Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma V tema

QUOTE(Liutasi @ 2009 09 22, 08:05)
Maniškiui prieš du metus tos trys dienos buvo kaip užkeiktos. Trys dienos daržely - trys savaitės namie, jau net juokėmės (pro ašaras) per metus susitvarkė, bet prireikė nemažai laiko ir geležinės kantrybės. Mums jau gydytoja žadėjo darželį uždrausti.  doh.gif Vos ne vos išsisukom.
Kai tik po vasaros išėjom į darželį ir mum tuoj pat prasidėjo sloga, ji jau trys savaitės niekaip nepraeina, matyt alerginė. Purškiu lufa compositum lyg ir padeda, o gal tai sūnelio normali būsena, tik kad aš per vasarą pamiršau?  g.gif

Laba diena,

jungiuosi ir aš prie jūsų verysad.gif
Istorija tokia: po dviejų obstrukcinių bronchitų diagnozavo BA verysad.gif Liepė neiti į darželį. Vaikui greitai 3 m., darželį ką tik pradėjome lankyti. Norėjau paklausti, ar daug jūsiškių eina į darželį? Ar yra tokių, kurie dėl BA nustojo jį lankyti?
Atsakyti
QUOTE(ilze @ 2009 09 24, 12:45)
Laba diena,

jungiuosi ir aš prie jūsų  verysad.gif
Istorija tokia: po dviejų obstrukcinių bronchitų diagnozavo BA  verysad.gif Liepė neiti į darželį. Vaikui greitai 3 m., darželį ką tik pradėjome lankyti. Norėjau paklausti, ar daug jūsiškių eina į darželį? Ar yra tokių, kurie dėl BA nustojo jį lankyti?

Mes nenustojom, pernai istisai sirgom, o kai pavasari diagnozavo BA su vaistukais gerai jauciames. Rugpjuti visai nevartojom, o kai pradejom eiti i darza, atsalo orai, vel nakti pradejo koseti, tai as iskart pradejau duoti monkasta, dar ventolinio ipurskiu ir nesusirgo.Reiskiasi vaistukai tinka.
Galvojau gal darzelyje patalyne ar kas alergizuoja, bet pasidarem testa, niekam nealergiskas tai ramiau i darzeli isleidziu.
Atsakyti
QUOTE(Dukra @ 2009 09 24, 12:53)
Mes nenustojom, pernai istisai sirgom, o kai pavasari diagnozavo BA su vaistukais gerai jauciames. Rugpjuti visai nevartojom, o kai pradejom eiti i darza, atsalo orai, vel nakti pradejo koseti, tai as iskart pradejau duoti monkasta, dar ventolinio ipurskiu ir nesusirgo.Reiskiasi vaistukai tinka.
Galvojau gal darzelyje patalyne ar kas alergizuoja, bet pasidarem testa, niekam nealergiskas tai ramiau i darzeli isleidziu.

o mūsiškė pasakė, kad darželyje didesnė tikimybė pasigauti kokį tai kvėpavimo takų virusą, kuris išprovokuos BA paūmėjimą, tai va dėl to ir nebeiti unsure.gif
Atsakyti
Maniškė astmą turi nuo 1,5 m. ir darželį lankė nuo 3 metų normaliai, visada. Per tuos 1,5 m. iki darželio lankymo jau buvom atsitaikę vaistus (hormoninius) ir jei pirmus metus sirgo, tai antrus jau mažiau ir t.t.

Virusą pasigauti galima bet kur, lauke, parduotuvėje ir t.t. Aišku, darželyje greičiau tarp daug tokių virusuotų mažylių smile.gif Bet nemanau, kad po dviejų obstrukcinių bronchitų nebeverta leisti į darželį 4u.gif Mes auklėtojas buvom išmokinę kaip naudotis su dūda ir salbutamoliu, prireikė gal vieną / du kartus. O šiaip, kai jau ilgiau pagyvensit su šia liga, išmoksit nustatyti kada galima laukti priepuolio, bent jau mums, priepuolis niekada neatsirasdavo staigiai, iš karto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ilze @ 2009 09 24, 12:01)
o mūsiškė pasakė, kad darželyje didesnė tikimybė pasigauti kokį tai kvėpavimo takų virusą, kuris išprovokuos BA paūmėjimą, tai va dėl to ir nebeiti  unsure.gif

mes turim astmą, kurią provokuoja virusai... darželį lankom nuo praeito pavasario... tiksliau tiek čia ir palankėm- vasara-atostogos... kai pasakiau pulmonologui, kad vistik lankysim, gavau ilgą paskaitą apie tai, kad man vaikas nerūpi.. kad darželiai yra tikras blogis ir pan... bet praeitą rudenį, nelankėm daržo, o sirgo visą rudenį... net nebuvo 3 dienų sveikų, 3 savaičių ligotų... buvo visas ruduo vienas didelis astmos priepolis... Todėl rizikuosim... neturiu aš nei finansinių, nei kitų galimybių auginti namie vaiką iki 18... Net ir noro neturiu... Tikiuosi elgiuosi teisingai smile.gif pagyvensim pamatysim...
o šiaip tai norėjau pasigirti, kad pirmą šį sezoną slogą apturėjom... ir pirmą slogą mažosios gyvenime, kurios metu nepaūmėjo astma rolleyes.gif praeitą pavasarį išpjovėm adenoidus ir tikiuosi čia jie mums gyvenimą gadino.... (tikiuosi čia nebus tas atvejis, kai pasigiri ir...) ir per vasarą jokių vaistų nevartojom... rolleyes.gif
Atsakyti
na mes sergam asma metai laiko.pernai rudeni kai pradejom lankyti darzeli tai kas savaite sirgom.kai nustate asma pradejom gerti singulari.tada maziau sirgom.o del darzelio mums daktare sake kaiptik lankyti,nes tada vaikucio imunitetas stipreja,nes jis kovoja su draugu virusais. tai va po ziemos mes galim sakyt priepuoliu neturejom.vienas buvo vasara kai berzai zydejo,nes mes elergiski ju ziedams.rugpjuti vaistuku nenaudojom smile.gif .dabar buvo atsiradus sloga bet praejo gan lengvai,tai tuo metu daviau singulari.dabar vel neduodu.ziuresiu kiek galime isbuti be vaistuku.o salbutamoli tai paskutini kar purskem vasara,viena katr.zinau kad eksperimentuoju,darau negerai,bet noriu paziuret ar rudeni mes galim ilgai isbut be vaistu.
tai va kokia musu istorija. rolleyes.gif
nesirkit 4u.gif ir jauskites kuo puikiausiai
Atsakyti
QUOTE(karolina262 @ 2009 09 25, 11:33)
na mes sergam asma metai laiko.pernai rudeni kai pradejom lankyti darzeli tai kas savaite sirgom.kai nustate asma pradejom gerti singulari.tada maziau sirgom.o del darzelio mums daktare sake kaiptik lankyti,nes tada vaikucio imunitetas stipreja,nes jis kovoja su draugu virusais. tai va po ziemos mes galim sakyt priepuoliu neturejom.vienas buvo vasara kai berzai zydejo,nes mes elergiski ju ziedams.rugpjuti vaistuku nenaudojom smile.gif .dabar buvo atsiradus sloga bet praejo gan lengvai,tai tuo metu daviau singulari.dabar vel neduodu.ziuresiu kiek galime isbuti be vaistuku.o salbutamoli tai paskutini kar purskem vasara,viena katr.zinau kad eksperimentuoju,darau negerai,bet noriu paziuret ar rudeni mes galim ilgai isbut be vaistu.
tai va kokia musu istorija. rolleyes.gif
nesirkit 4u.gif  ir jauskites kuo puikiausiai

Visiskai sutinku del darzelio, ir is vis labai panssi situacija kaip musu ir as taip elgiuosi.
O ka reiskia priepuolis, vaikas dusta ar tik kosti?
Atsakyti
vaikas pradeda dusti,kaip sako priepolis.tada reik purksti salbutamoli
Atsakyti
Na, ką.... Šiandien aš jungiuosi prie Jūsų... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
QUOTE(ilze @ 2009 09 24, 11:45)
Laba diena,

jungiuosi ir aš prie jūsų  verysad.gif
Istorija tokia: po dviejų obstrukcinių bronchitų diagnozavo BA  verysad.gif Liepė neiti į darželį. Vaikui greitai 3 m., darželį ką tik pradėjome lankyti. Norėjau paklausti, ar daug jūsiškių eina į darželį? Ar yra tokių, kurie dėl BA nustojo jį lankyti?

4u.gif Pas mus lygiai ta pati situacija, tik daržiuką lankom jau metus.

Šiuo metu baisiai liūdna, kai kiek susitaikysiu su ta mintim, paskaitinėsiu daugiau apie ką rašote. O kažkada skaičiau apie BA straipsnius ir net didžiausiam košmare nesapnavau, kad mano mažiuko laukia tas pats unsure.gif

Pradžiai, tik galiu pasakyti, kad skaudina žmonių neatsakingumas (labai tikiuosi, kad šitoj vietoj aš klystu, bet kol kas galvoju taip), dėl kurio būna tokios pasekmės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *ABC*: 25 rugsėjo 2009 - 19:17
QUOTE(*ABC* @ 2009 09 25, 20:16)
Pradžiai, tik galiu pasakyti, kad skaudina žmonių neatsakingumas (labai tikiuosi, kad šitoj vietoj aš klystu, bet kol kas galvoju taip), dėl kurio būna tokios pasekmės.

Ka turiu omeny? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2009 09 25, 21:11)
Ka turiu omeny?  g.gif

Na, galvoju, kad nuo alerginės astmos gal dar galima kaip nors apsisaugoti, kai žinai kas alergizuoja (maistas, žolės kažkokios ar dar kas nors), tėveliai juk gali pažiūrėti maistuką ar, kad vaikutis nelįstų kur nereikia. O va, jei BA išprovokuoja virusai, tai kaip nuo jų apsisaugoti, kai ant kiekvieno kampo jų vis kitokių pilna? Tarkim kokia auklė tampo vaiką po parduotuves arba į lauką veda pusnuogį (tokių tikrai teko matyti, o paskui vaikas sušala, vienas kitas bronchitas ir rezultatas - BA) arba tėveliai sergančius vaikučius daržiukan veda (draugė kažkada sakė, kad kai kuriems net vaistukų įdeda, kad auklėtojos sugirdytų doh.gif ), tai nuo jų labai lengva "dovanėlę" gauti ir čia jau pats nelabai gali apsaugoti savo vaiko. Pavyzdžių gali būti daug smile.gif Jūs turbūt jau apie tai daug kartu diskutavot ax.gif
Bet kokiu atveju, kad ir kas ją sukeltų, geriau nesirgti drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti
Na, aš nelinkusi dėl vaiko ligų kaltinti aplinkos.. genai dėl visko kalti, mūsų genai ir ydos rolleyes.gif

Nors kaip suprantu ABC su nauja diagnoze, tai aš puikiai suprantu, pati irgi "perėjau" kelias stadijas kol vargais negalais pasiekiau dabartinę - mums BA kaip ir bet kuri kita peršalimo liga (tiesa, kad jinai mūsų labai ir nekankina). Būna ligų žymiai skaudesnių, kai ir operacijų prireikia, ir vilčių niekas nebeduoda. O mes juk visos vilčių daug turim - kad išaugsim drinks_cheers.gif ir tikrai dauguma vaikučių išaugs smile.gif

Kai aš pradėjau tikėti, kad ligos yra ne tik ligos, bet ir labai svarbios vaiko asmenybės formavimuisi, į visas ligas pradėjau atsipalaidavusi žiūrėt. Man atrodo, ir vaikas geriau jaučiasi, kai mama nebestresuoja vos jam susirgus.
Na, ir imuninę sistemą reik stiprint.

Pratęsiant temą apie darželius.. iki daržo gal tik kartą kitą slogą dukra teturėjo, o darže prasidėjo cirkai. Mes 2sav. palankydavom, 2 sirgdavom. Kartais mėnesį sirgdavom, mėnesį eidavom į daržą.. žodžiu, visaip buvo, bet santykis toks pats doh.gif (Aš sirgau lygiagrečiai su vaiku doh.gif ). Nei vienas gydytojas mums nedraudė į jį eiti. šiaip labai keista būtų toks kategoriškumas, nebent vaikas labai išsękęs (tai jau tada gydytojui tokiam per galvą reikia duot, jei nesugeba už akių ligai užbėgt). Nes gi visą laiką vaiko uždaręs nelaikysi, galop į mokyklą tai privalės eit unsure.gif
Atsakyti