Įkraunama...
Įkraunama...

Spenelių priežiūra maitinant

QUOTE(Kavasupienu @ 2009 09 17, 10:08)
ir kompresiukus MultiMom isbandziau, ir Avent kremuku tepiau, ir Garmastanu, ir Bpanteno siandien mama isiule, vis tiek skauda...gal per greitai noriu (kokios 2 sav beda turiu), o gal dar koki metoda zinot

QUOTE(TomaKa @ 2009 10 11, 22:46)
jei yra zaizdeles tai negalima nieko tept, o kuo daugiau laikyt sausai ore, kad isdziutu ir po to patept saltalankiu aliejumi, po 10 min vel uztept aliejaus ir po to galima deti pagalvele ir i liemenuka.

sveikutes, man ir niekas nepadejo, speneliai buvo itruke,ir kraujavo. tepiau ir garmastanu, ir kompresiukus dejau, niekas nepadejo, dar ligoninej prasidejo laktoze, uzkilo temperatura, tai nusiunte pas fizioterapeute, ir ji man patare pasitepti saltalankiu aliejumi, ir super po keliu dienu uzgijo thumbup.gif
Atsakyti
Man irgi vis suskildavo vienas spenelis. Nepadejo nei Garmastan, nei Bepanten, nei Curiosingel. Tada pabandziau alyvuogiu alieju, jis man puikiai uzgydydavo suskilusias lupas. Padejo ir speneliams thumbup.gif
Atsakyti
O as del skaudanciu speneliu daviau trumpai zisti is vienos kruties, tai siandien pabudau su guzais ir skausmu, be to ant spenelio balta deme jau kelinta diena budavo, Duodu vaikui, kenciu skausma o ji ne valgo. Tai skambinau mamai konsultuotis, sake latakas uzsikimso, reikia sildyti , duoti vaikui, o jei ne, paiimti adata ir pradurti blink.gif blink.gif Nu aisku as isisgandau, bet po to paemiau siltus kompresus ir adata ir pasirodo, ten tik odele ant virsaus, o balta del to kad permatoma ir ten pienukas, tik kiek praduriau (neskauda) ir istekejo ten "ikalintas" pienukas, tada dar pora skyluciu padariau, nuo silumos pienas pats bega. Tai vat dabar bandysiu duoti kruti, tikiuosi skausma iskenteti ir ziuresim kas toliau.
Aciu dievui kad yra pas ka konsultuotis.
Atsakyti
mano panelei išdygo du dantukai, ji prieš kelias dienas kelis kartus gerokai įkando į vieną krūtį. kaip yra, kai nugraužia-puikiai žinau, bet nuo vakar visas spenelis toks skausmingas, kad net prisiliesti neįmanoma. lyg būtų sumuštas. kur įkąsta- jau užsitraukė. sukandus flomasterį šiek tiek pamaitinu iš tos krūties, kad pienas nesuguzėtų, bet gal kas ką patarti galite? dabar prisigalvojau,kad pažeidė patį spenelį ir šiaip...
dėkui
Atsakyti
Gyvenu Airijoj gal patars kokia mamyte,kokios speneliu prieziuros priemones cia geriausios
Atsakyti
user posted image
lanolino kremas lansinoh

Lt yra analogų - purelan arba lanacare kremas speneliams

gabe - turbūt reikia gydyti kaip nuo sumušimo arba kitokios traumos g.gif labai sekti kaip apžioja, pridėti šaltį, kai skauda, maitinti pirmą iš sveikos kruties, o kai pienukas pradėda laisvai tėkėti (po 5min žindymo) deti prie kitos. Nes skausmingiausia yra kai mažylis traukia pienuką, o jis dar nepradėjo tekėti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natuke: 11 gruodžio 2009 - 18:16
Tepu daugiausiai Garmastan, kartais Bepanthen, bet niekas nepadeda doh.gif Reiketu dazniau oro voniu, bet kad siaip pusnuogei pabuti, tai man vis pienas teka doh.gif O kai pamaitinu, tai ta istustinta papa palaikau dar plika.. O jau gera savaite apgrauzti speneliai, skauda kai paima valgymui doh.gif
Atsakyti
Mano nugrauztus iki kraujo spenelius isgelbejo tik antspeniai. Gal kokia savaite maitinau tik su jais, sugijo. Tepalai gal nelabai begelbejo tokioj sitacijoj. O jei apie tepalus, tai siuo metu man labiausiai patinka Avent firmos spec. tepaliukas.
Atsakyti
QUOTE(slyva @ 2010 01 07, 21:18)
Tepu daugiausiai Garmastan, kartais Bepanthen, bet niekas nepadeda doh.gif Reiketu dazniau oro voniu, bet kad siaip pusnuogei pabuti, tai man vis pienas teka doh.gif O kai pamaitinu, tai ta istustinta papa palaikau dar plika.. O jau gera savaite apgrauzti speneliai, skauda kai paima valgymui doh.gif

o jeigu paimtum du anspenius, nukirpti virsunele, uzdeti ant krities, po lemenuku, gausis speneliui oro vonios, medziaga nebetrins, ir nebusi nuoga ax.gif
Atsakyti
Sveikos mamos. Noriu paprasyti gero patarimo ar galu gale i ka reiketu kreiptis.
Situacija tokia: mano mazius apgrauze spenelius. Na vienas, kaip sakau, beveik sveikas. Problema kitame spenelyje, jei ji dar galima taip pavadinti sad.gif Viduryje susidariusi gili zaizda "kaip vulkano krateris" ir jos nesugebu niekaip uzgydyti. Ji dazniausiai dregna, biski su puliais, bet pienas is ten bega. Kokios klaidos padarytos kad taip atsitiko jau nebesvarbu, dabar butu gerai kazkaip bandyt sugyt kad kokia infekcija nepatektu.
Ka as darau: Garmastan, Bepantenas, Multi Mam kompresai, pastovios oro vonios 22 val paroj, bandziau ir dziovinti fenu, naudoju antspenius. Bandziau keleta kartu nutraukinet piena, kad pradetu gyti, bet ji ir nutraukinejant buna dregna kaip ir maitinant, tai skirtumo nera ir vaikas bent jau nerekia. Pienas bega normaliai, bet kiekviena karta maitinimo is sitos kruties laukiu su asarom, nekalbant apie pati maitinima.
Gal kas nors galetu ka nors gero patarti, nes visai nezinau nei ka daryt, nei su kuo pasitart. Is anksto aciu.
Atsakyti
loreta, jei spenelis jau net puliuoja, ar nereiktu tau kokiam daktarui pasirodyti, gal jau tavo naudojamu tepalu nepakanka gydymui, gal reiktu jau kokio rimtesnio vaisto zaizdai g.gif
Atsakyti
Sveikos amytes, jungiuosi ir as prie Jusu 4u.gif
mazyle maitinu jau 6 menesiukus, tik va dabar pasirode jau dantukai mums, tai mazoji valgydama, megsta ikasti, ax.gif pries pora dienu speneliai taip isauseje buvo suskilineje, tai nezinojau ka daryti, tai SM isgelbejo pasiskaiciau jusu patarimu, viskas OK dabar = ) tik va turiu klausimuka, prie spenelio vieno atsirado toks spuogas skaudus, ir nezinau ka daryti, nepraeina, o nezinau ar galima spausti.. g.gif
Atsakyti