Jaučiu varau atidaryti šiltnamio ,tikrai gal daug kondensato ryte prisikaups,o lapus skinat iki pomidorų užmegstų kekių ,ar ir tarpų
aš gal busiu per daug apskabius,palikau kai kuriuos pusplikius
QUOTE(satanele @ 2009 07 01, 23:06)
aš gal busiu per daug apskabius,palikau kai kuriuos pusplikius
aš praskabiau iki pirmos kekės, žydinčios arba užmegztos. Pas mane jie tankokai susodinti, tai biškį "miškas" vietomis tai praskyniau ir aukščiau.
Neskyniau pilnai lapo, palikau koto po kokius 5 cm styroti, dar neskyniau lapų, kurie kaip ir priklausytų kekei - na būna taip, kad išaugęs žiedynas, ir lygtai čia pat išaugęs lapas. Tai to lapo neliečiu. Negaliu to moksliškai paaiškint. Tiesiog, kad būtų tai kekei ramu.
pas uošvius kažkada mačiau pomidorus.. tai jie vos ne plikus juos palieka.. tik viršūnėse keli lapai žaliuoja.
o mano mama tai tik pažastukus praskabo, lapų neskina..
ir suprask dabar, kur čia tiesa
šiaip tai auginu 59 daigus. Tai kol kas apėmęs toks jausmas - trys pomidorai turi tieeeeeeeeeeeeeek žiedų, kad atrodo, daugiau jau ir nebereikia, jeigu visi žiedai pavirstų pomidorais. O kiti daigai tai kur ne kur po kekelę žiedų iškišę, o aukščio tau jau apie 140 cm.
QUOTE(Regila @ 2009 07 01, 17:53)
O juo nupurškus kada planuojat valgyti? Juk vaisiai jau suformuoti? Purkšti reikia lapus, ne vaisius..o kaip juos išsaugosit? Aš nerizikuočiau.
Aš irgi.Juk vaikai ištisai braunasi į šiltnamį.Ir valgo belekiek,tai nenorėčiau,kad išbertų dėl mano kaltės.Jau po kokia 15 pomidorų nuskinam kasdien.Pas mane irgi labai anksti kažkokia liga beldžias.Bet nepurkšiu tikrai.
Vakar kai nupurškiau lapus su Previkiuru, tai visą naktį akių nesudėjau..... vis sapnavosi pomidorai.Šiandien ryte nuėjus į šiltnamį nukarpiau beveik visus lapus, kai kur palikau tik viršūnes...... lauksiu rezultato
QUOTE(AveM @ 2009 07 02, 12:22)
Sunervino visokie neaiskus lapai,tai va kokie liko pomidorai
tai labai gražūs Tavo pomidorai dar. Gal kai išskynei visą brudą, pagerės situacija. Ir tiek daug žydi
gal zinot kaip isnaikinti mazus juodus vabaliukus?
QUOTE(AveM @ 2009 07 02, 15:13)
Pamegink kaip cia patare coca-cola nupurksti arba pelenu sarmo tirpalu.
o kur toki rast galeciau?bus seklu pardutuveje ?
dekui tau labai