Įkraunama...
Įkraunama...

Kas ir ką mąstot apie ketvirtą?

Be abejo kiek vienas mąsto savaip, finansai, be abejo labai reikalingi, bet juk ne visą laiką paskui vaikų subinukus reikės bėgioti, vėliau jie ir vieni kitiems padės ir dar senus tėvus karšins lotuliukas.gif Turiu savo mamos amžiaus daugiavakę pažįstamą, su jos vyriausiu sunumi ėjau į vieną grupę darželyje. Viso ji susilaukė 7 vaikų, dabar visi gražiai bendrauja, vieni kitais rūpinasi, dar konkuruoja kuris daugiau ir labiau tėvai pasirūpins. O buvo laikas, kai gyveno 1 kambario bute šešiese, tik vėliau persikraustė į 4 k. Manau toji mama nei sekundei nepasigailėjo nei dėl vieno savo vaiko. Reikia gal pabūt savanaudei - kuo daugiau vaikų, tuo man linksmiau bus senatvėj, daug lankys, daug anūkų turėsiu, visada būsiu reikalinga ne tik dėl finansinės paramos. Dabar verkti, kad vaiko neužkišiu visokiu gėriu iki kokių 22 metų nematau prasmės. Kai jaučiasi namie trūkumas, tai vaikai tampa atsakingesni, maniškės pvz. mielai vasarą padirba, be abejo, tiek kiek pačios nori, suvokia lito vertę. Kieno gyvenimo tikslas turėti vieną ar du vaikiukus ir juos visapusiškai lepinti, be abejo neverta gimdytis daugiau. Man turtas yra mano šeima. Ir kaip sakau - jie ir aprengti, ir nebadauja, o mano supuvusi mašina laimei kol kas veža mus visur, kartais sėdam ir važiuojam be jokios prasmės į bet kurią pusę ir būna gera ir smagu, svarbu visi kartu. Ir kol jaunėlis mažas telpam visi ir tikrai tilptų dar vienas 4u.gif
Atsakyti
[quote=Kaira,2011 09 06, 17:28]
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Visada svajojom tureti keturis vaikus ax.gif Tikiuosi norai issipyldys smile.gif

Zinoma kiekvienas turi savo nuomone apie vaiku skaiciu, bet del financines padieties tikrai neverta ju netureti .
Atsakyti
QUOTE(Tensei @ 2011 09 07, 12:49)

Zinoma kiekvienas turi savo nuomone apie vaiku skaiciu, bet del financines padieties tikrai neverta ju netureti .

Gerai pasakyta drinks_cheers.gif
Atsakyti
o mes nemąstome apie ketvirtą ax.gif mb sakiau- kol buvo tik du, kažkokį nerimą jaučiau, trūko trečio. o dabar turime tris - ir man pilnatvės jausmas, jaučiu, kad jau dabar esame visi kartu smile.gif

Atsakyti
Kiekvienas vaikas gimdamas atsineša savo duonos kriaukšlę, todėl mintys, kad neišeina daugiau vaikučių auginti dėl to, kad negalima jiems bus duoti VISKO, nežinau ar teisingos. Vaikams reikia daug meilės, kantrybės ir šilto bendravimo.
Žinoma, pasaulis pritaikytas šeimoms su max 2 vaikais, todėl daugiau jų iškart reiškia kad kils nenumatytų rūpesčių.
Bijojau dėl ketvirto mažylio, bet kai pamačiau, kaip vyresnieji vaikai laukia ''dar vieno gugučio'', manau, kad jiems bus smagu visiems kartu 4u.gif Svarbiausia, kad visi būtų sveiki, o toliau viskas pasiekiama smile.gif Ir tikrai nereikia kažkokių super lėšų tiems vaikams - viena lėkšte sriubos daugiau ar mažiau - bendram katile net nesijaučia... Išaugti rūbeliai tinka jaunesniems, o patiems vaikams visiškai vienodai, kuo jie aprengti. O dėl žaislų - sūnus labai norėjo garažo mašinoms, mažylės sirgo, tiesiog nebuvo kada ištrūkti nuvažiuoti iki parduotuvės, suradau rūsy seną dėžę, iškarpiau, apipiešiau, buvo garažas. Kai pagaliau pasiekiau parduotuvę - nupirkau tikrą, dėžę išnešiau atgal prie makulatūros į rūsį... Vaikas žaidė žaidė, o po to ateina nusiminęs - o kur dingo mamos garažas...
Ir su išleidimu į mokslus lygiai tas pats - o ar būtina, kad visi baigtų aukštuosius? Kas tada keptų bandeles, taisytų kelius, vežiotų krovinius?
Pinigėlių daug ir sunkiai dirbant - visada atsiranda... Svarbiausia, kad būtų noro tuos mažius augint 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zhemuoge @ 2011 09 12, 01:10)
Kiekvienas vaikas gimdamas atsineša savo duonos kriaukšlę, todėl mintys, kad neišeina daugiau vaikučių auginti dėl to, kad negalima jiems bus duoti VISKO, nežinau ar teisingos. Vaikams reikia daug meilės, kantrybės ir šilto bendravimo.
Žinoma, pasaulis pritaikytas šeimoms su max 2 vaikais, todėl daugiau jų iškart reiškia kad kils nenumatytų rūpesčių.
Bijojau dėl ketvirto mažylio, bet kai pamačiau, kaip vyresnieji vaikai laukia ''dar vieno gugučio'', manau, kad jiems bus smagu visiems kartu  4u.gif Svarbiausia, kad visi būtų sveiki, o toliau viskas pasiekiama smile.gif Ir tikrai nereikia kažkokių super lėšų tiems vaikams - viena lėkšte sriubos daugiau ar mažiau - bendram katile net nesijaučia... Išaugti rūbeliai tinka jaunesniems, o patiems vaikams visiškai vienodai, kuo jie aprengti. O dėl žaislų - sūnus labai norėjo garažo mašinoms, mažylės sirgo, tiesiog nebuvo kada ištrūkti nuvažiuoti iki parduotuvės, suradau rūsy seną dėžę, iškarpiau, apipiešiau, buvo garažas. Kai pagaliau pasiekiau parduotuvę - nupirkau tikrą, dėžę išnešiau atgal prie makulatūros į rūsį... Vaikas žaidė žaidė, o po to ateina nusiminęs - o kur dingo mamos garažas...
Ir su išleidimu į mokslus lygiai tas pats - o ar būtina, kad visi baigtų aukštuosius? Kas tada keptų bandeles, taisytų kelius, vežiotų krovinius?
Pinigėlių daug ir sunkiai dirbant - visada atsiranda... Svarbiausia, kad būtų noro tuos mažius augint  4u.gif

Sveikos,
jungiuosi ir as su pamastymais....kai gime dvyniai, labai norejau dukrytes. Veliau tos mintys nublanko, pradejau dirbti po motinystes atostogu. Naujas darbas, santykiai su vyru paslijo, ant skyrybu ribos atsidurem ir pan. O ir vaiaki pradejo ismiegoti visa nakti smile.gif prisiminiau ka reiskia atsigulti vakare ir atsikelti tik ryte biggrin.gif Pradejau galvoti kad tikrai nebenoriu trecio. Na ir ka jus sau galvojat - po vieno vieninteio karto ta menesi pasijutau nescia doh.gif Visko buvo. Bjauriausia tai turbut buvo istvert aplinkiniu "nuomone" ir pasisakymus del trecio vaiko seimoj. Visiems atrode kad butina pasisakyti tuo klausimu. Labiausiai skaudino artimiausiuju nesupratimas....gime dukrele. Gera menesi kankinausi su depresija ir bloga sveikata, kankino kaltes jausmas kad nejauciu savo dukrelei NIEKO....ji verkia o man NIEKO....meldziausi ir tikejau kad tai praeis. Praejo. Dukryte nuostabi smile.gif auga grazi sveiak tik biskiuka alergiska.
Kai pagalvoju apie ketvirta....as noreciau...ko bijau - del sveikatos....nes labai prastai buvo po antro CP...vyras gal irgi is namu iseitu....o anyta isprotetu biggrin.gif
mama mano pasmerktu turbut irgi. Jau kai suzinojo kad trecio laukiu taip idomiai sureagavo....dabar vis sneka kad vaikus ne tik gimdyt bet ir uzaugint reikia (suprask apie pinigus sneka)
O pazistu seima, kaime gyvena, bet is miesto atsikrauste, mokslus baige, zodziu sviesus zmones. Augina penkis vaikus. Na ir visiems duonos uztenka. Atsipute ten jie tokie smile.gif na gal tvarkos nedaug, bet streso daug nepastebejau. Vaiaki auga sau, begioja. Visi pavalge apsirenge....nors nemanau kad jie pajamu labai daug turi.Vyriausias va i vilniu studijuot isvaziavo......
Zodziu....mane tai stabdo labiausiai sveikata mano ir aplinkiniu reakcija....nors jie tia butu nusispjaut zinoma jei pati labai noreciau.
Atsakyti
Zhemuoge, nuostabūs žodžiai, gera buvo skaityti, nes ir aš lygiai taip pat mąstau.

Wytaute, man rodos, būtent paskutinis sakinys viską ir iliustruoja - kai norime, ieškome galimybių, kai nenorime - priežasčių smile.gif bet linkiu "priaugti" tai ketvirto svajonei 4u.gif

aš pati pamąstau apie ketvirtą, bet ne dabar, kiek vėliau, apie "pagranduką" smile.gif trečio laukimą mano artimieji (išskyrus vyrą, žinoma) sutiko irgi sunkiai - tos pačios kalbos apie pinigus. Bet iš esmės, mums tų vaikų augint nepadeda niekas, tad ir teisės kažką vertinti nelabai turi ax.gif
Atsakyti
Na tikrai, kazkodel mazu maziausiai keista buvo musu su vyru mamu reakcija; savo mamai viena vakara pasakiau, kad laukiam trecio-tai kazka tokio i telefono rageli kalbejo: "Jezau, Jezau..", o ryte dar pati atskambino perklausti ar nejuokauju; is vyro mamos - "taigi yra visokiu apsisaugojimo priemoniu dabar"..
Nors musu mamos savo gyvenimus gyvena, mes joms vaiku nekisam o ir pacios niekada nepuola pagalbon, tad dabar kaip "laukianti 29" zinociau ka atsakyti: "mums tų vaikų augint nepadeda niekas, tad ir teisės kažką vertinti nelabai turi", tuokart neisgeneravau tokios minties. O is visu kitu aplinkiniu nesulaukem jokios nuostabos-greiciausiai pasako, kad irgi galvojo apie trecia, bet sutrukde tas, anas ir dar tas, todel baltai pavydi tongue.gif
Atsakyti
turiu 3....uztenka visiem visko,tai nemanau,kad atsiradus 4tam,ko nors kam nors pritruktu,svarbu meiles uztektu mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba,

siuo metu laukiames trecio vaikelio ir 4 tikrai planuose smile.gif Patiko man vyro zodziai - sitie vaikai paaugs ir taip noresis to mazo kudikelio namuose, ka darysim tada? Nors jau vienu metu galvojau, kad nebenores daugiau. jau reakcija i trecia buvo nelabai kokia. Tevai laikesi santuriai, bet zinau kad kada nors leptels taip kad ilgai prisiminsiu...dar labai daug kas nezino...tiesiog nenoriu kad zinotu. kazkoks idomus sis nestumas. Noreciau uzsidaryti ir po 9 men pasirodyti jau su isnesiotu produktu biggrin.gif rankose. Tai apie pasakyma, kad planuojam ir ketvirta mazaji seimos nari net kalbos negali buti. pastaruoju metu nesulaukiu visai palaikymo, o tik "uzuojautos" kaip man bus sunku (vyras vazineja i uzsieni padirbeti). kaip sunku bus nesioti dabar dar mazaja, juk man negalima. O gyvenam nuosavam name, tai ir peciu kasdiena reiks kurti. Bet as nusiteikus optimistiskai thumbup.gif galva aukstyn ir pirmyn, juk vaikai ir seima yra mano gyvenimas biggrin.gif

Ir aciu uz grazias gyvenimiskas mintis ir padrasinima 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikis718: 12 spalio 2011 - 09:50
Oi,mergytės,kaip smagu skaityti Jus,svajojančias apie ketvirtą atžalėlę wub.gif

Aš irgi iš tų,lengvai(o gal sunkiai) pačiuožusių biggrin.gif Bet man dzin (jau) aplinkinių nuomonė tongue.gif

Noriu ketvirto vaikelio wub.gif

Planuojančių pašnekesiuose yra tokia temukė-"Auginu tris,planuoju ketvirtą"-pašom jungtis-planuojančias,besilaukiančias,palaikančias... 4u.gif Ten mes laaabai smagiai bendraujam,viena kitą palaikom mirksiukas.gif

Kas,jei ne mamos širdis,gali atsakyti į klausimą apie vaikų skaičių...

Visokie aplinkiniai,materialiniai sunkumai...nieko verti...jei Tu,MAMA,jauti besišaukiantį žemėn vaikelį...

Linkiu klausyt širdies wub.gif
Atsakyti
oi mes tai negalvojam , turim 2 sunus ir dukryte smile.gif . ir laimingi wub.gif
kai zmoniu akys buna tokios blink.gif ,ir klausia , kiek vaiku turite , trriiisss ?
o mes , taip tris bigsmile.gif du sunus ir dukryte . tai sako , nu tai viskas aisku biggrin.gif.
Atsakyti