QUOTE(Ute @ 2009 07 25, 11:50)
Truputį gėda
kad nepamenu kaip atradote savo sūnelį, bet man rodos jį parsivežėte mažiuką.
Ruošiant dokumentus įvaikinti reikia nurodyti kokio vaiko norite. Ar buvo taip, kad nurodėte, kad sutinkate
- imti bet kokio amžiaus vaiką; [na atmeskime paauglius ar mokyklinio amžiaus vaikus kuriems jau gali būti labai sunku pritapti prie naujos šeimos; imkime vaikus iki 5 metų]
- imti bet kokios sveikatos vaiką [irgi atmeskime itin sunkius ligonius, kurie jau turi invalidumą ir reikalauja, kad vienas tėvų nedirbtų ir slaugytų]
o jums pasiūlė mažą sveiką naujagimį berniuką.
Jei taip iš tiesų buvo, tuomet pasakysiu, kad nesirinkote
Nieko ne gėda, mieloji. Aš krūvos dalykų nepamenu
Iš tiesų mes parsivežėme 6,5 savaičių kūdikį, nors įvaikinome jį beveik po trijų mėnesių.
Taip, ruošiant dokumentus, mes parašėme, kad norime vaikučio iki metų. Ne iki 5m. Tai tiesa. Maniau, kad kuo mažesnis vaikas, tuo sėkmingesnė adaptacija. Mes netgi apsisprendėme nevaikinti vaikučio su akivaizdžiom sveikatos problemom. Tą apsisprendimą nulėmė mano sveikatos problemos. Maniau ir manau, kad šeimai pakanka vieno ligonio.
Bet labai norėjom (bent jau aš) mergaitės. Dėl amžiaus ... Daug niuansų. Mes norėjome išgyventi kuo daugiau patirties. Kuo daugiau natūralumo... Metams bėgant dėl to natūralumo mano nuomonė keitėsi, tačiau tuomet buvo taip. Tačiau aš pribrendau iki būsenos, kad buvau iniciatorė to, kad nesirinkti lyties - gal pirmas žingsnis nesirinkimo link ir buvo tas, kad apsisprendėme nesirinkti vaiko lyties. Kaip to negali padaryti ir biologiniai tėvai.
Mums ateidavo laiškai apie galimus įvaikinti vaikus. Vos neparsivežėme 10 mėn mergaitės... Jau atvažiavę vežtis sužinojom, kad jos dokumentai netvarkoj. Po kurio laiko ją iš tiesų pasiėmė motina.
Įvaikinimo periodu mes jau auginome giminaitę mergaitę, kurią į savo namus galutinai parsivežėm apie penktuosius metus.
Nežinau, ar tai galima vadinti rinkimusi. Kai pamačiau vaikutį... Jis buvo mažas protingų akių kūdikis. Protingų jau savo 18- ai dienų (nes tokį jį pamatėm pirmą kartą). Tačiau negaliu pasakyti, kad pajutau trauką, nors vaiko norėjau be proto...
Myliu vaiką begaliniai. Jis yra pats pačiausias vaikas man ir mano vyrui. Ar žinai, ką sako rytų išmintis? "Jei esi pasirengęs mylėti - eik ir mylėk pirmą sutiktą žmogų". Manau, kad nemyli tie, kurie nėra tam pasirengę. Todėl labai daug šeimų iširimų, nes žmonės vis ieško patys nežino ko... Šiuo metu taip manau.