Beje, tarkuoto kopusto kvapas slykstus .
O Linola tepalas tinka visur - issutimams, dukrytes zandukams, mano sutrukinejusioms lupoms ir krutims
Dukrytei neuzilgo du menesiukai, o speneliai dar nesugije Jau ligoninej nukramte iki krauju Po kieklaiko atsivere tokia skyle per puse spenelio. Tepiau Bepantenu, Garmastanu, Saltalankiu aliejum, deja, niekas nepadejo. Dabar maitinu su antspeniu, duodu kuo daugiau oro ir ziuriu kad kuo maziau butu dregnas ir duodu kuo dazniau is tos nesveikuoles valgyt, kad kuo maziau pazeistu rydama Atrodo padetis gereja O jokiu vaistuku nenaudoju
QUOTE(Ugne @ 2004 12 30, 00:06)
Tepalai (bepanthen, garmastan) gydo zaizdas, nugrauztus spenelius. O kad, maitinant kudikeli, neskaudetu - reikia teisingai paduoti kruti. Apie tai jau buvo kalbeta, rasyta, dalintasi patirtimi Pasiskaityk cia
Nebūtinai skausmų priežastis - neteisingas krūties davimas. Mano, pavyzdžiui, speneliai yra plokšti, tai skaudėdavo jau vien kol ištraukdavo, tik paskui apsiprato. O ir kiekvienos mamytės speneliai skirtingai jautrūs. Pvz kai gulėjau ligoninėje su antrąja (po gimdymo), mano palatos kaimynė vaiko neatitraukdavo nuo krūties nes trūko pienelio, ir nieko - jai visai neskaudėjo. O aš jau po paros kaukti pradėjau. O paduodavom abi teisingai, nes kiekvieną kartą sesutės pažiūrėdavo, pasirūpindavo.
Tad, taip kategoriškai neteigčiau, kad problema tik krūties padavime.
Tiesa, pamiršau, dar aš tepdavau medetkų aliejumi - irgi padeda.
visos ta iskencia, as naudojau germastan tepala ir krutinei darydavau saules vonias, buvo net iki tokiu giliu zaizdu, kad net buvau nusprendusi nutraukt maitinima kairia krutim, bet prisiverciau, kai tik laikas budavo maitint tik asaros akyse, bet ka padarysi, juk ntoki dar skausma iskentem gimdydamos, tai trunka apie kokia savaite dvi
sekmes
sekmes
Labai gerai yra sutrukusiems ir siaip skausmingiems speneliams bioaktyvus speneliu kompresai -"Multi-Mam compresses", jie neleidzia sutrukusioje vietoje uzsideti sasui, o ja aptraukia Man jie labai padejo pirmas dvi savaites.
labutis mamytes vaikelio neturiu (ruosiames , tad jo ir nemaitinu krutimi, taciau vakar pakliuvau i tokia keista padeti
kazkas atsitiko mano speneliams, jie man kaip isberti, raudoni, siurkstus, skauda, niesti nuejau pas odos gydytoja, tai pirmas jos klausimas buvo, kiek laiko maitinu vaikeli kai paaiskinau, kad vaikucio neturiu ji pasake, kad mano speneliai atrodo lygiai taip kaip maitinancios motinos bet is kur?
man ji prirase ir liepe tepti spenelius tokiu tepalu- Permandol (prednisolonum), gal kuriai maitinanciai motinai irgi yra tokiu kas israse vaistuku?
aciu uz atsakyma
kazkas atsitiko mano speneliams, jie man kaip isberti, raudoni, siurkstus, skauda, niesti nuejau pas odos gydytoja, tai pirmas jos klausimas buvo, kiek laiko maitinu vaikeli kai paaiskinau, kad vaikucio neturiu ji pasake, kad mano speneliai atrodo lygiai taip kaip maitinancios motinos bet is kur?
man ji prirase ir liepe tepti spenelius tokiu tepalu- Permandol (prednisolonum), gal kuriai maitinanciai motinai irgi yra tokiu kas israse vaistuku?
aciu uz atsakyma
QUOTE(Cikadele @ 2005 01 18, 12:53)
labutis mamytes vaikelio neturiu (ruosiames , tad jo ir nemaitinu krutimi, taciau vakar pakliuvau i tokia keista padeti
aciu uz atsakyma
aciu uz atsakyma
Tai hormoninis tepalas. Jeigu speneliai labai šerpetoja tai gali būti grybelinė infekcija arba alergija. Alergija galima tik tuo atveju,jeigu yra kontaktinės kilmės : pvz.: į naują liemenuką. Hormoninis vaistas tikrai padės,bet priežasties gali nepašalinti.Maitinančiom tokių vaistų visai negtalima tepti,nes hormonai pakliūtų į pieną
Su pirmuoju vaikeliu neturejau jokiu problemu, maitinau iki metu ir 8men. ir gal dar ilgiau buciau maitinusi, bet teko sugrizti i darba ir fabrikelis uzsidare.Kai susilaukiau antrojo, net negalvojau, kad turesiu tiek kankintis. Dar ligonineje nukandziojo spenlius iki kraujo. Krutys buvo baisiai kietos, dar po operacijos, pajunkta prie lasaliniu, negaliu nei ant sono pasiversti, nei atsisesti, o dar ploksti speneliai. Labai norejau maitinti, tad nusipirkau antspenius, padejo. O visi sitie tepalai ,kurie reklamuojami - bepantenai, germastanai, jie nieko nepadeda, kai vaikas nukandzioja iki kraujo ir kai lieka randai. Man padejo labai geras tepalas "Volkovo tepalas",jis specialiai sukurtas gydyti zaizdoms, tik vienas nepatogumas, kad labai smirda ir pries maitinima reikia nusiplauti spenelius. Po maitinimo pasitepdavau ir palikdavau krutis nuogas, jau antra diena pastebejau, kad reikalai gereja. Maitinu iki siol, bet turiu prisiminima, ant kiekvieno spenelio po randa. Ko nepadarysi ir neiskesi del savo angeleliu, kad tik jiems butu gerai.
Kiek išbandžiau, padėjo tik Germastan tepalas
O šaltalankių aliejų prieš maitinimą reikia nuplaut?
QUOTE(jurga24 @ 2005 01 11, 13:34)
visos ta iskencia, as naudojau germastan tepala ir krutinei darydavau saules vonias, buvo net iki tokiu giliu zaizdu, kad net buvau nusprendusi nutraukt maitinima kairia krutim, bet prisiverciau, kai tik laikas budavo maitint tik asaros akyse, bet ka padarysi, juk ntoki dar skausma iskentem gimdydamos, tai trunka apie kokia savaite dvi
sekmes
sekmes
Vat tame ir reikalas, kad galėčiau dar penkis kart pagimdyt, o ta kančia kaskart maitinant, tai atrodo nesibaigianti.. Tiesa, po dviejų savaičių situacija lyg ir gerėja, skauda tik paduodant krūtį ir vis gi dabar aš pradedu suprast, kad ne visai teisingai ją paduodavau..Nu net nežinau kaip čia taip-atrodo pirmąją dukrą išmaitinau iki 1,5 metų, o vis tiek nemokėjau antrąjai teisingai paduot O ir su pirmąja panašiai kankinaus, kol apsipratau..
Tik kad dukrytė dabar kažkaip išmoko neteisingai griebt-labai siaurai prasižioja, bet kartais jau pavyksta ir mažiau skausmingai įbrukt..
Tiesa, dar daug žaizdų, tai tepu kuom galiu..