Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(Aira* @ 2009 06 29, 09:33)
Na, kad per sausa tai nelabai sutikčiau, nes prieš paveiksluodama, kaip tik išravėjau šiltnamį ir supurenau žemę, buvo pakankamai drėgna, bet kol prisiruošiau paveiksluot viršutinis dirvos sluoksnis aišku jau pradžiuvo  biggrin.gif Gal sakau čia taip dėl prasto vėdinimo, nes tokiu vėsiu oru neatidaromas šiltnamis buvo  g.gif ir kondensatas vis lašėdavo ant jų. Nu matysiu kaip čia jie man toliau augs. Gaila tik kad savaitgaliais aš galiu pati savo šiltnamį prižiūrėti, o šiaip anyta savo nuožiūra atidarinėja ir uždarinėja jį, ir kas blogiausia dedasi jog viską išmano apie pomidorų auginimą ir nelabai klauso mano patarimų  doh.gif

Nu pas mus ,kad ir oras šaltas buvo,bet šiltnamis didžiąją dalį atidarytas buvo.Nes galima pastebėti,kad nuo tų lašiukų lapai keisti ir darosi.Taip pat nuo perkaitimo.Vat pvz dabar į sodybą nevažiuosim porą dienų,bet palikome maksimalų vėdinimą.Vaikams šiltnamyje auga žirniai ,tai ,kai per karšta buvo,tai jie susisuko,taip ,kai pomidorai.Šiaip,kai šiltnamis mulčiuotas atkrenta daug darbo,tai purenimas.Ir kai lieji gerai.Gali kibiru laistyti jokių plutų ir tt.
Atsakyti
Satanele, iš nereikalingų pomidorų lapų galima amarų naikinimui antpilą pasidaryti. Pomidorų lapus reikia palaikyti užpylus vandeniu 4-5 dienas (kol pradės tęžti), o tada koncentratą skiesti vandeniu (maždaug 2 litrai ant kibiro vandens) ir su laistytuvu galima užlieti ar apipurkšti augalus, kuriuos puola amarai (pvz. rožių krūmus). Pati dar nebandžiau, tik neseniai užmerkiau, bet sako, gan efektyvu. Sakiau, ir ant skruzdėlynų užpilsiu, nes jos atseit irgi pomidorų kvapo nemėgsta..
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2009 06 29, 10:22)
Satanele, iš nereikalingų pomidorų lapų galima amarų naikinimui antpilą pasidaryti. Pomidorų lapus reikia palaikyti užpylus vandeniu 4-5 dienas (kol pradės tęžti), o tada koncentratą skiesti vandeniu  (maždaug 2 litrai ant kibiro vandens) ir su laistytuvu galima užlieti ar apipurkšti augalus, kuriuos puola amarai (pvz. rožių krūmus). Pati dar nebandžiau, tik neseniai užmerkiau, bet sako, gan efektyvu. Sakiau, ir ant skruzdėlynų užpilsiu, nes jos atseit irgi pomidorų kvapo nemėgsta..

g.gif o,geras,butinai parasyk apie rezultata.Rozes pas mane puikiai jauciasi,o vat skruzdeliu tai niekaip neatsikratau doh.gif
Merginos,ar kas nors auginate: "Ola Polka" ar "Malinovsky Ozerovsky"?
Atsakyti
sveikos na o mano pomidorai tai auga stiebiasi kaip isproteja zydi dideles kekes bet vos keli tik krauna pomidoriukus smile.gif

i tie kur mano siltnamiuke mazam auga tai jau lubas praaugo tai nudengiau tai nezinau kaip cia jiem patiks be stogo gyventi gerai kol silta bet lietaus gauna tai nezinia kas cia gausis:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zylute81: 29 birželio 2009 - 14:27
QUOTE(marfa @ 2009 06 29, 11:49)
g.gif o,geras,butinai parasyk apie rezultata.Rozes pas mane puikiai jauciasi,o vat  skruzdeliu tai niekaip neatsikratau  doh.gif
Merginos,ar kas nors auginate: "Ola Polka" ar "Malinovsky Ozerovsky"?

pomidorus skruzdės užpuolė pas mane, tai kavos pribėriau, lyg aprimo biggrin.gif valgysiu energetinius kofeininius pomidorus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2009 06 29, 11:22)
tik neseniai užmerkiau, bet sako, gan efektyvu. Sakiau, ir ant skruzdėlynų užpilsiu, nes jos atseit irgi pomidorų kvapo nemėgsta..

QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 29, 15:36)
pomidorus skruzdės užpuolė pas mane, tai kavos pribėriau, lyg aprimo

Maniškės tikriausiai visus kvapus dievina,o raugo tai dar nebandžiau,reiks eit ir parsinešt pomidorų liekanas ,prieš dvi dienas gerokai per šiltnamį pasiaučiau,gal padės,pirmai bujojo agurkų lysvėje ir šiltnamyje,dabar "Tris milijonus"traukia sisivienijusios su kurmiais sode
Atsakyti
QUOTE(Lady Dy @ 2009 06 29, 15:47)
Maniškės tikriausiai visus kvapus dievina,o raugo tai dar nebandžiau,reiks eit ir parsinešt pomidorų liekanas ,prieš dvi dienas gerokai per šiltnamį pasiaučiau,gal padės,pirmai bujojo agurkų lysvėje ir šiltnamyje,dabar "Tris milijonus"traukia sisivienijusios su kurmiais sode

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
oi, negaliu, net pilvą suskaudo lotuliukas.gif
šiaip dilgėlių irgi turėtų nemėgti mirksiukas.gif gerai užrauk, kad be dujokaukės nesiartintum, palaistyk, tai teoriškai jokie kenkėjai nebeturėtų pulti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 29, 14:36)
pomidorus skruzdės užpuolė pas mane, tai kavos pribėriau, lyg aprimo  biggrin.gif  valgysiu energetinius kofeininius pomidorus  biggrin.gif

ir as jau beriau kavos tirscius,bet tiek kavos neisgeriu,kiek tu darbininkiu prisirinko doh.gif
QUOTE(Lady Dy @ 2009 06 29, 14:47)
pirmai bujojo agurkų lysvėje ir šiltnamyje,dabar "Tris milijonus"traukia sisivienijusios su kurmiais sode

thumbup.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
marfa, aš turėjau kavos, baigusios galioti prieš metus, tai 250 g. pakelį išbėriau. nes stipresnis kvapas neplikytos thumbup.gif visas šiltnamis dabar kaip kavinė kvepia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 29, 16:04)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  doh.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
oi, negaliu, net pilvą suskaudo  lotuliukas.gif
šiaip dilgėlių irgi turėtų nemėgti  mirksiukas.gif gerai užrauk, kad be dujokaukės nesiartintum, palaistyk, tai teoriškai jokie kenkėjai nebeturėtų pulti  schmoll.gif

neveikia niekas.Nie raugals,nei neskiesta česnakų ištrauka tongue.gif .
Atsakyti
Sveikos,

reiks ir man pabandyti su ta kava nes ir visas sodas ir šilnamis skruzdėlynu g.gif
O pomidorai auga gerai mezga pomidoriukus ir vėlyvieji jau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(merepopins @ 2009 06 29, 11:22)
Satanele, iš nereikalingų pomidorų lapų galima amarų naikinimui antpilą pasidaryti. Pomidorų lapus reikia palaikyti užpylus vandeniu 4-5 dienas (kol pradės tęžti), o tada koncentratą skiesti vandeniu  (maždaug 2 litrai ant kibiro vandens) ir su laistytuvu galima užlieti ar apipurkšti augalus, kuriuos puola amarai (pvz. rožių krūmus). Pati dar nebandžiau, tik neseniai užmerkiau, bet sako, gan efektyvu. Sakiau, ir ant skruzdėlynų užpilsiu, nes jos atseit irgi pomidorų kvapo nemėgsta..

Aciu ,kaip tik reikia rožėms,ir serbentus užpuolė parazitai biggrin.gif
Atsakyti