Įkraunama...
Įkraunama...

Kūdikio miegelis. Pasidalinkit patirtimi

mamytes visos laikykites...tikrai vertos bemieges bnaktiys ir dienos bre poilsio del to mazo stebuklelio...
Musu lelui vakar buvo savaitele...o jau zinau ka reiskia tas beprotiskas klykimas blink.gif Tik grizus is ligonines man kazkaip suamzejo pienukas, nelabai supratau kodel lelius verke...Nors mamai sakiau, kad man atrodo, kad truksta pienuko, mama mane ramino, kad ne....Kol lelius isreke nuo vakaro iki ryto...tada jau patikejo...pradejau maitinti misinuku lygtais atrodo viskas susitvarke...siandien per diena gal nuo puse 11 iki 19 val bendrai sudejus lelius pamiegojo , kokias 3 val. kitas arba praverke arba praspokinejo...ismaudziau dabar miega. gal kd karsta jis nemiega?
Atsakyti
pas mus jau irgi menesiukas, tai jau ateina tokios valandos, kai jis jau pavalges nemiega, o bendrauti nori, tai ir snekames, vaikstom po kambarius ant ranku, domimes veidrodziu, muzika, savimi... nu zodziu uzimu ji, kad nesinervuotu is nuobodulio.
tik va, pas mus lelius jautriai miega, nors daktare sake kad po cp vaikai tokie buna dazniausiai. jis miega miega, tik sumakaloja rankom ir vel papli reikia kisti y burna ir budeti salia kol uzmigs, nes besiblaskydamas ismeta tiute, it vel kisi doh.gif maciau kad raset jog vystot, bet as su kaldrike bandziau prispaust rankas, tai tada isvis rekimas pas jy gaunasi doh.gif tai dabar laikau su ranka, kol yminga, jaucia mane ir ramus... nors zinau kad negerai taip, teks visad ysikibus y ranka migdyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(InesaP @ 2009 07 18, 22:46)
pas mus jau irgi menesiukas, tai jau ateina tokios valandos, kai jis jau pavalges nemiega, o bendrauti nori, tai ir snekames, vaikstom po kambarius ant ranku, domimes veidrodziu, muzika, savimi... nu zodziu uzimu ji, kad nesinervuotu is nuobodulio.
tik va, pas mus lelius jautriai miega, nors daktare sake kad po cp vaikai tokie buna dazniausiai. jis miega miega, tik sumakaloja rankom ir vel papli reikia kisti y burna ir budeti salia kol uzmigs, nes besiblaskydamas ismeta tiute, it vel kisi doh.gif  maciau kad raset jog vystot, bet as su kaldrike bandziau prispaust rankas, tai tada isvis rekimas pas jy gaunasi doh.gif  tai dabar laikau su ranka, kol yminga, jaucia mane ir ramus... nors zinau kad negerai taip, teks visad ysikibus y ranka migdyt doh.gif

As pagimdziau pati, bet situacija tokia pati - ranku mosikavimas, tiutytes kaisiojimas ir rankyciu laikymas, kad neissibudintu, tad cia kazin ar del CP. Bet tikrai viskas uzsimirsta, kai mazyle juokiasi, kartais net krykstaudama. Pradzioj kazkaip viskas atrode baisiau, o dabar atrodo, kad kitaip ir buti negali biggrin.gif Sekmes ir kantrybes visoms 4u.gif
Atsakyti
Musu berniukas atvirksciai nuo 4 menesiu uzmiega tik ant ranku doh.gif ir taip pries kiekviena miegeli. Neturiu noro jo klyksmo klausyt tai ir supuoju, nes kai isiklykia tai reikia ramint 10 minuciu.Gal jis pervargsta ir nebegali valgyti?Anksciau pridedavau prie papuko,pavalgydavo ir uzmigdavo.Dabar net negaliu priglaust, iskart lanku riecias.Tenka nesioti ir kelis kartus bandyti nors truputi pamaitinti.Didziausias valgymas tada buna tik atsikelus,nes pries uzmigdamas tespeja kelis gurksnius nuryti ir uzmiega.
Atsakyti
O mes kariaujam toliau, ir kuo toliau tuo baisiau doh.gif Pvz. sia nakti vaikas pamiegojo nuo 12 iki 2, nuprausiau, pamaitinau ir tada reke 2 valandas, ir nesiot bandziau, ir pilvuka glostyt, ir ant pilvuko paguldzius nugara glosciau, akys stacios, klykia ir net nesiruosia miegot doh.gif doh.gif po to nuo 4 gal iki 5.30 pasnaudem, pamaitinau, tada vel 2 valandos nemiegojimo, parekia, pasiraito, malasi kaip uzvestas doh.gif Na netikeciau, kad siaip sau is liudesio, toks jausmas,kad vaikas kankinasi, kad jam skauda kazka...Be to, su maitinimu kazkas ne taip man, vakar pavalges paprase vel gal uz 40 minuciu unsure.gif ir krutine kazkokia ne tokia mano pasidare, ankciau pries maitinima jau zinodavau is kurios kruties dabar eile valgyt, nes budavo kieta kaip akmuo, o dabar krutys minkstos minkstos, pienas lygtai bega paspaudus, bet gal mazai jo, gal nepavalgo???
o va kaip atrodo musu diena- musu angelelis pavalge 13.30 ir uzmigo, ir va jau 3 valandas miega. na kodel jis nakti negali taip elgtis?? unsure.gif unsure.gif
Zodziu, stogas man jau vaziuoja...Nutarem su vyru pamegint duot nakciai misinelio, gal pamiegotu vaikas....
Atsakyti
QUOTE(marlena24 @ 2009 07 22, 16:30)
O mes kariaujam toliau, ir kuo  toliau tuo baisiau doh.gif Pvz. sia nakti vaikas pamiegojo nuo 12 iki 2, nuprausiau, pamaitinau ir tada reke 2 valandas, ir nesiot bandziau, ir pilvuka glostyt, ir ant pilvuko paguldzius nugara glosciau, akys stacios, klykia ir net nesiruosia miegot doh.gif  doh.gif po to nuo 4 gal iki 5.30 pasnaudem, pamaitinau, tada vel 2 valandos nemiegojimo, parekia, pasiraito, malasi kaip uzvestas doh.gif Na netikeciau, kad siaip sau is liudesio, toks jausmas,kad vaikas kankinasi, kad jam skauda kazka...Be to, su maitinimu kazkas ne taip man, vakar pavalges paprase vel gal uz 40 minuciu unsure.gif ir krutine kazkokia ne tokia mano pasidare, ankciau pries maitinima jau zinodavau is kurios kruties dabar eile valgyt, nes budavo kieta kaip akmuo, o dabar krutys minkstos minkstos, pienas lygtai bega paspaudus, bet gal mazai jo, gal nepavalgo???
o va kaip atrodo musu diena- musu angelelis pavalge 13.30 ir uzmigo, ir va jau 3 valandas miega. na kodel jis nakti negali taip elgtis?? unsure.gif  unsure.gif
Zodziu, stogas man jau vaziuoja...Nutarem su vyru pamegint duot nakciai misinelio, gal pamiegotu vaikas....

Su pienu ir man taip buvo, krutine vis minkstejo minkstejo, kol visiskai nebeuzteko mazylei mano. Tik va, su tais primaitinimais su misineliais taip ir bus kaip man, pienas dar maziau gaminsis ir galu gale visiskai pereisit ant dirbtinio maitinimo. nors bandziau viska, kol maitindavau misinuku, pati nusitraukdavau, kad procesas vyktu, bet nepadejo schmoll.gif Gal mazyliui tiesiog kazkas su pilveliu, juk vakarais ir naktimis pasireiskia, tad ir sunkus tas laikotarpis pradzioje. O ir mamai reikia pailseti kazkaip, nes nuovargis, nepamiegojimas atsiliepia pieno gaminimuisi. Tad reikia prasyti pagalbos artimuju, kad leistu pamiegoti, pailseti. As apie tai nepagalvojau, blaskiausi, panikavau doh.gif , o dabar gryzus atgal kitaip daryciau.
katrybes ir sekmes jums 4u.gif
Atsakyti
na cia taip panasiai iki trecio menesiuko bus,man irgi taip buvo,ko tik nedariau,bet su lig treciu men tarytum kas ranka nueme pradejo miegoti ramiai,keldavosi tik valgyt ir men po men tik dabar supratau,kad vaikas tai dziaugsmas,kantrybes visoms
Atsakyti
O mums po skiepu visai viskas susimaise verysad.gif Pasireiske salutiniai poveikiai: temperatura, baisus neramumas, klyksmas... Dekuj Dievuliui, tas tris dienas, kol buvo tas salutinis poveikis - nakti miegodavo labai gerai. Matyt per diena issikankindavo. Bet... praejo tos trys dienos, o normalus rezimas nebeatsistate cry.gif Dabar diena reikia milzinisku pastangu norint uzmigdyti... Kaip paselusi su vezimeliu lakstau po parka, supu, ciuciuoju... O vakarais isvis kazkoks kosmaras cry.gif po priespaskutinio maitinimo prasideda isterija. Tada jau nesiojam, kalbinam... Tacaiu visvien issirekia kaip reikalas. O po paskutinio maitinimo isvis... Klykia iki paraudonavimo, dusta cry.gif nuo klykimo visas suprakaituoja, pakyla temperatura... Jau is nevilties su vyru nebezinom ne kur detis verysad.gif
Atsakyti
Mamytės, vaikučiui gal pilvo diegliukai, todėl ir verkia. Man tos pačios problemos, bet dabar tiksliai radau priežastį, pilvuko pūtimas. Prieš kiekvieną maitinimą duodu espumizano, dabar pakeičiau į sab simplex. Žinokit, padeda. Kadangi karšta, tarp maitinimų duodu pankolių arbatėlės, taip patarė gydytoja. Žinokit lauke, kai pradeda niurzgent, arbatėlė išsigelbėjimas. O ir geria jis ją godžiai. Kartais buteliuką atremiu į ką nors, kad vaikiukas galėtų žysti ant buteliuko esančią soskyte, taip bežysdamas jis man ir užmiega, aišku, ne visada. 4u.gif
Atsakyti
maniskei irgi buvo pilvukas,bet vaistu neskubejau duot,tiesiog islaukiau,o irgi reke,pyko,nemiegojo
Atsakyti
QUOTE(InesaP @ 2009 07 18, 22:46)
tik va, pas mus lelius jautriai miega, nors daktare sake kad po cp vaikai tokie buna dazniausiai. jis miega miega, tik sumakaloja rankom ir vel papli reikia kisti y burna ir budeti salia kol uzmigs, nes besiblaskydamas ismeta tiute, it vel kisi doh.gif  maciau kad raset jog vystot, bet as su kaldrike bandziau prispaust rankas, tai tada isvis rekimas pas jy gaunasi doh.gif  tai dabar laikau su ranka, kol yminga, jaucia mane ir ramus... nors zinau kad negerai taip, teks visad ysikibus y ranka migdyt doh.gif

pas mus buvo tas pats, neurologas sake kad del komplikuoto gimdymo. sako isaugs ir viskas bus ok 4u.gif

QUOTE(KristinaS @ 2009 07 19, 16:01)
Gal jis pervargsta ir nebegali valgyti?Anksciau pridedavau prie papuko,pavalgydavo ir uzmigdavo.Dabar net negaliu priglaust, iskart lanku riecias.Tenka nesioti ir kelis kartus bandyti nors truputi pamaitinti.Didziausias valgymas tada buna tik atsikelus,nes pries uzmigdamas tespeja kelis gurksnius nuryti ir uzmiega.

mum koki menesi buvo lygiai taip pat. nezinau kas buvo uzeje, bet va atejo tokia diena, kaip su ranka kas butu nueme, ir pasibaige tokie valgymai ir klykimai doh.gif as tada maitindavau prisnudusia, nes budavo gaila vaiko kad alkana uzmiega doh.gif

QUOTE(marlena24 @ 2009 07 22, 16:30)
O mes kariaujam toliau, ir kuo  toliau tuo baisiau doh.gif Pvz. sia nakti vaikas pamiegojo nuo 12 iki 2, nuprausiau, pamaitinau ir tada reke 2 valandas, ir nesiot bandziau, ir pilvuka glostyt, ir ant pilvuko paguldzius nugara glosciau, akys stacios, klykia ir net nesiruosia miegot doh.gif  doh.gif po to nuo 4 gal iki 5.30 pasnaudem, pamaitinau, tada vel 2 valandos nemiegojimo, parekia, pasiraito, malasi kaip uzvestas doh.gif Na netikeciau, kad siaip sau is liudesio, toks jausmas,kad vaikas kankinasi, kad jam skauda kazka...Be to, su maitinimu kazkas ne taip man, vakar pavalges paprase vel gal uz 40 minuciu unsure.gif ir krutine kazkokia ne tokia mano pasidare, ankciau pries maitinima jau zinodavau is kurios kruties dabar eile valgyt, nes budavo kieta kaip akmuo, o dabar krutys minkstos minkstos, pienas lygtai bega paspaudus, bet gal mazai jo, gal nepavalgo???
o va kaip atrodo musu diena- musu angelelis pavalge 13.30 ir uzmigo, ir va jau 3 valandas miega. na kodel jis nakti negali taip elgtis?? unsure.gif  unsure.gif

mum pirma menesiukai lygiai tokia pati situacija buvo. viena nakti uzmigo tik 2 val.sekancia nakti 3, o paskui iki keturiu ryto kankindavomes, eidavom i lauka kad nusiramintu doh.gif su pienu tas pats buvo, bet as kategoriskai nusistaciau preis misini, nes krutis buvo minkstos,bet pienas tai begdavo, ir viskas susitvarke, nes tai buvo pilvo diegliukai,o man pieno krize. mum pasibaige viskas kai gerem gerasias bakterijas. labai padejo viduriukam susitvarkyt, ir vaikas atsigavo ir man lenviau. tik nedaryk klaidos del maitinimo, jei matai kad pienukas bega, neduok to misinuko, pamatysi kaip viskas susitvarkys,siandien mano pupai jau penki menesiai, o valgo vis dar MP ir auga ir sveika wub.gif kiekvienam matyt turim tai istverti drinks_cheers.gif man sunkiausia buvo iki 2 menesiu, visi diegliukai, naktiniai klykimai, poto kazkaip tikrai lengviau mirksiukas.gif
laikykites mamytes drinks_cheers.gif ir visaip kaip tik imanoma bandykit maitint pacios, tai geriausi vaistai musu zirniukam drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikusedo: 23 liepos 2009 - 09:31
QUOTE(Arvika @ 2009 07 19, 14:58)
As pagimdziau pati, bet situacija tokia pati - ranku mosikavimas, tiutytes kaisiojimas ir rankyciu laikymas, kad neissibudintu, tad cia kazin ar del CP. Bet tikrai viskas uzsimirsta, kai mazyle juokiasi, kartais net krykstaudama. Pradzioj kazkaip viskas atrode baisiau, o dabar atrodo, kad kitaip ir buti negali biggrin.gif  Sekmes ir kantrybes visoms 4u.gif

sveikutes smile.gif
pas mane ta pati situacija, mazyles neramiai miega. Viena is dukryciu labai jautri, nes sudreba vos ne nuo kiekvieno stuktelejimo ir t.t. Man CP dare, sunki operacija buvo, tai gal ir mano lelytems nuo CP taip yra? g.gif
Man ir baisu, kad kazkas ne taip, nors siap auga gerai... wub.gif
Atsakyti