Įkraunama...
Įkraunama...

Spenelių priežiūra maitinant

Apie 1,5 mėn. tepiau Bephantenu - nei karto nei vienos žaizdelės neatsirado thumbup.gif Geras mano vaikas - "nenugraužė" mamos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramasta @ 2007 05 17, 18:14)
naudoju Avent antspenius, ir Garmastad, bet vistiek laabai skauda spenelius, vistiek maziukas apkandziojo doh.gif

Tai kad antspeniai dažniausiai dar paaštrina spenelių problemą, o ne išsprendžia ją...

Man geriausia priemonė buvo Lanolinas - avies taukai. Natūralu, nereikia nuplauti prieš maitinimą, gali tepti tiek nori. Žaizdos ant spenelių gauna natūralų apsauginį sluoknsnį, po kuriuo ir gyja.
Sako, kad Lietuvoj jo yra, bet jis brangus... Kur yra, kiek kainuoja - nežinau (gal kas žino?), bet tikrai geras daiktas.
Atsakyti
sveikos mamytės, esu visai naujai iškepta mamytė ax.gif bet jau problemos su nugraužtais speneliais unsure.gif . kadangi mano krūtys didelės, o speneliai maži, tai lėliuką kol pripratinau valgyti jis man juos suformavo kaip trikampius, t.y. pusę spenelio tik žindo. Dabar jau kai pienuko daug, tai iš viso pasidarė problema, speneliai sutrūkinėjo, vaikiukas net su krauju kartais pavalgo ir po to iškart atpila viską verysad.gif Gal teko kam susidurti su tokia bėda?
skaičiau Vingro knygoj, kad yra spenelių koreguokliai kažkokie. ar teko kam išbandyti??
Garmastan naudoju ir Multi mam kompresiukus pabandžiau, bet po tų kompresiukų atrodo tie suskilimai visai negyja blink.gif O garmastan kažkaip lyg uždžiovina tas žaizdeles
Atsakyti
QUOTE(ravser @ 2008 02 06, 13:54)
sveikos mamytės, esu visai naujai iškepta mamytė  ax.gif  bet jau problemos su nugraužtais speneliais unsure.gif  . kadangi mano krūtys didelės, o speneliai maži, tai lėliuką kol pripratinau valgyti jis man juos suformavo kaip trikampius, t.y. pusę spenelio tik žindo. Dabar jau kai pienuko daug, tai iš viso pasidarė problema, speneliai sutrūkinėjo, vaikiukas net su krauju kartais pavalgo ir po to iškart atpila viską  verysad.gif Gal teko kam susidurti su tokia bėda?
skaičiau Vingro knygoj, kad yra spenelių koreguokliai kažkokie. ar teko kam išbandyti??
Garmastan naudoju ir Multi mam kompresiukus pabandžiau, bet po tų kompresiukų atrodo tie suskilimai visai negyja  blink.gif O garmastan kažkaip lyg uždžiovina tas žaizdeles

Jei krūtys labai prisipildo ir tampa kietos, gal vertėtų šiek tiek nutraukt prieš maitinimą, kad jos suminkštėtų, tuomet vaikui bus lengviau apsižiot.
Ar tikrai gerai vaikutis apima krūtį (lūpytės atverstos, žandukai išsipūtę)? Nes tai yra pagrindinė suskilinėjusių spenelių problema.
Antspenių neskubėčiau ieškot, nes jie gali tik dar labiau suerzint spenelius. Pirmiausia pasikoreguokit žindymą: gal pozas pakaitaliokit, apžiojimą pataisykit. Stenkitės, kad speneliai nedrėktų - nuo įklotų, liemenuko. Liemenukas turėtų būti tik medvilninis, nedirginantis odos. Po maitinimo leiskit speneliams ore padžiūt. Galima pamaitinus šiek tiek savo pienu patept.
Atsakyti
Nemanau, kad ravser reiktų to spenelio koreguoklio - jis padeda tais atvejais, kai spenelis įtrauktas ( pas mane ta problema yra - krūtis buvo kaip balionas, apvali ir spenelio nėra, vaikas žįsti negali. Naudojau tą koreguoklį ir maitint galėjau). O iš sutrūkusio spenelio ir mano pupa pienuko su krauju pritraukdavo. Maždaug 3 dienas nusitraukinėjau iš tos krūties, sugirdydavau iš plastikinės taurelės, spenelis apgijo ir paskui maitinau maloniai. Suprantu tą skausmą. Tikėkis geriausio 4u.gif
Atsakyti
bandau pozas keisti, bet tos krūtys sunkios, nepatogios lėliukui.. nu gal kaip nors susitvarkysim verysad.gif \ačiū visom už patarimus
Atsakyti
QUOTE(ruta7 @ 2008 01 04, 11:29)
Ar nera skirtumo tarp tu dvieju tepalu - klotrimazolio ir nistatino? Nistatinas lyg antibjotikas. Kuri geriau naudoti?

KLOTRIMAZOLIS! VEIKIA GREITAI IR GERAI...
Atsakyti
Kai dukra susirgo pienlige, gėrė Nystatin. Man pediatras neužakcentavo gydytis pačiai (simptomų irgi neturėjau), tai nesigydžiau. Bet dukra išgijo praktiškai po dienos. Neatsinaujino.

Su sūnum sudėtingiau buvo. Pienligę turėjau aš, bet ne jis. Pradžioj gydėmės (čia JAV) tokiu natūraliu daiktu Gentian violet (nežinau, kaip lietuviškai...) - mėlynai violetinis skystis, tepamas tiek vaiko burnytėje, tiek ant spenelių. Žiauriai teplus, bet vėliau išsiplauna. Deja, nepadėjo (matyt, pienligė buvo įsisenėjusi), tai po to sūnus gėrė Nystatin, o aš tepiausi Clotrimazole tepalu. Taip ir pagijom.

Jei naudojami čiulptukai, buteliukai, pientraukiai, reikia laaabai gerai dezinfekuoti (virinti). Čiulptukus net rekomenduoja po savaites keist naujais. Mat ant tu visų priemonių ypatingai gerai dauginasi grybelis.
Atsakyti
man ir krutine degdavo po maitinimo, tai man daktare israse medetku tepaliuko, labai greitais padejo ir dabar jokiu problemu po kol kas nera... sekmes tau atrasti savaji buda, bet patariu pabandyti si tepaliuka...
Atsakyti
laikyk juos svarius ir daznai daryk oro vonias, dar gali pabandyti su sodos tirpaliuku.4 ar. saukst. i stikline.
Atsakyti
QUOTE(ravser @ 2008 02 06, 17:21)
bandau pozas keisti, bet tos krūtys sunkios, nepatogios lėliukui.. nu gal kaip nors susitvarkysim  verysad.gif \ačiū visom už patarimus

Pabandyk gulint. AS savo pana pasiguldau kartai ant sono, o siaip tai guli ant nugarytes ir valgo. Ir papsis guli. biggrin.gif Sugebu ir zurnaliuka paskaityt.
Atsakyti
Sveikos! 4u.gif

neuzkalnu man gimdymas ir kuo toliau tuo labaiu nerimauju del maitinimo.. ax.gif
noriu kuo ilgiau pati ismaitinti savo kudikely, pas mus giminej visos pieningos tai tureciau ir as tokia buti biggrin.gif tik va turiu problema, net nezinau ar cia problema, bet keliantis nerima faktas, vienas mano speneliu pazeistas nuo vaikystes, jei taip galima issireiksti tai padalintas i dvi dalis, nevisikai bet tarpelis yra, ir as bijau kad del to man ten sunkiau pieniukas begs arba kad vaikelis nesugebes jo abzoti taisiklingai. o buvo taip kad brendimo metu, kai dar nenesiojau liemeneles kieme zaidem su kaimynes suniu, jis didelis, ir sokdamas ant manes (norejo palaizyt veiduka lotuliukas.gif ) su nagu pataike i spenely ir jy kaip cia issireiskus pradeske, tuomet jauciau sioky toky nemalonu jausma, bet nekreipaiu i jy demesio, niekam nieko nesakiau, jei atvirai net nepastebejau, veliau kai krutine pradejo didet, pradejo reikt liemeneles tik tada apsiziurejau kad speneliai nevienodi, jiems kazkas ne taip, o tada ir atsigamino ivikiai, tik jau pervelai verysad.gif
bandziau kalbetis su savo ginekologe, bet ji pas mane tragiska doh.gif ne tik kad neisklause ir neabziurejo, bet dar ir paziurejo kaip i idiote schmoll.gif doh.gif
mama ramina kad tai neturetu trugdyt, jeigu ka yra antspeniai, tik nezinau ar jie siuo atveju pades, jei pvz pazeistas koks kanalelis ir pro ten nebegs isvis pieniukas..

Gal kuriai nors buwo ar yra panasus dalykas nutikes? g.gif ka daret, kaip sukotes is padeties? ka patartumet mano situacijoj? g.gif
Atsakyti