Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 6 tema

QUOTE(Bjaurastis @ 2009 06 04, 23:33)
tipo taip? bet tada gaunas isdeges zandas

as nesuprantu kas pirmame plane, ar kleckas (lb mielas wub.gif ) ar pagalve blink.gif durys uz jo galvytes ne i tema kazkaip.... viskas pilka.. j/b nelabai man vykes... ryskumo ner... tu kai fotografuoji portretukus, taikyk i akis, nustatyk maziausia f ir pamatysi kas gausis.. manau rezultatas jei isgausi akiu ryskuma nustebins 4u.gif desines visai nereik tiek daug, ziurek kur jo zvilgsnis, daugiau krypsta i kaire, tai ir ten vietos palik daugiau... ta pagalve nereikalinga visiskai kadre, nebent vaikas ant jos guletu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 04 birželio 2009 - 22:47
Dzekui visom uz nuomone del foto 4u.gif .Del trecios dabar ziurau kad daryciau vertikalu kadra, kad maziau vietos sonuose liktu ir visas petukas tilptu.Reiks ryt jei tik pavyks perdaryti.
Zitlali anksciau pamacius sita be grudo buciau sakius ok.gif , o dabar norisi grudo, odod teksturos daugiau.Bet taip tai good.gif
Del kambario bardaku zinokit, jei foto spalvota tada tas bardakas labai krenta i akis, bet jei j/b, tai nea.O i seimos albiuma tie "burdeliai" ne tik galimi, bet ir reikalingi det, juk tai yra istorija, kuria musu vaikai vartydami pasakos savo vaikams.
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 23:45)
... tu kai fotografuoji portretukus, taikyk i akis...

klausimas- kaip sufokusuoti į ABI akis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 06 04, 23:47)
klausimas- kaip sufokusuoti į ABI akis?  g.gif

Reikia taikyti tarp akyciu 4u.gif Esme yra atstumas, kuriame vaizdas bus ryskiausias, todel labai svarbu, kad abi akys butu viename atstume nuo objektyvo.
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 06 04, 23:38)
Nezinau, Zitlali, man visos tavo foto patinka. Ieskau priekabiu iki negalejimo, bet negaliu prisikabinti tiksliai ivardindama kas nepatinka, net jeigu ir atrodo kazkas netaip  biggrin.gif  Man faina si nuotrauka  wub.gif Iki taves, kaip iki menulio  biggrin.gif

aciu 4u.gif

QUOTE(Will @ 2009 06 04, 23:40)
Zitlali, dar pagalvojau apie vaikus  blush2.gif  Manrods galima nufotkinti ir tame buitiniame bardake ar tiesiog aplinkoje taip, gal nuotrauka būtų vykusi ir ją būtų

zinoma galima, bet kaip c-girl ar kas pasake, turi but bardakas fotogeniskas smile.gif pas mane jis ne toks. As ir jame esu nufotografavus mazaji pusetinai, bet... manes netenkina manoji aplinka smile.gif

QUOTE(Will @ 2009 06 04, 23:47)
klausimas- kaip sufokusuoti į ABI akis?  g.gif

taikyk tarp ju mirksiukas.gif i nosiuka smile.gif tarp akiu... zinoma, nelygu is kaip arti fotograuoji smile.gif gali nusistatyti ta lakstanti fokusa (pas man yra nikone) tai uztaikius pagauna abidvi smile.gif bet tada jau prasideda zaidimas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 04 birželio 2009 - 22:53
Ačiū dėl akių bigsmile.gif Maniau, kad čia kokia gudrybė, kurios niekaip nepavyksta pačiai išsiaiškinti- nustatyti du fokusus doh.gif blush2.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 23:52)
zinoma galima, bet kaip c-girl ar kas pasake, turi but bardakas fotogeniskas smile.gif pas mane jis ne toks. As ir jame esu nufotografavus mazaji pusetinai, bet... manes netenkina manoji aplinka smile.gif

fotogeniškas bardakas thumbup.gif lotuliukas.gif
šiaip manrods čia menas, kurio galima siekti ax.gif Nors nedaug , bet mačiau pvz avytess foto, kur aplinka visai nemaišo ax.gif
Atsakyti
Gal geriau taip? g.gif
user posted image

Nepatinka, kad i kudra keliant kokybe irgi nusimuilina g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 04 birželio 2009 - 23:12
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 23:07)
Gal geriau taip?  g.gif
user posted image

Nu va... ka tik "verkei" del razinku ir padarei kadra su razinka mirksiukas.gif Asmeniskai man noretusi kiek daugiau erdves kaireje, o siaip tai labai patinka ir kabina. Na tik su sharpu persistengei gerooookai doh.gif biggrin.gif

p.s. va auksciau dar pamaciau si kadra....ten yra su erdve kaireje ax.gif taip ir palik, puikiai mano manymu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(c-girl @ 2009 06 05, 00:12)

jeee alc.gif bigsmile.gif aciu 4u.gif einu sharpo nuimsiu
Atsakyti
Zitlali, dar kart paziurejau ankstesni varianta....erdve kaireje gerai, bet va nestandartinis formatas kliuna g.gif Nepatinka toks ilgas ir siauras kadras g.gif grazink virsu ar apacia(kas ten pas tave nufotkinta). Tas pats pamenu buvo ir su nuotrauka, ta su suniuku...puikus apsvietimas, fainas kadras, bet formatas erzinantis...norejosi daugiau virsaus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 20:55)

as ir grudo nemegstu.. taip gavos  verysad.gif

jei gavos, tai kitas reikalas..galvojau -pati uzdejai ax.gif tongue.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 21:10)
bet ir nelabai dar suprantu kada grudas tinka, o kada ne.. tai bijau su juo zaist, reik matyt perprasti...

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif va va -del to as jo ir bijau tongue.gif

QUOTE(Will @ 2009 06 04, 21:23)

Bežiūrėdama prisiminiau, kad ir aš vasarą buvau nufotkinusi pėdutes.

ne ne schmoll.gif

QUOTE(liamuna @ 2009 06 04, 21:40)

tavo zodziai mane padrasino, ir dedu savo maziuke

mama zandukus gerus uzauginus lelkai wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 21:57)
pritariu smile.gif bet jos keliaut turetu i seimos albuma, o mes cia mokinames ar bent jau stengiames kaip suprantu daugiau  ax.gif  rolleyes.gif

idek, zitlali, davai ir kokia buitiska labaiu, ka wub.gif me sgi mokinames -i savus albumus gi irgi noris padoresniu foto tongue.gif thumbup.gif as tai saviske ne vienos neturiu a la styudijines, be navarotu blush2.gif pas mane namai ir bardakiniai/tamsus/visokiso sofos ir t.t. visur lotuliukas.gif

QUOTE(inesaS @ 2009 06 04, 22:01)
Tikiuosi neupyksi jei as pakomentuosiu.... blush2.gif Pokahontos,blogai,reikia perdaryti mirksiukas.gif

jo, man irgi blogas atrodo. cia balta daikta riek fotkint -tai ant rankinio jis gelsvas cool.gif o ka rodo auto ir koks nors zenklas -mum is esme svertinant nera svarbu -cia esme - suprast, kad verta paciom nusistatyt WB -tik kaip palyginimui tos anos nerankines mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Tiny @ 2009 06 04, 22:38)
Bet gi nebutinai tik balta spalva pasako apie teisinga WB balansa.

taip drinks_cheers.gif nebutinai balta, bet pradziamokslem reik fotkint butent balta daikta, ar sud aug baltos spalvos-kad geriau matytume visos mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 06 04, 22:38)
Bet gi nebutinai tik balta spalva pasako apie teisinga WB balansa. Gal ta dezute ir yra siek tiek gelsva. O WB balanso nustatymo ND esme manau yra tame, kad spalvos turi buti naturaliausios. Gal ant rankinio ir nesigavo taip, kaip yra istikruju, bet bent jau auksine spalva ir rodo kaip auksine, o ne sidabrine  blush2.gif

Va dar pakartoju savo bandymus del WB balanso dirbtiniame apsvietime, cia visos spalvos kitokios, ne tik balta  ax.gif Pirmoje- lemputes rezimo WB, antroje- rankiniu budu nustatytas...

Tai as ta suprantu,kad ne baltoje spalvoje esme.Ir nusistatineda wb neieskau balto daikto.Nufotkinu bile ka ir viskas aisku buna.Bet kazkaip ismokti pamatyti ta skirtuma tai reikia.Taisyklese,kurias beje ne as sugalvojau,pasakyta,kad baltas daiktas,vadinasi fotografuojam balta.Negi as dabar skysiu,kad fotografuokit raw ir tada nereikes kreipti demesio i nervus gadinati WB? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 05 birželio 2009 - 08:51