QUOTE(valldute @ 2008 03 05, 14:18)
sveikos mamytes kankines
mano situacija tokia pati, speneliu skausma kenciu jau gera menesi. kokia savaite nusitraukinejau, sppeneliai siek tiek sugijo, bet atsibodo tas terliojimasis ir toliau duodu is kruties ir toliau kenciu
. nezinau kada visa tai baigsis, man maitinimas tikru kosmaru tapo, o ko tik nedariau, visus jusu minetus budus isbandziau ir nieko
. vienintele iseitis, nusitraukineti, bet esu is tu, kad mano pienuka paleidzia tik vaikutis
. nebezinau ka daryti, jau nenoriu maitinti, nes jis man tik skausma ir neigiamas emocijas suteikia.prasau padekite, vaikuti noriu maitinti pati, bet kenteti daugiau negaliu
Teisingai ingalp sako: matyt, apsižiojimas kaltas. Mano pusseserė neseniai per tą patį perėjo. Galvojo, kad viskas gerai, lyg ir kaip paveiksliukuose atrodo ir lūpytės, ir žandukai, o kai pasikvietė laktacijos konsultantę, tai ta pasakė, kad šieeek tiek aukščiau reikia dėti prie krūties. Iš karto pasijauto poveikis.
Bandykit pažaist pozomis. Kai duodat krūtį, stenkitės, kad spenelis šiek tiek į viršutinį gomurį taikytų, o ne į burnytės centrą, tuomet teisingiau krūtis ant liežuvėlio pasidės (juk vaikas žindžia liežuviu).
Suprantu dėl nutraukinėjimo. Nors pati rimtai nenutraukinėjau, bet tie keli kartai neefektyvūs visai buvo, o vaikai po kg per mėnesį priaugdavo... Prieš nutraukinėdama, pašnekinkit vaiką, jei miega, prigulkit šalia, prisiminkit malonias gimdymo, pirmų dienų, savaičių akimirkas, pamasažuokit krūtį ir spenelį, užsidėkit šiltą kompreą, jei vaiko nėra šalia, pasidėkit jo nuotraukytę, galvokit apie jį. Pieno 'atėjimui' laaabai svarbus psichologinis aspektas. Ir kol neįsidirbsit, tai ir nerimausit, kad nieko nesigauna. O tai tikrai nepadės efektyviam nutraukinėjimui.
Daugiau pasitikėjimo. Ir sėkmės.
PS. Gal norit pabandyt žindymo konsultantės kur netoliese paieškot? Paskaitinėkit pradzia.org ir sveikapradzia.lt , ten yra ir informacijos, ir telefonai konsultuojančių mamų duoti... Sėkmės.