Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(satanele @ 2009 06 30, 20:17)
Tikrai? aciu už gera patarimą,kaip sykis jos turim namie lotuliukas.gif
dar siandiena nebuvau šiltnamyje,gryžau iš darbo puoliau laistyti kitų daržovių bigsmile.gif

taip, ne tik žmonės iš lūpų į lūpas kalba, bet jau ir žurnalai apie vabalų siaubą - coca cola kalba hihihi.gif hihihi.gif
Atsakyti
snd pirma pomidora balkonini nuslyniau ir suvalgiau nestuke.gif thumbup.gif mmmmmmmmmmkoks skonis, nepalyginsi nei is parduotuves
Atsakyti
Šiandien pasižiūrėjau, kad mano pomidorų lapai geltonuoja, tai ką tik nuėjau ir iškarpiau.Tai liko beveik stiebai su pomidorų kekėmis, nežinau kas čia bus, gal teks viską išmesti.....
user posted image
Atsakyti
Sveikos. Merginos ka jus darote, kai pamidoru sakeles pradeda luzti nuo svorio, kuo remiate?
Atsakyti
Na niekaip nesuprantu - auga šalia du pomidorai. Vienas vaisius mezga, kitam žiedeliai byra. Judinu abu lygiai, oro temperatūrą ir drėgmė tokia pati, na, gal nedalaistau, tarkim, to, kuris nemezga... Ar gali taip būt? unsure.gif Nes nesuprantu priežasčių.
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 07 01, 10:34)
Na niekaip nesuprantu - auga šalia du pomidorai. Vienas vaisius mezga, kitam žiedeliai byra. Judinu abu lygiai, oro temperatūrą ir drėgmė tokia pati, na, gal nedalaistau, tarkim, to, kuris nemezga... Ar gali taip būt?  unsure.gif Nes nesuprantu priežasčių.

Ir mano taip yra keliems meta žiedelius.Vakar ir paprikos pažiūrėjau meta.Turbūt per karšta... g.gif
Atsakyti
Per didelis karštis negerai,nes sterilizuojasi žiedadulkės ir pomidorai nebemezga vaisių,dėl to ir byra žiedukai.Šeima jau paskanavo 2 pomidorus clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2009 07 01, 10:53)
Per didelis karštis negerai,nes sterilizuojasi žiedadulkės ir pomidorai nebemezga vaisių,dėl to ir byra žiedukai.Šeima jau paskanavo 2 pomidorus clap.gif

Tai ok, bet čia du šalia augantys - negi vienam per karšta, kitam ok? g.gif Nu keistuma kažkokia.
Atsakyti
Štai mano nokstantieji pirmieji pomidorai "Mashotka": user posted image Čia kitas, tokiu pačiu pavadinimu: user posted image
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2009 07 01, 10:56)
Šiandien pasižiūrėjau, kad mano pomidorų lapai geltonuoja, tai ką tik nuėjau ir iškarpiau.Tai liko  beveik stiebai su pomidorų kekėmis, nežinau kas čia bus, gal teks viską išmesti.....
user posted image

Ar man nieks nieko jau nebepatars....
Atsakyti
QUOTE(viktner @ 2009 07 01, 09:56)
Šiandien pasižiūrėjau, kad mano pomidorų lapai geltonuoja, tai ką tik nuėjau ir iškarpiau.Tai liko  beveik stiebai su pomidorų kekėmis, nežinau kas čia bus, gal teks viską išmesti.....
user posted image

QUOTE(viktner @ 2009 07 01, 13:59)
Ar man nieks nieko jau nebepatars....

Bandysiu patart...
Panašu, jog tai rudoji dėmėtligė. Matyt, neatspari veislė. Reikia mažinti oro drėgmę šiltnamyje, tada mažiau plis. O dabar reikėtų nupurkšti previkūru arba kokiu kitu fungicidu. Be chemikalų kažin ar pavyks ką nors padaryti. Nupurkšti visus pomidorus, ir sergančius, ir sveikus (profilaktiškai). Purkšti reikia abi lapų puses.
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2009 06 29, 10:22)
Satanele, iš nereikalingų pomidorų lapų galima amarų naikinimui antpilą pasidaryti. Pomidorų lapus reikia palaikyti užpylus vandeniu 4-5 dienas (kol pradės tęžti), o tada koncentratą skiesti vandeniu  (maždaug 2 litrai ant kibiro vandens) ir su laistytuvu galima užlieti ar apipurkšti augalus, kuriuos puola amarai (pvz. rožių krūmus). Pati dar nebandžiau, tik neseniai užmerkiau, bet sako, gan efektyvu. Sakiau, ir ant skruzdėlynų užpilsiu, nes jos atseit irgi pomidorų kvapo nemėgsta..

http://www.rojaussod...snis.php?id=628 Cia gale straipsnio raso, kaip galima visokiu tirpalu nuo kenkeju pasidaryt.Tuos kur is pomidoru lapu daro, tai labiau tinka tie pazastiniai ugliai, kur isskinam(daugiau kazkokio toksino yra).
Atsakyti