Įkraunama...
Įkraunama...

Spenelių priežiūra maitinant

aciu mergaites uz tiek padarasinimu! 4u.gif Neisisvaizduojat kaip palengvejo... mirksiukas.gif mano abu speneliai itraukti ir buvau baisiai sunerimus kaip cia reiks leliuka maitint. g.gif Na, bet labai tikuosi, kad viskas bus gerai, turiou Avent antspenius nusipirkus ir tikuosi jie man pades ax.gif thumbup.gif nestuke.gif
Atsakyti
Sraigyte - busiu dar viena tavo guodeja ax.gif
Pas mane buvo ta pati situacija - abu speneliai itraukti, galvojau tik su antspeniais maitinsiu, prisipirkau ju jau i gimdymo namus......Bet man jie netiko - pieno pradzioje buvo labai mazai, tai su antspeniais maze visai nieko neistraukdavo schmoll.gif o kai pienuko padaugejo, bemaitinant speneliai patys susitvarke bigsmile.gif ir ismaitinau 2 m. 8 men. doh.gif
Beje, kol kas speneliai tokie ir liko, va galvoju kaip bus toliau g.gif
Sekmes tau!
Atsakyti
Aš jau prieš kurį laiką baigiau maitinti, bet Garmastan tepaliuko dar liko apie pusė tūtelės. Jei kam reikia - atiduosiu. smile.gif
Atsakyti
Kai vaikiukas valgo, jis ciulpia ne speneli, o is rudojo laukelio suformuoja speni. Taip kad nepergyvenk, viskas bus gerai. 4u.gif
Atsakyti
gal kuom patepti?
Atsakyti
Ar tau nedavė meginuku kremukų kai lankei motinystes pamokeles poliklinikoje,ar kai gimdei? Man tai tiek daug davė, kad galvoju negi kas perka kai tiek duoda.
Bepanthen vadinasi tik tu tepalu buna daug jai pirksi tai pasidomek, nes yra specialus kruties speneliams ir vaikui nekenkia kai pasitepi ir duodi kruti, jai pirksi parasyk man zinute as tau smulkiau aoie ji aprasysiu. ax.gif
Atsakyti
aš, turbūt, blogai paaiškinau. problema ne spenelėse, o odoj aplink juos ir areolėse: jos raudonos, eina spuogomis... verysad.gif

beja, į kokį gydytoją reikia kreiptis tokiu atveju? dermatologą???
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eziuke: 18 kovo 2006 - 21:40
Gal tau alergija? Gal tepei kokiu tepaliuku ir taip sureagavo g.gif
Atsakyti
Plokšti ar įdubę speneliai būna dėl trumpų pieną gaminančių kanalėlių. Maitinant kūdikį, jis tokio plokščio spenelio negali apžioti. Dėl to šią problemą svarbu įvertinti dar prieš nėštumą.

Jei jūsų speneliai yra plokšti ar įdubę:
• Prieš nėštumą ar pirmaisiais nėštumo mėnesiais galite naudoti AVENT Niplette spenelių koreguoklį, kuris ištraukia spenelį išorėn. Naudojant lengvą siurbimą, spenelis ištraukiamas į nedidelį “dangtelį”. Naudojant jį nuolat, po kelių savaičių spenelis liks visada iškilęs.

• Kelias pirmas dienas po gimdymo, prieš pat žindymą naudokite tą patį spenelių koreguoklį. Koreguoklis ištrauks spenelį išorėn, jūsų naujagimis galės jį apžioti, ir žindymas taps lengvesnis.

• Antroje nėštumo pusėje galite naudoti paprastą terapinę priemonę – AVENT krūtų gaubtus. Jų pagalba areolė yra stumiama link spenelio ir iš lėto jį kelia. Krūtų gaubtai dedami į liemenėlę – pradžioje naudojami 1-2 val., vėliau 10-12 val. per parą. Gaubtuose esančios skylutės leidžia patekti orui, todėl užtikrina tinkamą higieną ir patogumą.

Jautrūs, įtrūkę speneliai

Žindymo metu krūtys varginamos daug labiau. Kai kurioms motinoms – ypač po pirmo gimdymo – 1-2 savaites skauda spenelius. Žindant kūdikio liežuvis dirgina spenelį kaip smulkus švitrinis popierius ir po kelių dienų tai gali sukelti stiprų skausmą. Šį skausmą galite sumažinti:
• Įsitikinkite, ar teisingai laikote kūdikį. Ir krūtinė, ir pilvukas turėtų būti atsukti į Jus taip, kad kūdikiui nereikėtų sukti galvos į šoną.
• Įsitikinkite, kad jūsų naujagimis savo burna kartu su speneliu apimtų ir dalį areolės.
• Krūtis plaukite tik švariu vandeniu; nenaudokite nei muilo, nei antiseptinių tirpalų.
• Prieš žindymą, kad pienas pradėtų tekėti, išspauskite keletą lašų rankomis.
• Žindykite dažniau: pradėkite maitinti iš mažiau skaudančios krūties.
• Netepkite spenelių jokiu kūno kremu ar losjonu.
• Jei būtina, plonai tepkite spenelius tik specialiais natūralių produktų kremais, tokiais, kaip AVENT kremas speneliams. Jie nekenkia jūsų kūdikiui.
• Stenkitės, kad speneliai kuo ilgiau būtų nepridengti, gryname ore.
• Kiekvieno maitinimo metu keiskite padėtį. Sėdėkite ar gulėkite taip, kad kampas tarp kūdikio burnos ir spenelio bei areolės keistųsi.
• Norint nutraukti žindymą, čiulpimą stabdykite įkišdamos pirštą į kūdikio burnytės kampą.
• Nenuplaukite kūdikio seilių, po žindymo likusių ant spenelio. Išspauskite kelis lašus pieno ir palikite išdžiūti ant spenelio.
• Jei speneliai suskyla, laikinai naudokite spenelių apsaugą. Rekomenduojami AVENT peteliškės formos kontaktiniai antspeniai, kadangi dėl jų formos kūdikis labiau kontaktuoja su motinos oda.
• Jei skausmas ar įtrūkimai tęsiasi ar intensyvėja, susisiekite su savo gydytoju.
• Naudokite AVENT krūtų gaubtus – jie apsaugo spenelius nuo trynimosi į liemenėlę ir pro juos laisvai patenka oras
Atsakyti
AVENT soothing Nipple Cream - thumbup.gif , padeda užgydyti visus įtrūkimus, labai greitai, natūralus, beskonis ir bekvapis. Pasitepus palikit krūtis "pakvėpuoti oru". Tinka ne tik suskilinėjusiems spenialiams, galima patepti suskirdusias lūpas ir t.t. Jei kas turit Bioptron lempą irgi labai veiksminga šiuo klausimu. Poliarizuota šviesa padeda greit užgyti žaizdelėm ir sveikiau nei soliariumas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astirix: 21 kovo 2006 - 15:59
Pirmąją dukrą kai maitinau, tai jau po pirmos dienos abu speneliai buvo nugraužti, išsigydžiau po savaitės su bepentenu. O su antrąja pirmom dienom viskas buvo thumbup.gif , bet dabar jau kokia savaitė, kaip vien tik krūtis nugraužta ir negyja, atrodo viską teisingai darau. g.gif
Šiaip tai kiek žinau kai būna dar tik priešpienis, tai nereikia leisti leliui ilgai žysti, žinda tuščią krūtį, todėl ir nugraužia.
Atsakyti
nezinau.... gydytoja parekomendavo Sudokrema smile.gif paziuresim.
Atsakyti