Įkraunama...
Įkraunama...

Kas ir ką mąstot apie ketvirtą?

QUOTE(Kaira @ 2011 09 06, 16:28)
Be abejo kiek vienas mąsto savaip, finansai, be abejo labai reikalingi, bet juk ne visą laiką paskui vaikų subinukus reikės bėgioti, vėliau jie ir vieni kitiems padės ir dar senus tėvus karšins  lotuliukas.gif Turiu savo mamos amžiaus daugiavakę pažįstamą, su jos vyriausiu sunumi ėjau į vieną grupę darželyje. Viso ji susilaukė 7 vaikų, dabar visi gražiai bendrauja, vieni kitais rūpinasi, dar konkuruoja kuris daugiau ir labiau tėvai pasirūpins. O buvo laikas, kai gyveno 1 kambario bute šešiese, tik vėliau persikraustė į 4 k. Manau toji mama nei sekundei nepasigailėjo nei dėl vieno savo vaiko. Reikia gal pabūt savanaudei - kuo daugiau vaikų, tuo man linksmiau bus senatvėj, daug lankys, daug anūkų turėsiu, visada būsiu reikalinga ne tik dėl finansinės paramos. Dabar verkti, kad vaiko neužkišiu visokiu gėriu iki kokių 22 metų nematau prasmės. Kai jaučiasi namie trūkumas, tai vaikai tampa atsakingesni, maniškės pvz. mielai vasarą padirba, be abejo, tiek kiek pačios nori, suvokia lito vertę. Kieno gyvenimo tikslas turėti vieną ar du vaikiukus ir juos visapusiškai lepinti, be abejo neverta gimdytis daugiau. Man turtas yra mano šeima. Ir kaip sakau - jie ir aprengti, ir nebadauja, o mano supuvusi mašina laimei kol kas veža mus visur, kartais sėdam ir važiuojam be jokios prasmės į bet kurią pusę ir būna gera ir smagu, svarbu visi kartu. Ir kol jaunėlis mažas telpam visi ir tikrai tilptų dar vienas  4u.gif

Kaip smagu skaityti tokius zodzius, Saunuole mamyte thumbup.gif Pritariu Jums 100proc, as ir vis dazniau pamastau apie 4 blush2.gif
Atsakyti
Labai grazu didele seima wub.gif kuo daugiau vaikuciuo tuo smagiau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaira @ 2011 07 26, 16:25)
Sveikos.
Aš irgi giliai mintyse svajoju apie ketvirtą vaikiuką ir šiaip jau net pati negaliu sau paaiškinti kodėl smile.gif

Svajone issipilde wub.gif wub.gif
Atsakyti
Kaip gerai, kad yra mamyčių, norinčių ne tik 3 bet ir 4 auginti! Kiek prisiskaičiau baimių, kad jau trečias yra per daug, kad aplinkiniai smerkia, o svarbiausia - saviškiai nepalaiko... Mes dar "tik" trečio laukiam, bet nieko prieš ir ketvirtą, ir daugiau, jei Dievas duos... Tik man bent 3 metų pertraukėlės tarp vaikų norisi, o tarp pirmų dviejų - 2 metai, tarp antrų net 2 metų nebus... Kita vertus, atrodo nelabai prasminga grįžt į darbą, padirbt kokius metus ar mažiau ir paskui vėl išeit, ir vėl ieškot darbdaviams, kuo pakeist. Gal ir gerai vienu kartu paaugint visus vaikučius, o paskui jau eit dirbt smile.gif Bet kažkur skaičiau, kad galima tik 8 metus be pertraukos atostogaut (jei tai galima pavadint atostogom biggrin.gif ), paskui stažas nesitęsia..?
Atsakyti
Fleitute, pas mane taip pat, tarp pirmuju abieju vaiku 2 metai, tarp sesyciu nera ir dvieju metu skirtumo, visi planuoti ir labai laukti, tikrai, gal teveliams pradzioj nelengva, bet su treciu sakyciau lengviausia, ir kur kas lengviau nei su vienu vaiku, nes jau ipratus buni suktis ir 'pagauti kampa' daug daug greiciau, jokio streso nera...BEje, mano vaikai neina ir neis i darzeli, tai namie nuolatinis tusas, bet jiem sbe galo smagu taip augti...Turiu slapta svajone buti 4 vaikuciu mama, bet labiausiai turbut nuo svaikatos priklauso, nors atrodo gi nieko nebetruksta...Uzaugs vienu ypu, tada be rupestelio paatostogausim, o dabar riekia nusiteikti, kad tokiu atostogu kai koja ant kojos gali uzsikelti, nebus, ir vaiku isdykavimai ir namuose chaoselis - normali busena, kad miegoti visa nakti, kai mazi vaikai - nenormalu, ir tuomet viskas puiku, svarbu gera nuotaika!!!!!!!!! Del aplinkiniu reakcijos...DAznai buna, kad jau neaaaa, mes nenoretume...Arba kam reikia, jei yra 'poryte'...O del artimuju, jei nereikai ju pagalbos, tai kooooks skirtumas, kaip gyventi reikia, zino Jusu seima, ir tik Jums turi buti svarbu, kaip darniai, graziai buti...TArkim, mano mociutes poziuris i tris, kad 'aciu Dievui vaikai uzauga', tai jeigu butu mano toks poziuris, tai tikria geriausia viena svaikas, ir tegu tik uzauga, bet as kaifuoju nuo paties auginimo proceso, nuo mazu kojyciu triuksmo, ir tikrai mano ne tas tikslas, kad 'kuo greiciau'...TAigi visi mes skirtingi ir todel nesuprantame vieni kitu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Strazdaniukė: 14 liepos 2012 - 12:02
Man kazkaip keturi vaikai - idealu. Net nezinau, kodel taip. Gal kad aplink draugu rate dauguma augina butent keturis vaikus? g.gif Bet kol kas laukiam antro. tada ziuresim, kaip kada ir ar bus sekantis smile.gif one at a time biggrin.gif
Atsakyti
Smarty_978 - man taip pat 4 vaikai - kažkoks tobulas skaičius smile.gif nors aplinkinių tarpe vos viena kita šeima turi 4 vaikus...
Atsakyti
Mes kol turėjom 4 vaikus, man atrodė jau daug, ir daugiau nepalanvom kaip ir, bet kažkaip kažkodėl iš pasąmonės man vis "išlysdavo" kad tas skaičius 4 man nelabai patinka...blush2.gif Tuomet pastojau, dabar turiu 5 ir man tai tobulas skaičiukas- stengiamės vaikus auklėti taip, kad jie būtų kaip vienas tvirtas penkių kumštis 4u.gif 4u.gif
Esu labai laiminga turėdama savo penketuką wub.gif
user posted image

sėkmės visoms būrelį auginančioms wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veitė: 28 rugsėjo 2012 - 10:01
O, čia tai bent, kad kuo daugiau tokių šeimynėlių Lietuvoj būtų!! Matant tokį gražų pavyzdį ir pačiai tiek vaikų norisi smile.gif Ko gero, ir prisinorėsiu biggrin.gif
Atsakyti
turim tris. vis pagalvoju apie ketvirta. bet ta visuomenes nuomone. kam tau? kode? neturesi savo gyvenimo? nors stengiuosi nepasiduoti, bet tai turi itaka.
Atsakyti
QUOTE(Veitė @ 2012 09 28, 11:01)

Esu labai laiminga turėdama savo penketuką wub.gif

Veite kaip grazu wub.gif Jum daug 4u.gif
Atsakyti
labai idomu, kurie is galvojanciu apie ketvirta, yra pasiturintys...arba verslininkai ir pan?
tikiuos ne tie, kurie gyvena nuo iki arba planuoja gyventi is pasalpu.
man kazkaip labai grazu seimos 4+, bet tokios, kuriu vaikai tikrai aprupinti, rubais, namais, erdve....o ne gyvenantys bendrabutyje...
zinoma, dar ir tevu(vieno is ju) demesiu ir viskuo kitu...
o siaip tai taip taip, pamastau apie ketvirta...bet tiek ziniu, islaikyti deramai negaleciau. bet ypac paaugus zinau kaip SMAGIAI atrodo mamai keturi vaikai, paauge vaikai, kuomet mama jau gali asm gyvenima tureti...ech...pati esu 5 seimos, zinau/jauciu savo mamos nuotaikas. jausmas superinis.
Atsakyti