Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 6 tema

QUOTE(bonda @ 2009 06 04, 12:58)
nusistatai santyki 2 ant 3 arba 3 ant 2 ir kerpi mirksiukas.gif

QUOTE(Tiny @ 2009 06 04, 13:00)
3. As crop iranki PS pasirenku ir nusistatau formata centimetrais - 10 ant 15  4u.gif Kai iskerpi, tai nuotrauka iskart buna tokio formato  4u.gif

o kur reikia 3x2 arba 3x2 nustatyti? blush2.gif aciukas 4u.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 13:03)
*Del nuotrauku formato, nesuku galvos, ten kur spaudi pasakai, kad nukarpytu jei liks krastai balti ir tiek
Papildyta:

**...mokausi juk del saves, ne del kitu smile.gif tad nera ko apgaudineti saves... as noriu ismokti fotografuoti. tiesiog tokia mano nuomone pasidare  blink.gif yra nuotrauku kuriuose tikrai reikia dvasiai sustiprinti keisti spalvas.. bet ne visose is eiles tikrai smile.gif

* Na taip balti krastai jei i albuma tai tiek to, bet as dabar po remonto i savo baltas sienas ziuret negaliu, taip ir prasosi jie paveikslu ax.gif Pirkti kazkokias makaliuzes - butu banalu dry.gif Zut but reikia savu nuotrauku, kad ir namai rodytu apie mano pomegi, o ne tik lentynuose sukrauti albumai cool.gif Noriu didelio formato kambariui, o i virtuve mazesniu blink.gif Del to ir paklausiau kas ir kaip su tais apkarpymais rolleyes.gif

** neturiu ka pridurt. Visiskai pritariu drinks_cheers.gif
QUOTE(olo @ 2009 06 04, 13:07)
Jei spausdinu 10x15, tai dar pasirenku rezoliuciją 300 taškų colyje
ir vaizdo dydį (pikseliais) 1205x1795.

aciuks.gif

Vakar pirkau graziu braskiu, jei dar spesiu (jei nesukaposim) sian pafotkinsiu bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ju.Ju: 04 birželio 2009 - 13:22
kaip jums toks ...marazmas ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Bjaurastis @ 2009 06 04, 14:22)
kaip jums toks ...marazmas 

liux, kad eksperimentuoji, ieskai.. saunuole 4u.gif bet db is savo boksto pasakysiu smile.gif na.. pirmas zvilgnsis i nuotrauka-idomu..klausimas iskyla-o kas cia? tada pradedi ieskoti akis uz ko uzsikabinti, kad rastum atsakyma, kokia mintis, koks tikslas sios nutoraukos smile.gif nerandu... Tiesiog kompozicija, kuri nera ideali (mano galva) . Tokiom nuotraukom (tik mano nuomone) truksta pavadinimo smile.gif kadangi techniskai prastai atlikta, norisi paaiskinimo, nes galbut toks sumanymas, istorijos kazkokios smile.gif tai daznai pavadinimas, aprasymas gali buti nuotraukos gelbejimosi ratas smile.gif Nes pati foto man istorijos nepasakoja 4u.gif nera ryskumo, kompozicija siaip sau, nepatinka kad tas kazkas (nesuprantu kas) dalina nuotrauka pusiau ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 04 birželio 2009 - 13:35
Bjaurastis g.gif ir kas cia dabar g.gif nekas schmoll.gif Toks jausmas, kad kazka norejai graziai nusauti, taciau perziurinejusi nuotraukas, pamatei tokia nesamone, ir pagalvojai "O gal kas uzskaitys kaip miaaaana " biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 14:28)
nepatinka kad tas kazkas (nesuprantu kas) dalina nuotrauka pusiau  ax.gif

Prajuokinai, Zitlali biggrin.gif Komentarai nemirtingi lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
as tai visai nukreizejau unsure.gif lotuliukas.gif
QUOTE(olo @ 2009 06 04, 12:58)
Susitvarkysim su tuo ryškumu !! Tik fotiko reikia nepaleisti iš rankų ir fotkinti !  smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif bet va vis tike buna dienu kaip tycia doh.gif viena diena bac -visos beveik foto bent jau ryskios ir t.t. (neziurint kitu dalyku), nu bet kita doh.gif kadras lyg super, o ryskumo nulis ar kazkoks purvinas kadras doh.gif verysad.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 13:03)
yra nuotrauku kuriuose tikrai reikia dvasiai sustiprinti keisti spalvas.. bet ne visose is eiles tikrai smile.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif man tai apalmai tie actionai mazai kur tinka kazkodel g.gif yra kur -bet tikrai neperdaugiausia kur g.gif

QUOTE(*Citra* @ 2009 06 04, 13:09)
na bet tu j/b super atkalusi  thumbup.gif Nu zinok darau su PS visaip kaip,ir kaip tu rasei,nu nesigauna man taip kokybiskai kaip tau nors tu ka  doh.gif Tas mano j/b i pilkuma gaunasi daugiau. Veliau imesiu parodyt.

j/b irgi menas doh.gif

Papildyta:
aciu zitlali, tiny -pabandziau anuo budu j/b daryt -nu lyg neblogai gavos thumbup.gif thumbup.gif tam kadre gaila isdegimu yr, o su j/b dar daugiau doh.gif -tai ne nerodysiu, bet man jis mielas ir i asmenini albuma suoliuos biggrin.gif

QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 04, 13:20)
o kur reikia 3x2 arba 3x2 nustatyti?  blush2.gif aciukas  4u.gif

jei photoscape, tai paspaudi crop ir nustati eilute 3x2
jei PS, tai pasirenki crop tool'sa, tada viruje atsiranda du langeliai ir irasai i ilgi ir ploti, prikalusomai ar stacia,ar gulscia foto 3 ir 2 -ir psio su pele jau dirbi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 13:28)

nu tavo komentarai tai tikrai thumbup.gif ir temoje buvo labai nuodobu kol ilsejaisi mirksiukas.gif

tikrai sitai foto truksta arba minties, arba ryskumo g.gif foto lyg su triuskmais g.gif
Atsakyti
QUOTE(bonda @ 2009 06 04, 14:39)
aciu zitlali, tiny -pabandziau anuo budu j/b daryt -nu lyg neblogai gavos thumbup.gif  thumbup.gif tam kadre gaila isdegimu yr, o su j/b dar daugiau doh.gif  -tai ne nerodysiu, bet man jis mielas ir i asmenini albuma suoliuos biggrin.gif

Labai norec pamatyti blush2.gif Jei nenori cia deti, tai gal man per AZ ax.gif

QUOTE(boruzka @ 2009 06 04, 14:39)
nu tavo komentarai tai tikrai  thumbup.gif  ir temoje buvo labai nuodobu kol ilsejaisi  mirksiukas.gif

Tikrai, Zitlali, tu tik nesugalvok pabegti 4u.gif Tu cia tokia gera aura palaikai ir ikvepi, nors siaip turetu tau buti net neidomu pas mus... Juk is musu besimokanciu tau jokios naudos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 04, 15:29)
Bjaurastis  g.gif ir kas cia dabar  g.gif nekas  schmoll.gif Toks jausmas, kad kazka norejai graziai nusauti, taciau perziurinejusi nuotraukas, pamatei tokia nesamone, ir pagalvojai "O gal kas uzskaitys kaip miaaaana "  biggrin.gif

thumbup.gif panasiai ir pagalvojau ... lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Aciu merginos uz komentarus. 4u.gif ..pavadinciau "diafragma isgaunant" lotuliukas.gif ...nenoriu kad pamatytu kas jog esu visishka vishta...tai ND su diafragma bandziau daryti ant va sitos bobeles su savo karoliais
user posted image

...tipo graziai ka nors isgauti...pritrukau kantrybes..pasiemiau paprasta tuscia puodeli bandymams ...nu ir ka ..pasistaciau ...pabandziau ...shudz prisipyliau kavos islakiau...ir vel prie bobos prikybau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(*Citra* @ 2009 06 04, 13:45)
nemeluok  nono.gif

tas objektas yra nenufotkinamas - mission impossible. reik palaukt metus kitus, gal tada tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 04, 12:53)
1. pasakykit kokius raktinius zodzius, kad galeciau google paklausti apie tai, kaip nustatyti monitoriaus spalvas ir t.t. Nes vis rasot rasot, apie bloga monitoriaus rodyma, o as net nzn kaip manasis rodo  blush2.gif  doh.gif
2.Kaip jus karpot savo nuotraukas, kurias ruosiates spausdinti? Matuojat cm, kad atitiktu standartini formata (pvz. 10x15) ar kaip?  blush2.gif Nes anksciau nebuvau su tuo susidurusi, nes anksciau buvo daug paprasciau gyventi  bigsmile.gif

1.Bandyk vest "monitor calibration", bet apie tai turetu buti ir kazkurioje is Ps knygu.
Bet is patirties galiu pasakyti, kad kai sukalibravo man monika tai dingo balta spalva, viskas gelsva pasidare.Tad reikia atsargiai su tuom...
2. Foto formatai:
9x13 formatas yra 8,9x12,7(kaip matot, jei darysit lygiai 9x13 gali darbelį truputį ir apkirpti);
10x15 - 10,2x15,2
13x18 - 12.7x17.8
15x20 - 15,2x20,3
15x21 - 14,8x21,0
20x30(vadinamas A4) - 21,0x29,7
Cia daugumoje fotospaustuviu tokie yra.

Papildyta:
Kerolli 4u.gif Aciu. Veju veju, o dar kai ir mazasis jau beveik visai sveikas, zvalus krykstauja, o dar vakar pasivarciau tema ir ohooo kokiu groziu priziurejau, tai vel noras darugauti su fotoaparatu yra ax.gif

Zitlali lialkos foto wub.gif

Kiek supratau tema - vanduo, taip?

Del j/b vertimo, tai bandykit versti ne per image-mode-grayskale, o per image-adjustment-desaturate. sia vertimas duoda daugiau galimybiu, nes atskirai raudona - zalia - melyna chanel'ius galite dar tamsinti ir sviesinti, taip isgaudami idomesniu efektu, o per pirma buda tai apdorojate visa paveiksleli kaip vientisa plokstuma, o antram - matskiru spalvu kanalus. Nzn kiek suprantamai paaiskinau ax.gif

O flirck yra thumbup.gif bet jis nemokamas turi savo mb limita menesiui unsure.gif
Papildyta:
O cia viena mano brolio kliacko foto ir kl: jei nebutu isdegimo uz galvytes, ar kadras butu vertas ne tik seimos albiumo? Pasakysiu is karto, grudas man cia ziurisi pas save kompe as jo net daugiau uzdejusi, nes kai atspausdinau mamai dovanu ant sienos didele foto tai atrode wub.gif

user posted image

Sau namie pakabinti ant sienos spausdinausi tokia, ji astresne ir kontrastingesne daugiau grudo... Bet man labiau patinka

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievosius: 04 birželio 2009 - 14:49
QUOTE(Ievosius @ 2009 06 04, 14:43)

Del j/b vertimo, tai bandykit versti ne per image-mode-grayskale, o per image-adjustment-desaturate. sia vertimas duoda daugiau galimybiu, nes atskirai raudona - zalia - melyna chanel'ius galite dar tamsinti ir sviesinti, taip isgaudami idomesniu efektu, o per pirma buda tai apdorojate visa paveiksleli kaip vientisa plokstuma, o antram - matskiru spalvu kanalus. Nzn kiek suprantamai paaiskinau   ax.gif

anksciau mokejau ir taip, o siandien nebe doh.gif doh.gif kaip ten atrast tuos atskirus kanalus, nes siandien man tai spalva deda, o ne keica juoda /balta/pilka doh.gif doh.gif
ai, lyg radau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bonda: 04 birželio 2009 - 14:52