jau keles savaites skauda desines kruties speneli (dar maitinu), pries savaite pastebejau kad spenelis yra truputi iplyses (virsus), tepiau ir garmastan, ir bepanten tepaliukais niekas nepadeda. kaip man sugis jei maitinu kas 2val? ka daryti? kaip issigydyti?
Mano patarimas butu neduoti is tos kruties kol nesugis. Tiesiog nusitraukineti. Man taip buvo pirma menesi. As maitiniau toliau, kol visas spenelis tapo istisa atvira zaizda. Tada teko menesi gydyti ir neduoti zisti. Manau, kuo anksciau paradesi gydyti, tuo geriau.
Kai man buvo problemos su speneliais, tai naudojau Bepanteną ir antspenius. Su antspeniais ne taip skauda maitinti, nes nėra tiesioginio sąlyčio su skaudama vieta. Po kelių dienų speneliai sugijo, antspenius padėjom į lentyną ir dar dabar valgom iš krūties.
QUOTE(viltuke @ 2006 01 11, 13:52)
Kai man buvo problemos su speneliais, tai naudojau Bepanteną ir antspenius. Su antspeniais ne taip skauda maitinti, nes nėra tiesioginio sąlyčio su skaudama vieta. Po kelių dienų speneliai sugijo, antspenius padėjom į lentyną ir dar dabar valgom iš krūties.
Dariau lygiai taip pat, tepiau po kiekvieno maitinima Bepentenu, ne kremu, o tepalu, labai padeda
Labai geras dalykas yra tepalas LINOLA FET(mėlyna pakuotė).Man, kaip ir visms pirmosiomis maitinimo savaitėmis ir po to kartais(ilgai maitinau)labai skaudėjo.Tai tepiau ir 15 min. leisdavau pakvėpuoti(jei vaikelis leisdavo,nes vos nes kas 5min.valgydavo).Ir nusivalyti nereikia, drąsiai galima bet kada maitinti.Be to šis tepalas universalus- galima tepti vaikelio užpakaliuką( jokių aliejų, pudrų nenaudojau), veiduką ir pan.Dar ir vyras pasitepdavo išsausėjusias rankas.Viskas viename.Žodžiu vaikui jau greit 2metai, o mes nesiskiriame su šiuo tepaliuku.
QUOTE(viltuke @ 2006 01 11, 13:52)
zaisdele uzgijo, viskas. kazkada pradzioj naudojau anspenius nemokejau elgtis ir dabar buvau issitraukus nepadejo tepiau bepanten ir nutraukinejau.labai aciu uz patarimus
aciu visom
pasidalinkit patirtim...
QUOTE(Auksiuke @ 2006 01 26, 09:39)
pasidalinkit patirtim...
Ech, pas mane abieju krutu itraukti speneliai.... Vargas vargas buvo... Piena reikejo nusitraukineti, nes kruties maze net i burna neeme, nes nebuvo ka ciulpti - nebent visa kruti. Zodziu, pirmiausiai kiekvienam daktariuksciui, atejusiam i palata po gimdymo, teko aiskint, rodyt ir irodinet, kad vaikas spenelio tikrai nepaima, nes jo nera. Tik tada dave pieno misinelio (nes pirmom dienom priespienio buvo vos po kelis lasus) -ir tai vos ne maldaut reikejo. Kosmaras kazkoks. Neapsikentusi, paprasiau kad mama atveztu gatavo pieno misinelio. O kai grizom namo, bandem ir su antspeniu maitint, bet nzn - ar as nemokejau,- bet vistiek neeme kruties... Tai kasdien, kas tris valandas ir nutraukinedavau.... net nakti.... O kai pradejau didesnius tarpus tarp nutraukinejimu daryti, pradejo pieno mazeti. Padazninau nutraukimus, bet pienelio nepadaugejo... teko pradet nutraukinet is abieju krutu, kol po triju menesiu pienas pasibaige visiskai.... Nu, aisku, geriau nors trys menesiai, nei ne vieno, bet labai gaila buvo, nors ir sunku... Bet juk viska del savo angelelio darai.
Zodziu, tuos tris menesiu nemaciau nieko, isskyrus savo maze ir savo "melzimo aparata" Net pavalgyt kartais nebudavo kada. Nes tik nusitrauki, pamaitini, uzmigdai ir vel eini nusitraukinet...... Bet nieko, verta pakenteti
Tokia tai mano patirtis Gal kam pasiseke geriau
QUOTE(Giegrute @ 2006 01 26, 11:58)
Gal kam pasiseke geriau
man pasisekė geriau
Kai laukiausi, labai jaudinausi, kaip man pavyks maitinti mažylį , jei abu speneliai tokie Gimė mažylis, kelias dienas buvo beprotiškai sunku : vaikas nemaitintas kelias dienas, su visokiom seselėm barniai, kad man neišeina, kad duotų buteliuką nusitraukimui, o jos man kartoja, kad aš čia prisigalvoju , o mažylio svoris labai stipriai krenta, verkia nenutildamas, susinervavau, nusiunčiau vyrą į vaistinę kelių dalykų: buteliuko, paprasčiausio pientraukio ir tokio kaip spenelių ištraukėjo - taurelės (yra kažkokių sudėtingesnių pirkti, bet čia labai paprastas ir mažas, patogus, Chicco firmos) ir pagaliau pamaitinau savo mažylį ir išgelbėjau savo krūtis, kurios maniau, kad jau susprogs... Namie grįžus labai stengiausi vis mažyliui pasiūlyt krūtį, sunku vargšui jam buvo, bet stengėmės abu, vakare duodavau nutraukto pienuko, nes pavargdavo šitiek stengtis, bet siūlydavau labai labai dažnai. Ir mums pavyko Kažkur mėnesio eigoje speneliai pradėjo puikiai formuotis, nes vaikelis sustiprėjo ir momentaliai ištraukdavo, o ir taip jau visai puikiai buvo Metėm visas pagalbines priemones į šalį ir iki šiol mano mažylis mėgaujasi mamos pieneliu
Kiek teko visur skaityti, tai įtraukti speneliai netrukdo maitinti kūdikį ir aš tam dabar pritariu
Mano patarimai:
...norėk maitinti ir pavyks...
...įsigyk tokį spenelių ištraukėją, juo suformavus spenelį padėsi mažyliui, ypač pirmomis dienomis, kai dar silpnas vaikelis...
...išbandyk visokias maitinimo pozas... (ligoninėj rodoma man netiko, nieko nesigavo, nors ir skaudėjo sėdint siūtas vietas, maitinau taip)
...nepiknaudžiauk pientraukiu, stenkis tik vakare naudoti, esant reikalui...
...duok krūtį mažyliui kuo dažniau, ypač, kai jis geros nuotaikos, turi jėgų pasistengt...
...kai pajausi, kad padėtis gerėja, mesk visokius pientraukius į šalį...
Linkiu, kad gimęs mažylis kuo ilgiau mėgautųsi pieneliu ir jums viskas pavyktų
aciu, mergytes uz pasidalintas mintis
baisu kaip cia bus bet gal stengsimes...
baisu kaip cia bus bet gal stengsimes...
jo tema aktuali, bent jau man, kai tik suzinojau kad laukiuosi tai man buvo galvos skausmelis,ar as sugebesiu maitinti. nes krutine lyg ir turiu (iki pastojimo nesiojau 70B),bet spenelis pas mane labai mazas, galima sakyt kaip pas jauna mergaite, ir del to labai kompleksuoju.
tai va, girdejau kad labai daug kas priklauso nuo nusistatymo, o tai dar blogiau, nes mano akimis maitinimas krutimi man neimanomas.
ka jus manot....
tai va, girdejau kad labai daug kas priklauso nuo nusistatymo, o tai dar blogiau, nes mano akimis maitinimas krutimi man neimanomas.
ka jus manot....
QUOTE(nuotaka @ 2006 01 30, 20:10)
jo tema aktuali, bent jau man, kai tik suzinojau kad laukiuosi tai man buvo galvos skausmelis,ar as sugebesiu maitinti. nes krutine lyg ir turiu (iki pastojimo nesiojau 70B),bet spenelis pas mane labai mazas, galima sakyt kaip pas jauna mergaite, ir del to labai kompleksuoju.
ka jus manot....
ka jus manot....
as manau, kad mes pacios daznai labai pergyvenam del menkiausu "nukrypimu nuo standarto", bet gamtoj juk taip suredyta, kad daugelis dalyku vis tiek issisprendzia, prisitaiko. Be to ir esamos jau mamytes, kurios turejo panasia problema, patvirtino, kad tai nera tragedija. Taip, galbut sudetingiau, bet kartu su leliuko pagalba susitvarkys viskas.
As uzsistresavau tik del to, kad laukiuosi dvieju klecku, tai vat kazkaip nenoreciau, kad vienas mazius butu nedavalges. Manau susitvarkysim su ta problemele, kad tik butume sveiki ir stiprus.