Tai gal mums tik sutapimas buvo, kad kai Ribomunylį naudojom, vis tiek visos zarazos iš eilės kibo
Mamytes, kuriu vaikuciai serga alergine astma-ar lankote darzelius?ar daznai serga?ar blogiau nebuna?kaip aukletojos reaguoja i jusu vaikucius?ar labiau atsizvelgia?
QUOTE(Rugsėja @ 2009 10 08, 10:12)
Sveikos mamytes rimtai pradejau dometis astma, po vakarykscio sunaus dusulio priepuolio iki pamelynavimo, per menesi antras bronchitas su dusimais rimtais, siandie eisim pas gydytoja, siaip jokiu elergiju vyriukas neturi, bet is vyro puses, visi vyriskos lyties atstovai turi astma, itariu, kad gali buti paveldeta... kokie dabar turetu buti gydytojo zingsniai, siusti pas pulmonologa? dabar geriam antibiotikus ir ventolina, per priepuolius gydytoja kazka suleidzia... Gal galetumete kas nors suteikti daugiau informacijos... aciu
siūlyčiau kuo greičiau nueiti pas pulmonologą. ypač kol dar nesibaigė bronchitas. Jis skirs tinkamą gydymą ir nebereiks be reikalo antibiotikų gerti . suleidžia jums tikriausiai prednisoloną (hormonas). Aš turiu namie tabletėm... pernai kelis kart teko vartoti... bet šiaip tai čia jau kritiniu atveju vaistas...(apie hormonų naudą jaunam organizmui tikriausiai nereik pasakoti). Kad neturit alergijų dar nieko nereiškia. o šiaip tai jei giminėj yra visa linija sergančių, tai gali ir Jums tekti
dėl ribomuniliu ir pan preparatų, tai aš esu kategoriškai prieš. jau apie skiepus šneka, kad šalutinis poveikis gali būti asminiai susirgimai ir visokie kitokie biesai, bet skiepų nors nauda kažkokia ir apčiuopiama. o ribomuniliai? neįtikins manęs niekas, kad galima pamatuoti nors vienam žmogui jo poveikį. imuninė sistema labai sudėtingas ir jautrus mechanizmas... kam kištis dirbtiniais chemikalais į jo darbą...kolkas niekas neišsiaiškino kas sukelią tą pačią astmą, leukemiją, kodėl susergama diabetu... galbūt tereik pastimuliuoti organizmą, kad užskurtų koks leukemijos mechanizmas?
užpraeitą žiemą mano didzioji sirgo su trumpom pertraukom... iš rudens gyd rekomendavo imunotrofiną. nupirkau. bet taip ir negirdžiau... net nežinau kodėl... Nu ir padėjo. praktiškai nesirgo per visą sezoną. eilinių keliadienių slogų neskaitau. būtume sugėrę, sakyčiau "nu kaip nerealiai padėjo... "... Matyt užtenka atiduoti duoklė farmacininkam, o jie jau už jus savo dievam pasimeldžia gerti nėra būtina
Mano mazaji beria nuo Singulair Maniau,kad vejaraupiai, siandiena pas pediatre nulekem, o pasirodo nubere nuo vaistu.Patare pora dienu pavartoti ir jei berimas dides,vaistu vartojima nutraukti Dar tik savaite kaip naudojame, o kosuliuka apmazino,nezinau kokius kitus vaistus skirs.Inchaliacijas darome su Flixotide,o kokie dar buna geriami?
QUOTE(MAMICY @ 2009 10 08, 19:45)
dėl ribomuniliu ir pan preparatų, tai aš esu kategoriškai prieš. jau apie skiepus šneka, kad šalutinis poveikis gali būti asminiai susirgimai ir visokie kitokie biesai, bet skiepų nors nauda kažkokia ir apčiuopiama. o ribomuniliai? neįtikins manęs niekas, kad galima pamatuoti nors vienam žmogui jo poveikį. imuninė sistema labai sudėtingas ir jautrus mechanizmas... kam kištis dirbtiniais chemikalais į jo darbą...kolkas niekas neišsiaiškino kas sukelią tą pačią astmą, leukemiją, kodėl susergama diabetu...
Aš irgi labai nenorėjau duoti, bet vis kažkaip pagalvodavau, kad gydytoja geriau žino, tokį daiktą skirdama ir duodavau. Gal ji ir geriau žino, bet tiesiog mano vaikui šitas preparatas netiko. Dabar jau nei už ką neduočiau
QUOTE(lovely @ 2009 10 08, 19:53)
Mano mazaji beria nuo Singulair
Maniškį irgi šiek tiek beria
QUOTE(shimmer @ 2009 10 08, 17:31)
Mamytes, kuriu vaikuciai serga alergine astma-ar lankote darzelius?ar daznai serga?ar blogiau nebuna?kaip aukletojos reaguoja i jusu vaikucius?ar labiau atsizvelgia?
mum labai nepasiseke su darzeliu vienintelis jis musu rajone, o iki kt toloka. kai pradejo lankyti, prasidejo kaip ir visiem bedos nesibaigiancios... apie aukletojas isvis patyliu, kam zmones dirba jei vaiku nekencia ar nesugeba to darbo dirbti. kai pasakiau, kad astma ir jei priepuoliukas uzeitu man iskart skambintu, tai tokia isterija pakele, ant viso darzelio stauge "jums ka, astma!!! jezau kaip tu galejai susirgt!!!!'' vaikas stovejo stabo istiktas, kaip ir as pati o paskui prasidejo, jusu vaikas istisai kosti, jusu vaikas sloguoja ir ciaudi ( tai nesem is gyd pazyma, kad turim alergini rinita). o kai netycia uzsukau dienos vidury i grupe kazkoki popieriuka uznest, dar karta apstulbau...langai pradaryti (lapkricio vidury), ne vienas langas, o 4 langai , o vaikai susodinti nugarom i langus prie staliuku kazka veikia..nes nei piesdavo jie, nei darbeliu darydavo.tada supratau is kur tos ligos ir buciau nusikaltele, jei savo vaika grusciau i toki darzeli savo noru... o ka jau klabet apie vaistu davima, ko gero dar nunuodytu arba isvis demesio nekreiptu i besikankinanti vaika...nuosirdziai tikiuosi, kad kt darzeliuosr padetis kitokia. teisybe, pries kokus metus buvo pasirode straipsniu, kad atsidare darzelis sanarorija kaip tik vaikuciam su astma. ES remiant padarytas remontas, patalpos vedinamos nuolat, vyksta spec manksteles, patalyne irgi kaip priklauso. taip apsidziaugiau, paskambinau. ir gavau kaip skurliu per veida: "jus ka mamyte, kur mum sveikus vaikus det, i gatve varyti? stokit i eile, bet nestikekit patekt'' paklausiau, gal priima pagal diagnozes sunkuma, gal reikia gyd pazymos kokios..atsake nesnekekit nesamoniu, is kur pas jus tokios zinios. nu bet laikrasty skaiciau gyresi baisiai, matyt kokiu spec teveliu vaikuciam tas darzelis...
QUOTE(*ABC* @ 2009 10 09, 23:08)
O,koks pas jus berimas pavieniai spuogiukai ir nieztintys?
QUOTE(lovely @ 2009 10 08, 20:53)
Mano mazaji beria nuo Singulair Maniau,kad vejaraupiai, siandiena pas pediatre nulekem, o pasirodo nubere nuo vaistu.Patare pora dienu pavartoti ir jei berimas dides,vaistu vartojima nutraukti Dar tik savaite kaip naudojame, o kosuliuka apmazino,nezinau kokius kitus vaistus skirs.Inchaliacijas darome su Flixotide,o kokie dar buna geriami?
Papasakok apie berima, kaip js atrodo ar niesti?
QUOTE(*ABC* @ 2009 10 10, 00:08)
QUOTE(Amelita @ 2009 10 10, 14:18)
Spogiukai iskile -raudoni ir nieztintys,nusidrasko iki kraujo.Kaip ir rasiau maniau,kad vejaraupiai nes labai panasus, tik galvute ne vandeninga.Plius mums labai isplito dermatitas, tokio nera buve nuo gimimo,lopai po sedmenimis ir rankytes nuo riesu iki alkuniu Gaila vaiko
Mano dukryte irgi buvo pabere. Bet pries pat pradedant naudoti singuliar. Tai tepem gyd. israsytais vaistukais, padejo. Bet buvo maziukai maziukai spuogeliukai, kasesi juos. Panasu buvo i prakaitine. O dabar tu spuogeliu nera, bet dukryte kartais pasikaso. Galvoju gal iprato. Gyd. alergologe sake, kad per jos praktika, nuo singuliar isbere tik 1 vaika. O gyd. tokia jau apie 40 metu.
QUOTE(Amelita @ 2009 10 11, 11:23)
Mano dukryte irgi buvo pabere. Bet pries pat pradedant naudoti singuliar. Tai tepem gyd. israsytais vaistukais, padejo. Bet buvo maziukai maziukai spuogeliukai, kasesi juos. Panasu buvo i prakaitine. O dabar tu spuogeliu nera, bet dukryte kartais pasikaso. Galvoju gal iprato. Gyd. alergologe sake, kad per jos praktika, nuo singuliar isbere tik 1 vaika. O gyd. tokia jau apie 40 metu.
Musu pediatre sake,kad yra keli vaikai kuriuos beria nuo siu vaistu,iskaitant ir mano berniuka.
QUOTE(lovely @ 2009 10 11, 12:26)
Musu pediatre sake,kad yra keli vaikai kuriuos beria nuo siu vaistu,iskaitant ir mano berniuka.
Nesmagu.