Įkraunama...
Įkraunama...

Ekologinės kosmetikos ir kūno priemonės

"gera"buvo pabendrauti.Kadangi dirbu vyr vadybininke "PELENEJE"ir atsakau uz prekiu judejima tinkle,buvo idomu suzinoti jusu nuomone apie kitoki versla ir kitaip reklamuojamas prekes.
Dekoju uz nuomoniu ivairove
Iki susitikimo prie "pelenes"kosmetikos lentynu.
Atsakyti
Ekologiškoje kosmetikoje dalis žaliavų yra išauginta natūraliose augimvietėse arba ekologiškuose ūkiuose, taip pat jos sudėtyje yra mažiau sintetinių cheminių ingredientų (susintetintų naftos produktų), kurie gali būti pavojingi žmogaus sveikatai. Žemiau pateikiamas pavojingiausių cheminių medzhiagų, kurios randamos kasdien naudojamose kūno priežiūros priemonėse, sąrašas:
1. Methyl, Propyl, Butyl ir Ethyl Paraben - naudojami kaip antibakterinė medžiaga, todėl ilgėja produkto galiojimo laikas. Tyrimai parodė, kad ilgai naudojant gali sukelti hormoninius pakitimus, būti daugelio alerginių reakcijų ir odos išbėrimų priežastimi. Plačiai naudojami, nors žinomi kaip toksiški.

2. Diethanolamine (DEA), Triethanolamine (TEA) – dažnai naudojami kosmetikoje kaip emulsikliai ir putojančios medžiagos. Gali būti alerginių reakcijų priežastimi, dirgina akis ir sausina plaukus bei odą. DEA ir TEA yra amoniako junginiai, todėl gali formuoti vėžį sukeliančius nitrozaminus kitaip kancerogeninius cheminius junginius. Toksiški, jei naudojami ilgą laiką, ir absorbuojami į kūną.

3. Diazolidinyl Urea, Imidazolidinyl Urea – tai plačiai naudojami konservantai. Gali būti kontaktinio dermatito priežastis. Šie chemikalai turi du prekybinius ženklus: Germall II ir Germall 115. Nei vienas iš Germall chemikalų neturi gerų antigrybelinių savybių, todėl jie turi susijungti su kitais konservantais. Dėl šių chemikalų formuojasi formaldehidai, kurie gali būti toksiški.

4. Formaldehidas, Toluenas (Metilbenzenas), o taip pat Ksilenas (Dimetilbenzenas) - medžiagos dažniausiai aptinkamos plaukų ir nagų lako bei lako valiklio sudėtyje. Didina persileidimų tikimybę, dirgina odą, kvėpavimo takus, gali pakenkti kepenims, o didesnė jų koncentracija turi narkotinių savybių.

5. Sodium Lauryl/Laureth Sulfate – pigus, šiurkštus ploviklis, naudojamas šampūnuose dėl valančių ir putojančių savybių. Dažnai išgaunamas iš naftos ir maskuojamas pseudo – natūralioje kosmetikoje su žodžiais „išgautas iš kokoso“. Dirgina akis, kvėpavimo takus, sudaro galvos odos atplaišas, panašias į pleiskanas, odos bėrimus ir kitas alergines reakcijas, gali pakenkti kepenims.

6. Petrolatum – taip pat žinomas kaip naftos želė, šis mineralinio aliejaus darinys kosmetikoje yra naudojamas dėl minkštinančių savybių. Neturi jokios maitinamosios vertės odai ir gali trukdyti natūraliam kūno drėkinimo mechanizmui, sukeldamas sausėjimą ir odos skeldėjimą. Gamintojai petrolatum naudoja dėl to, kad jis yra neįtikėtinai pigus.

7. Propylene Glycol PEG (polyethylene glycol), PPG (polypropylene glycol) – geriausiu atveju tai augalinis glicerinas, maišytas su grūdų alkoholiu, kurie abu natūralūs. Paprastai tai sintetiniai naftos chemijos mišiniai, naudojami kaip drėgmę palaikanti medžiaga. Žinomas kaip galimas alergijos, dilgėlinės ar egzemos sukėlėjas, siejama su centrinės nervų sistemos pažeidimais ar slopinimu.

8. PVP/VA Copolymer - iš naftos išgauti chemikalai, naudojami plaukų lake, modeliavimo priemonėse ir kitoje kosmetikoje. Taip pat gali būti toksiški, o jautriems žmonėms įkvėpus gali pažeisti plaučius.

9. Steralkonium Chloride – amonio junginys, naudojamas plaukų kondicionieriuose ir kremuose. Sukurtas audinių industrijos kaip audinių minkštiklis ir yra daug pigesnis, jį lengviau naudoti plaukų kondicionierių gamyboje, nei augalinius proteinus, kurie yra tinkamesni plaukams. Sukelia alergijas, toksiškas.

10. Synthetic Colors – naudojama tam, kad kosmetika būtų „graži“, sintetiniai dažai, kartu su sintetiniais plaukų dažais, turi būti vengtini bet kokia kaina. Etiketėse jie bus pažymėti FD&C arba D&C, priklausomai nuo spalvos ir skaičiaus. Pavyzdžiui, FD&C Raudona Nr.6/ D&C Žalia Nr.6. Dauguma sintetinių dažų gali būti kancerogeniniai. Jei kosmetikos sudėtyje jų yra, nenaudokite jos.

Čia šiaip pamastymui, kas yra ekologiška kosmetika. Įdomu ar būtų galima Tavo pelenės lentynų platybėse atrasti bent vieną vienintelę priemonę, kurioje nebūtų nors vienos iš šitų išvardintų medžiagų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ina_Ina: 16 liepos 2009 - 10:30
Deja,deja...
Mieloji INA,dekoju Tamstai uz informacija,viliuosi,kad pasidomes ir kitos benrapasnekoves ir atkreips demesi i musu lentynose "sutupusias"kosmetikos priemones.As pati apie ekologiskas kosmetikos priemones suzinojau pernai Londone vykusioje konferencijoje ir...Jeigu Jums idomu


 ! 
Man įdomu kada jūs šioje temoje baigsite platinamų produktų agitaciją?
Moderatorė Rasma
Atsakyti
QUOTE(laive @ 2009 07 16, 12:02)
Deja,deja...
Mieloji INA,dekoju Tamstai uz informacija,viliuosi,kad pasidomes ir kitos benrapasnekoves ir atkreips demesi i musu lentynose "sutupusias"kosmetikos priemones.As pati apie ekologiskas kosmetikos priemones suzinojau pernai Londone vykusioje konferencijoje ir ...Jeigu Jums idomu


doh.gif nu ar jus baigsit tas nesamones ? Pati paraso, pati padekoja, pati atsako, pati save issibara, pati sau premija issimoka...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasma: 16 liepos 2009 - 11:37
QUOTE(laive @ 2009 07 16, 09:48)
Iki susitikimo prie "pelenes"kosmetikos lentynu.


neturi mums ko pasiūlyti "Pelenė", deja wink.gif Čia tau klienčių irgi nebus.

QUOTE(laive @ 2009 07 16, 11:02)
As pati apie ekologiskas kosmetikos priemones suzinojau pernai Londone vykusioje konferencijoje ir ...Jeigu Jums idomu: nuo liepos men.ir Lietuvoje jau galime isigyti tikrai ekologisku veido bei kuno odos ir plauku prieziurai skirtu priemoniu.Bet tik pas XXX konsultantus.


kuo toliau, tuo labiau tavo nusikalbėjimas progresuoja lotuliukas.gif

tavo žiniai, čia merginos domisi ekologija nepalyginamai ilgiau, nuosekliau ir iš kiek įmanoma objektyvių šaltinių - priešingai negu tu. Ir ingredientus pažįsta, neapmausi tongue.gif Plius, mums visokie koordinatoriai smegenų neplauna savo pasakaitėm apie mistinių laboratorijų sertifikatus ir nespaudžia kuo daugiau šlamštiškų priemonių iškišti draugams, pažįstamiems ar šiaip "aukoms" forumuose, gatvėse, namuose, parodose.

kiek kalbam, o tu vis dar nesupranti esmės - ne platinimo forma nepriimtina, o grindų ploviklio pagrindu pagamintas neva ekologiškas šampūnas doh.gif Persirašyk šitą sakinį ir vis paskaitydama pabandyk suprasti, kas tau sakoma lotuliukas.gif

dar Shuttle - aišku, visi turi teisę reikšti savo nuomonę, bet tai nereiškia, kad tokiai laivei turi būti atviros durys įžūliai meluoti. Be to, per paiešką aš, tikiu, kad ir kitos, neretai atsiduriu Supermamoj, tai norėtųsi, kad jei kas nors išgooglins laives reklamuojamą produktą, tegu mato, kad jis nei natūralus, nei ekologiškas, nei apskritai saugus 4u.gif


Atsakyti
Ponia laive, džiaugiuosi, kad kažko ieškot, nepasitenkinat tik maximos asortimentu, bet jei manot suradus tuos ekologiškos sąmonės grynuolius, tai turiu nuliūdint, kad klystate.
Užduokit sau kelis paprastus klausimus apie platinamą produkciją:
kokia jos sudėtis? Ingridientai būna surašyti visi, ir įvedus kiekvieną atskirai dažniausiai parašo jo kilmę. Jūsų siūlomuose produktuose dauguma komponentų gaunami iš pigios naftos...
Ar turi kokį pripažintą sertifikatą? Tikrą, pasaulinį, o ne firmos sukurtą... Pvz. tinkline prekyba platinamas Norwex, kai kuriuose kūno priežiūros linijos produktuose turi ecocert sertifikatą.
Tik keli paprasti klausimai, į kuriuos galima atsakyti per kelias minutes mirksiukas.gif tuomet nebereikės piktintis, kad čia visi ant jūsų burnoja, nesidomi "ekologiškais" jūsų siūlomais produktais, trina nuorodas ir pan. Jei tikrai susidomėjote ir ieškote sertifikuotų ekologiškų produktų, parašykit čia, paklauskit, mielai atsakysim, tik prašau, nebrukite savo produkcijos ant kiekvieno kampo ir nešmeižkit, kad čia sėdi merginos, niekuo nesidominčios, "siauro" mąstymo ir pan.

Nu o jei į temą, kažkurioj iš temų lygtais katutis rašė, kad tepa levandų EA uodų įkastas vietas. Gal galima konkrečiau, su kokiu aliejum maišomas ir kiek %? Dėkui 4u.gif Nes dabar iš atostogų grįžom, tepiausi kvapų namų mišinuku nuo vabzdžių, padėjo, bet tik viršutinei kūno daliai, aplink kojas netepiau, tai dabar "karolius" aplink čiurnas turiu doh.gif
Atsakyti
levandas, arbatmedį ir ramunėles galima tepti neskiestas 4u.gif Levandų tiesiog dabar nuolat turiu įsimetusi į rankinuką, nes buteliukas nedidelis ir patogu nešiotis, tai išlašinu kelis lašus ant piršto ir patepu problematišką vietą drinks_cheers.gif Plius dar man levandos ir kvepia skaniai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(katutis @ 2009 07 16, 21:34)
levandas, arbatmedį ir ramunėles galima tepti neskiestas  4u.gif Levandų tiesiog dabar nuolat turiu įsimetusi į rankinuką, nes buteliukas nedidelis ir patogu nešiotis, tai išlašinu kelis lašus ant piršto ir patepu problematišką vietą  drinks_cheers.gif Plius dar man levandos ir kvepia skaniai biggrin.gif


Dėkui 4u.gif reiks bandyt, tikiuos, kad padės. Man ir jų kvapas patinka wub.gif
Atsakyti
nebijok, su levandom tikrai sau nepakenksi, tik nepritepk perdaug 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Žirklutės @ 2009 07 16, 21:12)
Nu o jei į temą, kažkurioj iš temų lygtais katutis rašė, kad tepa levandų EA uodų įkastas vietas. Gal galima konkrečiau, su kokiu aliejum maišomas ir kiek %? Dėkui  4u.gif Nes dabar iš atostogų grįžom, tepiausi kvapų namų mišinuku nuo vabzdžių, padėjo, bet tik viršutinei kūno daliai, aplink kojas netepiau, tai dabar "karolius" aplink čiurnas turiu  doh.gif


As gal cia tundirskai paklausiu...o ka KN misiniu nuo uodu reikia tept ikastas vietas???
Atsakyti
QUOTE(dilditele @ 2009 07 17, 00:38)
As gal cia tundirskai paklausiu...o ka KN misiniu nuo uodu reikia tept ikastas vietas???


as tai galvoju, kad nuo uodu pasitepti, kad jie nekastu g.gif bet gal tinka ir ikastoms vietoms g.gif
Atsakyti
http://www.kvapunama.../produktas/152/

Labai stiprus kvapas nuo jo, kai pasitepiu iškart visi klausia iš kur čia citrinom kvepia biggrin.gif
Pabandžiau levandų EA, padeda, nors jei prie įkąstos vietos trinasi drabužio kraštas, tai vėl pradeda niežtėti. Bet šiaip vertinu gerai thumb_yello.gif
Atsakyti