Įkraunama...
Įkraunama...

Kas ir ką mąstot apie ketvirtą?

QUOTE(Mili @ 2015 06 04, 10:17)

o tai kad jūs sakote yra jūsų ar kieno nors kito sąmoningas pasirinkimas - kaip manote ar šizofrenija sergantis žmogus supranta kad jis vadovaujasi ne savo sąmone, o joje šnibždančiais kliedesiais? čia ironija, jei neįžvelgiate.

laba  mirksiukas.gif

Kai forume beveidžiai nikai sako - galbūt taip, bet kai žmonės kalba apie sąmoningą neturėti vaikų pasirinkimą į akis, galbūt taip maskuoja ir negalėjimą susilaukti vaikų, t.y. kad nesulauktų gailesčio, renkasi tokią taktiką.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2015 06 04, 15:51)
Kai forume beveidžiai nikai sako - galbūt taip, bet kai žmonės kalba apie sąmoningą neturėti vaikų pasirinkimą į akis, galbūt taip maskuoja ir negalėjimą susilaukti vaikų, t.y. kad nesulauktų gailesčio, renkasi tokią taktiką.

negaliu komentuoti, kas-ką-kodėl sako, bet šiaip tie kurie negali iš tikrųjų, tai pasisako atvirai. Bent jau nesusidūriau, kad kažkam dėl to būtų gėda, jie tik stengiasi tai pakeisti.

labai gerbiu viena jauną porą, kurie tik susituokę ir žinodami kad vienas iš jų negali , per pirmus gyvenimo kartu metus įsivaikino vieną vaikiuką, o po dviejų metų ir kitą. Vat čia tikras motinystės instinktas, kuriam net gamtos kliūtys nepamaišė.
Atsakyti
QUOTE(Mili @ 2015 06 04, 16:16)
negaliu komentuoti, kas-ką-kodėl sako, bet šiaip tie kurie negali iš tikrųjų, tai pasisako atvirai. Bent jau nesusidūriau, kad kažkam dėl to būtų gėda, jie tik stengiasi tai pakeisti.

O aš susidūriau.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2015 06 04, 16:51)

Analogiškai daugiavaikiai galbūt maskuoja savo pavydą dėl negalėjimo gyventi neįpareigojančiai, laisvai, finansus leisti ne vaikų košėms ir būreliams, o egzotiškoms kelionėms rolleyes.gif Mes su draugu jau planuojame pirmagimį, nors esame ganėtinai jauni, bet dėl mažesnės ligų, apsigimimų tikimybės nusprendėme susilaukti vaikučio sąlyginai anksti, bet greičiausiai tai ir bus mūsų vienintelė atžala, nors daug kas dar ir dabar drįsta leptelėti, kad "vienas vaikas - ne vaikas" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nura @ 2015 06 04, 19:34)
Analogiškai daugiavaikiai galbūt maskuoja savo pavydą dėl negalėjimo gyventi neįpareigojančiai, laisvai, finansus leisti ne vaikų košėms ir būreliams, o egzotiškoms kelionėms rolleyes.gif Mes su draugu jau planuojame pirmagimį, nors esame ganėtinai jauni, bet dėl mažesnės ligų, apsigimimų tikimybės nusprendėme susilaukti vaikučio sąlyginai anksti, bet greičiausiai tai ir bus mūsų vienintelė atžala, nors daug kas dar ir dabar drįsta leptelėti, kad "vienas vaikas - ne vaikas" doh.gif

Pasaulis didelis ir margas rolleyes.gif Galbūt kai kurie, ypač su neplanuotais nėštumais, ir maskuoja. O planuojantys apsvarsto šeimos prioritetus-egzotinės kelionės ar keli vaikai.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2015 06 04, 20:45)
O planuojantys apsvarsto šeimos prioritetus-egzotinės kelionės ar keli vaikai.

ir nenorincius vaiku isvadina neigaliais.
Idomu kiek vaiku patenkina motinystes instinkta g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nura @ 2015 06 04, 19:34)
bet greičiausiai tai ir bus mūsų vienintelė atžala

Nu bet būna pvz. dvyniai. bigsmile.gif Ir tie neplanuoti irgi būna ir jie taip pat gali būt dvyniai. Štai jums prašom ir keturi. biggrin.gif
Nors man rods, kad ir šita tema jau "tolokai pačiuožus" nuo savo paskirties. Klausimas apie ketvirtą vaiką, o pastarasis pokalbis išvis "bevaikia/mažavaikiai vs daugiavaikiai" ir kaip čia demaskuoti vienų ar kitų šeimos modelį. A la "vieni negali, kitiems gavos netyčia", tai ir vieni ir kiti slepia. Ir koks skirtumas apie ką ta tema. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi (:: 06 birželio 2015 - 12:06
QUOTE(hi (: @ 2015 06 06, 12:01)
Nu bet būna pvz. dvyniai.  bigsmile.gif  Ir tie neplanuoti irgi būna ir jie taip pat gali būt dvyniai. Štai jums prašom ir keturi. biggrin.gif

Gali būti nebūtinai dvyniai , o ir trijulė bigsmile.gif , ir matomai, tokiu atveju augintų, įvaikinti neatiduotų. Bet juk kalba ėjo ne apie tokius force majore, o apie sąmoningą planavimą.
Atsakyti
bet vat kas del tu "samoningu planavimu", ir pateikiau pavyzdi...moteris issivale antra vaika...po keliu metu - bac - kazkokia avarija - neteko ir vienturteles...
as tokiu atveju ziauriai uzsigrausciau...
net jei buciau netikinti, suprasciau, kad kazkas is auksciau man pasake taip: "nu va, prasom, dabar tavo ego - laisvas kelias ir ribos, pleskis iki negaliu.... biggrin.gif "
Atsakyti
Jei nori save užsigraužti, tai kiekvienoje situacijoje gali įžvelgti lemtį, nors aš apskritai nemanau, jog savigraužoje yra prasmės schmoll.gif Ji būties nepalengvina, o kankinti save klausimais "kodėl, už ką" yra tik dar didesnė kančia. O jei dar iš šono kokios dvasingosios davatkos lipa ant dūšios su savo moralais ir "va va čia tau už tą ir aną taip nutiko", tai išvis žmogų iki smerties nuvaryti gali doh.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2015 06 08, 09:00)
bet vat kas del tu "samoningu planavimu", ir pateikiau pavyzdi...moteris issivale antra vaika...po keliu metu - bac - kazkokia avarija - neteko ir vienturteles...
as tokiu atveju ziauriai uzsigrausciau...
net jei buciau netikinti, suprasciau, kad kazkas is auksciau man pasake taip: "nu va, prasom, dabar tavo ego - laisvas kelias ir ribos, pleskis iki negaliu.... biggrin.gif "

ne iš aukščiau, o priešingai - iš pačių tamsumų gali toks balsas atsklisti..

ai, dėl dvynukų - neblogai būtų buvę kokį pirmą ar antrą nėštumą gaut, paskui būtų buvęs lengvas šokas biggrin.gif aš net labai norėjau dvynukų

Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2015 06 08, 09:13)

ai, dėl dvynukų - neblogai būtų buvę kokį pirmą ar antrą nėštumą gaut, paskui būtų buvęs lengvas šokas biggrin.gif aš net labai norėjau dvynukų

Aš būtent su trečiu būtent norėjau dvynukų, kad būtų keturi smile.gif Ketvirtam dabar nebesiryžtu.
Papildyta:
given444, o man toks požiūris, kad 2--3-4-... vaikus reikia turėti tam, kad vieno gali netekti, kažkoks nei šioks, nei toks g.gif Ne rankinukai ir ne batai schmoll.gif
Atsakyti