Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

4u.gif Sveikos,ogo,kokie jau dideli kai kuriu pomidorai thumbup.gif
Maniskiai tai tik zydi dar,as juos dilgeliu raugu vis palaistau,kartais net nelaukiu 5 dienu. Bet turiu beda-skruzdeles doh.gif Perskaiciau rojaussoduose,kad su uogiene galima isvylioti,bet nepadejo... Greisi,tu kazka minejai apie cesnakus.... gal galetum parasyti? blush2.gif ax.gif
Atsakyti
eina gandas, kad tas preparatas skruzdėms išnaikinti "direx" ar kažkaip labai panašiai pavadintas, jau yra uždraustas ES šalyse, kaip fosfatinis, nuo pernai liepos 1 dienos.. nesu chemikė, tiksliai nepasakysiu.. geras daiktas naikinti skruzdes, tačiau pardės išsiparduoda likučius, pirktus prieš praeitų metų liepą...
Atsakyti
QUOTE(marfa @ 2009 06 14, 18:12)
4u.gif Sveikos,ogo,kokie jau dideli kai kuriu pomidorai  thumbup.gif
Maniskiai tai tik zydi dar,as juos dilgeliu raugu vis palaistau,kartais net nelaukiu 5 dienu. Bet turiu beda-skruzdeles doh.gif Perskaiciau rojaussoduose,kad su uogiene galima isvylioti,bet nepadejo... Greisi,tu kazka minejai apie cesnakus.... gal galetum parasyti?  blush2.gif  ax.gif

Lygtais temoje trąšos ,raugai yra aprašyta.Aš tai imu kiek turiu česnakų lupenų,ar papuvusių.Užpilu vandeniu,palaikau parą,o paskui palaistau ,kur skruzdės.Bet šiaip pas mane jų milijonai,tad nustojau su jomis kovoti.O apie cheminius dalykus,net negalvoju.
Atsakyti
o as dar pastebejau kad mano balkoniu pomidoru ziedai nuzydi ir nuluzta, o kiti normaliai mezga vaisius... idomu kodel? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 06 14, 17:33)
Lygtais temoje trąšos ,raugai yra aprašyta.Aš tai imu kiek turiu česnakų lupenų,ar papuvusių.Užpilu vandeniu,palaikau parą,o paskui palaistau ,kur skruzdės.Bet šiaip pas mane jų milijonai,tad nustojau su jomis kovoti.O apie cheminius dalykus,net negalvoju.

Va va... as irgi nenoriu chemijos schmoll.gif pernai naikinau verdanciu vandeniu,bet siemet jos prie pat saknu isitaise doh.gif jau krapus patvarke schmoll.gif verysad.gif kaimynes agurkiukus sunaikino unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 06 14, 18:28)
eina gandas, kad tas preparatas skruzdėms išnaikinti "direx" ar kažkaip labai panašiai pavadintas, jau yra uždraustas ES šalyse, kaip fosfatinis, nuo pernai liepos 1 dienos.. nesu chemikė, tiksliai nepasakysiu.. geras daiktas naikinti skruzdes, tačiau pardės išsiparduoda likučius, pirktus prieš praeitų metų liepą...

g.gif
Atsakyti
QUOTE(marfa @ 2009 06 14, 21:09)
Va va... as irgi nenoriu chemijos schmoll.gif pernai naikinau verdanciu vandeniu,bet siemet jos prie pat saknu isitaise  doh.gif jau krapus patvarke  schmoll.gif  verysad.gif kaimynes agurkiukus sunaikino unsure.gif

Nu kaip aš apmulčiavau,tai jos dabar gyvena po šiaudais ir niekur nesirausia,tai tikiuosi žalos nepridarys.Nes bet kokiu atvju pas mane ir chemija nepadėtų,nebent jos pačios kada pasitrauks.Nes čia jų teritorija,mes naujakuriai.O jos ten gyvena seniai.Sklypas labai didelis,tad pinigų ir jėgų neužtektų kovai su jomis.Kaip ir su kurmiais mes draugai.juk jie kurklių priešai.Tikiuosi į mūsų žemelę jų neįsileis.Ir šiaip kaip sklypas daugiau negu šimtas arų,tai nereikia pergyventi dėl smulkmenų ir žolės karpyti žirklėmis mirksiukas.gif .
Atsakyti
Ir pas mane išlipo iš urvų po šiaudais, milijonas jų, o kiaušinių dydis swoon.gif Bet pomidorai auga kaip augę, matyt, smarkiai nekenkia, tai tegu ten jos sau ir veisiasi irnesakyk.gif Ką ten dabar jas galabysiu, lai gyvena biggrin.gif Kažin, kuom jos maitinasi? g.gif
Atsakyti
QUOTE(la_vita @ 2009 06 14, 19:03)
o as dar pastebejau kad mano balkoniu pomidoru ziedai nuzydi ir nuluzta, o kiti normaliai mezga vaisius... idomu kodel?  g.gif

pas mane tas pats. o kiti net neprazyde pagelsta g.gif idomu ir man kas cia jiems unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(be rėmų @ 2009 06 15, 08:23)
Ir pas mane išlipo iš urvų po šiaudais, milijonas jų, o kiaušinių dydis swoon.gif  Bet pomidorai auga kaip augę, matyt, smarkiai nekenkia, tai tegu ten jos sau ir veisiasi irnesakyk.gif Ką ten dabar jas galabysiu, lai gyvena biggrin.gif Kažin, kuom jos maitinasi? g.gif

berods, skruzdės yra mėsėdės + valgo negyvą maistą biggrin.gif ta prasme, cukrų, medų, pyragus, bet ne žaliuojančius augalus mirksiukas.gif
skruzdes truputį pristabdyti turėtų serenčiai ar kiti augalai, skleidžiantys daug fitoncidų ax.gif
prie mano prieskonių kampelio buvo įnikusios, tai kavos tirščių pabėriau ir serenčiukus du pasodinau - ramu , dabar ant bijūnų persikraustė lotuliukas.gif
Atsakyti
Moteros, kažkur girdėjau, kad Betalux pomidorų nereikia genėt. Aš saviškiams nugeltusius apatinius lapus apskabiau, bet kaip dabar su pažastinukais daryt? Palikt visus? Apgenėt tik dalį?
Atsakyti
Kol as atostogavau,jus turbut jau valgot pomidorus.
Atsakyti