Norėčiau sulaukti patarimo iš labiau patyrusių mamyčių. Mano mergičkai jau pora metų kaip diagnozuota BA (nealergine, ir apskritai neaišku nuo ko ji) ir ilgą laiką vertėmės su singulairu ir kiekvieną dieną kvėpavo salbutamolį. Na o praeitą pavasarį buvo ligos paūmėjimas ir teko pradėt kvėpuot flixotidą (iki birželio vidurio). Ilgainiui dukros liežuvis pradėjo baltuot, nors kruopščiai laikiausi visų nurodymų, burnytę skalaudavo, užvalgydavo ir po to dar dantukus valydavo. Pradėjau dar liežuvį valyt su sodos tirpalu, tačiau nepagerėjo. Gydytoja patarė patept daktarin tepalu, sunaudojom visą tūbelę, bet ir vėl nieko(kai tepėm daktarinu, tai flixotido jau nebekvėpavo). Tada išrašė omeprazolio (vaistų pavadinimas Gasec Gastrocaps 10mg.) įtardama, kad problema slypi skrandžio rūgštingume. Čia jau man žiauru atrodo, nes info lapelyje parašyta, kad vaistai skirti nuo 18 metų + tai yra skrandyje netirpios kapsulės, vadinasi jos turėtų veikt žarnyną
. Tačiau maniškei jų nesukramčius prie geriausių norų nepavyksta praryti, taigi nori nenori teko miltelius pilt į šaukštą ir taip išgert. Žodžiu sugėrė jų kaip paskirta visą buteliuką (2sav.) ir liežuvis liko baltas, tik tiek, kad apnašų pamažėjo, tačiau praėjus 3-4 dienom apnašos vėl žiauriai užpuolė
Taigi šiuo metu vaiko liežuvis atrodo kaip balta kempine užklotas, visas visas. Skalauja burną minimum 4 kart per dieną su soda, mityba subalansuota kiek mums įmanoma, geria bifolacą (gerąsias bakterijas) ir kad nebeišmanau ko grieptis, tai dar liepiu daug petražolių valgyt ir beržų sula girdau
Iš idėjos dabar ji vėl turėtų pradėt gert tuos vaistus skrandžio rūgštingumui reguliuot, bet man tiesiog ranka nekyla vaikui jų duot. Gana jau tos chemijos ir taip, nebegaliu nuodyt vaiko
Tiesa dar ji pradėjo dažnokai atsirūgti ir vis skundžiasi pilvo skausmu
Gal kas žinote kas tai galėtų būti ir kaip su tuo susitvarkyti? Šaunu būtų sužinot kokių liaudiškų metodų, gal arbatų kokių ar homeopatinių lašiukų, na net nežinau ką čia sugalvot, nes kankinamės jau apie 3mėn