Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(*GREISI* @ 2009 06 07, 10:38)
Tiesa pastebejau,kad kaimynysteje,pievoje apstu taukiu.Ju tiesiog plancacijos,tai reiks daryt ta taukes arbatele.

o kas per arbatele?
apie visokias gydomasias savybes tai ohoho kiek snekama bigsmile.gif

o siaip anot internetines info tai atsargiai su ja reikia nes:" vidų derėtų atsisakyti, nors jie ir pasižymi gydančiomis savybėmis. Ištyrus taukės kaupiamas veikliąsias medžiagas, paaiškėjo, kad kaupiami pirolizidino grupės alkaloidai yra toksiški ir netgi kancerogeniški bei mutageniški. Taukės preparatų taip pat negalima vartoti išoriškai ant pažeistos odos. "

o as dar ir apsirikti bijau jei zoles 100% nepazistu blush2.gif galvoju reiktu po pievas pasivaikscioti pasidairineti.... gal ir as uztikciau g.gif
Atsakyti
QUOTE(ErikaI @ 2009 06 06, 21:58)
Kas mano pomidorams?  Turi po dvi tris viršūnes, lapai žali, pomidorai atrodo sveiki ir gražūs, bet lapus raito. Kažkaip keistai verčia atvirkščiai lapus.

[attachmentid=178699]

Mama sako, kad žemė gera, todėl tiek viršūnių veda, o kodėl lapus raito tai nieks nežino  g.gif  Jokių trašų nenaudoju, tik vandenukas. Tiesa šiltamis tik pirmi metai, žemė pailsėjusi, o mes dar ją maišėm su iš grybyno pievagrybių žeme. Gal ten kažkokių medžiagų per daug?

va, va menieji irgi keli pomidorai lygiai taip pat riečia lapus, ir pačios šakos lyg pasisukę, nesuprantu kas čia jiems g.gif
Bet jei sako, kad viskas gerai, tai gal žino biggrin.gif ir nėra ko nerimauti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dooovile @ 2009 06 07, 10:51)
o kas per arbatele?
apie visokias gydomasias savybes tai ohoho kiek snekama bigsmile.gif

o siaip anot internetines info tai atsargiai su ja reikia nes:" vidų derėtų atsisakyti, nors jie ir pasižymi gydančiomis savybėmis. Ištyrus taukės kaupiamas veikliąsias medžiagas, paaiškėjo, kad kaupiami pirolizidino grupės alkaloidai yra toksiški ir netgi kancerogeniški bei mutageniški. Taukės preparatų taip pat negalima vartoti išoriškai ant pažeistos odos. "

o as dar ir apsirikti bijau jei zoles 100% nepazistu blush2.gif  galvoju reiktu po pievas pasivaikscioti pasidairineti.... gal ir as uztikciau  g.gif

Nu as pati negersiu.Radau internete
Pažastukus skabau, bet ne visai išlaužiu, o palieku kelmelį ( apie 1cm) – atseit vieta užimta, prašome neaugti. Ir tikrai toje vietoje niekas nereikalingas nebeauga. Dėka papildomų stiebų derlius padvigubėja.

Šiais metais „Sodo spalvose“ radau dr. Irenos Kubilienės labai naudingą patarimą – palaistyti žydinčius pomidorus taukės (kaulažolės) arbatėle. Po savaitės rezultatas pribloškė, pomidorai pasikeitę neatpažįstamai – į gerą pusę.

Taukės arbatėle:

Nužydėjus taukei, ją nupjauti ir palikti porai dienų pavysti.Apvytusią taukę smulkiai supjaustyti ar sukarpyti (kaip patogiau) ir užpilti šaltu vandeniu. Palikti pastovėti porą dienų. Laistymui skiesti 1:10.Tiesa, pagal Steinerio biodinaminius dėsniu, kurie kaip teigiama suaktyvina augalų galias, tirpalą kelis kart per dieną sukau iki sūkurio.

Rezultatas geresnis, negu laistant dilgėlių ar Kurdiumovo arbatėle.

Kadangi mano pomidorų daigai šiais metai buvo vargšai – apšalę, vėlai pasodinti, per mėnesį taukės arbatėle palaisčiau tik du kartus ir mano vargšeliai pavirto tikrais puikuoliais, spėjo užaugino gausų derlių.

Ir kokia išvada: darbo įdėta žymiai mažiau, pomidorų daigų sodinta mažiau, o pomidorais mūsų šeima pilnai apsirūpino, kaip šviežiais taip ir konservuotais.

Dalia

Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 06 07, 11:49)
Nu as pati negersiu.Radau internete

g.gif neblogai....
as irgi pasidairinejau, bet tik palei anytos kaimynu tvora dvi zydincias maciau....
o butu visai gerai ismeginti ax.gif
Atsakyti
Jau turiu lauke rausva pomidora thumbup.gif . Receptas: anksti pasetas, saule, vanduo ir ziaurios lauko salygos mega_shok.gif . Finalas: rausvas pomidoras ir dar vyriskos gimines blush2.gif . Rytoj imesiu foto 4u.gif .
Atsakyti
man rietesi lapai ir atsirade buvo rusvu demeliu tad as pirkau zalioje stoteleje previkuro ir apipurskiau juo skiediniu, viskas dabar gerai, subujojo ir lapai ir pomidorai grazus dar karteli riekes nupurksti nes kaip ten raso kartoti po 14 dienu o po to jau ir po biskiuka pomidoriukai ims nokti tai nebus gerai vaisiams ir plius dar lieju dilgeliu skiediniu ir nusipirkau Daigos trasu ir jomis palaistau
Atsakyti
O kaži taukė iš vaistinės netinka? g.gif Nes nerasiu aš jos niekur čia vidury miesto...
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 06 08, 08:26)
O kaži taukė iš vaistinės netinka?  g.gif  Nes nerasiu aš jos niekur čia vidury miesto...

tikriausiai tinka ,bet reiks mokėti.
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2009 06 08, 08:25)
man rietesi lapai ir atsirade buvo rusvu demeliu tad as pirkau zalioje stoteleje previkuro ir apipurskiau juo skiediniu, viskas dabar gerai, subujojo ir lapai ir pomidorai grazus dar karteli riekes nupurksti nes kaip ten raso kartoti po 14 dienu o po to jau ir po biskiuka pomidoriukai ims nokti tai nebus gerai vaisiams ir plius dar lieju dilgeliu skiediniu ir nusipirkau Daigos trasu ir jomis palaistau

Dalis nuodų vistiek pateks,taip pat ir į dirvožemį.O apie trąšas išvis patyliu,jos tik naikina žemės derlingumą.Laikina procesas.Ir plius dar vaisiai su chemija.Atleiskit,kad taip bet pažiūrėjus filmą Namai,tai kitokios mintys ir nekyla.Nuo visų tų chemikalų kas darosi ir ką paliekame savo vaikams verysad.gif
Papildyta:
žostaute o kur gyvenate?paskinčiau,kai nužydės.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 06 08, 09:02)
žostaute o kur gyvenate?paskinčiau,kai nužydės.

Vilniuje... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 06 08, 09:05)
Vilniuje...  blush2.gif

nu mes tai Kaune.Bet kai važiuosite į gamtą,tai rasit tikrai.
Atsakyti
QUOTE(*GREISI* @ 2009 06 08, 09:10)
nu mes tai Kaune.Bet kai važiuosite į gamtą,tai rasit tikrai.

Dar reikia mokėt atskirti biggrin.gif Šiaip aišku labai gali būti, kad šunį vedžiodama pro tas taukes praeinu, bet vėl - miestas, švinas visoks.
Klausykit, moterys, pasakykit, ar labai kvailas eksperimentas būtų pasisėti porą pomidorų sėkliukių auginimui balkone DABAR? blush2.gif Šįryt pasiekė mane siuntinukas su sėklomis, nusprogs galva iš nekantrumo iki kito pavasario biggrin.gif Sakiau, panešiosiu vidun, kai naktys bus šaltos... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 06 08, 10:30)
Dar reikia mokėt atskirti biggrin.gif Šiaip aišku labai gali būti, kad šunį vedžiodama pro tas taukes praeinu, bet vėl - miestas, švinas visoks.
Klausykit, moterys, pasakykit, ar labai kvailas eksperimentas būtų pasisėti porą pomidorų sėkliukių auginimui balkone DABAR?  blush2.gif  Šįryt pasiekė mane siuntinukas su sėklomis, nusprogs galva iš nekantrumo iki kito pavasario biggrin.gif Sakiau, panešiosiu vidun, kai naktys bus šaltos...  unsure.gif

Aš tai eksperimentuočiau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti