Įkraunama...
Įkraunama...

Įvaikinimas2

QUOTE(Šelma @ 2009 09 09, 19:54)
Ka jau po tokio posto bevarysi  drinks_cheers.gif  thumbup.gif 

O zinai.. buvai tu man istrigus tada, net nuejau paziuret ar tik nevarei.. nea pasirodo biggrin.gif daug neskaiciau, kiek pamenu tada globojai. Idomu, kaip sekasi? Kazkaip noreciau tiketi, kad gerai - susidariau apie tave ispudi, kaip apie silta, pozityviai nusiteikusia - tokiems paprastai viskas buna gerai (arba.. jie tiesiog nepastebi, kad kazkas negerai, o tai jau tas pats lotuliukas.gif )

QUOTE(AGFA @ 2009 09 09, 20:20)
...lab vakar....
....aš noriu paprašyti Jūsų nuomonės.....ir iš kart ačiū....už bet kokią....
...draugė nutarė savo šeimą papildyti vaikučiais...labai džiaugiuos už ją....ir už visas tokias ryžtingas ir geras MAMAS..... Dokumentų tvarkymas kaip ir eigoj...dabar lanko kursus. Ji buvo nusprendusi įsivaikinti du vaikučius. Jos grupiokės (ten jų gal 20) suka jai pirštus prie smilkinio...kad nevaikintų, o imtų globą..... Na žodžiu supainiojo mano draugei visas mintis. Padėkit įvertinti situaciją....iš patirties ar ne...ką daryt....kaip apsispręst...kokie pliusai ar minusai mamos ir vaikučio atžvilgio.....AČIŪ....

As cia kazkaip pasiskaitinejau ir kaip matematinio mastymo susideliojau tokia sistema:
Globa:
1 +pinigai
2 -niekada nezinai, kada biologiniai teveliai "pasitaisys" - is taves bet kada gali bandyti (ir realiai atimti) nesvarbu kiek metu auginta maziu
3 -globai paprastai neduoda vaiko, kuri galima butu ivaikinti

Ivaikinimas:
1 -pinigu nera
2 +teveliams teises atimtos suvisam - ramybe bent jau is salies kaip ir garantuota
3 +praeini viena karta biurokratija ir tuo biurokratija - teismai baigiasi.

Kadangi man pinigai ne tiek svarbu kaip moralines traumos tasantis po teismus, nusprendziau , kad globa manes nedomina.
Zinios tik teorines is SM zinuciu beskaitant.
A taip moteros, praktiskai isbandziusios? wink.gif
Atsakyti
QUOTE(kkrysty @ 2009 09 09, 21:57)

As cia kazkaip pasiskaitinejau ir kaip matematinio mastymo susideliojau tokia sistema:
Globa:
1 +pinigai
2 -niekada nezinai, kada biologiniai teveliai "pasitaisys" - is taves bet kada gali bandyti (ir realiai atimti) nesvarbu kiek metu auginta maziu
3 -globai paprastai neduoda vaiko, kuri galima butu ivaikinti

Ivaikinimas:
1 -pinigu nera
2 +teveliams teises atimtos suvisam - ramybe bent jau is salies kaip ir garantuota
3 +praeini viena karta biurokratija ir tuo biurokratija - teismai baigiasi.

Kadangi man pinigai ne tiek svarbu kaip moralines traumos tasantis po teismus, nusprendziau , kad globa manes nedomina.
Zinios tik teorines is SM zinuciu beskaitant.
A taip moteros, praktiskai isbandziusios? wink.gif

...padeliosiu savo mintis....
1...PINIGAI...iš valstybės gaunami...jie visad pravers...suma per tuos metus susidarytu nemaža....vaikus jau ir įmokslus gali išleist ar butą nupirkt ir .t.t.
2...Baisiausia...kad tuos vaikučius, atsiradus norintiems įsivaikinti, gali paimti bet kada....jokio skirtumo ar pas tave jie bus mėnesį ar 5 metus...o jau sivaikinus jie būtų MANO MANO ir MANO..... smile.gif
Kaip draugė pasakojo...dauguma tų moterų kursuose iš rajonų....nepykit, bet kažkaip peršasi mintis kad tie vaikučiai bus kaip nauda.... verysad.gif

Apsisprendimui turim porą dienų.....bet greičiausiai nuomonės nekeisim ir draugė įsivaikins....jatau kaip aš už jos ryžtą džiaugiuos.... wub.gif wub.gif
Atsakyti
Kodel tik pora dienu apsispresti?
Atsakyti
....taip sakė...kad penktadienį galutinai reikia pasakyt savo sprendimą...ar nori globos ar įvaikinimo....
Atsakyti
QUOTE(kkrysty @ 2009 09 09, 21:57)
O zinai.. buvai tu man istrigus tada, net nuejau paziuret ar tik nevarei.. nea pasirodo 
daug neskaiciau, kiek pamenu tada globojai. Idomu, kaip sekasi? Kazkaip noreciau tiketi, kad gerai -
.

Afiu karsta.gif Gerai biggrin.gif

Labai gerai mus sekasi, visi spygliai nubyrėjo, apsitrynėm ir viskas laabai gerai wub.gif
QUOTE(AGFA @ 2009 09 09, 22:29)

Kaip draugė pasakojo...dauguma tų moterų kursuose iš rajonų....nepykit, bet kažkaip peršasi mintis kad tie vaikučiai bus kaip nauda....

Pakalbėsiu, kaip atstovė iš rajono lotuliukas.gif Matai yra du dalykai prieš tokį apsisprendima NORIU ir GALIU. Jei nori ir gali (finansiškai) tai apsvarstai ir įvaikinimo galimybė, bet jei labai labai nori glausti prie širdelės tą vaikuti, bet nu..nebeišneša kišenė-savo pagimdytų pilna troba..rajone nėra tiek gero uždarbio galimybių, kiek didmiestyje... galu gale, tas lišnas pinigas suteikia dar diedesnes galimybes (skanesnis kasnelis, daugiau kelionių, dažnesnės pramogos) vaikui tai..Na taip ir renkiesi smile.gif

Kita medalio pusė yra tokia-nesutvarkyti, kabantys vaiko dokumentai. Jei galėčiau finansiškai be savo 3 dar ir ketvirtą vaiką užauginti jų labai nenuskriaudžiant ir rinkčiausi įvaikinimą mano berniukas taip ir užaugtu vaikų namuose niekam nerūpėdamas..Širdis plyšta pagalvojus kaip jis gyventu šiandien jei aš būčiau pasirinkusi įvaikinimą ir auginčiau šiandien "tvarkingą" vaikutį verysad.gif Visi vaikai nori būti mylimi, deja nevisi gali būti įvaikinti... Ir valio valio valio, kad abi vaikų grupės turi savo pliusų (finansinė parama arba ramybė nesulaukti vaiko bio mamos kieme) todėl nėra nurašytų vaikų kurie taip ir užaugtu be šeimos.
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2009 09 10, 08:52)

Pakalbėsiu, kaip atstovė iš rajono  lotuliukas.gif

...neįsižeisk....bet nugirsti pokalbiai...kaip gerai...bus vaikai...nukas bulves...karves anksti ryte bus kam nuvest....šienapjūtė ir t.t.....tai ir kyla visokios mintys....
....nesakau kad reik lepinti....reik mokint ir dirbt....galų gale ir mylėt ir pabart....taip kaip savo...nes tas vaikutis bus tavo....
Atsakyti
QUOTE(AGFA @ 2009 09 10, 14:28)
...neįsižeisk....bet nugirsti pokalbiai...kaip gerai...bus vaikai...nukas bulves...karves anksti ryte bus kam nuvest....šienapjūtė ir t.t.....tai ir kyla visokios mintys....
....

Bet nejau kursuose neatsisijoja tokios mamos tik nudirbtais darbais besidžiaugiančios blink.gif Man kažkaip sovietmetį primena-pigi darbo vaika už maistą 3 kart per dieną unsure.gif Liūdna verysad.gif
Atsakyti
Taip liudna kad tik taip zmones supranta ivaikinima,turint savu kam dar imt kaip darbo jega.Baisu,net galvoj netelpa.O cia tik norisi turet vaika,ji augint,stebet kaip jis padedamas musu meile supratimu tobuleja.taip man sunku,aisku as dar nesuprantu tu visu ivaikinimo vingribiu.Bet po truputi tykiuos subrest ir pasirinkt kas geriau. g.gif
Atsakyti
JAU KOKS PUSMETIS AS SAVO MERGINAI KAIP bandau jai suvokiamu budu papasakoti apie jos praeiti sakau '"kad ji paimta is namuciu kur nebuvo mamyciu"'.nupasaoju kaip ji mane apsikabino ir nepaleido ir mamyte paeme ja. NA ZODZIU KARTS NUO KARTO VIS UZSIMINDAVAU.
Dabar koks menuo ji kategoriskai atsisako klausyti tai nesvarbu kokia forma. AR SEKU PASAKA IR JOJE PASAKAU SAKini apie tai kad nebuvo mamytes ar ziurejome siandien foto ir pasakiau kad sitos foto is tu namuciu mano auksyte isgirdusi sia lakia fraze ima saukti ir protestuoti ir bega is kambario kone su asarom.
KIEK BANDZIAU ISIAISKINTI TAI JAI KOGERO SKAUDU APIE TAI klausyti ir ji siandien savo pauksciu kalba bande pasakyti kad apie tai klausytis atsisako.
TAD NEZINAU KAIP ELGTIS TOLIAU, NES as noriu kad mergaite augtu apie tai zinodama kad jai nebutu soko. BET JI TOKIA MAZA KAD JEI KARTS NUO KARTO NEUZSIMINSIU TAI JI UZMIRS, o kai apie tai uzsimenu tai buna labai audringa reakcija.
Atsakyti
Zaika jei ji taip reguoja ir nekalbėk apie tai smile.gif Manau geriausia būtų (na kad neužmirštu to fakto) retsykiais-džiaugiantis ja, giriant, myluojantis pasidžiaugti "kokia aš laiminga, kad tada nuėjau į vaikų namus ir radau tave, kaip man pasisekė wub.gif " Manau girdint ta faktą ne kaip faktą, o kaip emociją jai nebus taip baisu ir nesukels neigiamų jausmų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šelma @ 2009 09 10, 07:52)
Kita medalio pusė yra tokia-nesutvarkyti, kabantys vaiko dokumentai. Jei galėčiau finansiškai be savo 3 dar ir ketvirtą vaiką užauginti jų labai nenuskriaudžiant ir rinkčiausi įvaikinimą mano berniukas taip ir užaugtu vaikų namuose niekam nerūpėdamas..Širdis plyšta pagalvojus kaip jis gyventu šiandien jei aš būčiau pasirinkusi įvaikinimą ir auginčiau šiandien "tvarkingą" vaikutį  verysad.gif  Visi vaikai nori būti mylimi, deja nevisi gali būti įvaikinti...

Jau pagalvojau kad turbut labai egoiste esu blush2.gif
QUOTE(Šelma @ 2009 09 10, 07:52)
Ir valio valio valio, kad abi vaikų grupės turi savo pliusų (finansinė parama arba ramybė nesulaukti vaiko bio mamos kieme) todėl nėra nurašytų vaikų kurie taip ir užaugtu be šeimos.

Bet nuraminai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tai ir pas mus panašiai kaip Zaikos mergytei. Kiek bandau papasakoti, kad tu buvai kituose namučiuose, iškart tema ignoruojama, žaibiškai keičiama. Žiūrėdama į nuotraukas iš pradžių neigdavo, kad tai ji: tas vaikas nešvarus , negražus ir pan. Jis liūdnas. Čia ne aš. Dabar lyg ir sutinka, kad ten ji, ir liūdna dėl to, kad nėra mamytės ir tėtės. Mėginu atsakyti tik į tuos klausimus, kuriuos užduoda, ir išvadas leisti pasidaryti pačiai. Žodžiu, ta tema apie kitus namučius jai nepriimtina, ja kalbėtis nenori. Galvoju, jai trys metukai, ateis laikas, iškils klausimų, tada ir pasikalbėsim. Manau, kad ji pamena, kad buvo ten.
Kai ji paklausia, kas čia, tai biologinius tėvus vadinu vardais. Kiek domėjausi, tokio amžiaus paprastai priima dvigubą tėvystę, bet kažkaip nežinau, kaip pradėti pasakoti apie tuos dvejus tėvus. Ir dar kaip išaiškinti, kas yra biologinis tėvas. Na, mama, tai jos pilvelyje užaugo, o tėtis. .. Iš jo sėklytės? blush2.gif Pasidalinkit patirtim, kaip pasakojat. Ypač kad mūsų tėtis gyvas ir jį retkarčiais aplankom. Kai važiuojam, sakau vardą, kad pas jį, bet ten nuvažiavus, tai ir močiutė, ir tėtis iškart: duok tėčiui, eik pas tėtį. Ji kažkaip nereaguoja, vis tiek jį vadina vardu, lyg pro ausis praleidžia, gal mąsto, kad dėdė sako, panašiai skamba... Bet reikia kažkaip tuos santykius išaiškinti. Visai nenorim slėpti, bet ir nežinau, kaip pasakyti jai suprantama kalba, kuo tie tėčiai skiriasi.
Atsakyti