Įkraunama...
Įkraunama...

Spenelių priežiūra maitinant

QUOTE(Uuoga @ 2010 01 18, 22:23)
Sveikos amytes, jungiuosi ir as prie Jusu  4u.gif
mazyle maitinu jau  6 menesiukus, tik va dabar pasirode jau dantukai mums, tai mazoji valgydama, megsta ikasti, ax.gif  pries pora dienu speneliai taip isauseje buvo suskilineje, tai nezinojau ka daryti, tai SM isgelbejo pasiskaiciau jusu patarimu, viskas OK dabar = ) tik va turiu klausimuka, prie spenelio vieno atsirado toks spuogas skaudus, ir nezinau ka daryti, nepraeina, o nezinau ar galima spausti.. g.gif

as tepciau bepantenu, o gal ir zelionke ir ziureciau kas bus.
Atsakyti
QUOTE(Luttuke @ 2010 01 18, 23:35)
as tepciau bepantenu, o gal ir zelionke ir ziureciau kas bus.

Reikes taip ir padaryti, nes nepraeina jis, o tik raudoneja ;D ir dideja.. Hmm g.gif
Atsakyti
Nu pasipasakosiu ir as apie savo patirty nugraztu speneliu ir ju gydymo patirtyje smile.gif
Tai va,kaip prisimenu tai negera pasidaro blink.gif Niekas neparode, niekas nepamoke, maitinau poza is pazasties, visus spenelius nugrauze iki krauju...kol galiausiai jie mna sutrukinejo iki giliu zaizdu blink.gif tai va skausmas, nerealus, anam gale rugstu budavo biggrin.gif Tai ko as tik nebandziau...pirma buvo germastanas...nieko nepadejo...tada parekomendavo saltalankiu alieju nieko irgi nepadejo, apart to kad sugadinau visus liemenukus smile.gif Tai va, toliau kraujas bego is speneliu,vaikas valgyt nori, misinuko neduodu, skauda nezmoniskai...anspeniai nepadeda...oi oi... bet ka laikiausi...vienas spenelis uzsigyde kazkaip savaime po 1men maitinimo... nu o va su antru speneliu kankinausi 2 menesius, kol nesugalvojau ji laikyti bepaneto komprese...prispausdavau jo daug i sugertuka ir idedavau i liemenuka ir jis ten susdavo iki maitinimo...aisku kai tik reikedavo is tos kruties maitinti...tai as 10min guledavau lovoj ir nesikeldavau, nes man baisu budavo pagalvoti kad reikes istraukti kruti ir duoti vaikui... sukasdavo tai net verkt pradedavau kaip skaudedavo..bet pasigirsiu 2men proga jis irgi man uzgijo biggrin.gif
tai va, laikau save tokia mini saunuole, db dziaugiuosi maitinimu, nes speneliai uzgijo,ir tai malonumas ,atsilaikiau pries visus skausmus, isbandziau savo valia ir ryzta maitinti savo berniuka wub.gif tai va, labiausiai man padejo bepantenas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nexta @ 2010 01 19, 19:57)
tai va, labiausiai man padejo bepantenas 4u.gif

drinks_cheers.gif Man irgi padejo labiausiai bepantenas drinks_cheers.gif
tepiau visu isgirtu garmastanu, tai schmoll.gif ir dabar voliojasi nebenaudojamas. o kai oro voniom ir bepantenu isgydziau spenelius, dabar niekuo nebetepu, tik baigus maitinti pora lasu dar isspaudziu ir pienuku aptepu thumbup.gif puikiai laikosi mano speneliai, o ir plauti papuliu pries maitinant nereikia.
Atsakyti
Multi mam kompresiukai ir Avent speneliu kremas..bei oro vonios- labai padeda.
Atsakyti
Kadangi mano dukrytė gimė Cezario pagalba, kurį laiką man buvo sunku judėti, todėl ir krūtį pradžioje paduodavau neteisingai. Pasekmė - nugraužti speneliai, o jų skausmą pažįsta dauguma mamyčių. Jau ligoninėje pabandžiau multimam kompresiukus, bet jais nebuvau patenkinta. Labiausiai man padėjo BEPANTHEN TEPALAS (ne kremas). Jo sudėty yra lanolino, beto užtepus nereikėdavo nuplauti spenelių. Mes ir dabar su juo draugaujam - tepam užpakaliuką po kiekvieno pervystymo. Puiki profilaktinė priemonė thumbup.gif
Atsakyti
Dar pries gimdyma labai stengiausi viskuo dometis. Nors speneliu skausmo isvengti nepavyko, bet iki krauj nugrauzti nebuvo ne karto. Nemokejo vaikas paimti, as paduoti, tai ir kankinomes... Jei pajausdavau, kad neteisingai paeme, atimdavau ir bandydavom vel. Nuo pirmu dienu naudojau bepanthen tepala, garmastan tai tik meginuka, dar turejau avent tepaliuka speneliams ir multi mum kompresiukus. Kai vaikuciui buvo 2 men., jokiu bedu tikrai nebeliko. O per ta laika, tai dar ir del pienliges teko pasikankinti. Speneliai nebuvo nugrauzti, o skaudejo nezmoniskai.
Atsakyti
Ir as turiu tokia beda. Vienas spenelis lyg ir sugijo, bet kitas tai kraujuoja verysad.gif Skauda be proto kol paima, bet paskui kenteti galima. Man ir jokie tepalai nepadeda. Siaip pagereja nuo ramuneliu kompreso. As uzplikau ramuneliu ziedus, o paskui tas visas ramuneles uzdedu ant spenelio ir palaikau. Galima net iki 3 val taip laikyti. Tai man nuramina labai oda. Bet pats geriausias dalykas tai yra Bioptron lempa. Super dalykas thumbup.gif Po 10 min kaitinimo net pats matai kaip zaizda uzsitraukia, isdziusta. Tik gaila, kad kaimyne, kuri man skolino, kitiems dave ir dabar neturiu schmoll.gif Teks laukti vel eileje tongue.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif ,

pries savaite dukryte netycia man ikando i papuka, tepuosi bepantenu, taciau siandien pastebaejau, kad zaizdeleje puliuja truputi, ar galiu maitinti dukryte, nes kitaip neisivaizduoju kaip ja uzmigdyti, o be to pieno nusitraukti niekados neisejo, tai kaip legtis blink.gif

Atsakyti
labai gerai kopustu lapai silti
Atsakyti
man mažiukė pagriaužė vieną krūtį, kankinausi vos ne mėnesį. išbandžiau turbūt visas priemones doh.gif Multi mam kompresiukus turėjau, bet jei laikai drėgnai tai negyja schmoll.gif labiausiai man padėjo oro vonios ir tepalas Garmastan thumbup.gif vaikščiojau po namus nuoga krūtine kaip kokia pirmykštė moteris. o gerėti pradėjo ir užgijo tada, kai su mažiuke išmokom teisingai valgyti, nes jei ir toliau neteisingai žinda, tai nugriaužia iš naujo doh.gif
Atsakyti
Na o mano patirtis stai tokia - kamavausi del nugrauztu speneliu iki kokio 7 menesio schmoll.gif Galvojau ar cia jie pas mane tokie jautrus, ar mazyle neteisingai zinda... g.gif Kol viena syk pastebejau kad ji uzsikretusi pienlige. Ja tam kartui isgydziau su tepaliuku, bet vel atsinaujino. Dar taip pasikamavom kuri laika. Paskiau daejo kad reik ir man krutis pasitept nuo pienliges, gal mes viena kita uzkreciam doh.gif Na ir akurat - kai abi issitepem, nebeatsinaujino nei pienlige, nei nugrauztu speneliu vargai thumbup.gif Taigi ir to nugraziimo priezastys gali but ivairios, reik stebet situacija biggrin.gif
Atsakyti