Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(naitas @ 2009 06 15, 20:53)
aš turiu prisėjusi ridikėlių tarp pomidorų. Jau raunu ridikėlius ir randu juos prakąstus  blink.gif , beveik visi yra taip nutašktuoti iki baltumo, o va radau ir keletą išgraužtų kaip obuolys  g.gif
tai kas dar galėtų taip padaryt, jeigu ne tos smulkios juodos skruzdėlės  g.gif

čia labiau šliužų darbas, skruzdėlės nesidarbuotų taip ax.gif
QUOTE(blakstiena5 @ 2009 06 16, 19:02)
smile.gif  ax.gif  blush2.gif as ir tokia pat megeja po naktiniu apeit ryte siltnamius biggrin.gif

o aš labiausiai mėgstu naktį, kokią 11 val. palinkėti augaliukams labanakt, pavaikščioti tarp pomidorų, pažiūrėti, ar jiems patogu nakvoti ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 06 16, 20:02)
ketvirtadienio naktį iki plius dviejų tik naktį bus.. tai jau kaip šalnos.. šakiai bus agurkų derliui  unsure.gif

nu kad oru prognozes va ziuriu, tai Vilniuj ketvirtadieni+6 g.gif
Atsakyti
pas mus zemaitijoj birzelio 6 salnos dar buvo, kas anksti vaziavo prie gyvuliu sake laukai baltavo, na prie namu tai tik nasturtos apvire taip tai ramiai, o kad dabar prognozuoja jau turbut neturetu stebint kai tokie orai cool.gif bent jau pas musu snd negalejei suprast kaip apsirenkt, cia karsta, cia saltas vejas pucia
Atsakyti
QUOTE(vassara @ 2009 06 15, 10:19)
pas mane tas pats. o kiti net neprazyde pagelsta  g.gif idomu ir man kas cia jiems  unsure.gif

knygoj skaičiau, kad ir pomidoru ir agurkų žiedadulkės sterilizuojasi, jei būna per karšta, t.y. virš 30+; ir jeigu būna per šalta.... bet neatkreipiau dėmesio... na nemaniau kad pas mus vasara bus kaip šiaurėje...

greičiausiai šita priežastis ir bus... juk lauke iki 8+, buvo nukrite, o tai jau ir vegetacija stoja...
Papildyta:
QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 16, 20:27)
čia labiau šliužų darbas, skruzdėlės nesidarbuotų taip  ax.gif

o aš labiausiai mėgstu naktį, kokią 11 val. palinkėti augaliukams labanakt, pavaikščioti tarp pomidorų, pažiūrėti, ar jiems patogu nakvoti  ax.gif  lotuliukas.gif

na sraigės šitam darbe labiausiai ytartinos...
Atsakyti
QUOTE(meduliukas @ 2009 06 16, 19:26)
Ir as tokia pati tongue.gif

Ale gierdejot - salnas zada unsure.gif  unsure.gif  g.gif

aš irgi taip pat iš pačio ryto bėgu patikrinti ar jau prinoko... bet vis pamatau, kad dar nežydėjo... lotuliukas.gif
vargas man...
Papildyta:
QUOTE(Vėjo pasaka @ 2009 06 16, 20:06)
Aš kažkaip tikiuosi kad tik žada. Nu taip nesinori, kas viskas apšaltų.  verysad.gif

ožinot, kad nesušaltu -šiltnamyje reikia kelias žvakes uždegti, na žiūrint kokio dydžio, mano tai 8mx4m. Tai 2 žvalių pakanka...

tas reik degti kur visą naktį dega...

pernai taip dariau irgi, ir pavasari ir rudeni...
tikiuosi padėjo, bet ką kaimynai galvojo-nežinau... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2009 06 17, 01:47)
aš irgi taip pat iš pačio ryto bėgu patikrinti ar jau prinoko... bet vis pamatau, kad dar nežydėjo... lotuliukas.gif
vargas man...
Papildyta:
ožinot, kad nesušaltu -šiltnamyje reikia kelias žvakes uždegti, na žiūrint kokio dydžio, mano tai 8mx4m. Tai 2 žvalių pakanka...

tas reik degti kur visą naktį dega...

pernai taip dariau irgi, ir pavasari ir rudeni...
tikiuosi padėjo, bet ką kaimynai galvojo-nežinau...  lotuliukas.gif

as vienasyk skint pomidoru degtuka uzsidegus ejau.jei tokie orai bus nebus ka skint ir dienos metu schmoll.gif
Atsakyti
Na va šiandien kol kas saulė kyšo iš už kampo biggrin.gif Ale agurkai neauga, geltonuoja, šalta matyt ar trūksta ko... Ir pomidorai tokie... Pageibusiais lapais. Ale auga tai ant akių blink.gif Vieną dieną pasipergyvenau, kad pumpurai prie kuoliuko liečias, kitą jau žiūriu paaugo tolyn nuo jo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 06 16, 21:27)
čia labiau šliužų darbas, skruzdėlės nesidarbuotų taip  ax.gif

QUOTE(ŠiaurėsPašvaistė @ 2009 06 17, 01:14)
na sraigės šitam darbe labiausiai ytartinos...

raviu šiltnamį, laistau, rišau pomidorus.. nesutikau nė vieno šliužo, nė vienos sraigės.. o skruzdžių milijonai.. ridikėliai visi "paragauti" unsure.gif
Atsakyti
sveikos busimos pomidoru valgytojos 4u.gif
Pasikeiciau nika ( buvo dooovile), bet tikiuosi pazinsit ir is temos neismesit ax.gif
Apie shalnas paskaitinejau, nepatikejau, patikrinau blink.gif blink.gif anot meteo.lt, kaune nakti zada tik +3 buti blink.gif blink.gif blink.gif karsta siemet vasara, net keista doh.gif doh.gif doh.gif
mano agurkai, cukinijos, moliugai - vos egzistuoja- kokius pries menesi i lysve sutupdziau - tokie ir tupi blink.gif blink.gif Pomidorai lyg po truputi auga, bet shiltesne naktele- dienele nepamaishytu rolleyes.gif
Balkoninukai turi po kelis pipiro dydzio busimus pomidoriukus, bet irgi toks jausmas kad shalto oro jie bijo ir augti neskuba verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 06 15, 13:47)
Moteros, kažkur girdėjau, kad Betalux pomidorų nereikia genėt. Aš saviškiams nugeltusius apatinius lapus apskabiau, bet kaip dabar su pažastinukais daryt? Palikt visus? Apgenėt tik dalį?

o, kaip gerai kad perskaičiau, jau ketinau eiti nušnioti...

o aš atradau kad Promyk rūšis jau žiedelius iškišo...

o kiti dar tik drūtėja, bet žiedų nerodo...
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 06 17, 08:35)
raviu šiltnamį, laistau, rišau pomidorus.. nesutikau nė vieno šliužo, nė vienos sraigės.. o skruzdžių milijonai.. ridikėliai visi "paragauti"  unsure.gif

pas mane tas pats..
ir ridikelius, ir morkas suvalgo. Nu bet tikrai skruzdeles - kai israuni koki ridikeli, tai net juoda buna visas aplipes skruzdelem. doh.gif
O nei sraigiu, nei sliuzu jokiu is vis nesimato
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 06 15, 21:53)

va truputis Kroatijos.

wub.gif myliu Kroatija
QUOTE(žostautė @ 2009 06 16, 10:04)
Mano maloniausia ryto dalis - eit vienais naktiniais pomidorų apžiūrėt  blush2.gif  Ech, kaip lėtai tie žiedai skleidžias... Matyt tikrai reikia kokiai savaitei išvažiuot, tai grįžus progresą matysiu  bigsmile.gif

lotuliukas.gif as irgi tokia pati,ir ryte,ir vakare lendu... doh.gif lotuliukas.gif Bet maniskiai tik zydi,ko tai lapai ir man nebepatinka... schmoll.gif kazkokie liudni schmoll.gif
Atsakyti