Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis, 6 tema

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 01, 15:18)
galiu pasakyt biggrin.gif pirmoje - diplominis, veliau darbas-kad badu nemirtum, o fotkinimas-laisvu laiku  lotuliukas.gif

tai aštiek suvokiu, bet, kad va atvirkscia visada esu, tai man nesigauna. Mokslai is reikalo, darbas irgi didelio dziaugsmo ir pinigu neatnesa. ai offtopic cia jau cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 01 birželio 2009 - 15:30
Siandien velniskai daug praktikavaus su ta Ev juosta-stumdinejau pirmyn atgal...nu maisosi man ten kazkas...Taip pat isbandinejau integruotos blykstes tipus...
Rodau kas gavos...Ar nepridrebinta g.gif ,kiek mano akis mato,tai lyg ne g.gif (balta fona su rankiniu wb nusistaciau)

Lelija
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G_i_e_d_r_ė: 01 birželio 2009 - 15:57
QUOTE(G_i_e_d_r_ė @ 2009 06 01, 15:52)
Siandien velniskai daug praktikavaus su ta Ev juosta-stumdinejau pirmyn atgal...nu maisosi man ten kazkas...Taip pat isbandinejau integruotos blykstes tipus...
Rodau kas gavos...Ar nepridrebinta  g.gif ,kiek mano akis mato,tai lyg ne g.gif (balta fona su rankiniu wb nusistaciau)

Niekaip nesuprantu is kur tu istraukiai,kad su blicu galima susistatyti WB. doh.gif
Na ir kokie tie integruotos blykstes tipai? g.gif Kaip praktika su Ev,ko ismokai?Idomu butu suzinoti? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inesaS: 01 birželio 2009 - 16:00
QUOTE(inesaS @ 2009 06 01, 17:57)
Niekaip nesuprantu is kur tu istraukiai,kad su blicu galima susistatyti WB. doh.gif

Ka zinau g.gif ,o tik be blico blush2.gif ir po to jau nusistacius wb negalima blico junkt blush2.gif ?
Oi pradzia kokia sunki...tas visas supratimas man negreit ateita,kol dar praktiskai perpranti doh.gif

Zydintis svogunelis--ar nepridrebintas,man,atrodo,kad ne,bent jau stengiaus is visu jegu nedrebint fotiko lotuliukas.gif
user posted image
Papildyta:
QUOTE(inesaS @ 2009 06 01, 17:57)
Na ir kokie tie integruotos blykstes tipai? g.gif Kaip praktika su Ev,ko ismokai?Idomu butu suzinoti? g.gif

6 tipai viso...savais zodziais,yra tokie,(apie kuriuos suzinojau vakar) kur galima junkt prie judesio 2,po to vienas paprastas,vienas raudonu akiu efekta nuimantis,kitas prie tamsos jungiamas g.gif
Del Ev,tai praktikoj sunkumu pasitaike-jei Ev nustumiu ant minuso,man rodo,kad kadras pereksponuotas ir atvirksciai-Ev ant pliuso,nepakankamas eksponavimas...oi vargau su tais nustatymais...
Galiausiai tapo aisku,kad niekas neaisk,nors ir instrukciaj visa perskaiciau doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

vaje kooookių nuotraukų prikėlėt swoon.gif Zitlali mažylis wub.gif wub.gif so-fun šešėlis wub.gif Dar tas šuniukas šešėly wub.gif
Aš šiandien buvau lauke ir liūdna, ir pikta, ir verkti noris... lotuliukas.gif kaip jūs fotkinat vaikus? kol fotkinau ant auto, viskas buvo pusėtina, bet kai pradėjau reguliuotis blink.gif doh.gif Pirma problema- vaikas pabėga devil.gif: kartu pabėga ir mano fokusas, arba visas kadras, nes lieka tik nugara ar šonas doh.gif antra problema- šešėliai... blenda truputį patvarkė reikalus, bet jų vistiek yra... trečia- žaidžiau su diafragma ir vaikas ryškus (bent jau taip atrodo), fonas išplaukęs, bet atrodo, lyg sudrebėjęs būtų, nesuprantu kodėl unsure.gif akys bijo lotuliukas.gif Tuoj įkelsiu pvz...
Atsakyti
Giedre, man tai abi schmoll.gif nesuprantu kas negerai- ar sujudejo ar fokuso nera ar jis nusokes - lelijoj lyg matosi lapuose fokusas g.gif

O kam tau blicas? bandyk kitaip apsvietima gerint, gele patrauk nuo fono toliau...
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 06 01, 17:19)
..................  Pirma problema- vaikas pabėga devil.gif: kartu pabėga ir mano fokusas, arba visas kadras, nes lieka tik nugara ar šonas  ...............

hihihi.gif visiskai nenuostabu
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 06 01, 17:19)

Aš šiandien buvau lauke ir liūdna, ir pikta, ir verkti noris...

Ziurint kokio amziaus kleckas, mano irgi makaluojas. As portretus fotkinu ant A (diafragmos prioritetas), f/2.8 jei noriu lb sviesios ir isplaukusios ax.gif nusistatau kad fotkintu viena po kito, tada paguldau/pasodinu/pasuku vaika taip kaip man reik del apsvietimo, ikisu zaislu ar pan ir kai jau nusitaikau, susireguliuoju viska rikteliu ar pakvieciu vaika ir jis atsisuka ir sustingsta, tada pavarai kokius 3-4 kadrus ir buna geras vienas koks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 06 01, 17:26)
hihihi.gif visiskai nenuostabu

aha lotuliukas.gif bet fotkių norisi blush2.gif

QUOTE(Zitlali @ 2009 06 01, 17:35)
Ziurint kokio amziaus kleckas, mano irgi makaluojas. As portretus fotkinu ant A (diafragmos prioritetas), f/2.8 jei noriu lb sviesios ir isplaukusios  ax.gif nusistatau kad fotkintu viena po kito, tada paguldau/pasodinu/pasuku vaika taip kaip man reik del apsvietimo, ikisu zaislu ar pan ir kai jau nusitaikau, susireguliuoju viska rikteliu ar pakvieciu vaika ir jis atsisuka ir sustingsta, tada pavarai kokius 3-4 kadrus ir buna geras vienas koks  4u.gif

Dėkui 4u.gif Maniškis metukų ir trijų mėnesių pasiutėlis devil.gif Kai buvo mažesnis, darydavau panašiai, tik naudodavau auto (ir blicas kartu blush2.gif ), o dabar vargas vargelis, nes jei nepabėga, tai atbėga fotiko nustatymų pareguliuoti doh.gif Pamėginsiu dar su serijiniu fotkinimu , nors pas mane tik trys kadrai gaunasi verysad.gif

Va, rodau:
ar "šeimos albumui" tinka blush2.gif daugiau manrods nelabai įdomi blush2.gif
user posted image

čia ta trečia problema... ar man vaidenasi, kad vaikas ryškus g.gif
user posted image

Čia į savaitės temą blush2.gif Žinau, kad kojytės trūksta... bet jo nuotraukoje išvis neturėjo būti, pats įpuolė doh.gif
user posted image

Aš matyt negerai mažinu, kad grūdėtumas atsiranda, saugau for web g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Will: 01 birželio 2009 - 16:43
liamuna, nu ačiū, kad vėl prie senbuvių mane priskiri, bet aš tiek nepažengus dar lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 06 01, 17:41)

man pirmoje labai patinka emocija thumbup.gif tik gaila, kad jos nesimato sad.gif noreciau labiau veiduka matyti arba kazkaip maziau to fono ir zinoma kokybes truksta. Visose grudas kazkoks g.gif kiek tu ISO nusistaciusi? ar cia padrebejo taip ar sharpa dejai g.gif kazkas negerai.. o trecia man labai patinka bigsmile.gif tik kokybes daugiau norisi ir kadravimo truputi kito 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 06 01, 17:44)
man pirmoje labai patinka emocija  thumbup.gif tik gaila, kad jos nesimato sad.gif noreciau labiau veiduka matyti arba kazkaip maziau to fono ir zinoma kokybes truksta. Visose grudas kazkoks  g.gif kiek tu ISO nusistaciusi? ar cia padrebejo taip ar sharpa dejai  g.gif kazkas negerai.. o trecia man labai patinka  bigsmile.gif tik kokybes daugiau norisi ir kadravimo truputi kito  4u.gif

Ačiū už komentarus 4u.gif
Pirmoje jis užsiožiavo, turėjo atsisukti ir pasišypsoti lotuliukas.gif Bet fotkinau kas gavosi doh.gif Dėl trečios kadravimo ir aš mąstau, bet kol kas nieko gudraus nesumąsčiau doh.gif Tuo pačiu prisiminiau ketvirtą bėda, fotkinant vaikus unsure.gif Dauguma nuotraukų gaunasi centruotos, kaip to išvengti g.gif
Su iso truputį persistengiau blush2.gif iš to liūdesio , kad nesiseka nieko pagauti pamiršau pareguliuoti ir liko 1600 blink.gif Bet grūdas atsirado sumažinus, originalioje jo nėra unsure.gif
Atsakyti