Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio miegelis. Pasidalinkit patirtimi

QUOTE(Devilscat @ 2009 07 23, 22:28)
sveikutes smile.gif
pas mane ta pati situacija, mazyles neramiai miega. Viena is dukryciu labai jautri, nes sudreba vos ne nuo kiekvieno stuktelejimo ir t.t. Man CP dare, sunki operacija buvo, tai gal ir mano lelytems nuo CP taip yra?  g.gif
Man ir baisu, kad kazkas ne taip, nors siap auga gerai... wub.gif

Labuka , pas mus iki siol ta pati problema bet jau maziau mano suneliuj jau du menesiukai man taip pat dare CP CIA RIEKIA VEZTI PAS NEUROLOGA NES TAI VADINAMA PRIEMECIU BET SIAIP KUO TOLIAU TUO MUMS JAU GERIAU biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(neone @ 2009 07 18, 20:19)
mamytes visos laikykites...tikrai vertos bemieges bnaktiys ir dienos bre poilsio del to mazo stebuklelio...
Musu lelui vakar buvo savaitele...o jau zinau ka reiskia tas beprotiskas klykimas  blink.gif Tik grizus is ligonines man kazkaip suamzejo pienukas, nelabai supratau kodel lelius verke...Nors mamai sakiau, kad man atrodo, kad truksta pienuko, mama mane ramino, kad ne....Kol lelius isreke nuo vakaro iki ryto...tada jau patikejo...pradejau maitinti misinuku lygtais atrodo viskas susitvarke...siandien per diena gal nuo puse 11 iki 19 val bendrai sudejus lelius pamiegojo , kokias 3 val. kitas arba praverke arba praspokinejo...ismaudziau dabar miega. gal kd karsta jis nemiega?

maniskez dukreles tikrai buna neramios ir nenori miegoti karsta diena, uztai puikiai miega lyjant. Jei tokio amziaus kudykiukas klykia vadinasi arba jam kazka skauda, arba jis alkanas. gak skauda pilvuka ar ausytes?

QUOTE(InesaP @ 2009 07 18, 22:46)
pas mus jau irgi menesiukas, tai jau ateina tokios valandos, kai jis jau pavalges nemiega, o bendrauti nori, tai ir snekames, vaikstom po kambarius ant ranku, domimes veidrodziu, muzika, savimi... nu zodziu uzimu ji, kad nesinervuotu is nuobodulio.
....

Mano mazyles gime tp padarius CP, ir gana jautriai miega ir reaguoja net gi viena y kitos klykavimus. O pries pora menesiu labai nervuodavosi kol uzmigdavo, tp klykdavo nzn kaip joms padeti. Bet dabar viskas gerai. tai truko apie menesy. Apsiginkluokime kantrybe, glauskime savo kudykelius arciau sirdeles, ir tikekimes kad jie ramiau miegos.

QUOTE(KristinaS @ 2009 07 19, 16:01)
Musu berniukas atvirksciai nuo 4 menesiu uzmiega tik ant ranku  doh.gif ir taip pries kiekviena miegeli. Neturiu noro jo klyksmo klausyt tai ir  supuoju, nes kai isiklykia tai reikia ramint 10 minuciu.....

Na, musiskes mergytes tp nuo mazens buvo migdomos ant ranku, todel ir dabar reikia prisupti kad uzmigtu. Tik viena vienintely karta buvo pacios ramiai guledamos uzmige. Dabar jau pripranta kai trupuciuka prisupi ant ranku ir atsiguli kartu y lova. tada kai uzmiega perkeliu y ju lovele.

QUOTE(marlena24 @ 2009 07 22, 16:30)
O mes kariaujam toliau, ir kuo  toliau tuo baisiau doh.gif Pvz. sia nakti vaikas pamiegojo nuo 12 iki 2, nuprausiau, pamaitinau ir tada reke 2 valandas, ir nesiot bandziau, ir pilvuka glostyt, ir ant pilvuko paguldzius nugara glosciau, akys stacios, klykia ir net nesiruosia miegot .....................

gal tavo vaikuciui reikia stipresnio maistuko, o gal pilvuka skauda? isbandyk espumisanL vaikiska, jis nekenkia. Gali iskart pamatyti ar skauda pilvuka, nes jy spustelejus ar pagloscius vaikutis rieciasi y kamuoliuka. O gal ausytes skauda, pabandyk paspausti uz ausyciu - jei klyks matysi kad skauda. O gal tiesiog mazyliui dienos metu reikia daugiau veiklos, ypac vakarop, tada gal issidukes, issispardes ir pabuves ant pilvelio jis nebetures jegu ir greit uzmigs?!

QUOTE(Arvika @ 2009 07 22, 18:20)
Su pienu ir man taip buvo, krutine vis minkstejo minkstejo, kol visiskai nebeuzteko mazylei mano. Tik va, su tais primaitinimais su misineliais taip ir bus kaip man, pienas dar maziau gaminsis ir galu gale visiskai pereisit ant dirbtinio maitinimo. nors bandziau viska, kol maitindavau misinuku, pati nusitraukdavau, kad procesas vyktu, bet nepadejo ...

tiesiog vienoms mamytems lemta ilgiau maitinti krutimis, kitoms trumpiau. As tp bandziau ir kmynu arbatele kad padaugetu pienuko, taciau nuo jos labai uzkietejo viduriai. tp valgiau nemazai chalvos, gal trupuciuka ir padaugejo, bet neyspudingai. Tiesiog, kiek jau bus lemta maitinti, tiek. Aisku norisi kuo ilgiau.

QUOTE(varlius @ 2009 07 22, 21:45)
O mums po skiepu visai viskas susimaise  verysad.gif  Pasireiske salutiniai poveikiai: temperatura, baisus neramumas, klyksmas... Dekuj Dievuliui, tas tris dienas, kol buvo tas salutinis poveikis - nakti miegodavo labai gerai. Matyt per diena issikankindavo. Bet... praejo tos trys dienos, o normalus rezimas nebeatsistate  ....

Mano dukrytems po treciojo skiepo tp buvo ne tik naktis nerami, bet ir dar pora dienu po to. Bei pakilo temperatura biskiuka iki 37,5. Dabar jos vel neramios buna gan daznai, bet as manau kad cia jau dantukai kalsis neuzilgo. Tp pamego buti ant ranku, tai nzn kaip cia reiks isiversti be auklytes??? doh.gif
Atsakyti
sveiki,mums rugpjucio 2 bus menuo,miegam visa diena,tik pavalgo,pakakoja ir parpia,aisku pienuko ner bet valgom hipp.dbr va isvis pora naktu net nesikele taip net keistoka,o nuo pradziu keles 2 kart nakti poto viena karta..aisku paverkia irgi jis,va katik uzmigo,bet nejo jam prakakoti tai padejau su klizmute biskutuka,seip viduriukai pradzioje buvo kietoki,poto ok,siand va vel kazko uzkietejo :)nieko kaip nors uzaugsim..su pirmaja tai nebuvo jokiu bedeliu..
Atsakyti
QUOTE(Vikiki 28 @ 2009 07 25, 17:55)
sveiki,mums rugpjucio 2 bus menuo,miegam visa diena,tik pavalgo,pakakoja ir parpia,aisku pienuko ner bet valgom hipp.dbr va isvis pora naktu net nesikele taip net keistoka,o nuo pradziu keles 2 kart nakti poto viena karta..aisku paverkia irgi jis,va katik uzmigo,bet nejo jam prakakoti tai padejau su klizmute biskutuka,seip viduriukai pradzioje buvo kietoki,poto ok,siand va vel kazko uzkietejo :)nieko kaip nors uzaugsim..su pirmaja tai nebuvo jokiu bedeliu..

Siaip tai toki maziuka reikia nakti kelti ir maitinti g.gif bent jau as taip darydavau, nes pas jus naujagimis, o leliukus reikia zadinti pavalgyti kas 3 valandos..... g.gif jeigu maitinate misinuku tai kas 4 val...jeigu tiek mazai lelius valgys tai svorio nelabai priaugs....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raselelyte: 26 liepos 2009 - 10:22
QUOTE(Raselelyte @ 2009 07 26, 11:21)
Siaip tai toki maziuka reikia nakti kelti ir maitinti g.gif  bent jau as taip darydavau, nes pas jus naujagimis, o leliukus reikia zadinti pavalgyti kas 3 valandos..... g.gif  jeigu maitinate misinuku tai kas 4 val...jeigu tiek mazai lelius valgys tai svorio nelabai priaugs....

Maniske sianakt is viso mane nustebino, pavalge 22val ir miegojo iki 8.30. Tai tikrinau, ar kvepuoja doh.gif vis atsibudinejau, ziurinejau, o vaiaks iega sau taip saldziai. Tai kaip ji zadinsi? as taip suprantu, kad jei nesikelia, tai nenori valgyti. Aisku, jaudinuosi ir del svorio, kita savaite eisim pas daktaryte, matysim. Tiesa, valgom misinuka.
Atsakyti
QUOTE(Arvika @ 2009 07 26, 11:34)
Maniske sianakt is viso mane nustebino, pavalge 22val ir miegojo iki 8.30. Tai tikrinau, ar kvepuoja doh.gif vis atsibudinejau, ziurinejau, o vaiaks iega sau taip saldziai. Tai kaip ji zadinsi? as taip suprantu, kad jei nesikelia, tai nenori valgyti. Aisku, jaudinuosi ir del svorio, kita savaite eisim pas daktaryte, matysim. Tiesa, valgom misinuka.

Tai jusiske maziuke jau ne tokia ir maziuke 4u.gif zadinti 3 menesiu vaiko tikrai nereikia.... schmoll.gif o vat net menesio neturincio klecko reikia zadinti...nu bent jau man taip daktarai sake...ir as taip dariau.... g.gif maitinau ir maitinu MP smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvika @ 2009 07 26, 11:34)

Mažylį nebūtina žadinti, judinti, pasiūlai krūtį, ar buteliuką ir jis iškart griebia, net neprabunda smile.gif
Maitinant su mišinukais, gal ir turi išmiegot visą naktį, nes yra sotus maistas. Bet nuo vaikelio priklauso, kiek pažįstu mamų, vieni vaikučiai prabunda po tris kartus per naktį ir prašo mišinuko, o kiti iki ryto išmiega nuo tam tikro laiko.
Maniškė maitinama MP iki trijų mėn naktį sėkmingai žįsdavo po kelis kartus, po to jau išmiegodavo ir po penkias val ir daugiau smile.gif. Dabar valgo paryčiais ir toliau parpia smile.gif
Atsakyti
As pabreziau, kad valgome misineli todel, kad kiek zinau, jie sunkiau virskinami nei MP, tad gal ir miegame taip ilgai, pilvelis kol pasitustina. Aisku, man keista, atrodo, kad tokio laiko mazylis dar turetu keltis valgyti, bet tikraiusiai kiekvienam individualiai tas ritmas.
Atsakyti
O mums uz 3 d. menesiukas. Pirmas tris savaites valgem ir miegojom kartais sauskelnes pasikeisdamos, o dabar vis ilgeja budravimo laikas. Is pradziu irgi dienom daugiau miegodavo, bet man tai bedos nesudare - jei nakti isvargstu - diena kartu su dukryte miegam, o jei jegu yra - tai visus savo darbus galiu ramiausiai pasidaryti, ir tiek daug laisvo laiko atrode! O dabar ji jau bendrauti nori - kartais po 4-5 valandas nemiega, ir nera skirtumo diena ar nakti jai tas bendravimo poreikis atsiranda. Tada tenka nesioti, uzsiimineti, nes guleti nenori, nors ir salia bunu... O kaip jus uziminejat savo vaikucius? Vien nesioti supuojant tai rimtai galima tik ant ranku pripratinti (nors as tam ir atostogas turiu, tai nesiosiu kiek jai noresis), bet gal sakau tokius maziukus irgi galima kazkuo sudominti, uzimti taip, kad butu ir idomu, ir nenuoodu, ir mamytes rankos pailsetu? Zaisliukai, grojantys, svieciantys objektai dar nelabai jos demesio sulaukia, gal jus, mamytes, turit dar kokiu gudriu budu sugalvoje?
Atsakyti
QUOTE(Arvika @ 2009 05 28, 16:47)
Sveiki, skaitinejau, bet lyg ir neradau tokios temos ax.gif LAbai butu smagu, jei pasidalintumete savo patirtimi, nes man viskas nauja ir nezinau kaip turi buti is tikro smile.gif Kaip jums sekdavosi uzmigti po valgymo? Nuo kada mazylis pradeda ilgeliau pavalges budrauti? Mums vienas meneselis, o mes pavalge zvalgomes, nemiegame, po kiek laiko pradedame zirzti, mojuoti rankomis, rodom nepasitenkinima. Keli "patarejai"pasake, kad tokio amziaus kudikelis turi tik valgyti ir miegoti, tai ir nebesuprantu, kaip cia turi buti. Ar cia mes neprisivalgom ar kas cia...Papasakokit, kaip budavo jums... 4u.gif

Na tikrai ne tik valgyti ir miegoti mirksiukas.gif
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
Ir mes turėjome problemų su miegu. Kai gimė trečiasis, tai rėkė nenustodamas beveik iki 6 mėnesių. Tylėjo tik kai valgė ir miegojo. Bijodavau net pampersus keisti. Tas rėkimas varė iš proto. Niekas nepadėjo. Nei nešiojimai, nei sūpavimai. Nutildavo tik kai duodavau papą. Galvojom, kad pieno trūksta, bandėm primaitinti mišinukais, bet rezultatas buvo tas pats - beprotiškas rėkimas. Su mišinukais baigėm eksperimentuoti, nes permaitinom, labai vėmė (būdamas kelių savaičių), kvietėm greitąją. Pasitaikė labai gera gydytoja, tai ji ir kompresiukus dėjo šiltus ant pilvo, tą vaiką visaip nešiojo, pilvuką masažavo. Ir galutinis jos verdiktas buvo - pilvo skausmai. Įtariam, kad taip ir buvo. Darėm n visokių tyrimų. Viskas gerai tam vaikui buvo. Tik kamavo pilvas ir dar galėjo būti gimdymo trauma, dėl kurios jis buvo toks jautrus. Gyimė labai mėlynu veidu, nes buvo virkštelė apsivyniojusi. Dar vandenys buvo žali (nors gimdymas vyko laiku). Dabar vaikučiui jau metai, tai tik prieš kelias savaites pradėjo miegoti visą naktį ir net savo lovytėje. O iki šiol miegojo su mumis, busdavo kas valandą ar net pusvalandį. Vaikščiojom su vyru kaip zombiai.
Taip kad mamytės, viskas susitvarkys, nepergyvenkit. Mylėkit ir kalbėkit su leliukais. Tik meilė tam bejėgiui aukseliui padeda lengviau išverti tas bemieges naktis ir tuos košmariškus rėkimus.
Atsakyti