Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio miegelis. Pasidalinkit patirtimi

Mamytes, pasidalinkit patirtim kiek valandu per diena turetu miegot pusantro menesio lelius?Naktim jis labai blogai miega ir sakyciau nedaug, pamiega nuo kokiu 12 iki 3 daugmaz ramiai,o tada jau prasideda...3 val. pamaitinu, tai buna pusvalndi koki neuzmiega, tada po 5 vel nubunda, tada apie 7 ir buna iki kokiu 9 nebemiega, tada buna pasnaudzia dar biski,o buna ir ne...Diena maksimum 4-5 val. pamiega, ar ne mazokai? g.gif Siaip manau, kad jei diena tik tiek miega, tai nakti tureti geriau miegot. bet... doh.gif
Atsakyti
mano zuikis tik nuo desimto menesio eme gerai miegot nakti. kodel iki tol miegojo labai blogai-nezinau, viska isbandem. dabar pavalgo ir miega. pasaka.
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2009 08 12, 20:36)
Mamytes, pasidalinkit patirtim kiek valandu per diena turetu miegot pusantro menesio lelius?Naktim jis labai blogai miega ir sakyciau nedaug, pamiega nuo kokiu 12 iki 3 daugmaz ramiai,o tada jau prasideda...3 val. pamaitinu, tai buna pusvalndi koki neuzmiega, tada po 5 vel nubunda, tada apie 7 ir buna iki kokiu 9 nebemiega, tada buna pasnaudzia dar biski,o buna ir ne...Diena maksimum 4-5 val. pamiega, ar ne mazokai? g.gif Siaip manau, kad jei diena tik tiek miega, tai nakti tureti geriau miegot. bet... doh.gif

labas,
kai Saulytei buvo menuo as irgi buvau sunerimus, nes maniske isvis praktiskai nemiegodavo diena, o nakti irgi sokiai dainos, kaip as sakau, budavo. zinok nieko baisaus, kad tiek mazai miega tavo lelius, nesijaudink. tik va, kad paciai pasiilseti nera kada tai nelabai gerai. mano maze zinok iki siol dar nakti kelias po 3-4 kartus. sia savaite pradejau pratint prie misinuko nakti, nes diena MP jau nebeduodu, tai truputi geriau, keliasi tik pora kartu. siaip manau, kad kiekvienas vaikas yra individualus, todel ir miego poreikiai yra skirtingi. be to, tikiu, kad itakos turi ir nestumas (t.y. koks jis buvo, gal kokiu vaistuku gavai). tai va, o mano ilgo pasisakymo pabaigai, tai linkiu tau daug daug kantrybes 4u.gif
Atsakyti
pfu pfu pfu bet mums nuo mazens nera problemu su miegu nors aisku kol buvo maziukas diena mazai miegodavo nes neisvarkdavo o po to jau kai pasidare daugiau judresnis tai isvarkdavo ir pamiegodavo nors ne po daug bet numikdavo cia apie diena o nakti tai is vis be problemu kol pati maitinau keldavos apie 5 pavalgydavo ir toliau dedavom i aki dabar kai misini valgom ir koses tai kelias 7-8 tame tarpe ir aisku toliau ramiai miegam nors kartais buna kad jau nebenori miegucio bet vistiek ilgai netrunka jo vel uzsimanyt o dabar jau ir diena miegam pokaituka pora kartu biggrin.gif
Atsakyti
Labas mamytes, kreipiuosi i sia tema ieskodama pagalbos. Mano mazyliui 3 men ir jis jau nuo kokiu 3 sav ismiega visa nakti, anksciau miegodavo nuo 22val iki 6 o dabar jau nuo 8-9 iki 6-7va. Maitinu as pati, ir manb labai keista kad su MP jis taip ilgai ismiega, bet ir mano pirma dukryte miegodavo iki 7val tai nesistebejau per daug. Bet dabar susiduriau su problema, nuejus pas gyd pastebejau kad per 4 savaites jis tepriaugo tik 520gr! siaip jsi laaabai aukstas ir tesveria tik 5.7kg sad.gif Ar tai reiskia kad reikia ji kelto nakti? Pas mus daktarai sako nekreip demesio uztenka svorio bet as pati juk suprantu kad 3men aukstam vurukui tai per mazai svorio. Beja man ir su pieneliu beda, ryte jo buna pe proto (nes 11 val jis miega) o vakariniam maitinimui beveik neuztenka, bet misinuko kai siuliau nenorejo, tai verciames su tuo paciu, ilgiau nat p... pabuna ir uzmiega sad.gif Tai va esu siek tiek pasimetusi, nes as irgi maniau nereikia kelti vaiko jei jis miega...
Labai tikiuosi kad atsiras mamyciu kuriu vaikuciai irgi ilgai mieg akad galetume palyginti svorio augima.
Atsakyti
QUOTE(B_Ernesta @ 2009 08 14, 00:40)
Labas mamytes, kreipiuosi i sia tema ieskodama pagalbos. Mano mazyliui 3 men ir jis jau nuo kokiu 3 sav ismiega visa nakti, anksciau miegodavo nuo 22val iki 6 o dabar jau nuo 8-9 iki 6-7va. Maitinu as pati, ir manb labai keista kad su MP jis taip ilgai ismiega, bet ir mano pirma dukryte miegodavo iki 7val tai nesistebejau per daug. Bet dabar susiduriau su problema, nuejus pas gyd pastebejau kad per 4 savaites jis tepriaugo tik 520gr! siaip jsi laaabai aukstas ir tesveria tik 5.7kg sad.gif Ar tai reiskia kad reikia ji kelto nakti? Pas mus daktarai sako nekreip demesio uztenka svorio bet as pati juk suprantu kad 3men aukstam vurukui tai per mazai svorio. Beja man ir su pieneliu beda, ryte jo buna pe proto (nes 11 val jis miega) o vakariniam maitinimui beveik neuztenka, bet misinuko kai siuliau nenorejo, tai verciames su tuo paciu, ilgiau nat p... pabuna ir uzmiega sad.gif Tai va esu siek tiek pasimetusi, nes as irgi maniau nereikia kelti vaiko jei jis miega...
Labai tikiuosi kad atsiras mamyciu kuriu vaikuciai irgi ilgai mieg akad galetume palyginti svorio augima.

Mano mergiukste nuo 1 men nevalgo naktimis.
3 men svere lygiai 6 kg, ugis buvo 60,5 cm. Bet visada kas menesi priauga po 1 kg.
Jusu atveju, sakyciau mazoka. Kai maniske pirma menesi priaugo maziau nei reikia, pediatre iskart liepe primaitinti misinuku.
Po to 3 men mums vel sustojo svorio augimas. Nuo 3.5 men pradejau duoti obuoliuko ir banano. Nuo tada viskas susitvarke.
Nakti tikrai nezadinciau. Jei vaikas miega, vadinasi valgyti nenori. Reikia tik dziaugtis, kad miega. Gal bandykit dazniau misinuka siulyti, kol prades gerti? Kad bent jau pavakarieniautu sociai smile.gif Aisku labiausiai siuo klausimu normali pediatre galetu patarti.

Atsakyti
O kad mano maziukas ismiegotu visa nakty...o tai mes keliames pavalgyti po 3-4 kartus blink.gif gal kai dar toks maziukas,tai greit isalksta...gal, kai paaugsim,miegosim visa nakty-butu neblogai blush2.gif
Nuo kada vaikai ismiega visa nakty? turbut visi skirtingai g.gif
Atsakyti
QUOTE(B_Ernesta @ 2009 08 14, 00:40)

Mano mazule uzmonga apie 21-22, pakelia apie 2-3 ir miega iki kokios 7. Kartais 2-3 valanda visai nepabunda.
Vadinasi, is tiesu su MP mazule gali normaliai nakti ismiegoti. As jos nekeliu.
Zinoma, tokie tarpu tarp maitinimu svyravimai (nakti nevalgo, diena valgo kas kelios valandos) siek tiek keicia pieno gamyba - po ilgo naktiesw nezindimo krutine persipildo, o diena ji buna minkstutele.
Siaip A.Vingras savo knygeleje raso, kad mazuliai vidutiniskai 1-a men turetu priaugti apie +/- 600g, 2-a menesi apie +/- 800g., 3-a apie +/- 800. Vingras dar raso kad nereiktu dziaugtis, jei vaikelis sveria daugiau nei kitu ir nereiktu pergyventi, jei prieaugo daugiau, nei reikia, ar maziau, nei reikia - mat sveiku kudikiu svoris gali skirtis 1-2 kg. Be to, nebutinai tas svorio priaugimas turi buti tolygus - gali kelias savaites svorio augimas ,,apstoti", o viena savaite staiga padaryti ,,suoli". Be to, kuo daugiau kudikis ima judeti, tuo daugiau isjuda savo svorio ir jo augimas su velesniais menesiais ima leteti. Pvz. 4-a men turetu priaugti +/- 750g, 5-a +/- 700, 6-a +/- 650, 7-a +/- 500, 8-a +/- 400, 9-a +/- 300 ir t.t.

Neskubek duoti misinio. Paziurek, kaip augs sekanti menesi. po to dar sekanti. Svarbiausia, kad vaikelis atrodytu sveikas ir vystytusi normaliai. O tistelejusi ugi veliau pasivis svoris. O gal dar ir aplenks wub.gif

As paziurejau savo pirmagimio svorio augima - (gime 53 cm) pirma menesi priaugo tik 300g, antra (58 cm) ir trecia apie 600 (65 cm), o ketvirta apie 1,5 kg (67 cm). Gydytoja man nieko del to nesake, maitinau MP iki kokiu 6-7 menesiu, tik tuomet pradejau pamazu duoti obuolio ir t.t. Maitinau iki 2,5 metu, dabar vyras sveikas kaip ridikas, jam jau 12 wub.gif

Mano mazajai 2 menesiai, ji priaugineja visai kitaip. Daugiau nei po kilograma per menesi. Taciau pirmaji menesi uzaugo tik 0,5 cm, uztat antraji - 3cm. Ir nesuku sau del to galvos.

Kadangi tai mano treciasis vaikas, padariau isvada, kad kiekvienas auga skirtingai, individualiai praiauga tiek svorio tiek ir ugio. Be to, tiketis nuoseklaus ir tolygaus augimo nereiktu - vaikai auga ,,suoliais", tik vieniems jie buna daznesni, ir ne taip pastebimi, kitiems - retesni, todel neretai mamoms kyla daug nerimo.
Papildyta:
QUOTE(Boruzele*** @ 2009 08 14, 11:31)
O kad mano maziukas ismiegotu visa nakty...o tai mes keliames pavalgyti po 3-4 kartus blink.gif  gal kai dar toks maziukas,tai greit isalksta...gal, kai paaugsim,miegosim visa nakty-butu neblogai blush2.gif
Nuo kada vaikai ismiega visa nakty? turbut visi skirtingai g.gif

Skirtingai. Vieni tik poros metu nakti ismiega. Kiti - nuo gimimo. Priklauso nuo paties vaikelio.
Mano pirmagimis mane keldavo irgi labai dznai. o as kvaisa dar ji atskiroje loveleje migdydavau. Visos naktys buvo bemieges man ir MB.
Is dideles tinginystes antraji nuo gimimo migdziau prie saves. Tai jis keldavosi nakti pora kartu. O trecioji mergina irgi su mumis miega, bet kelia tik karta, o kartais ir visai nekelia wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo claudija: 14 rugpjūčio 2009 - 10:41

Skirtingai. Vieni tik poros metu nakti ismiega. Kiti - nuo gimimo. Priklauso nuo paties vaikelio.
Mano pirmagimis mane keldavo irgi labai dznai. o as kvaisa dar ji atskiroje loveleje migdydavau. Visos naktys buvo bemieges man ir MB.
Is dideles tinginystes antraji nuo gimimo migdziau prie saves. Tai jis keldavosi nakti pora kartu. O trecioji mergina irgi su mumis miega, bet kelia tik karta, o kartais ir visai nekelia wub.gif
[/quote]
As irgi migdau maziu jo lovyteje..man atrodo, kad jis turi nakty miegoti savo lovyteje, o diena jau guldau ant savo.tai per tuos kilnojimus jau ir nugara paskausta doh.gif
Atsakyti
Ar normalu kad beveik 7 menesiu vaikas pietu miega nu lygiai 30 min!!!!!!!!!!! Kosmaras kazkoks, uzmiega, tiksliau uzmigdau vargais negalais ir pamiega 30 min ir akys stacios, vel zaidimai visi is naujo, doh.gif ir guli sau kalbina mane, sypsosi ir viskas lotuliukas.gif doh.gif nemiega visiskai.....Per diena isvis ji pamiega 1.5 val ir viskas....ar cia tiek uztenka maziukui???? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselelyte @ 2009 08 14, 14:28)
Ar normalu kad beveik 7 menesiu vaikas pietu miega nu lygiai 30 min!!!!!!!!!!! Kosmaras kazkoks, uzmiega, tiksliau uzmigdau vargais negalais ir pamiega 30 min ir akys stacios, vel zaidimai visi is naujo, doh.gif  ir guli sau kalbina mane, sypsosi ir viskas lotuliukas.gif  doh.gif  nemiega visiskai.....Per diena isvis ji pamiega 1.5 val ir viskas....ar cia tiek uztenka maziukui???? g.gif

Ir maniškė tokia buvo...prasikankinau...
nieko nepadarysi, išaugs mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raselelyte @ 2009 08 14, 14:28)
Ar normalu kad beveik 7 menesiu vaikas pietu miega nu lygiai 30 min!!!!!!!!!!!

Maniske lygiai taip pat biggrin.gif Dienos metu, kai pavyksta uzmigdyt, tai max pusvalandziui. Uzmiega tik ant ranku, benesiojant. Kitaip zviegs be perstojo, bet neuzmigs.
Labai tikiuosi, kad isaugs ir nebus taip visa laika...
Atsakyti