QUOTE(Push_Push @ 2009 03 09, 13:36)
Aš tai galiu papasakoti savo patirtį dėl Duphaston, gal kam pravers info, nes aš pati tris dienas skaitinėjau net'e apie jo vartojimą, kai gydytoja paskyrė man.
Istorija tokia: buvo nėštumo 5 sav. kai nuėjau pas ginę pirmam echo. Pasakė, kad vaikelis silpnai prisitvritinęs, pūslelė irgi labai plona, nors širdelė plaka. Išrašė po 1 tabl. Duphaston per parą, ir matuotis BT, jei bus žemesnė nei 36.9 arba vis svyruos tempa, tai gert po 2 tabl.
Grįžus iš ginės iškart išgėriau 1 tabl. Po poros val. pradėjo rudai tepliot, nors negausiai, tad pamaniau, kad či anuo tų tabl., gal taip turi būti. Ryte pasimatavau BT, ji 36.7...Skambutis ginei. Ta sako blogai. Padidino progeterono kiekį iki 300 mg per parą. Žodžiu, pradėjo vis labiau tepliot, galiausiai atsirado kraujas ir persileidau po trijų dienų
Nežinau ar čia man pakenkė tas DUphatson, gal ri taip būtų įvuykęs persileidimas, bet dabar aš jo negerčiau, bet tada bijojau, kad vaikiukas blogai prisitvritinęs...O gal jei ne Duphatson, nebūtų jis išašukęs tada mmm ir nebūtų to, kas įvyko...
Kitą kartą jo rigi nevartosiu.
Duphastonas tikrai nekenkia
ir tik palaiko ji. Bet, aisku, jis nera garantas, kad neivyks persileidimas
Tikrai negasdinkit kitu
,kurios irgi nelabai gaudosi, kas yra Duphaston ir kaip jis veikia.
QUOTE(Push_Push @ 2009 03 09, 22:53)
Na, šiandien buvau dar pas vieną ginę pasitarti dėl savo situacijos, tai patikslinsiu savo komentarą aukščiau: sakė Duphaston vargu ar gali padėti išsaugoti vaisių, nes jei nelemta, jokie vaistai nepadės.
Keista šiek tiek, ypač čia pasiskaičius, keik mamyčių giria tą vaistą, kad jis neva padėjo išsaugot gyvybę. Nors aš tai kažkaip dabar galvoju, kad gi nepatikrinsim, kaip būtų buvę, jei jos nebūtų gėrusios D. Gal ir taip viskas būtų susitvarkę. Ginė sakė, kad pirmiausias vaistas pirmą semestrą - lovos rėžimas (čia jei pradeda maust pilvą ar atsiranda tepliojimų). Žodžiu, pasilieku prie savo nuomonės, kad per kitą nėštumą negersiu jokio D. Tik sakė folio rūgšties pvz. po persileidimų reik gert būtinai po 800 mg (dvi tabletes)!!!
Tai va tiek patirties ir patarimų
Taip, pirmiausia nuo tepliojimu reikalinga poilsis, po to Duphastonas.
Aisku, neimanoma palygint, kas butu jei ta pati moteri per ta pati nestuma butu ar nebutu gerus Duphastona. Bet del to, kad jis tikrai nepaskatina persileidimo tai bukit visos tikros.
QUOTE(_Renatuke_ @ 2009 03 10, 08:34)
Sveikos mergaites.
Norejau paklausti, jei man gine skyre Duphastona gerti 10d po 1tabl.x2k.d. del mazos tempos
ir man paskutine tablete gaunasi isgert 03.13 o pas gine 03.16 tai tas 3d nieko kad negersiu, skaitau kad rasot jog staigiai negalima nutraukti, tai gal man dar nupirkt ir nuo 14 d gert po 1 tabl.?
Aciu uz atsakymus.
tokiu atveju pasiskambink ginekologei
arba iki vizito pas ja sekmingai gerk po 2 tabletes i diena, tikrai nieko nenutiks