o pomidorai ne savidulkiai? kazkaip pas mane nei biciu, nei musiu siltnamy nera, bet pomidoriuku daug. O va vienos rusies 6 daigus pirkau ir nemezga. Zydet zydi gausiai, bet paskui ziedeli numeta ir viskas. Turbut jau tos rusies pomidoriuku paragaut ir neteks.
Sveikos. Aš su savo pomidorais irgi šiemet nesusišneku. Keli kelmai vis tokiais tarsi susisukusiais lapais mane nervavo, kol išsiaiškinau, kad čia tokia jų normali būsena Taip ir būna, kai nežinai, ką augini: dalį daigu mama užaugino, o kitokių įdomesnių iš draugės gavau . Tai tie įdomesni mane ir apgavo.
Kol kas derliaus nevalgom, ir užmegztų nėra daugybės. Betgi dar ne ruduo, dar kažkas turėtų užaugti. Vis tiek žinosiu, kad šeimyna valgo ne chemiją, o tikras daržoves. O mano bendradarbė daro eksperimentą. Jau daugiau nei mėnesį laiko darbe stalčiuje į polietileninį maišelį įdėtą pomidorą iš prekybos centro. Ir ką jūs galvojate -- kaip naujas, nei pūna, nei minkštėja, puikios prekinės išvaizdos Klausimas -- tai kiek jame chemijos privaryta?
Kol kas derliaus nevalgom, ir užmegztų nėra daugybės. Betgi dar ne ruduo, dar kažkas turėtų užaugti. Vis tiek žinosiu, kad šeimyna valgo ne chemiją, o tikras daržoves. O mano bendradarbė daro eksperimentą. Jau daugiau nei mėnesį laiko darbe stalčiuje į polietileninį maišelį įdėtą pomidorą iš prekybos centro. Ir ką jūs galvojate -- kaip naujas, nei pūna, nei minkštėja, puikios prekinės išvaizdos Klausimas -- tai kiek jame chemijos privaryta?
QUOTE(Aira* @ 2009 06 28, 14:48)
Sakykit, ką man su juo daryti? Rauti jau, o gal nupurkšti kuo nors?
Susisukelis
Šie irgi lyg nori suktis
Pomidoras
Pomidoras
Susisukelis
Šie irgi lyg nori suktis
Pomidoras
Pomidoras
Labai gražūs pomidorai ,bet ar netrūksta drėgmės jiems ,pas mane mansardoje kai kurie liko neišnešti į šiltnamį,taip sukasi labai kaip nori gerti ,palaistau ir vėl atsitaiso,šiandiena aš savo taip nudepiliavau lapus ,kad gaila man ju pasidarė,gal galima kur nors tuos lapus panaudoti ?
žinokit ravėjau vakar šiltnamį, gauuusiai prižėlusį. Raunu, žiūriu - išdygęs pomidoriukas! Apuosčiau, apžiūrėjau - tikrai! Atsargiai atskirai padėjau. Raviu tokiau ir vis bet kur randu pridygusių pomidorų. Net keiktis pradėjau (lietuviškai)
Faktas, kad nei pernai, nei šiemet nesėjau pomidorų ir tai tikrai ne pažastėlės, nes matosi sėklaskiltiniai lapeliai
tai gerai, kad MB paprotino - galėjo pernai rudenį koks pomidoras būti sutrėkštas, ištižęs, tai ir išsisaugojo sėklos
bet įsivaizduokit, ravit, randat bele kur augančių savaime pomidoriukų ot vaizdas
Faktas, kad nei pernai, nei šiemet nesėjau pomidorų ir tai tikrai ne pažastėlės, nes matosi sėklaskiltiniai lapeliai
tai gerai, kad MB paprotino - galėjo pernai rudenį koks pomidoras būti sutrėkštas, ištižęs, tai ir išsisaugojo sėklos
bet įsivaizduokit, ravit, randat bele kur augančių savaime pomidoriukų ot vaizdas
Randu ir as pomidoriuku isdygusiu Tai su gailesciu raunu lauk,ai,vistiek nespes uzderet
pas mane tas pats - ten kur pernai augo pomidorai, radau šiemet pridygusių tarp pupų ir kukurūzų palikau - tegul sau auga jei taip nori
QUOTE(Aira* @ 2009 06 28, 13:48)
Susisukelis
Šie irgi lyg nori suktis
Pomidoras
Pomidoras
Susisukelis
Šie irgi lyg nori suktis
Pomidoras
Pomidoras
su pirmuoju nzn, bet man atrodo kad gal dregmes truksta???
QUOTE(vivaflame @ 2009 06 28, 23:03)
su pirmuoju nzn, bet man atrodo kad gal dregmes truksta???
Nu jie perkaitę man rodos ,nes pas mane irgi taip kartais būna.Kokių stoglangių nėra?
QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 28, 21:56)
Kaip piktžolė kokia
Aš tai porą pažastinių ūgliukų kažkaip žemėn sukišau, tai vienas jau su pumpurais Dabar gaila mest nugnybus, bet kad nesicackint per daug, tai nugnybus nereikalingą pažastinuką jį sugrūdu žemėn šalia "mamos". Gyvens tai gyvens - perkelsiu. Va atrodo "Green zebra" pažastinukas nori būti tikru pomidoru
QUOTE(Aira* @ 2009 06 28, 15:48)
Susisukelis
Šie irgi lyg nori suktis
Pomidoras
Pomidoras
Susisukelis
Šie irgi lyg nori suktis
Pomidoras
Pomidoras
Tikrai nerauk, mano pernai ir užpernai tokie beveik visi buvo, net nežinau nuo ko, gal žemė kokiu mėšlu per daug patręšta, azoto gal per daug Derėjo normaliai, labiau susisukusius lapus išskindavau, dar kelis sykius purškiau su boru, nes radau parašyta, kad nuo boro trūkumo taip raitosi.
Na, kad per sausa tai nelabai sutikčiau, nes prieš paveiksluodama, kaip tik išravėjau šiltnamį ir supurenau žemę, buvo pakankamai drėgna, bet kol prisiruošiau paveiksluot viršutinis dirvos sluoksnis aišku jau pradžiuvo Gal sakau čia taip dėl prasto vėdinimo, nes tokiu vėsiu oru neatidaromas šiltnamis buvo ir kondensatas vis lašėdavo ant jų. Nu matysiu kaip čia jie man toliau augs. Gaila tik kad savaitgaliais aš galiu pati savo šiltnamį prižiūrėti, o šiaip anyta savo nuožiūra atidarinėja ir uždarinėja jį, ir kas blogiausia dedasi jog viską išmano apie pomidorų auginimą ir nelabai klauso mano patarimų