Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 6 tema

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 21:31)
kas yra exif-as? jau antra mergina praso, bet nesuprantu... as zinau kur jis yra , bet reik viska nukopijuoti cia? ar pagrindinius parametrus  g.gif

Parasyk F,islaikyma,ISO.Na gali dar pasakyti ar su blicu fotografuota ar be mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 22:35)
Tiny su vaiku einanciu nuo juros.. nzn ... kazko ypatingo nejauciu... kokybe kaip visad liux smile.gif bet tik tiek  4u.gif nors kaip ir tvarkinga viskas... tiesa, griuna vaikas truputi i kaire, suprantu, kad judesyje, zingsnyje, bet truputi per daug svyra  4u.gif

Aciu 4u.gif Tiesinau horizonta, kuri veliau nukirpau, tai vaikas liko pasvires doh.gif biggrin.gif

Zitlali, tark zodi del Pokahontos WB, nes man atrodo, kad nieko jau nebesuprantu biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 04 birželio 2009 - 21:46
QUOTE(Tiny @ 2009 06 04, 21:31)
Beje, jeigu fotografuosi vonioje, tai jau nebus naturalus apsvietimas  4u.gif

tai tiek suprantu dar laugh.gif 4u.gif
sėdo baterija, baigėsi bandymai tongue.gif
QUOTE(Pamaiva @ 2009 06 04, 21:34)
o tu baltą lapą padėk taip, kaip ta dėžutė padėta ir nufotkink tada. Ar taip ir darai?  g.gif

nu taip darau smile.gif
o tai palauk laugh.gif dabar kilo abejonių...pagėti ant pagrindo lapą, ar laikyti stačiai, kaip dėžutė stovi? g.gif
QUOTE(Tiny @ 2009 06 04, 21:44)
nes man atrodo, kad nieko jau nebesuprantu  biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pokahonta*: 04 birželio 2009 - 21:55
Ačiū už kritiką, nes vaiko nuotraukas vertinant kartais sunku mąstyti kritiškai doh.gif Ypač, kai pačiai lyg ir nieko, o seniau išvis oho buvo lotuliukas.gif dabar kažkaip abejoju tuo oho, todėl labai sveika kritika iš šalies bigsmile.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 22:31)
kas yra exif-as? jau antra mergina praso, bet nesuprantu... as zinau kur jis yra , bet reik viska nukopijuoti cia? ar pagrindinius parametrus  g.gif

jis nedigsta, jei nuotrauką saugai SAVE AS ar tiesiog SAVE, bet jei saugai FOR WEB, nebelieka...

Mano vakare daryti kadrai irgi tokie pat, kaip Pokahontos , spėju dėl to, kad vakaras, nes dieną gavosi kitaip unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 06 04, 22:23)
Aš irgi dėl tos priežasties nelabai fotkinau... dabar ypač sunku, nes kai bėgioja, tai pabėga iš bet kur  doh.gif  Bet nesenai perskaičiau, kad fotografuojant vaikystę ne tokia ir svarbi ta aplinka, nes tos nuotraukos juk skirtos vaikui. Jose matys tai, ko nepamena, bet juk niekas ir nesitiki, kad namie nebuvo baldų, buvo ideali tvarka ir pan, tose detalėse slypi visas gyvenimas  ax.gif  Net ir išmėtyti žaislai atspindi VAIKYSTĘ  wub.gif 

pritariu smile.gif bet jos keliaut turetu i seimos albuma, o mes cia mokinames ar bent jau stengiames kaip suprantu daugiau ax.gif rolleyes.gif

QUOTE(olo @ 2009 06 04, 22:43)
Exif-as tai visas info kokie nustatymai buvo fotike fotografuojant.
Ir man atrodo kažkur PS reikia nuimti varna prieš išsaugojant nuotrauką po pakoregavimo.

QUOTE(inesaS @ 2009 06 04, 22:43)
Parasyk F,islaikyma,ISO.Na gali dar pasakyti ar su blicu fotografuota ar be mirksiukas.gif

aciu, taip ir maniau...

tai ten buvo taip: ISO 1600 blink.gif cia automatiskai parinko.. fotkinau diafragmos pirmumo rezimu, exposure raso 10/150, f/56.10 g.gif nlb f supratau.. buvo apie 5
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 04 birželio 2009 - 21:59
QUOTE(Tiny @ 2009 06 04, 21:44)
Zitlali, tark zodi del Pokahontos WB, nes man atrodo, kad nieko jau nebesuprantu  biggrin.gif

Tikiuosi neupyksi jei as pakomentuosiu.... blush2.gif Pokahontos,blogai,reikia perdaryti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 06 04, 23:01)
Tikiuosi neupyksi jei as pakomentuosiu.... blush2.gif Pokahontos,blogai,reikia perdaryti mirksiukas.gif

man su wb nieko gero, tai sengiuos nekomentuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 06 04, 22:01)

o tai gražiausia doh.gif tai ko pykti, prašom komentuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 22:57)
pritariu smile.gif bet jos keliaut turetu i seimos albuma, o mes cia mokinames ar bent jau stengiames kaip suprantu daugiau  ax.gif  rolleyes.gif
aciu, taip ir maniau...

tai ten buvo taip: ISO 1600  blink.gif cia automatiskai parinko.. fotkinau diafragmos pirmumo rezimu, exposure raso 10/150, f/56.10  g.gif nlb f supratau.. buvo apie 5

sutinku drinks_cheers.gif
Čia tiesiog mintys į pasakymą apie fotografavimą ir aplinką ax.gif Ir šiaip- galima juk visokias foto dėti, nes tobulėjimas prasideda juk nuo paprastų kadrų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2009 06 04, 23:01)

Pasakyk, kodel blogai, nes nebesuprantu 4u.gif Pasakysiu, kaip as galvoju. Gal gavosi geltonesnis del to, kad velai vakare fotografuota g.gif Bet as taip galvoju, kad auto ir visokie pusiau auto naturaliame apsvietime duoda nuotraukai melynumo. Tai patvirtina sidabrinis dezutes atspalvis, kuris realybeje yra auksinis. Be to nuotraukos spalvos turi gautis artimos realioms spalvoms. Ir tik ant rankinio rezimo tas atspalvis gavosi auksinis, koks yra is tikruju blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 04 birželio 2009 - 22:11
Keliu WB dirbtiniame apšvietime blush2.gif
auto
user posted image

lemputė
user posted image

custom
user posted image
Atsakyti
nupleshkinau savo guzika...

klausimas ar butinai techniskai gera nuotrauka turi buti lb astri? Kaip tai man su tuo astrumu..ne kas

ir cia turbut jau per tamsi?

user posted image

Atsakyti