Įkraunama...
Įkraunama...

Spenelių priežiūra maitinant

man kartais niezti vienos kruties speneli po maitinimo,bet nieko neiziuriu,nenugrauze,jokiu suskilimu nera...gal kam buvo taip?
Atsakyti
Mamulia, pabandyk kaskarta po maitinimo paplauti spenelius su vandeniu su soda, gali buti, kad niezejimas - pienliges simptomas. Man panasiai buvo, net serpetoti galiukas pradejo - tai paploviau su soda, dar bepantenu patepinejau ir padejo.
Atsakyti
Mamos, papasakokite per kiek laiko sugijo nugrauzti speneliai. Praejo jau pusantro men. - jie negyja...

Ugne, papasakosiu tau savo istorija. Maitinimo pradzia man buvo kazkoks kosmaras. Maza to, kad vos suminkstedavo viena tuoj pat suketedavo antra krutis ir taip kokiu pora men. , man ziauriai trukinejo speneliai. Vaikas issiziodavo, kaip vampyriukas, budavo pilna burnyte kraujo. O skausmas budavo toks, kad maitinant pasidedavau salia laikrodi ir 15 min. suspaudus kumscius kentedavau, o asaros pacios riededavo. Vieni gydytojai sake, kad toks vaiko prisirijimas kraujo ir atpylinejimas juo negerai, liepe nutraukineti. Pora sav. zaidziau su pientraukiu. Puse pieno ispildavau, nes jis budavo kruvinas. Bet atsirado protinga gydytoja po kurios patarimu man viskas susitvarke per pora dienu. Visu pirma ji nuramino, kad tas kraujas nieko baisaus ir nekreipciau i ji jokio demesio, nes su lelium buvom vienas kraujas net 9men., visu antra ji patare atrodo toki elementaru dalyka, ne kruti det prie leliaus, o leliu spaust prie kruties. Nezinau, ar jau laikas buvo atejes tiems speneliams susitvarkyti, ar is tikruju padejo tas patarimas, nes man viskas susitvarke per pora dienu. Sekmingai ismaitinau 11men. Gal ir tau pades tas patarimas biggrin.gif
Atsakyti
nezinau, gal as kokia storaode, bet manes tokios problemos visai nevargina.

o stai svieziausi ispudziai, kaip taisyklingai paduoti kruti:
jei maitinate guledama, reikia vaikeli pasiguldyti taip, kad spenelis butu ties jo nosyte ir kruti jis imtu is apacios. duodant kruti prilaikyti dviem pirstais - nyksciu ir smilium is sono prie tamsaus laukelio - taip laikant krutis tarsi susiaureja ir daugiau jos telpa i burnyte.
na, ir kaip rase auges, svarbu, kad vaikelis apziotu kuo daugiau laukelio aplink kruti, o zindant jo lupytes butu atvepusios (mano mazojo ragniuko lupytes uzsiraito beveik iki nosytes).
jei vaikelis kruti paeme blogai, reikia ikisti mazaji pirsteli i jo burnytes kampa, islaisvinti speneli ir duoti is naujo, kol paims taisyklingai.
Atsakyti
ragnez, tavo ragniukas kaip mazas siurbeliukas  ;D
Atsakyti
Tema jau senokai uzvesta, man idomu gal Spygle ir Ugne jau nebesikankina su sia problema ? Man tai skauda ne kiek ne maziau nei pradzioj, nors jau maitinu pusantro menesio. Vis laukiu kada nustos skaudeti, bet... Vaikas kruti griebia kaip koks plesrunas, kur ten pataikysi teisingai iduoti, o atimti ir bandyti is naujo taip pat labai skauda  :o Be to maniskis pradeda pykti kai krutis istusteja ir pienas pradeda prasciau begti, tada urzgia ir tampo i visas puses, tenka duoti kita. Nezinau, sunku man su tuo maitinimu, gal del to kad vaikas labai godus  :)...
Atsakyti
Man tai skauda ne kiek ne maziau nei pradzioj, nors jau maitinu pusantro menesio. Vis laukiu kada nustos skaudeti, bet... Vaikas kruti griebia kaip koks plesrunas, kur ten pataikysi teisingai iduoti, o atimti ir bandyti is naujo taip pat labai skauda  ohmy.gif Be to maniskis pradeda pykti kai krutis istusteja ir pienas pradeda prasciau begti, tada urzgia ir tampo i visas puses, tenka duoti kita. Nezinau, sunku man su tuo maitinimu, gal del to kad vaikas labai godus  smile.gif...

Lota, pas mane tas pats  ;D. Ale vaikai kokie plesrunai  ;D

Speneliai mano sugijo, kai leliui dar nebuvo dvieju men. Negijo negijo, o paskui kazkaip per kelias dienas eme ir uzsitrauke zaizdos.  Bet ir dabar maitinant kartais  skauda, kartais neskauda. Jei pasiseka paduoti kruti teisingai, tai ir neskauda. Rodos zinau, kaip reikia teisingai leliuka prie kruties prideti, bet ne visada pavyksta  :(.
Atsakyti
nezinau kaip kitur, bet vilniaus gimdymo namuose - mokina. padeda pirmais kartais paduot kruti, duoda patarimu, ka valgyt, ka nevalgyt, etc.
as niekad del maitinimo problemu neturejau - jokiu nugrauztu speneliu, jokio pieno trukumo.
Atsakyti
Kai gulejau pries gimdyma Tyzenhauzuose, rode mums filmuka apie naturalu maitinima, pasakoja kas taip kas e taip, reklamavo bepanteno tepaliuka, pasakojo apie maitinimo pozas, pagimdzius  :o sunku buvo: ateina sesele, slaugytoja, vaiko gydytoja, mano gydytoja ir visos klausineja ar zinot kaip maitint, ar nekyla problemu, ar viskas gerai, arvalgo, ar daug? Vienu zodziu Vilniaus gimdymo namai (Tyzenhauzai) gave palankiu naujagimiui gimdymo namu varda labai stengiasi ji palaikyt, ir visais imanomais budais skatina maitint naturaliai.  Jie neturi buteliuku, misinuku atsargu (bent jau sako kad neturi). Jei pasakai kad nori maitint misinukais, reik atsivezt savo buteliuka, ten ji sterilizuoja ir atlieka kita sbutinas proceduras.
Atsakyti
Mamytes, o jus nors vienai, bunant dar nesciai, ar apziurejo krutys ginekologas ? Man tai nea  :-/  Nors lankiausi pas tris. O manau, kad tai butina. Juk buna moteru, kuriom idube speneliai, ar kitos problemos, jos pacios nepasirupina, o pasakyti nera kam. Veliau, jau pagimdzius kyla problemu. Pvz. mano drauge jau tik po to, kai vaikelis iki kraujo zindo, kai temperatura savaite laikes apie 39-40 laipsniu, nes prasidejo mastitas, kai jau pradejo primaitinti, nes vaikas negalejo zyst, po viso to ji suzinojo, kad jos speneliai idube, ji turejo juos ruosti dar budama nescia, o maitinti vaika turejo su anspieniais... Bet jau buvo po laiko... Nes mergina neistvere ir nustojo maitint. O juk tikrinanti gydytoja galejo ja dar nescia bunancia ispeti, ir padeti pasiruosti...  :(
Atsakyti
Mane apziurinejo, nezinau kodel, del kokiu priezasciu, bet er pirma vizita pas gydytoja pasitvirtinus nestumui, apziurejo.
Atsakyti
As irgi esu is tu mamu, kurios del apgrauzstu speneli bedo sneturejo. Gimdziau klinikose ir ten is karto parode kaip reikiai duoti vaikiukui soeneli, nes ir masaziste buvo atejsu, parode kaipreikia spausti kruti, ka lengvai pienas nusitrauktu. Dar gulint ligonineje kai neisejo iduoti kruties mazajai, tai viena sesute parode ir zinot , kas svarbiausia (mano atveju, kai speneliai nera is paciu tinkamiausiu maitinimui) - suspausti kruti ties spenelius stipriai, kad jis susiplotu ir tada jau pagal vissas taisykles, kurios beje buvo anksciau parasytos, ideti kruti vaikiukui i burna.
Man tai padejo ir dabar sekmingai maitinu 3 menesiai ir jokiu problemu neturiu.

Tiesa labai geras vaistas nuo speneliu sutrukinejimo: pamaitinus leliuka leisti laseliui pieno issdziuti ant paties spenelio galiuko.
Sekmes biggrin.gif
Atsakyti