Įkraunama...
Įkraunama...

Bronchinė astma V tema

QUOTE(vai2 @ 2009 09 07, 11:06)
Amelita, o kur darėt alergijos tyrimus?
Mano dukrytei 3,5m
Mums Santariškėse darė, sako, kad maniškė nealergiška. Bet kartu su kosuliu pas mus ir pastovi slogytė atigulus. Man panašu į alerginę slogą g.gif Ar yra ryšys tarp slogos ir astmos? g.gif

mano suneliui pirmiausia atsiranda sloga ,o kita diena ir dusulys atsiranda verysad.gif ,i darzeli paejo 3 dieneles ir susirgom schmoll.gif
Atsakyti
Aha, paskaičiau internete, ryšys yra verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2009 09 04, 15:42)
Sveikutes,

Siandien buvome pas gyd. alergologe. Antakalnyje. Isklause skundus,
itaria asma. Tik is mano pasakojimu.
Gyd. liepe mums gerti singuliar tabletes 14 arba 28 dienas ir stebet jei gereja, tai tai tada kaip supratau mums asma.

Ar cia normalus diagnozavimas pagal pasakojimus mamos ir pagal vaistu padejima.. Ar negalima butu kitaip patikrinti ar tai ta liga?

Kada jau israso vaistukus pagal kompensuojama vaistu pasa? Kas turi pripazinti vaiko liga, daktaru konsiliumas?

Kiek yra pilna kaina singuliar ir monkasta?

Laukiu patarimu.  4u.gif

Labukas, šiaip jau mums BA diegnozavo taip pat kaip ir jums, tik maniškis nekosėdavo, o dusdavo ir dažnai sirgo. verysad.gif Kai vaikutis paaugs gali daryti kažkokį tyrimą dėl BA, bet tik tada kai jis jau bus ganėtinai didelis, kad klausytų nurodymų (reikia pūsti į aparatą).
PAgal kompensuojamų vaistų pasą vaistai išrašomi kai oficialiai patvirtinama diagnozė. Tai daro vaikų pulmonologas. Po to vaistus gali išrašinėti ir šeimos gydytojas, tam tikrą laiką.
Pilna monkasta kaina apie 46 lt, singulair buvo apie 130 lt, bet dabar gali būti pabrangęs. g.gif

QUOTE(vai2 @ 2009 09 07, 12:06)
Mano dukrytei 3,5m
Mums Santariškėse darė, sako, kad maniškė nealergiška. Bet kartu su kosuliu pas mus ir pastovi slogytė atigulus. Man panašu į alerginę slogą g.gif Ar yra ryšys tarp slogos ir astmos? g.gif

Dažnai BA ir alerginė sloga eina kartu.
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2009 09 07, 12:06)
Mano dukrytei 3,5m

Mes darem Sorpo laboratotijoj. cia

Padare greitai, po 3 dienu zinojome visus rezultatus.
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2009 09 07, 15:22)
Mes darem Sorpo laboratotijoj. cia

Padare greitai, po 3 dienu zinojome visus rezultatus.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Amelita @ 2009 09 04, 15:42)
*Ar cia normalus diagnozavimas pagal pasakojimus mamos ir pagal vaistu padejima.. Ar negalima butu kitaip patikrinti ar tai ta liga?

**Kada jau israso vaistukus pagal kompensuojama vaistu pasa? Kas turi pripazinti vaiko liga, daktaru konsiliumas?

Kiek yra pilna kaina singuliar ir monkasta?

Laukiu patarimu.  4u.gif

*Normalus biggrin.gif Astmos diagnozavime jokių tyrimų praktiškai ir nėra, ypač jei astma nealerginės kilmės... Gali padaryt nebent plaučių spirometriją...
** Ligą diagnozuoja gydytojas pulmonologas, jokio konsiliumo nereikia... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Urartu: 08 rugsėjo 2009 - 13:03
Norėčiau sulaukti patarimo iš labiau patyrusių mamyčių. Mano mergičkai jau pora metų kaip diagnozuota BA (nealergine, ir apskritai neaišku nuo ko ji) ir ilgą laiką vertėmės su singulairu ir kiekvieną dieną kvėpavo salbutamolį. Na o praeitą pavasarį buvo ligos paūmėjimas ir teko pradėt kvėpuot flixotidą (iki birželio vidurio). Ilgainiui dukros liežuvis pradėjo baltuot, nors kruopščiai laikiausi visų nurodymų, burnytę skalaudavo, užvalgydavo ir po to dar dantukus valydavo. Pradėjau dar liežuvį valyt su sodos tirpalu, tačiau nepagerėjo. Gydytoja patarė patept daktarin tepalu, sunaudojom visą tūbelę, bet ir vėl nieko(kai tepėm daktarinu, tai flixotido jau nebekvėpavo). Tada išrašė omeprazolio (vaistų pavadinimas Gasec Gastrocaps 10mg.) įtardama, kad problema slypi skrandžio rūgštingume. Čia jau man žiauru atrodo, nes info lapelyje parašyta, kad vaistai skirti nuo 18 metų + tai yra skrandyje netirpios kapsulės, vadinasi jos turėtų veikt žarnyną g.gif . Tačiau maniškei jų nesukramčius prie geriausių norų nepavyksta praryti, taigi nori nenori teko miltelius pilt į šaukštą ir taip išgert. Žodžiu sugėrė jų kaip paskirta visą buteliuką (2sav.) ir liežuvis liko baltas, tik tiek, kad apnašų pamažėjo, tačiau praėjus 3-4 dienom apnašos vėl žiauriai užpuolė doh.gif Taigi šiuo metu vaiko liežuvis atrodo kaip balta kempine užklotas, visas visas. Skalauja burną minimum 4 kart per dieną su soda, mityba subalansuota kiek mums įmanoma, geria bifolacą (gerąsias bakterijas) ir kad nebeišmanau ko grieptis, tai dar liepiu daug petražolių valgyt ir beržų sula girdau rolleyes.gif Iš idėjos dabar ji vėl turėtų pradėt gert tuos vaistus skrandžio rūgštingumui reguliuot, bet man tiesiog ranka nekyla vaikui jų duot. Gana jau tos chemijos ir taip, nebegaliu nuodyt vaiko schmoll.gif Tiesa dar ji pradėjo dažnokai atsirūgti ir vis skundžiasi pilvo skausmu g.gif Gal kas žinote kas tai galėtų būti ir kaip su tuo susitvarkyti? Šaunu būtų sužinot kokių liaudiškų metodų, gal arbatų kokių ar homeopatinių lašiukų, na net nežinau ką čia sugalvot, nes kankinamės jau apie 3mėn ax.gif
Atsakyti
O tos apnašos ką daro? Smirda ar tik neestetiška?
Kokius tyrimus darėt? Kas vaistus paskyrė? g.gif Nerandu kiek vaikui metų, ar kokiom ligom sirgus.. O bakterijas kodėl geriat: daug antibiotikų vartojot ar šiaip?

Nežinau ką labai ir patart, nes labai sunku man situacijoj susigaudyt blush2.gif
O skysčių kiek reikia suvartojat? Esi tikra, kad netrūksta jums vit.B? Kad ne kandidozė?
O kas yra "subalansuota mityba"? Ką valgot/geriat, užkandžiaujat ir ko nevalgot?
Jei tai tikrai dėl skrandžio rūgštingumo bėda, tai jį "rūgština" ar "šarmina"? Nes rūgštingumui reguliuoti nemažai liaudiškų patarimų, arbatžolių.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Coccinela @ 2009 09 10, 01:36)
O tos apnašos ką daro? Smirda ar tik neestetiška?
Kokius tyrimus darėt? Kas vaistus paskyrė?  g.gif Nerandu kiek vaikui metų, ar kokiom ligom sirgus.. O bakterijas kodėl geriat: daug antibiotikų vartojot ar šiaip?

Nežinau ką labai ir patart, nes labai sunku man situacijoj susigaudyt  blush2.gif
O skysčių kiek reikia suvartojat? Esi tikra, kad netrūksta jums vit.B? Kad ne kandidozė?
O kas yra "subalansuota mityba"? Ką valgot/geriat, užkandžiaujat ir ko nevalgot?
Jei tai tikrai dėl skrandžio rūgštingumo bėda, tai jį "rūgština" ar "šarmina"? Nes rūgštingumui reguliuoti nemažai liaudiškų patarimų, arbatžolių..  unsure.gif

Apnašos nedaro nieko, tiesiog jų sluoksnis labai labai storas, rausvas tik pats liežuvio galiukas. Vaikui 6m, gydytoja tyrimų nedarė jokių, tik apžiūrėjo liežuvį ir paklausė ar atsirūgsta ir ar pilvą skauda (o taip ir yra). Visus vaistus ir gydymą skyrė tik gydytoja(visi vaistai parašyti aukščiau). Serga bronchine astma, o visą vasarą buvo absoliučiai sveika išskyrus tą liežuvį. Bakterijas geria tam, kad gydytoja liepė, žarnyno veiklai gerinti. Skysčių vartoja pakankamai, vitaminų nemanau, kad trūksta. O mityba jos tokia, kad ribotas kiekis saldumynų, negauna limonadų ir čipsų, vartoja daug pieno ir grūdinės kilmės produktų, vaisių, daržovių gauna, na o mėsos tiesiog nelabai mėgsta. O dėl to ar 'rūgština' ar 'šarmina' net neįsivaizduoju, nes pati su skrandžiu problemų neturėjus tai net nežinau ką tai reiškia g.gif Aš beveik įsitikinus, kad viskas prasidėjo nuo Flixotide, bet ar tai pienligė, ar skrandžio bėda aš nežinau. Pilvuką skaudėt pradeda vis dažniau, duodu Valentis lašiukų nuo skausmo. Tiesa kitą savaitę eisim dar pas gyd. homeopatę, gal ji ką patars verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2009 09 07, 11:41)
mano suneliui pirmiausia atsiranda sloga ,o kita diena ir dusulys atsiranda verysad.gif ,i darzeli paejo 3 dieneles ir susirgom schmoll.gif

Ir mums taip pat doh.gif
Atsakyti
4u.gif sveikutes.na pastebejau kad temuke maziau skaitoma tai norisi pasidziaugti kad musu ligoniukai maziau serga ax.gif
na o mes visa vasara nesirgome naudojom tik singulari 4mg.rugpjuti dareme pertrauka isvis be vaistuku.daktare dziauges kad eina reikaliukai geryn.bet va jau savaitele kaip sloga nepraeina ir geklyte buvo pradejus skaudet.tai purskem tantum verde nuo gerklytes,bet sloga vis nepraeina.tai bijau net pagalvot kad musu asma dar yra. unsure.gif o taip tikejausi kad pasveikom.
sekmes jums ir nesirkit 4u.gif
Atsakyti
Sveikutes,

mes jau 6 vakarus is eiles duodame SInguliar 4 mg. Ir mano nuomone dukrytei kosuliukas tikrai mazeja. Naktim ismiega gerai, taciau ryte ir diena dar pakosti. Bet tikrai jai geriau. Spalio 1 d. eisim pas gyd.alergologe ziuresim kaip tada jausimes. Butent ji mums ir israse siuos vaistukus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amelita: 19 rugsėjo 2009 - 16:47