[quote=Pavasarinuko leliuko mama- 2006,2005 09 09, 00:23]
Sultone, dziaugiuosi, kad viskas gerai baigesi.
Kazkoks stebuklingas vaistas tas duphastonas.
Nors ir stebuklingas, bet vis dėl to vaistas, todėl reikia būti atsargiai ir klausyti gydytojos.
O dėl pakaitalo tai nelabai įsivaizduoju ar toks yra.
labukas,
as geriau duphastona gal nuo trecios ar ketvirtos savaites iki (jei neklystu) astuntos po 2 tabl per diena. man ji paskyre kaip prevencija persileidimui, nes pries 3 men iki pastojimo buvau patyrus persileidima. persileidimas ivyko 5-6 sav, taigi buvo nedidelis ir buvo sunku nustatyti priezasti, tad buvo manoma, kad geltonkunis gamino per mazai hormono, palaikancio nestuma, progesterono. duphaston pagrinda ir sudaro progesteronas. o apie tai, ar ji galima kazkuo pakeisti, manau, gali pasakyti ir vaistininkas. va
as geriau duphastona gal nuo trecios ar ketvirtos savaites iki (jei neklystu) astuntos po 2 tabl per diena. man ji paskyre kaip prevencija persileidimui, nes pries 3 men iki pastojimo buvau patyrus persileidima. persileidimas ivyko 5-6 sav, taigi buvo nedidelis ir buvo sunku nustatyti priezasti, tad buvo manoma, kad geltonkunis gamino per mazai hormono, palaikancio nestuma, progesterono. duphaston pagrinda ir sudaro progesteronas. o apie tai, ar ji galima kazkuo pakeisti, manau, gali pasakyti ir vaistininkas. va
Aš tai gėriau po 1 tabl. iki 12 sav. po to kažkur savaitę po 1 kas antrą dieną, tada dar 10 kažkur dienų po pusę tabletės kas antrą dieną. Man sakė, kad iki 15-16 sav. jau reikia nutraukt tą vaistą ir negalima nutraukt staiga, reikia mažinti dozes ir taip nutraukt.
QUOTE(Pavasarinuko leliuko mama- 2006 @ 2005 09 08, 22:23)
Sultone, dziaugiuosi, kad viskas gerai baigesi.
Idomu, ar yra koks nors pakaitalas? Nes kaip suprantu ten tik kazkokia medziaga ieina, o jau pati pavadinimas "farmaceptikai" sugalvojo.
Idomu, ar yra koks nors pakaitalas? Nes kaip suprantu ten tik kazkokia medziaga ieina, o jau pati pavadinimas "farmaceptikai" sugalvojo.
Dufastonas t.y. progestirono hormonas, kuris palaiko neštumą ir tikrai nieko blogo lieliui nepadarys, tik gerą
Aš vartojau vaginalinį progestironą maždaug iki 13 nešt.sav.
Dar stai ka radau:
Vaisto aprašymas:Duphaston® ( Dufaston®, Dabroston®, Terolut®, Dydropause® Biphaston®)
Placiaiu: http://vic.vvkt.lt:8...ExpandSection=2
Vaisto aprašymas:Tabletės Femoston® conti
Sudėtis,dozės. Vienoje tabletėje yra 1 mg estradiolio (estradiolio hemihidrato forma), 5 mg didrogesterono.
Placiau:
http://vic.vvkt.lt:8...ExpandSection=1
Tai kaip supratau yra ivairiu vaistu su dydrogesteronu, kuris ieina i duphastono sudeti.
Kazin, kodel tik duphastonas visoms yra skiriamas. Gal kiti komponentai netinka.
Gal kas zinote, idomu butu suzinoti
Vaisto aprašymas:Duphaston® ( Dufaston®, Dabroston®, Terolut®, Dydropause® Biphaston®)
Placiaiu: http://vic.vvkt.lt:8...ExpandSection=2
Vaisto aprašymas:Tabletės Femoston® conti
Sudėtis,dozės. Vienoje tabletėje yra 1 mg estradiolio (estradiolio hemihidrato forma), 5 mg didrogesterono.
Placiau:
http://vic.vvkt.lt:8...ExpandSection=1
Tai kaip supratau yra ivairiu vaistu su dydrogesteronu, kuris ieina i duphastono sudeti.
Kazin, kodel tik duphastonas visoms yra skiriamas. Gal kiti komponentai netinka.
Gal kas zinote, idomu butu suzinoti
QUOTE(pukelis @ 2005 09 08, 08:28)
O aš gėriau iki 10 savaitės po 1 tabletę per dieną, šią savaitę geriu kas antra, o nuo kitos savaitės jau nebegersiu.
Taip man liepė mano gydytoja.
Nu bet taip paniškai bijau nutraukti, o literatūros apie tai, kad nuraminti savo baimes, nerandu.
Taip man liepė mano gydytoja.
Nu bet taip paniškai bijau nutraukti, o literatūros apie tai, kad nuraminti savo baimes, nerandu.
Mano gydytoja jau nuo 9 sav nutrauke duphastona, geriau po 1 tab2 k dienoj, po to ji pasake, kad tris dienas po viena gerciau ir is vis nebegerciau. tai va, nutraukiau ir toliau sau sekmingai tfu, tfu, tfu nesioju pilvuka, su visais pykinimais ir kitais nestumo pozymiais:) nebijok nutraukt.
Sveikutes, as geriau dufastona iki 16 sav. po 1 tablete per diena (kaip gydytojas aiskino, kad nuo 12-16 sav. placenta perima progeserono gaminima), o dabar dar savaite pagersiu kas antra diena po tablete, ir visai nutrauksiu.
Bet manau, kad butinai reikia pasitarti su savo gydytoju, juk kiekvienos situacija skirtinga. Sekmes visoms auginant pilvelius ir supuojant mazyliu
Bet manau, kad butinai reikia pasitarti su savo gydytoju, juk kiekvienos situacija skirtinga. Sekmes visoms auginant pilvelius ir supuojant mazyliu
labutis
man irgi prirase duphastona, kadangi buvo pries tai nesekmingi, o ir dabar buvo atsirade tepliojimu. Gerti reikia iki 12sav. Iki 10sav. geriau po viena du kartus, o kitas dvi liepe gerti po viena vienakart.
tikiuosi viskas bus gerai
man irgi prirase duphastona, kadangi buvo pries tai nesekmingi, o ir dabar buvo atsirade tepliojimu. Gerti reikia iki 12sav. Iki 10sav. geriau po viena du kartus, o kitas dvi liepe gerti po viena vienakart.
tikiuosi viskas bus gerai
Laba,
mums 6 savaicikes .Pasiguodziau gydytojai kad skauda pilvo apacia panasiai kaip per menstruacijas....ir visa sita nemalonuma dar lydi koju skausmas-skausmo metu nebejauciu koju ties klubais.Isgirdusi gydytoja apie tokia mano busema israse situ vaistuku-duphaston.Liepe gerti po 1 tablete tik uzejus skausmams.
mums 6 savaicikes .Pasiguodziau gydytojai kad skauda pilvo apacia panasiai kaip per menstruacijas....ir visa sita nemalonuma dar lydi koju skausmas-skausmo metu nebejauciu koju ties klubais.Isgirdusi gydytoja apie tokia mano busema israse situ vaistuku-duphaston.Liepe gerti po 1 tablete tik uzejus skausmams.
Sveikos mergaitės,
o duhpaston išrašomas, kai yra gresiantis persileidimas, ar taip pat gali išrašyti, jei prieš tai buvo nesivystantys neštumai?
Ačiū už atsakymą.
iki
o duhpaston išrašomas, kai yra gresiantis persileidimas, ar taip pat gali išrašyti, jei prieš tai buvo nesivystantys neštumai?
Ačiū už atsakymą.
iki
zinau, kad i sia temele jau seniai niekas nerasot, bet nborejau paklausti ar galima duphastona gerti profilaktiskai be gydytojo nurodymo, kad isvengti nelaimes? ta prasme, kad uzkirstivkelia persileidmui? dekui
Papildyta:
zinau, kad i sia temele jau seniai niekas nerasot, bet nborejau paklausti ar galima duphastona gerti profilaktiskai be gydytojo nurodymo, kad isvengti nelaimes? ta prasme, kad uzkirstivkelia persileidmui? dekui
Papildyta:
As Duphastonui isvis alergiska buvau