Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma V tema

QUOTE(Coccinela @ 2009 10 07, 10:26)
Neskiepyčiau  schmoll.gif
Pasigilinkite į vakcinas, nepasigėdykit iš vakaro pasiklaust pavadinimo gamintojo ir nete pasiieškokit. Ne taip jau retai kaip viena iš vakcinos komplikacijų - astminiai susirgimai  schmoll.gif
Man atrodo, kad aš su skiepais savo dukrai ir prižaidžiau. Susigundžiau  geriamom vakcinom, mane viena mama buvo perspėjus, kad nete klaidžioja kad astmą gali iššaukt - galvą pakraipiau ir vis tiek sugėrėm..., nu ir ką, po pusmečio pripažino BA..  doh.gif

na mes dar nesiskiepijom nei karto nei nuo gripo nei pniaumo vakcina,astma atsirado po plauciu uzdegimo ir pliaurito,tik atvesus orams ir isejus i darzeli prasidejo vel ligos,todel ir siulo skiepytis nuo gripo,o tuo paciu ir pniaumo vakcina ,todel ir klausiu kurios skiepijo sia vakcina nuomones,su gripo skiepu viskas aisku einam ir skiepijames,o toliau matysim ka daryti blush2.gif
Atsakyti
mes irgi skiepijom,tai istikruju maziau sirgom.nors ir dabar neblogai jauciames,tpiu,tpiu tpiu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2009 10 07, 09:33)
sveikos ,noriu paklausti ar kuri skiepijote savo vaikiuka pniaumo vakcina,ar kiek sumazejo astmos priepuoliukai ,nes siandien gydytoja informavo kad astma serganciam vaikuciui priklauso nemokamas skiepas nuo gripo,ir patare kartu skiepyti pniaumo skiepa g.gif

Skiepijom jau turedami diagnoze BA. Jokio pagerejimo nepajutau schmoll.gif Sirgo tiek pat daznai, kiek ir neskiepytas.

QUOTE(persikiuks @ 2009 10 07, 12:40)
va ir mes gerem ribumonyl ( atrodo taip vadinasi). efekto nepastebejau, bet tais metais ir prasidejo BA. gal tik sutapimas? g.gif  siaip ar taip daugiau nebegeriam, o vartojam zuvu taukus ir vit C.

Tai ne mums vieniems Ribomunylis nepatiko. Mums jis ne tik kad nepadejo, bet kai tik ji gerdavom, atsirasdavo didziausia sloga doh.gif Baigiam gerti tos savaites kursa, per savaite issigydom sloga, praejus dar dviem savaitems reikia vel gerti vienos savaites kursa ir ji pradejus gerti vel atsiranda sloga doh.gif Pirmus du kartus galvojau, gal sutapimas, bet kadangi tai kartojosi ir toliau, tai daugiau to Ribomunylio nebedaviau ir niekada nebeduosiu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2009 10 03, 10:30)

Singuliar pirkau Camelijoj, su nuolaidu kortele, 4 mg- 28 tab. 29.90 Lt.
Idomu kiek kainuoja Monkasta su kompensuojamu vaistu pasu?

Mes pirkom vakar Singulair 5 mg, 28 tabl., Eurovaistineje, priemoka buvo - 26 lt.

Daktare siandien pasake, kad Monkasta neseniai musu rinkoje ir tiek patirties , kaip su Singulair'u neturi.
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2009 10 07, 11:26)
Neskiepyčiau  schmoll.gif
Pasigilinkite į vakcinas, nepasigėdykit iš vakaro pasiklaust pavadinimo gamintojo ir nete pasiieškokit. Ne taip jau retai kaip viena iš vakcinos komplikacijų - astminiai susirgimai  schmoll.gif
Man atrodo, kad aš su skiepais savo dukrai ir prižaidžiau. Susigundžiau  geriamom vakcinom, mane viena mama buvo perspėjus, kad nete klaidžioja kad astmą gali iššaukt - galvą pakraipiau ir vis tiek sugėrėm..., nu ir ką, po pusmečio pripažino BA..  doh.gif

Pilnai pritariu!
Daugumo vakcinu komlikaciju sarase - astminiai susirgimai.
Mes neskiepijome jokais papildomais skepais, nevartojome geriamu vakcinu, taciau tarp privalomu vakcinu komplikaciju irgi daznai minimos astmines ligos.
Atsakyti
QUOTE(Adade @ 2009 09 29, 15:21)
Aciu visoms atsakiusioms  4u.gif  Buvome pas pulmunologa siandien, dave pabandyti 2 savaites  monkasta. Kazkaip abejoju ar pastebesiu ar tinka jie sunui per 2 savaites ? na ziuresim  g.gif

labas,mes siandien buvom pas pulmonologe,tai irgi skyre monkasta 2savaitems.dar liepe pas alergologe nueiti.pas mus kosuliai bei sloga varvanti prasideda rugpjucio 3savite ir tesiasi iki geguzes galo.koseja sausai,daugiausia naktim.bet kai sugirdau ventolino-pagereja.beto,kazkada darem alerginius tyrimus,bet jie nieko nerode.o paimtas tepinelis is nosies rode enozofilu kieki.tai va,jau treti metai kartojasi tie kosuliai,o alergijos nerodo niekam.sako,matyt virusas.bet virusas tikrai tiek laiko nesitesia.na ziuresim,kaip mums vaistai veiks.
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2009 10 07, 10:26)

O ka gėrėt?

QUOTE(persikiuks @ 2009 10 07, 12:40)
va ir mes gerem ribumonyl ( atrodo taip vadinasi). efekto nepastebejau, bet tais metais ir prasidejo BA. gal tik sutapimas? g.gif  siaip ar taip daugiau nebegeriam, o vartojam zuvu taukus ir vit C.

Va va, mes irgi vartojom Ribomunylį. Ir po kiekvienos dozės sirgimai vis sunkiau praeidavo, o galiausiai po pusmečio diagnozė - BA. Gal čia tik sutapimas, nes ir į daržiuką tada eit pradėjom, bet manau, kad Robomunylis tik pablogino visą reikalą ax.gif
Atsakyti
Sveikutes, mes kovo men. sirgom plauciu uzdegimu.Nuo tada ir sergam visokiais kosuliais,persalimais ir t.t.virusiukais. O pasiskiepinom Pneumo23 geguzes men.
Po skiepo sergam, bet negavom nei karto antibijotiku.

Neaiskus kosulys prasidejo liepos men.gale. Spalio 1 d. alergologe nustate BA.

Nemanau,kad nuo skiepo mums ta BA.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 07 spalio 2009 - 22:02
Mes gėrėm Ribomunylį, iš rudens, gydytoja labai pasiūlė, mat, žiemą prieš tai kiauriai prasirgom doh.gif ligos suretėjo, bet pasunkėjo..
Dar tą patį rudenį skiepijau pirmu MMR skiepu. Dabar spjoviau į tą reikalą ir nebeskiepiju vaiko net nuo planinių skiepų. Antro vaiko nei už ką nebeskiepyčiau, minimum iki metų schmoll.gif
Atsakyti
gere maniskis ribomunyli, jau turedamas BA diagnoze, na ta ziema mum tikrai lengvesne buvo, nezinau sutapimas ar ne.
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif rimtai pradejau dometis astma, po vakarykscio sunaus dusulio priepuolio iki pamelynavimo, per menesi antras bronchitas su dusimais rimtais, siandie eisim pas gydytoja, siaip jokiu elergiju vyriukas neturi, bet is vyro puses, visi vyriskos lyties atstovai turi astma, itariu, kad gali buti paveldeta... kokie dabar turetu buti gydytojo zingsniai, siusti pas pulmonologa? dabar geriam antibiotikus ir ventolina, per priepuolius gydytoja kazka suleidzia... Gal galetumete kas nors suteikti daugiau informacijos... aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rugsėja @ 2009 10 08, 11:12)
Sveikos mamytes  4u.gif rimtai pradejau dometis astma, po vakarykscio sunaus dusulio priepuolio iki pamelynavimo, per menesi antras bronchitas su dusimais rimtais, siandie eisim pas gydytoja, siaip jokiu elergiju vyriukas neturi, bet is vyro puses, visi vyriskos lyties atstovai turi astma, itariu, kad gali buti paveldeta... kokie dabar turetu buti gydytojo zingsniai, siusti pas pulmonologa? dabar geriam antibiotikus ir ventolina, per priepuolius gydytoja kazka suleidzia... Gal galetumete kas nors suteikti daugiau informacijos... aciu  4u.gif

Ką suleidžia??? Kur suleidžia? Maniškei tai tik ligoninėje yra leidę prednizoloną, bet jau prie labai stipraus priepuolio... O ką daugiau galima suleisti nuo priepuolio?

Šiaip žinoma būtina pulmonologo konsultacija, kuriai reikia siuntimo.

Dar noriu papasakoti - buvom pirmadienį pas mūsų pulmonologę eilinei konsultacijai. Pulmonologė nusiuntė ištirti skrandžio... ir rado, kad pas dukrą yra gastroezofaginis refliuksas didelis, kuris taip pat gali įtakoti nesibaigiančias ir neišgydomas slogas ir nekontroliuojamą astmą 4u.gif
Jei dar nėra darytas tas tyrimas (šiaip jau labai šlykštus tyrimas) tai galima ir dėl šitos ligos išsitirti 4u.gif

Dėl skiepų, tai aš kažkaip jokio pablogėjimo nesuvedžiau, o ir ribomunilį gėrė, kai jau buvo astma, ir pagerėjimas jutosi 4u.gif
Atsakyti