Sveikos nestukes,
Noreciau jus ispeti del duphastono. Nevartokite tiesiog "del sventos ramybes" ar nepasitarusios su gydytoju. Nezinau, ar yra toks tyrimas, bet pries geriant duphaston, pasidomekit, gal galima issitirti, ar jums tikrai truksta progesterono....
Yra dideliu itarimu (ir ne vienos mamos, kuri vartojo duphaston, patirtis parode),kad sis vaistas gali tureti labai neigiamos itakos vyriskos lyties kudikiu lytinei sistemai. Mano pacios atveju, berniuku nuo gimimo yra labai didelio laipsnio hipospadija, t.y. kai slaple atsiverusi ne ant varpos, o po ja tarp kiausineliu, o pati varpute labai stipriai sulinkusi. Taigi mums gali prireikti ne vienos operacijos, kol viskas funkcionuos bent jau taip, kaip turetu, o ar mano berniukas ateity netures vaisingumo problemu, niekas - net geriausi Lietuvos urologai - negali pasakyti :-(((
Mano zodziai nereiskia, kad tai sukele butent duphaston, niekas negali to pasakyti, bet bukit atsargios ir pasvarstykit, ar tikrai reikia. Gaila, kad budama nescia net nenorejau girdeti vieno gydytoju nuosirdzios rekomendacijos, nevartoti sio vaisto... Tada tiesiog labai norejau issaugoti taip laukta vaikeli, o dabar labai bijau, kad si problema jam nesugadintu gyvenimo :-(((
Aišku, skaudu, kad leliukui tokios didelės problemos, bet tikrai negalima teigti, kad šie vaistai turėjo įtakos. Dabar jau niekas nepasakys. Man tik Duphaston'as padėjo išsaugoti sūnų. Viskas gerai baigės. Sėkmės jums