as siandien irgi uztikau viena su dviem virshunem- praziopsojau matyt ana syki; bet pagailejau nulauzti nes jau zydi
siaip tai niekaip nesuprantu: pvz yra pomidoru su pumpurais bet niekaip neprasiskleidzia dvi savaites, o va pazastyje ugliuka praziopsojau ir jau po savaites jis pilnu tempu ziedus praskleides
QUOTE(dooovile @ 2009 06 06, 22:51)
jus gal gruodzio menesi tuos pomidoriukus sejate kad jau tokie dideli?
šituos sėjau balandžio vidury, gal vėliau .Tokia veislė yra ir Lietuvoje.Bitės nereikalingos, nes pomidorai savidulkiai.
QUOTE(*GREISI* @ 2009 06 06, 22:54)
o paprikos po keturių dienų nebuvimo ,eina iš proto
Greisi, neberodyk - uzpavydesiu
gal tu speji du sykius i metus derliu nuimti (ta prasme pasodini, uzaugini, o po to dar syki toj pacioj vietoj antra uzsodinima padarai ? nes tokiais tempais tai pilnai tikiu kad imanoma )
Čia kitos rūšys .Chadwik cherry,paskui black cherry ir toliau patys mažiausi cuurant
QUOTE(dooovile @ 2009 06 06, 22:57)
Greisi, neberodyk - uzpavydesiu
gal tu speji du sykius i metus derliu nuimti (ta prasme pasodini, uzaugini, o po to dar syki toj pacioj vietoj antra uzsodinima padarai ? nes tokiais tempais tai pilnai tikiu kad imanoma )
Butu gerai .As irgi ,tik pradedanti.O paprikas isvis pirmi metai auginu.Pasigirti po kol kas nera kam,tai dziaugiuosi su jumis.Stengiuosi daug skaityti,daugiausiai netradicinius dalykus.Myliu zeme ,augalus,tai tikiuosi jie mane irgi .(atleiskit uz srifta lietuvisko niekaip neijungiu)
O aš palieku kai kuriuos pomidorus su dviem viršūnėm. Šiltnamis aukštas, tegu sau auga, tik pririšti sunkiau. Buvo ir su trijom, bet čia jau sunkus variantas, per neapsižiūrėjimą. Atrodo, taip apžiūriu, o paskui Man atrodo, kad jei normaliai prižiūrimi pomidorai, tai antra viršūnė visai apsimoka
Papildyta:
Ir aš šiemet normaliai pirmi metai auginu, sukišdavau seniau tarp pomidorų į tarpus, šitie užgoždavo, nustelbdavo, tai ir derlius- nekažkas O šiemet garbiangiausioj šiltnamio vietoj, dešiniam kampe prie įėjimo, paskyriau visą kvadratinį metrą paprikom. Skirtumas akivaizdus su pernykštėm, jau žydi atsakančiai
Papildyta:
QUOTE(*GREISI* @ 2009 06 07, 11:05)
.As irgi ,tik pradedanti.O paprikas isvis pirmi metai auginu.Pasigirti po kol kas nera kam,tai dziaugiuosi su jumis.Stengiuosi daug skaityti,daugiausiai netradicinius dalykus.Myliu zeme ,augalus,tai tikiuosi jie mane irgi
Ir aš šiemet normaliai pirmi metai auginu, sukišdavau seniau tarp pomidorų į tarpus, šitie užgoždavo, nustelbdavo, tai ir derlius- nekažkas O šiemet garbiangiausioj šiltnamio vietoj, dešiniam kampe prie įėjimo, paskyriau visą kvadratinį metrą paprikom. Skirtumas akivaizdus su pernykštėm, jau žydi atsakančiai
Nu pas mane dalis atskirai ir dalis tarp pomidoru.Jos ankstyvos arba zemauges,tai tikiuosi,kad pomidorai joms netrukdys.O zydi ir vaisius visos veda,nesvarbu kur pasodintos.Ale orelis .Gerai,kad bent nuo rytojaus atsyla.
QUOTE(*GREISI* @ 2009 06 07, 11:19)
Nu pas mane dalis atskirai ir dalis tarp pomidoru.Jos ankstyvos arba zemauges,tai tikiuosi,kad pomidorai joms netrukdys.O zydi ir vaisius visos veda,nesvarbu kur pasodintos.Ale orelis .Gerai,kad bent nuo rytojaus atsyla.
Kiekvienais metais vis tas pats būdavo: tik nuraunu rudenį pomidorus, išvalau šiltnamį, o paprikas dar palikdavau, tai taip jos sužydėdavo, atsigaudavo. Matyt, šviesos mažai būdavo po pomidorais
Kai pas mus nelijo nuo balandžio, tai kiekvienas lietaus lašas- vos ne aukso vertės. Ir šiaip visai nepykstu: ramia širdim galima pagulėti. Juk neisiu kapstytis po daržą, kai ant galvos pliaupia
orelis tai rudeniškas brrr, pomidorai kabo ir raust net nebandys, jei ir toliau taip. Pas mane dar 2 vargšai ant palangės į mano mini šiltnamiuką netilpo, o į lauką nedrįstu, nes ten viską nušaldo ir vėjas nulaužo darže linksminasi tik žirniai su pupom, kiti merdi...
Kažin, gal tuodu nuo palangės sodint į kibirą ir tegul būna "vazoniniai" pomidoriukų jau krūvą primezgę o lapeliai pabalo - trūksta vietos, į lauką pasodinusi tikrai numarinčiau, manau
Kažin, gal tuodu nuo palangės sodint į kibirą ir tegul būna "vazoniniai" pomidoriukų jau krūvą primezgę o lapeliai pabalo - trūksta vietos, į lauką pasodinusi tikrai numarinčiau, manau
Tiesa pastebejau,kad kaimynysteje,pievoje apstu taukiu.Ju tiesiog plancacijos,tai reiks daryt ta taukes arbatele.
Greisi, super tavo plantacijos mano paprikiukas tik vienas užmegztas dar, o ir yra tik 5 krūmiukai, visi žydi, pas mane jie pietinej šiltnamio daly pamaniau jie maži - pomidorams šešėlio nemes tokie, tegul sau.