Jetau kaip dziaugiuosi, kad pasilikau antram kursui Arba pirmokes stiprios susirinko durnu klausimu nera, ir nuotraukos dauguma yra ka ziuret ir aptarinet turiu favorite - Tiny
Pati rodyt nieko neturiu, kaip minejau kompui ragas. PS neisnesa niekaip, ka kalbet jei su skype vos vos juda Gera proga pagaliau nauja isigyti
Merginos turiu kelis klsm
1. pasakykit kokius raktinius zodzius, kad galeciau google paklausti apie tai, kaip nustatyti monitoriaus spalvas ir t.t. Nes vis rasot rasot, apie bloga monitoriaus rodyma, o as net nzn kaip manasis rodo
2.Kaip jus karpot savo nuotraukas, kurias ruosiates spausdinti? Matuojat cm, kad atitiktu standartini formata (pvz. 10x15) ar kaip? Nes anksciau nebuvau su tuo susidurusi, nes anksciau buvo daug paprasciau gyventi
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 13:41)
olo man patinka, tik per daug magentos veidelio spalvoje, ir jei del ryskumo, dar pabandyciau astriau, fokusuok i akis man lyg dar truksta skaidrumo. As tai ziuriu taip ta astruma, prisiartinu tiek, kad per visa ekrana butu akis vaiko ir jei ten aiskiai vis dar matosi atspindys, tai vadinas misija ivykdyta, o jei paplauke - trinu
Nu reiks bandyti ! Atrodo išlaikymas buvo geras 1/125, bet matyt dar reikia
trumpinti
Ačiū už patarimą
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 04, 12:53)
2.Kaip jus karpot savo nuotraukas, kurias ruosiates spausdinti? Matuojat cm, kad atitiktu standartini formata (pvz. 10x15) ar kaip? Nes anksciau nebuvau su tuo susidurusi, nes anksciau buvo daug paprasciau gyventi
nusistatai santyki 2 ant 3 arba 3 ant 2 ir kerpi
QUOTE(Tiny @ 2009 06 04, 13:51)
Nezinau kaip su sviesumu ir spalvom, bet kadravimas super Ryskumo truksta
Su ryskumu ir as vargstu...
Su ryskumu ir as vargstu...
Susitvarkysim su tuo ryškumu !! Tik fotiko reikia nepaleisti iš rankų ir fotkinti !
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 04, 13:53)
1. turiu favorite - Tiny
2. pasakykit kokius raktinius zodzius, kad galeciau google paklausti apie tai, kaip nustatyti monitoriaus spalvas ir t.t. Nes vis rasot rasot, apie bloga monitoriaus rodyma, o as net nzn kaip manasis rodo
3. Kaip jus karpot savo nuotraukas, kurias ruosiates spausdinti? Matuojat cm, kad atitiktu standartini formata (pvz. 10x15) ar kaip? Nes anksciau nebuvau su tuo susidurusi, nes anksciau buvo daug paprasciau gyventi
2. pasakykit kokius raktinius zodzius, kad galeciau google paklausti apie tai, kaip nustatyti monitoriaus spalvas ir t.t. Nes vis rasot rasot, apie bloga monitoriaus rodyma, o as net nzn kaip manasis rodo
3. Kaip jus karpot savo nuotraukas, kurias ruosiates spausdinti? Matuojat cm, kad atitiktu standartini formata (pvz. 10x15) ar kaip? Nes anksciau nebuvau su tuo susidurusi, nes anksciau buvo daug paprasciau gyventi
1. Vajai, aciu Zinokit, jau bijosiu nuotraukas deti, kad nenuvilciau
2. Neisivaizduoju...
3. As crop iranki PS pasirenku ir nusistatau formata centimetrais - 10 ant 15 Kai iskerpi, tai nuotrauka iskart buna tokio formato
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 03, 21:45)
Paziekit koks skirtumas...
QUOTE(žmogiukas @ 2009 06 03, 22:45)
o man Bondos imbieras butent del asociaciju patinka
QUOTE(boruzka @ 2009 06 04, 09:24)
sita patiko
QUOTE(boruzka @ 2009 06 04, 11:07)
idesu dar viena portreta to paties vaikinuko
akys per viduri foto dar kliuna
QUOTE(olo @ 2009 06 04, 12:23)
ryskumo truksta sviesumo pakanka
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 11:54)
aha... bet as db nusprendziau nebenaudoti, kol nepasieksiu saves tenkinanciu rezultatu su 'gyva' nuotrauka
Zitlali, nucopinau tavo fraze is pazengusiuju apie action, nes nenoriu ten priplepeti Tai ka tu paskutiniuose Simono foto nieko nedarei su PS???
QUOTE(Tiny @ 2009 06 04, 13:51)
Kas tas yr?
pasiziurek PS prie Color Balance
Del nuotrauku formato, nesuku galvos, ten kur spaudi pasakai, kad nukarpytu jei liks krastai balti ir tiek
Papildyta:
QUOTE(Ju.Ju @ 2009 06 04, 14:01)
Zitlali, nucopinau tavo fraze is pazengusiuju apie action, nes nenoriu ten priplepeti Tai ka tu paskutiniuose Simono foto nieko nedarei su PS???
cia j/b, ne spalvos spalvotose nuo paskutines spalvotos nedariau. Mano manymu pirmiausiai reikia ismokti fotografuoti isgaunant kuo teisingesnes naturalias spalvas, pagauti sviesa teisingai, seselius, o kai jau tai atliksiu techniskai gerai ar bent patenkinamai (sau) tuomet galima pradeti zaisti ir su PS manau siokia tokia 'chaltura' gaunasi, kai nemokedama arba tiesiog nezinodama kaip isgauti tikras spalvas suzaidi su action'ais mokausi juk del saves, ne del kitu tad nera ko apgaudineti saves... as noriu ismokti fotografuoti. tiesiog tokia mano nuomone pasidare yra nuotrauku kuriuose tikrai reikia dvasiai sustiprinti keisti spalvas.. bet ne visose is eiles tikrai
QUOTE(bonda @ 2009 06 04, 13:58)
nusistatai santyki 2 ant 3 arba 3 ant 2 ir kerpi
Jei spausdinu 10x15, tai dar pasirenku rezoliuciją 300 taškų colyje
ir vaizdo dydį (pikseliais) 1205x1795.
QUOTE(Tiny @ 2009 06 04, 09:15)
Nea, rankose laikiau
Nu gal biski ir pailginau, bet tikrai nebuvo trumpesnis nei 1/50
Papildyta:
Beje, twicsi, man tavo bandymas patiko Ant ko tu ten vandeni pili?
Nu gal biski ir pailginau, bet tikrai nebuvo trumpesnis nei 1/50
Papildyta:
Beje, twicsi, man tavo bandymas patiko Ant ko tu ten vandeni pili?
Oi kaip faina, nors kazkas idomaus pavyko
Ant apversto kristolines stiklines
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 04, 13:03)
pasiziurek PS prie Color Balance
Del nuotrauku formato, nesuku galvos, ten kur spaudi pasakai, kad nukarpytu jei liks krastai balti ir tiek
Papildyta:
cia j/b, ne spalvos spalvotose nuo paskutines spalvotos nedariau. Mano manymu pirmiausiai reikia ismokti fotografuoti isgaunant kuo teisingesnes naturalias spalvas, pagauti sviesa teisingai, seselius, o kai jau tai atliksiu techniskai gerai ar bent patenkinamai (sau) tuomet galima pradeti zaisti ir su PS manau siokia tokia 'chaltura' gaunasi, kai nemokedama arba tiesiog nezinodama kaip isgauti tikras spalvas suzaidi su action'ais mokausi juk del saves, ne del kitu tad nera ko apgaudineti saves... as noriu ismokti fotografuoti. tiesiog tokia mano nuomone pasidare
Papildyta:
cia j/b, ne spalvos spalvotose nuo paskutines spalvotos nedariau. Mano manymu pirmiausiai reikia ismokti fotografuoti isgaunant kuo teisingesnes naturalias spalvas, pagauti sviesa teisingai, seselius, o kai jau tai atliksiu techniskai gerai ar bent patenkinamai (sau) tuomet galima pradeti zaisti ir su PS manau siokia tokia 'chaltura' gaunasi, kai nemokedama arba tiesiog nezinodama kaip isgauti tikras spalvas suzaidi su action'ais mokausi juk del saves, ne del kitu tad nera ko apgaudineti saves... as noriu ismokti fotografuoti. tiesiog tokia mano nuomone pasidare
na bet tu j/b super atkalusi Nu zinok darau su PS visaip kaip,ir kaip tu rasei,nu nesigauna man taip kokybiskai kaip tau nors tu ka Tas mano j/b i pilkuma gaunasi daugiau. Veliau imesiu parodyt.
QUOTE(*Citra* @ 2009 06 04, 14:09)
na bet tu j/b super atkalusi Nu zinok darau su PS visaip kaip,ir kaip tu rasei,nu nesigauna man taip kokybiskai kaip tau nors tu ka Tas mano j/b i pilkuma gaunasi daugiau. Veliau imesiu parodyt.
gal nuotrauka nekokybiska truksta sviesumo/ryskumo