustojo prakaituot. O vat anksčiau kol dar miegodavo pietų miego tai niekas nepadėjo - ar namie, ar darže, ar su anklodėm ar be - vienodai sukaitus ir raudona prabusdavo.

Aš kažkaip linkus manyti, kad tiesiog vieni žmonės miegodami prakaituoja, kiti ne. O kuris vis prakaituoja, tai jam lengviau peršalti, plaučių ligas susigaudyti..  g.gif

Rengiu medvilniniais rubeliais, jokiu sintetiniu.O,miega isvedintuose kambariuose,temperatura nustatyta nakciai tokia, kad nebutu salta,o taip pat ir karsta, nosies gleivine labai sauseja ypac mazajam.
Atsakyti
Aha, mano mažius irgi pastoviai suprakaituoja miegodamas unsure.gif Tik dabar kai užkaista, tai mėgsta nusiklostyt ir miegot be antklodės. Bet visko buna, o miegamąjam, sakyčiau, visai normali temperatūra (+18-19 C)
Atsakyti
QUOTE(oksy @ 2009 10 26, 16:32)

Idomiai del Norfos vaistines, reiks pasidometi. Aciu uz informacija.

O del alergenu patarciau pasidaryt visa paletu alergenu: ikvepiamu ir maistiniu.
Siaip mano nuomone tiksliauni alerginiai tyrimai yra daromi is venos kraujo. Paima megini ir tyria.

Buvom pas gyd.Tai sake, kad sia savaite reiktu namie pabut. Gerkle raudona, bet nedaug. Kosulys gyd. pasirode grazus, ta prasme atsikosti. Del prakaitavimo, sake kad jei sergi asma, nebutinai turi prakaituoti. Tai ziuresim kaip bus mums toliau.
Ir ka apie ta prakaitavima pasakys alergologe.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 26 spalio 2009 - 20:41
Pirmą kartą girdžiu apie prakaitavimą smile.gif maniškei šitas visiškai nepasiteisino, nes tikrai visiškai neprakaituoja nei miegodama, nei lakstydama, nei prieš ar per paūmėjimą 4u.gif

O dėl svorio, pas mus čia irgi diskusija kažkada aštri buvo, vieningos išvados neprieita, bet didesniajai daugumai vaikų, man atrodo, svoris prie BA nedidėjo 4u.gif

citroseoptą gėrėm visa šeima, stebuklų nebuvo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bishojo @ 2009 10 26, 21:26)
Pirmą kartą girdžiu apie prakaitavimą  smile.gif maniškei šitas visiškai nepasiteisino, nes tikrai visiškai neprakaituoja nei miegodama, nei lakstydama, nei prieš ar per paūmėjimą  4u.gif

O dėl svorio, pas mus čia irgi diskusija kažkada aštri buvo, vieningos išvados neprieita, bet didesniajai daugumai vaikų, man atrodo, svoris prie BA nedidėjo  4u.gif

citroseoptą gėrėm visa šeima, stebuklų nebuvo  biggrin.gif

O nuo ko tas svoris turetu dideti nuo vaistu? Jei atsakymas butu taip, kad svoris dideja nuo asmos.
Atsakyti