Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma V tema

mums daktare uzdraude medu vartoti.sako geriau nerizikuoti. unsure.gif
Atsakyti
mano mergyte taip turi BA, ja jai pripazino esant 8men, Dieve tu mano, kryziaus kelius nuejom, nuo ko tik musu negyde. Gulem tipo kokliusas, niekaip niekas negalejo pasakyti kas jai yra. mat tik uzmigus po kokiu 20min prasidedavo kosulys labai labai stiprus ir tesdavosi kokiu 20 -30min. , o paskui vel nurimsta, pasikartodano paryciui. Viska prisimenu kaip kosmara, bijodavau nakties, gal kas pagalvos kad as kuoktelejus- melsdavausi. Buvo baisu. Paskui patekome pas puikia gydytoja i Kauno AK, pripazino BA. Kvepavom hormonus, o paskui perejom prie singuliaro. Dabar jau mano paneliai 5metai ir 6men, vaistu nevartojame 2metus. Gydytoja labai skatino kuo ilgiau maitinti krutimi, ta ir dariau maitinau iki 3metu ir 5men, nerengdavau siltai, galima sakyti vesiai, nepirkau ir neperku jokiu sintetiniu vitaminu, bet ziemai l l daug padarau svieciu spanguoliu ir geriam arbata, valgom jas su blynais. O jei susirgdavo , kosedavo duodavau jozazoliu arbateles. Paskaitykite apie jas internete labai rekomenduojama asmininkams.
Atsakyti
Sveikos mamytes, noriu prasyt jusu padet 4u.gif Mano mazajam 6-eri ir kiekviena rudeni-ziema-pavasari kenciam nuo kosulio verysad.gif atrodo viska isbandziau, gydytoja aisku israso antibiotikus ir viskas... esam alergiski ir alergologas itare jam BA , nors musu peditre neigia. esme tame, kad jam prasideda umiai kosulys sausas, kuri kankina istisai jis negali ikvept net ir taip tesisi diena nakti ir kelias paras, daznai vemia negaledamas atkoseti.Ar nebuvo kam panasiai , ar tai galetu but BA ? ka jam duot tokiu atveju ??? aciu 4u.gif
Atsakyti
Adade, mes negalime parašyti, ką duoti tokiu atveju, nes tik gydytojas tai gali pasakyti 4u.gif
Šiaip alergologai/pulmonologai specializuojasi toje srityje ir galgi jų kvalifikacija yra didesnė negu pediatrų, bet vėlgi mes negalim irgi nustatyti diagnozs, o tik gydytojai 4u.gif
Kitas dalykas, jei yra astmos priepuolis, jam suvaldyti dažniausia padeda kvėpuojamas salbutamolis. Taigi, jei yra spazmuojami plaučiai ir papurškus salbutamolio pagerėja, tai kaip ir galima stipriau įtarti astmą, aš taip manau 4u.gif
Aprašyti kosuliai galėtų būti ir astmos priepuolis.
Atsakyti
QUOTE(katuka @ 2009 09 28, 09:03)
Adade, mes negalime parašyti, ką duoti tokiu atveju, nes tik gydytojas tai gali pasakyti  4u.gif
Šiaip alergologai/pulmonologai specializuojasi toje srityje ir galgi jų kvalifikacija yra didesnė negu pediatrų, bet vėlgi mes negalim irgi nustatyti diagnozs, o tik gydytojai  4u.gif
Kitas dalykas, jei yra astmos priepuolis, jam suvaldyti dažniausia padeda kvėpuojamas salbutamolis. Taigi, jei yra spazmuojami plaučiai ir papurškus salbutamolio pagerėja, tai kaip ir galima stipriau įtarti astmą, aš taip manau  4u.gif
Aprašyti kosuliai galėtų būti ir astmos priepuolis.

be abejo suprantu, as juk ir neprasau jusu gydymo 4u.gif tik noriu pasitart ar tai galetu buti panasu i BA, nes mano pediatre tai neigia... vakar ventolino ipurskiau ( cia tikriausia panasu i salbutamoli ) ir ismiegojo iki paryciu, tai reiskia veikia?
mane tas kosulys istisinis i juoda nevilti varo, o israso mums paxeladino ar kokio sirupuko...
Atsakyti
Maniskiui irgi nuo ketvirtadienio praeito sloga, bet ji sikart kitokia ne i isore, o i vidu atrodo begtu ir kosulys sausas, ir dar kai miega atrodo tas sekretas begtu i vidu ir pradeda koseti-nei issimiegot normaliai negali doh.gif atsigeria arbatytes, atrodo palengveja.Nieko papildomai neduodu, tik tuos vaistukus kur kasdien vartojam(seretide ,monkasta, flixonase).
Ar yra jusu vaikuciams taip buve? g.gif Kas cia alergine sloga?ar astmos paumejimas?kaip gydotes tokius dalykus?
Atsakyti
Adade, O gal Jūs paprašykit siuntimo pas pulmonologą? Tegul pediatrė išrašo. Pulmonologas pakonsultuos ir bus aišku, kas mažiukui darosi. Na, bent jau ramiau bus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(shimmer @ 2009 09 28, 10:48)
Maniskiui irgi nuo ketvirtadienio praeito sloga, bet ji sikart kitokia ne i isore, o i vidu atrodo begtu ir kosulys sausas, ir dar kai miega atrodo tas sekretas begtu i vidu ir pradeda koseti-nei issimiegot normaliai negali doh.gif atsigeria arbatytes, atrodo palengveja.Nieko papildomai neduodu, tik tuos vaistukus kur kasdien vartojam(seretide ,monkasta, flixonase).
Ar yra jusu vaikuciams taip buve? g.gif Kas cia alergine sloga?ar astmos paumejimas?kaip gydotes tokius dalykus?

Tai cia jam sloga, juk jei buna didele ir bega i vidu tai ir kosti, nebutinai astmos paumejimas ir pan.
Duok actifedo, sustabdys didele sloga.

Papildyta:
QUOTE(Adade @ 2009 09 28, 08:24)
Sveikos mamytes, noriu prasyt jusu padet  4u.gif Mano mazajam 6-eri ir kiekviena  rudeni-ziema-pavasari kenciam nuo kosulio verysad.gif  atrodo viska isbandziau, gydytoja aisku israso antibiotikus ir viskas... esam alergiski ir alergologas itare jam  BA , nors musu peditre neigia. esme tame, kad jam prasideda umiai kosulys sausas, kuri kankina istisai jis negali ikvept net ir taip tesisi diena nakti ir kelias paras, daznai vemia negaledamas atkoseti.Ar nebuvo kam panasiai , ar tai galetu but BA ? ka jam duot tokiu atveju ??? aciu  4u.gif

Maniskiui trimeciui pernai ziema taip budavo, ne kiekviena sirgima, bet kas kelinta, sausas kosulys, kosedavo parom, nei miegot nei valgyt negali, vis kosti ir kosti, vemia. Tada ir nuvaziavom i klinikas, siunte nes musu gyd. buvo panasu i kokliusa. Klinikose gavom laseliniu, pagerejo, gal tiesioj vistiek skysciai daro savo ir isleido namo.
Dar kita karta kai labai labai kosejo, vaziavom i klinikas (aisku neoficialiai), pulmunologe iskart skyre ventolina, dar israse keliom, dienom prednizilono, nes vaikas kaip sakiau para be miego, nes labai vargino kosulys.
Kai jau pagerejo pripazino BA, gavom duda kompensuojama, skyre ventolina, monkasta, dar tik pusmeti pripazinti esam BA, bet tokiu kosuliu neuzeina.
Atsakyti
QUOTE(Dukra @ 2009 09 28, 11:10)
Tai cia jam sloga, juk jei buna didele ir bega i vidu tai ir kosti, nebutinai astmos paumejimas ir pan.
Duok actifedo, sustabdys didele sloga.

Papildyta:
Maniskiui trimeciui pernai ziema taip budavo, ne kiekviena sirgima, bet kas kelinta, sausas kosulys, kosedavo parom, nei miegot nei valgyt negali, vis kosti ir kosti, vemia. Tada ir nuvaziavom i klinikas, siunte nes musu gyd. buvo panasu i kokliusa. Klinikose gavom laseliniu, pagerejo, gal tiesioj vistiek skysciai daro savo ir isleido namo.
Dar kita karta kai labai labai kosejo, vaziavom i klinikas (aisku neoficialiai), pulmunologe iskart skyre ventolina, dar israse keliom, dienom prednizilono, nes vaikas kaip sakiau para be miego, nes labai vargino kosulys.
Kai jau pagerejo pripazino BA, gavom duda kompensuojama, skyre ventolina, monkasta, dar tik pusmeti pripazinti esam BA, bet tokiu kosuliu neuzeina.

Labai panasu ir mums... uzsirasiau ryt pas gydytoja o siandien ir ventolinas nebepadeda, istisai kosti, nezinau kaip istrauksim nakti dar verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Adade @ 2009 09 28, 14:12)
Labai panasu ir mums... uzsirasiau ryt pas gydytoja o siandien ir ventolinas nebepadeda, istisai kosti, nezinau kaip istrauksim  nakti dar verysad.gif

Mes saltu garu inhaliatoriu nusipirkom, tai nakti kiek kartu pagaruodavom, net nezinai ko imtis.
Atsakyti
QUOTE(Adade @ 2009 09 28, 07:24)
Sveikos mamytes, noriu prasyt jusu padet  4u.gif Mano mazajam 6-eri ir kiekviena  rudeni-ziema-pavasari kenciam nuo kosulio verysad.gif  atrodo viska isbandziau, gydytoja aisku israso antibiotikus ir viskas... esam alergiski ir alergologas itare jam  BA , nors musu peditre neigia. esme tame, kad jam prasideda umiai kosulys sausas, kuri kankina istisai jis negali ikvept net ir taip tesisi diena nakti ir kelias paras, daznai vemia negaledamas atkoseti.Ar nebuvo kam panasiai , ar tai galetu but BA ? ka jam duot tokiu atveju ??? aciu  4u.gif

šiaip tai būtinai nueiti pasikonsultuoti pas pulmonologą.
o iš kitos pusės, tai galiu pasakyti, kad mano pačios firminė liga nuo vaikystės yra bronchitai... dabar jau užaugau, bet vaikystėj tai atsimenu kosulius iki vėmimo... sausus, nepraeinančius kosulius per naktį (mama net į mokyklą sekančią dieną neleisdavo)... vaistai nelabai padėdavo... nebuvau nei alergiška... nei astmos diagnozės neturėjau... paguoda viena- užaugau biggrin.gif

Atsakyti
Aciu visoms atsakiusioms 4u.gif Buvome pas pulmunologa siandien, dave pabandyti 2 savaites monkasta. Kazkaip abejoju ar pastebesiu ar tinka jie sunui per 2 savaites ? na ziuresim g.gif
Atsakyti