Įkraunama...
Įkraunama...

Spenelių priežiūra maitinant

QUOTE(renatuk @ 2008 02 25, 20:55)
O kokie simptomai tos pienligės? Man po maitinimo kartais buna labai stiprus degantis skausmas krutyje, kuris trunka apie 2 val. Krutys pas mane minkštos, guzų nėra. Ar čia gali buti pienligė? Padėkit nes labai jau skauda doh.gif

Vaikiuko liežiuviukas pažiūrėk ar nepabalęs, o mano speneliai tai tokie ryškiai rožini buvo doh.gif ale pasibaliau juos us soda, tai padėjo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(renatuk @ 2008 02 25, 20:55)
O kokie simptomai tos pienligės? Man po maitinimo kartais buna labai stiprus degantis skausmas krutyje, kuris trunka apie 2 val. Krutys pas mane minkštos, guzų nėra. Ar čia gali buti pienligė? Padėkit nes labai jau skauda doh.gif

Vienas iš simptomų - kurį pati nurodei. Speneliai gali niežtėti, perštėti, būti suskilę, paraudę. Maitinimo metu ir po maitinimo gali duriantis skausmas varstyti krūtį.
Vaikas gali ir neturėti simptomų, bet verta atkreipti dėmesį, ar burnytėj nėra baltų apnašų (ant vidinės žandukų pusės, gomurio, liežuvio), ar neturi iššutimo ant užpakaliuko. Ar nesimuisto bevalgydamas?
Jei buvo vartoti antibijotikai ar turite grybelį kitur irgi gali būti simptomas, kad yra pienligė krūtyje.
Bet kokiu atveju, jei skauda (man kažkodėl atrodo, kad jums būtent pienligė), geriausia kreiptis į daktarą, kad patvirtintų diagnozę ir paskirtų gydymą abiems su vaikeliu.
Atsakyti
Ačiū už greitą atsakymą, taip daktarė patvirtino pienligę, pradėsim gydytis su veikeliu 4u.gif
Atsakyti
sveikos mamytes kankines smile.gif
mano situacija tokia pati, speneliu skausma kenciu jau gera menesi. kokia savaite nusitraukinejau, sppeneliai siek tiek sugijo, bet atsibodo tas terliojimasis ir toliau duodu is kruties ir toliau kenciu blink.gif . nezinau kada visa tai baigsis, man maitinimas tikru kosmaru tapo, o ko tik nedariau, visus jusu minetus budus isbandziau ir nieko doh.gif . vienintele iseitis, nusitraukineti, bet esu is tu, kad mano pienuka paleidzia tik vaikutis unsure.gif . nebezinau ka daryti, jau nenoriu maitinti, nes jis man tik skausma ir neigiamas emocijas suteikia.prasau padekite, vaikuti noriu maitinti pati, bet kenteti daugiau negaliu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(valldute @ 2008 03 05, 14:18)
sveikos mamytes kankines  smile.gif
mano situacija tokia pati, speneliu skausma kenciu jau gera menesi. kokia savaite nusitraukinejau, sppeneliai siek tiek sugijo, bet atsibodo tas terliojimasis ir toliau duodu is kruties ir toliau kenciu  blink.gif . nezinau kada visa tai baigsis, man maitinimas tikru kosmaru tapo, o ko tik nedariau, visus jusu minetus budus isbandziau ir nieko  doh.gif . vienintele iseitis, nusitraukineti, bet esu is tu, kad mano pienuka paleidzia tik vaikutis  unsure.gif . nebezinau ka daryti, jau nenoriu maitinti, nes jis man tik skausma ir neigiamas emocijas suteikia.prasau padekite, vaikuti noriu maitinti pati, bet kenteti daugiau negaliu  verysad.gif

manau kad tau reikia koreguot žindymo techniką - turbūt tavo vaikas netaisyklingai apžioja spenelį. kitaip per 3 mėn tikrai būtų krūtys jau pripratę prie maitinimo. žindant spenelis turi būti giliai vaiko gerklytėje, apatinė lūpa išversta į išorę, o burna apžiojus kuo daugiau rudo laukelio. kažkurioj temoj čia buvo nuoroda į puslapį su nuotraukom ir iliustracijom, kaip pridėti prie krūties.
Atsakyti
QUOTE(valldute @ 2008 03 05, 14:18)
sveikos mamytes kankines  smile.gif
mano situacija tokia pati, speneliu skausma kenciu jau gera menesi. kokia savaite nusitraukinejau, sppeneliai siek tiek sugijo, bet atsibodo tas terliojimasis ir toliau duodu is kruties ir toliau kenciu  blink.gif . nezinau kada visa tai baigsis, man maitinimas tikru kosmaru tapo, o ko tik nedariau, visus jusu minetus budus isbandziau ir nieko  doh.gif . vienintele iseitis, nusitraukineti, bet esu is tu, kad mano pienuka paleidzia tik vaikutis  unsure.gif . nebezinau ka daryti, jau nenoriu maitinti, nes jis man tik skausma ir neigiamas emocijas suteikia.prasau padekite, vaikuti noriu maitinti pati, bet kenteti daugiau negaliu  verysad.gif

Teisingai ingalp sako: matyt, apsižiojimas kaltas. Mano pusseserė neseniai per tą patį perėjo. Galvojo, kad viskas gerai, lyg ir kaip paveiksliukuose atrodo ir lūpytės, ir žandukai, o kai pasikvietė laktacijos konsultantę, tai ta pasakė, kad šieeek tiek aukščiau reikia dėti prie krūties. Iš karto pasijauto poveikis.
Bandykit pažaist pozomis. Kai duodat krūtį, stenkitės, kad spenelis šiek tiek į viršutinį gomurį taikytų, o ne į burnytės centrą, tuomet teisingiau krūtis ant liežuvėlio pasidės (juk vaikas žindžia liežuviu).
Suprantu dėl nutraukinėjimo. Nors pati rimtai nenutraukinėjau, bet tie keli kartai neefektyvūs visai buvo, o vaikai po kg per mėnesį priaugdavo... Prieš nutraukinėdama, pašnekinkit vaiką, jei miega, prigulkit šalia, prisiminkit malonias gimdymo, pirmų dienų, savaičių akimirkas, pamasažuokit krūtį ir spenelį, užsidėkit šiltą kompreą, jei vaiko nėra šalia, pasidėkit jo nuotraukytę, galvokit apie jį. Pieno 'atėjimui' laaabai svarbus psichologinis aspektas. Ir kol neįsidirbsit, tai ir nerimausit, kad nieko nesigauna. O tai tikrai nepadės efektyviam nutraukinėjimui.
Daugiau pasitikėjimo. Ir sėkmės. 4u.gif
PS. Gal norit pabandyt žindymo konsultantės kur netoliese paieškot? Paskaitinėkit pradzia.org ir sveikapradzia.lt , ten yra ir informacijos, ir telefonai konsultuojančių mamų duoti... Sėkmės.
Atsakyti
[Man geriausia priemonė buvo Lanolinas - avies taukai. Natūralu, nereikia nuplauti prieš maitinimą, gali tepti tiek nori. Žaizdos ant spenelių gauna natūralų apsauginį sluoknsnį, po kuriuo ir gyja.
Sako, kad Lietuvoj jo yra, bet jis brangus... Kur yra, kiek kainuoja - nežinau (gal kas žino?), bet tikrai geras daiktas.
[/quote]

Lietuvoje yra su lanolinu kremas Lana care specialiai speneliams. Kiek teko ieskoti parduodamas tik tindirindi internetineje parduotuveje... kaina 22lt. Gal kam is mamyciu teko si krema naudoti, kokia patirtis? Ir gal kas matet kokioje ne internetineje parduotuveje jo galima nusipirkti, nes is internetines pristatymas apie 10-15lt, tai kaip ir nelabai apsimoka, nebent dar kazka perki.
Atsakyti
Aš kai maitinau tai naudojau avent,man jis tiko,tik kaina brangoka,jo nuplauti nereikia,o jei ir liks nebenaudojamas tai tiks kaip minkštinantis jei kur pleiskanotu odytė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ode @ 2008 02 05, 12:53)
Tai kad antspeniai dažniausiai dar paaštrina spenelių problemą, o ne išsprendžia ją...

Man geriausia priemonė buvo Lanolinas - avies taukai. Natūralu, nereikia nuplauti prieš maitinimą, gali tepti tiek nori. Žaizdos ant spenelių gauna natūralų apsauginį sluoknsnį, po kuriuo ir gyja.
Sako, kad Lietuvoj jo yra, bet jis brangus... Kur yra, kiek kainuoja - nežinau (gal kas žino?), bet tikrai geras daiktas.

Esu UK, naudoju LANSINOH tepaliuka, man jis taip pat labai patinka, pas mus kaina 10 svaru uz 56 gr. Su nukramtytais speneliais problemu neturejau, nes dar gimdymo namuose ismokino, kaip prideti vaikuti prie kruties (gerai, kad po operacijos ilgiau palaike, tai buvo laiko mokytis thumbup.gif ), bet ziuriu, kad naudojant zinduka, apziojimas keiciasi, taciau problemu dideliu nesudaro... rolleyes.gif
Atsakyti
Man priešingai- antspeniai, germastan tepalas, ir kompresai speneliams išgelbėjo mane nuo spenelių "nukritimo" biggrin.gif
Atsakyti
Kai gime dukrele, speneliai buvo nugrauzti iki krauju - nemokejau is pradziu taisyklingai prideti prie kruties, o paskui atsirado toks vienas didelis itrukimas g.gif Kiekvienas maitinimas buvo didziausia kancia. Taip kankinausi pora savaiciu, kol netycia vaistineje aptikau toki tepeliuka Palmer's firmos speceliai itrukusiems speneliams su kakavos sviestu, provitaminu B5. Stebuklingai sugijo per savaite. Tik dabar sios firmos gaminiu Lietuvoje nebera. O gimus suneliui, tokiu dideliu speneliu problemu neturejau. Paskaudejo kokia savaite, tepiausi po kiekvieno maitinimo Garmastan tepaliuku, ir adaptavosi speneliai prie intensyvaus darbo biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif
Mano sunuciui jau 7 men., bet jis man kaip tik dabar nugrauzineja spenelius, mat jam dygsta dantukai ir jis pavalges dar megsta dantenas pasikasyti ir ima kramtyti pati speneli doh.gif Bet kai jis migdosi, tai nedrisk atimti kruties, nes paleis dudas ir migdymas prasides is pradziu doh.gif Tai ir kenciu...
O jau Garmastana ir Multi-Mam kompreselius naudoju praktiskai nuolat. Nezinau, ar cia mano speneliai tokie jautrus ir niekaip neuzsigrudina, ar kas?
Nuogom krutim vaikscioti negaliu, nes pienas liejasi laisvai.... doh.gif
Atsakyti