Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

4u.gif
10 dienų mėgavausi Norvegijos grožiais.. Grįžau - a jau pomidorų gausybė.. bigsmile.gif belieka laukti, kol kas paraudonuos, kas pamėlynuos, kas pageltonuos..

QUOTE(žostautė @ 2009 06 21, 21:28)
Manau rudeniop imsim visos pomidorininkės ir susikooperuosim kokiam bendram užsakymui biggrin.gif

jep jep jep.. mani ypač sudomino svyrantys balkoniniai pomidoriukai smile.gif.. Kitais metais, nepaisant to, kad gyvenu triobikėj, norėč jų pasisodyti į kokį diiidelį vazoną ar lovelį, kad mažoji galėtų turėt "savo" pomidoriukus smile.gif

Apie pažastikes..oj, kiek aš jų nulaužiau vietoj viršūnių, ikiek palikau netyčiom, dabar turiu dvistiebių doh.gif Kai daug veislių, tai jau žiauriai skirtingai viskas.. O aš, dar visa tokia lamerė, nulaužiu ir lygiai po 1/1000 sekundės suvokiu, kad kažkas ne taip doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ratuto @ 2009 06 22, 12:10)
mani ypač sudomino svyrantys balkoniniai pomidoriukai smile.gif.. Kitais metais, nepaisant to, kad gyvenu triobikėj, norėč jų pasisodyti į kokį diiidelį vazoną ar lovelį, kad mažoji galėtų turėt "savo" pomidoriukus smile.gif

Parsisiunčiau geltonų, jei ką, kelias sėklas dar turėsiu atliekamas pavasarį mirksiukas.gif Va dar jei juos su raudonais svyrančiais suderinus g.gif

Dar užsikliedėjau keliomis veislėmis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 06 22, 11:26)
Tai čia viskas ok, tik va kad ne prie visų veislių aprašymų eina rast, kuri kokia wink.gif Va Betalux tas pats... determinantinė? Apie "Green zebra" vienur rašo vienaip, kitur kitaip (nors iš to, kas pas mane bent auga, akivaizdu, kad indeterminantinė...) Va kur bėda.

Dėl info tai tikrai trūkumas, pastebėjau schmoll.gif žinai, dar yra išeitis - mėgėjų ir profesionalų pastebėjimai + bendros išvados g.gif Iškart atsakymas negaunamas, bet metams bėgant pačios galime turėti savo veislių auginimų aprašymus ax.gif
beje, kiekvienam sodininkui - daržininkui patariama vesti sodo dienoraštį - kada sėta, kada išdygo, koks kompostas, augimo greitis ir t.t. Visokios smulkmenėlės padeda sekančiais metais geriau orientuotis laiko atžvilgiu ir išveengti auginimo klaidų mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(žostautė @ 2009 06 22, 12:42)
Parsisiunčiau geltonų, jei ką, kelias sėklas dar turėsiu atliekamas pavasarį  mirksiukas.gif  Va dar jei juos su raudonais svyrančiais suderinus  g.gif

Dar užsikliedėjau keliomis veislėmis  doh.gif

jei netyčia išeitų, aš kooperuosiuos bendram užsakymui irgi drinks_cheers.gif nesvarbu, rudenį, pavasarį, žiemą (visada geriau truputį iš anksčiau pasiruošti), tik duokit ženklą ir jungiuosi prie jūsų bigsmile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Ir as noreciau kartu,jei tik kas priimtu. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 22, 13:03)
Dėl info tai tikrai trūkumas, pastebėjau  schmoll.gif  žinai, dar yra išeitis - mėgėjų ir profesionalų pastebėjimai + bendros išvados  g.gif  Iškart atsakymas negaunamas, bet metams bėgant pačios galime turėti savo veislių auginimų aprašymus  ax.gif
beje, kiekvienam sodininkui - daržininkui patariama vesti sodo dienoraštį - kada sėta, kada išdygo, koks kompostas, augimo greitis ir t.t. Visokios smulkmenėlės padeda sekančiais metais geriau orientuotis laiko atžvilgiu ir išveengti auginimo klaidų  mirksiukas.gif

Taip taip, mano užrašai jau išaugo į blogą bigsmile.gif Be to apie daugelį veislių yra info internete, tik laiko reikia paskirt ieškojimui.

Klauskit, moterys, gal kokią lietuvišką pomidorų veislę fainą žinot? Mane suintrigavo "Slapukai". Galvoju pomidorininkei vienai į JAV nusiųst, jos tėvai ar tai seneliai lietuviai, himną giedot ji moka, ale nei žodžio daugiau nesupranta biggrin.gif
Atsakyti
Tai, žostaute, aiški išvada - pranešk iš anksto, kada planuosi užsakymą, mes mielai jungiamės mirksiukas.gif drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(žostautė @ 2009 06 22, 13:11)
Taip taip, mano užrašai jau išaugo į blogą  bigsmile.gif  Be to apie daugelį veislių yra info internete, tik laiko reikia paskirt ieškojimui.

Klauskit, moterys, gal kokią lietuvišką pomidorų veislę fainą žinot? Mane suintrigavo "Slapukai". Galvoju pomidorininkei vienai į JAV nusiųst, jos tėvai ar tai seneliai lietuviai, himną giedot ji moka, ale nei žodžio daugiau nesupranta biggrin.gif

būk gera, truputį apie "slapukus''užsimink, dar tokių negirdėjusi blush2.gif gal smulkiavaisiai, kad toks pavadinimas? bigsmile.gif
Atsakyti
Ir mane priimkit ,ir as kooperuosiuosi bendram uzsakymui wub.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 22, 13:13)
Tai, žostaute, aiški išvada - pranešk iš anksto, kada planuosi užsakymą, mes mielai jungiamės  mirksiukas.gif  drinks_cheers.gif
Papildyta:
būk gera, truputį apie "slapukus''užsimink, dar tokių negirdėjusi  blush2.gif  gal smulkiavaisiai, kad toks pavadinimas?  bigsmile.gif

Che, kad aš PATI niekad neužsakinėjau, va kame bėda. Reikia tuose Greisi nurodytuose puslapiuose žiūrėtis manau ir klaust jos, kaip užsakinėjo blush2.gif

"Slapukai" tai tokie pomidorai, kurių lapai auga "į viršų" g.gif ir uždengia vaisius. Rašo, kad labai tinkami auginti kolektyviniuose soduose, nes iš tolo vaisių nesimato ir visokių praeivių nevilioja lotuliukas.gif O kai prieini, po tais "į viršų augančiais" lapais pilna pomidorų unsure.gif
Intriguoja, a?

O dar radau vienam psl, kad būna margalapių pomidorų bigsmile.gif Tai juos tik į gėlynus bigsmile.gif
Atsakyti
Kazin,ar -jaucio sirdis-lietuviska veisle g.gif
Atsakyti
QUOTE(bru @ 2009 06 22, 13:35)
Kazin,ar -jaucio sirdis-lietuviska veisle g.gif

Nea schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 06 22, 13:31)
Che, kad aš PATI niekad neužsakinėjau, va kame bėda. Reikia tuose Greisi nurodytuose puslapiuose žiūrėtis manau ir klaust jos, kaip užsakinėjo  blush2.gif 

"Slapukai" tai tokie pomidorai, kurių lapai auga "į viršų"  g.gif  ir uždengia vaisius. Rašo, kad labai tinkami auginti kolektyviniuose soduose, nes iš tolo vaisių nesimato ir visokių praeivių nevilioja  lotuliukas.gif  O kai prieini, po tais "į viršų augančiais" lapais pilna pomidorų  unsure.gif
Intriguoja, a?

O dar radau vienam psl, kad būna margalapių pomidorų  bigsmile.gif  Tai juos tik į gėlynus  bigsmile.gif

bigsmile.gif wow, kaip įdomu! jei tie margalapiai vazoninukai būtų, tai išvis grožis wub.gif slapukai tai suintrigavo irgi, kaip smagu, kitąmet būtinai reiks išbandyti bigsmile.gif
Atsakyti
Siemet pirkau seklu is Regilos ,galiu kol kas pasidziaugti ,jauciu noresiu ir sekanti sezona, 4u.gif
Atsakyti