Įkraunama...
Įkraunama...

Spenelių priežiūra maitinant

Sveikos mamkos, būkit geros ir patarkit, kaip gydyti spenelius. Vaikeliui beveik 3 savaitės, bet kiekvieno maitinimo laukiu kaip siaubo, pirmi vaiko traukimai tokie skaudūs, kad galima išprotėti ir po maitinimo labai skauda spenelius. Tepu Bepathen tepalu, bet skausmas nemažėja. Gal žinot kokių kitų būdų, o gal čia taip turi skaudėti?
Atsakyti
Erina, pradžioj daug kam skauda. Pabandyk kurį laiką maitinti su antspeniais. Yra tokių dalykėlių pirkti. Aš naudojau pirmas 2 savaites, nes sukandusi dantis maitinau. Pirkau "Avent", bet girdėjau, kad yra paprastų vaistinėse ir dar plonesnių, tikriausiai ir pigesnių. Tik nepamiršk pažiūrėti, kiek skylučių turi- paga mėnesiukus skirstomi. Sėkmės, pakentėk truputį, praeis. smile.gif Palaikyk krūtinę nuogą, gal pakvėpuotų- greičiau gis.
Atsakyti
Man irgi žiauriai skaudėdavo. Vaikas verkdavo kol gaudavo valgyti, na o aš kai jis valgydavo. Tepiau bepantenu, bet man labiau padėjo garmastanas. Dar gerai kuo ilgiau palikti spenelius nuogus. Bandžiau net nutraukti ir girdyti iš buteliuko, bet nepadėjo. Skausmas buvo žiaurus. blink.gif
Kai aš maitinau vyresnįjį sūnų kategoriškai nerekomenduodavo antspenių ir tt, tai bijojau duoti. Tačiau po kokių penkių savaičių kankinimosi, kai supratau, kad reikia kažką daryt arba baigsiu maitinti, nes daugiau nebegaliu kentėti, nusipirkau antspenius. "Ir stebuklas įvyko"... Panaudojau juos kokį mėnesį ir paskui padėjau visam laikui. Toliau maitinau iki devynių mėn pati. Tad tie nerekomenduojami antspeniai man buvo vienintelis išsigelbėjimas.
Kai pagimdžiau dukrą ligoninėje vėl kentėjau ir kažkodėl bijojau antspenius užsidėti, bet viena gydytoja mane nuramino: jei man antspeniai padėjo, tai nesamonė būtų jų nenaudoti, svarbiausia juk, kad vaikas gautų mamos pieno. Tad užsidėjau ir vėl po poros sav. viskas susitvarkė.
Beje siūlau tik avent firmos: ploni, gerai pliglunda, vaikas neprisiryja oro, ko nepasakysi apie kitus. (Tiesa, juos dar turiu - galiu padovanoti biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif ).
Sėkmės maitinti ir pagalvok, kad maitinimas turi būti malonus ne tik vaikiukui, bet ir tau. Ir, manau, kad reikia padaryti viską, kad tai tęstusi kuo ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(blondine @ 2004 12 29, 19:25)
Tepiau bepantenu, bet man labiau padėjo garmastanas. Dar gerai kuo ilgiau palikti spenelius nuogus. 

garmastanas man irgi labiau patiko.
Atsakyti
Tepalai (bepanthen, garmastan) gydo zaizdas, nugrauztus spenelius. O kad, maitinant kudikeli, neskaudetu - reikia teisingai paduoti kruti. Apie tai jau buvo kalbeta, rasyta, dalintasi patirtimi wink_3.gif Pasiskaityk cia smile.gif
Atsakyti
Nebūtinai padavimas pagrindinė problema. Mano labai teisingai paimdavo, bet skaudėjo pradžioj, kol krūtinė priprato.
Atsakyti
Oi, oi, tie mūsų siurbliukai kiek skausmo pridaro. Užjaučiu.
Man tai pirmą savaitę taip nusiurbė, kad neapsikentusi trenkiau į šalį visus draudimus maitintii be antspenio. Liuks dalykas. Įsigyk, ir nekvaršink sau galvos. Labai greitai viskas susitvarkys. Aš pirkau Avent. Brangoki. Bet geri. tikrai.
Atsakyti
QUOTE(Ugne @ 2004 12 30, 00:06)
Tepalai (bepanthen, garmastan) gydo zaizdas, nugrauztus spenelius. O kad, maitinant kudikeli, neskaudetu - reikia teisingai paduoti kruti. Apie tai jau buvo kalbeta, rasyta, dalintasi patirtimi  wink_3.gif  Pasiskaityk cia  smile.gif

visiskai taip, aisku pradzioj kokia 1,5 savaite skaudejo, bet kaip pamokino teisingai paduotai ir visi skausmai praejo smile.gif
Atsakyti
as ir savo atkentejau sad.gif , dvi geras svaites nieko nemaciau, ir nieko nenorejau...pamaitinu, bepantnu uztepus siek tiek atsigaunu.. uz valandos vel... ohmy.gif
nors ir zinojau teorines zinias apie teisinga padavima, niekas nepadejo.. kol viena diena sviesiau akyse patapo, o maitinimas nebekankino yess.gif . pradzioj sakiau.. dar biski ir rauksiu jei tokie skausmai per asaras ir pykti
Atsakyti
O gal pas tave pienelio mažoka, kad vaikutis nugriaužia spenelius?? Jei jis traukia, traukia ir niekas nebėga tai ir speneliai dėl to kenčia?? O gal tai

O gal patepus tepaliuku ir praeis, gal tik to ir trūkasta smile.gif . Aš naudojau Garmastan thumbup.gif
Atsakyti
smile.gif ta pati problema buvo mane istikusi pirmosiomis dienomis. Tepiau (ir dabar tepu) Linola drekinamuoju tepalu. Labai gerai padejo, zaizdas suminkstina ir uzgydo per viena diena, ir vaikiukui tinka. Kai atsirado pieno, krutys tiek ispampo blink.gif , kad vos begalejau kenteti - dejau tarkuoto kopusto kompresus. Padejo thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . Po triju menesiu viena kruti ir speneli pradejo tiesiog skaudeti ... Pakeiciau maitinimo poza. Irgi padejo cool.gif .
Sekmes maitinant thumbup.gif .
Atsakyti
žinau šią bėdą man abu vaikai buvo taip padarę ir nieko čia bendra su teisingu krūties davimu.aišku labai gerai tepaliukai. bet man labiausiai padėjo šaltalankio aliejus po kiekvieno maitinimo tepdavau ir kuo ilgiau laikiau krūtis nuogas, prieš maitinimą nuplovus ir pašildžius bei pamasažavus krūtinę būdavo geriau. po 2sav. praėjo kantrybės viskas susitvarkys.
Atsakyti