Įkraunama...
Įkraunama...

Ar mamytės nesijaučiat izoliuotos, užsisėdėjusios?

Cia gal irgi ne i tema, bet dabar kai mazyle pradejo lankyti lopseli man susidare toks ispudis, kad tie 10 men, praleisti kartu namie, dabar tik apsunkina atsiskyrima. Kadangi as neturiu mociutes, aukles ar ko kito kam palikti mazyle, tad visus tuos menesius pragyvenome 'sulipusios'. Jei palikdavau teveliui ar uosviui tai max 1,5 val per diena ir tai ne kasdien. To pasekme, kad dabar lopsely nors ir tebuna dvi valandas jas praleidzia zirzdama ar verkdama ir nurimsta tik tada kai paimu ant ranku.... Manau, kad jei butu pradejusi leisti laika su 'svetimais' zmonemis daug anksciau, dabar butu abiems viskas lengviau ir paprasciau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vija23: 14 rugsėjo 2005 - 12:18
Pikchiurna, matai, tas ilgas rytinis pamiegojimas ko gero priklauso nuo to kada miegot vakare einat. Mažasis užmiega tik 24val. ar net dar pusvalanduką vėliau. Matyt mano beprotiskas miegojimas kai laukiausi turėjo įtakos. Mūsų visa šeimyna yra pelėdos biggrin.gif Daug kas sako, kad kai vaikas gimsta reikia išmokt prie jo taikytis, o pas mus įvyko atvirkščiai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo stazyte: 14 rugsėjo 2005 - 20:54
QUOTE(stazyte @ 2005 09 14, 20:49)
Pikchiurna, matai, tas ilgas rytinis pamiegojimas ko gero priklauso nuo to kada miegot vakare einat. Mažasis užmiega tik 24val. ar net dar pusvalanduką vėliau. Matyt mano beprotiskas miegojimas kai laukiausi turėjo įtakos. Mūsų visa šeimyna yra pelėdos biggrin.gif Daug kas sako, kad kai vaikas gimsta reikia išmokt prie jo taikytis, o pas mus įvyko atvirkščiai  ax.gif

Tai pas mus vaikas kazkos "neteisingas". Mes abu su vyru pelėdos, kai laukiausi eidavau miegot vėlai, keldavaus apie pietus smile.gif O sūnus miegot eina tvarkingai 10 valandą ir 8 jau būna kuo žvaliausias blink.gif Ilgiau vakare neišeina ištempt...
Atsakyti
niekada nesijauciau uzsisedejus namie del vaikelio, todel, kad niekada juose ir nesedejau. kai mazajai suejo 2 savaites, pradejau su ja visur eiti: tai po parduotuves, pas drauges, visur, kur ir seniau eidavau. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(vija23 @ 2005 09 14, 13:12)
Cia gal irgi ne i tema, bet dabar kai mazyle pradejo lankyti lopseli man susidare toks ispudis, kad tie 10 men, praleisti kartu namie, dabar tik apsunkina atsiskyrima. Kadangi as neturiu mociutes, aukles ar ko kito kam palikti mazyle, tad visus tuos menesius pragyvenome 'sulipusios'. Jei palikdavau teveliui ar uosviui tai max 1,5 val per diena ir tai ne kasdien. To pasekme, kad dabar lopsely nors ir tebuna dvi valandas jas praleidzia zirzdama ar verkdama ir nurimsta tik tada kai paimu ant ranku.... Manau, kad jei butu pradejusi leisti laika su 'svetimais' zmonemis daug anksciau, dabar butu abiems viskas lengviau ir paprasciau.

Vija, yra visai normalu, kad 10 mėn kūdikis prisirišęs prie mamos. Taip ir turi būti. Reikėtų susirūpinti, jei būtų kitaip. Iki metų- kūdikio prisirišimo laikotarpis, ir jeigu tas prisirišimas vyksta sklandžiai ir tampa saugiu prisirišimu, tai mažylis ateityje nebebijos, kad mama dings. Kūdikis dar nesuvokia, kad mama išėjo trumpam, kad ji kažkur kitur tuo metu yra. Jei kūdikis nemato mamos- jam jos nėra absoliučiai niekur... taip sako psichologai... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ele: 15 rugsėjo 2005 - 19:57
QUOTE(Kriscius @ 2005 09 10, 19:16)
Kad neužsisėdėti namuose aš pradėjau po truputėlį dirbti, porą dienų per savaitę. Taip ir su žmonėm pabendrauju ir aplinką pakeičiu. Galbūt namie neužsisėdėjau, nes buvo vasara ir po lauką dažnai vaikščiojom, ir į svečius važiuodavom, po parduotuves lakstėm blush2.gif Kažkaip neliūdėjom wub.gif Manau, reikia tik noro ir fantazijos, tada tikrai neužsisėdėsit. Nors daug kas priklauso ir nuo vaikelio mirksiukas.gif

taigi, labai daug kas priklauso nuo vaikelio smile.gif mano sūnus, pavyzdžiui, ramus būdavo tik tuomet, kai vežime važiuodavo, todėl apie svečiavimąsi arba ramų ir ilgą pasivaikščiojimą po parduotuves tai net kalbėt nereikia.... doh.gif va, dukrutė, jau kitokia buvo, nors dabar lygiai tas pats - niekur rami nepabus, zyzia, rėkia ir pan., be to, kai jau du mažiai namie, tai ir visa diena gaunasi tik jų maitinimas ir migdymas cry.gif cry.gif doh.gif laukiu nesulaukiu, kada maždaug vienu ritmu pradės gyventi, tai ir aš keliausiu biggrin.gif

gyvenimui paivairint, žinoma, galima ir darbeliu kokiu nors užsiimti, bet kaži ar nuo to jis įvairesnis pasidarys g.gif - aplinka ta pati, o ir pagalbininkų niekaip neatsiginsiu, todėl tik dar viena problema atsiras, o ne dings mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ele @ 2005 09 15, 19:55)
Vija, yra visai normalu, kad 10 mėn kūdikis prisirišęs prie mamos. Taip ir turi būti. Reikėtų susirūpinti, jei būtų kitaip. Iki metų- kūdikio prisirišimo laikotarpis, ir jeigu tas prisirišimas vyksta sklandžiai ir tampa saugiu prisirišimu, tai mažylis ateityje nebebijos, kad mama dings. Kūdikis dar nesuvokia, kad mama išėjo trumpam, kad ji kažkur kitur tuo metu yra. Jei kūdikis nemato mamos- jam jos nėra absoliučiai niekur... taip sako psichologai... smile.gif

Zinau teorijas apie kudikio ir mamos santykius, bet palygint su kitais 8 grupeje esanciais vaikais ji vienintele kuri negali apsiprasti, kad mamyte porai valandu kazkur dingo. Juk tokio amziaus vaikai jau turi moketi ir patys vieni pabuti, o nelakstyti visa diena isikabine i mamos sijona. Maniske yra butent tokia... Viena gali pabuti max 15 min, o paskui prasideda zirzimas, norejimas buti tik ant ranku ir pan... Bandziau kaip kitos rase visaip prasiblaskyti vis kur iseidama. Labai nedaug dienu praleidom vien tik namie, bet galiausiai po valandos klykimo masinoj arba kai supermerkate viena ranka reikia stumti vezima, o kitoj nesioti visai nelengva mazyle tai tik dar labiau pervargsti... Sakykit ka norit, bet manau, kad turint toki vaika kaip mano buvimas bent kelias valandas per diena atskirai tik pagerina tarpusavio santykius. Bent jau siuo metu lopselio aukletojos mazylei tikrai sveikiau, nei pervargusi, nervuota ir pikta mama...
Atsakyti
Mums jau 8 su puse menesio,cia gyvendama prasiblaskau tik nueidama i vakarine mokykla...iki siol draugu neturejau,nes neseniai cia atsikeleme gyventi.Budavo liudna, pikta...bet susigalvodavau visokiu dalyku kaiip paivairinti ta niuria diena...tai koki pyraga iskepdavau, ar sugalvodavau generaline tvarka pasidaryt, jau geriau kazka veiki, nei ziuri kaip valandos slenka...uztenka laiko viskam...aciu Dievui kad mazyle musu rami clap.gif clap.gif clap.gif Kartais sugalvoju ir nieko neveikiu...na o toms mamytems kurios jauciasi uzsisedejusios galiu tik patarti...neliudekite...pasoneje turite toki saunu laiko praleidimo buda-savo mazylius...zaiskite, bukite kartu su jais...tai labai suartina blush2.gif Na zinoma nesaku kad nebunate su jais, bet kai uzklumpa bloga nuotaika belieka tik pasiimti mazyli i rankas ir PIRMYN... 2.gif clap_1.gif gathering.gif
Atsakyti
Sedziu jau namie kokius 7 men( kartu su dekreetu). Nesijauciu uzsisedejusi. Laikas taip greitai eina, net nepastebiu. Einu su vaikais visur, kur tik noriu. Aisku gerai, kad buvo vasara, o dabar brazus ruduo. Gaila butu palikti savo vaikeli net vyrui.
Atsakyti
Deja, aš net nepastebėjau, kad metai jau baigia parlekt. Apie užsisėdėjimą nei minties: jau nuo 2savaičių su maže važinėjam į mano mokslus, apkeliavom ne tik pusę Lietuvos, bet jau ir Slovakijos kalnus, Baltarusiją aplankėm. kartu net ir seminaruose ir projektuose pabuvojom. Žodžiu veiklos užtektinai.

Jau pradėjau dirbti po truputi - tris dienas į savaitę. Tai sunku abiems išsiskirti, nors tai tik kelios valandos. Mergina turbūt ne kiek mamos, bet pienelio išsiilgsta 4u.gif
Atsakyti
Man patinka sedet namie,niekur nereik skubet,paruosi valgyt,susitvarkai.pasiziuri kad jau ir vakaras,labai greitai laikas eina doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
man tai namie gal ir nieko, bet nuobodoka vis prisigalvoju ka, tai masazus tenka lankyt, va i muzikos mokykla uzsirasem, bet vis vien mazai man veiklos.
Eiciau dirbt, bet nenoriu savo mazgiuko dar palikti, labai jau ji prie manes prisirisus, o jauciu ir man sunku butu, nes ilgiau kaip 2 valandom mes nbuvom issiskyrusios ax.gif
Atsakyti