Pippi - nori pasakyti, kad DU pažymos niekas neprašė?
gyvenamojo ploto sakė konkretų reikalavimą - 14 kv. metrų naudingo ploto vienam asmeniui.
o kad nuo konkrečių žmonių labai priklauso - tai žinoma
Aš dar laukiu teismo, tai turbūt ta proga dar kartą pažymas susirinksiu (galiojančias 6 mėn). .... nes viename VTATe jos pragulėjo 1,5 mėn nejudinamos. kitas VTATas (su kuriuo ir Tu turbūt susidūrei) dirbo žaibiškai.... o dabar vasara, atostogų metas.. ir teismas vėl nusikelia...
QUOTE(Karusia @ 2009 07 28, 12:36)
Jau norėjau klausti kas yra DU pažyma - iš pradžių nesupratau .
Pažymą reikėjo pateikti į teismą. Mano pajamas sudaro darbo užmokestis ir individuali veikla. Kadangi liūto dalį sudaro pajamos iš individualios veiklos, savo iniciatyva teismui pateikiau ir pajamų deklaraciją. Kai teisėja posėdžio metu pradėjo dokumentus žiūrėti, paėmė ji tą mano deklaraciją ir pasakė "O čia dabar kas? Nereikia mums jokių deklaracijų. Kodėl ją pateikėt?" Paaiškinau, kad atlyginimas nedidelis ir pažyma iš darbo visų mano pajamų neparodo, tai teisėja pasakė, kad būtų užtekę vienos pažymos ir nereikia jai jokių deklaracijų. Ji į tą deklaraciją net nežiūrėjo. Bet kaip sakiau - man labai šauni teisėja pasitaikė, visas posėdis vyko tokia kaip ir draugiško pokalbio forma - niekas prie nieko nesikabinėjo, visi daug šypsojosi ir buvo gana smagu .
Vat pasakysiu kas iš tikro šokiruoja, tai reikalavimas į teismą atvesti vaiką. kuri tuo metu jau bus arba nebus penkių. vien to miesto pavadinimas jai kelia įtarimus ("o gal nuveš ir paliks?"). o dabar teks važiuoti. į nežinomą pastatą, kur bus daug nepažįstamų žmonių ( o jų ji bijo). Labai gali būti, kad ji ten nešnekės, o pasak VTATo turės šnekėti. Susitiksim visa šeimynėlė Gal tik nebus "dingusios be žinios" atsakovės.
p.s. labai įdomiai atrodo atsiųsta byla - su visų dalyvių (o jų kiek daugėliau nei 3) adresais, asmens kodais tokius pat tikriausiai gavo visos šalys - tėvai, kitų vaikų globėjai
p.s. labai įdomiai atrodo atsiųsta byla - su visų dalyvių (o jų kiek daugėliau nei 3) adresais, asmens kodais tokius pat tikriausiai gavo visos šalys - tėvai, kitų vaikų globėjai
QUOTE(Karusia @ 2009 07 28, 13:20)
Vat pasakysiu kas iš tikro šokiruoja, tai reikalavimas į teismą atvesti vaiką. kuri tuo metu jau bus arba nebus penkių. vien to miesto pavadinimas jai kelia įtarimus ("o gal nuveš ir paliks?"). o dabar teks važiuoti. į nežinomą pastatą, kur bus daug nepažįstamų žmonių ( o jų ji bijo). Labai gali būti, kad ji ten nešnekės, o pasak VTATo turės šnekėti. Susitiksim visa šeimynėlė Gal tik nebus "dingusios be žinios" atsakovės.
Gal mes ne apie tą patį kalbame - aš saviškę įsivaikinau, o jūs gal globą forminate? Nes įvaikinimo atveju dokumentų rinkinį gauna VTATas, Įvaikinimo tarnyba ir globos namai, o teismas vyksta pagal įtėvių gyvenamą vietą.
DEL 14 kv.m tai girdziu pirma karta, kai vaikinausi mes gyvenome 1,5 bute ten viso poloto 36 kv.m taigi naudingo dar maziau ir jokiu net menkiausiu kabliuku nebuvo.
VTAT SAKE kad raukesi kai paprase pora gyvenanti 1kambario bute 2 vaiku ivaikinimui. VIENA VAIKA SAKO BE PROBLEMU O DU chmmmmmm.
nors pvz lenkijoje (PER KUSRSUS pasakojo) neduoda vaikintis jei turi vieno kambario buta nes vaikas netures savo erdves.
VTAT SAKE kad raukesi kai paprase pora gyvenanti 1kambario bute 2 vaiku ivaikinimui. VIENA VAIKA SAKO BE PROBLEMU O DU chmmmmmm.
nors pvz lenkijoje (PER KUSRSUS pasakojo) neduoda vaikintis jei turi vieno kambario buta nes vaikas netures savo erdves.
Pippi - taip, globą. ir kartu vyksta "galutinis teisių ribojimas". jeigu įvyks, nes motina vargu ar dalyvaus ir aišku dar nežinia ką aiškins tėvas
Zaika2, o man tas 37 kv - ėjo kaip klaustukas.
QUOTE(Karusia @ 2009 07 28, 14:13)
Pippi - taip, globą. ir kartu vyksta "galutinis teisių ribojimas". jeigu įvyks, nes motina vargu ar dalyvaus ir aišku dar nežinia ką aiškins tėvas
Oi, tai tokio teismo nepavydžiu. Man buvo daug paprasčiau - mano mergytės mamai jau seniausiai teisės buvo atimtos.
Tai gal čia tie kvadratai globai taikomi? Nes įsivaikinant tikrai jokių reikalavimų gyvenamajam plotui nekeliama.
NA teko girdeti kad globojant viskas prakratoma daug labiau. Daugiau ziurima kiek uzdirbi ir kaip gyveni.
na pas mus antras kambariukas 6 kvadratai tai kaip ir reikalavimai ispildyti ir atskiras plotas vaikui yra. va jei mes 37 kv turetume ir butu tik viena skambarys tai teisiskai gal ir galima butu prisikabinti nes nera tskiro ploto vaikui.
na pas mus antras kambariukas 6 kvadratai tai kaip ir reikalavimai ispildyti ir atskiras plotas vaikui yra. va jei mes 37 kv turetume ir butu tik viena skambarys tai teisiskai gal ir galima butu prisikabinti nes nera tskiro ploto vaikui.
Sveikos mamytes, as vėl su savo klausimais: kiek kartų, ar laiko lanket vaikučius kol parsivežet namo?
QUOTE(jurgituke3 @ 2009 07 31, 21:18)
Sveikos mamytes, as vėl su savo klausimais: kiek kartų, ar laiko lanket vaikučius kol parsivežet namo?
Aš lankiau kasdien 2,5 mėnesio, nes namo parsivežiau tik po teismo (iki tol nelabai galėjau pasiimti atostogų), todėl visą laiką nuo pirmojo pasimatymo iki teismo dienos lankiau.
AS lankiau menesi laiko kiekviena dsiena, mano mergina buvo tame paciame mieste. NA ANKSCIAU BUTU IR NEISEJE, NES kaledinis periodas ir dokumentai dar nepilnai sutavrkyti. KAI SUTVARKE DOKUMENTus tai nunesiau pareiskima i teima tada ir atidave. CHMMMM KAIP NETAIDUOS PO kontakto su vejaraupeis , pati prase paimti teko atostogas per 30 min susivairuoti.