Maniškis kelmas
O kaip Jūs gaminate avienos šonkauliukus? Ir dar klausimas, jau per naktį išmarinuotus šonkaulius kai dedi į skardą, tai skardą reikia ištiesti folija, įdėti šonkaulius, padažą ir vėl uždengti? Ar apačioje folijos nereikia tik iš viršaus šonkauliukus uždengti? Ir kuo užpilti šonkauliukus, kokiu padažu, kad folijoj iškeptų - marinatu? Ar nereikia nieko..
Aš marinatą šonkauliukams gaminu iš prieskonių (žolelės, koks nors prieskonių mišinys šonkauliukams ar vegeta), tirpinto medaus, sojos padažo ir alyvuogių aliejaus. Prieskoniukų turi būti nei per daug (nes bus sūroka ar lb jausis žolelės) nei per mažai (nes bus prėska), o pačio marinato užtektinai o kad geriau įsigertų, Oliverio Šou mačiau, kad marinuoja plastikiniam permatomam maišelyje, išleidęs orą - bandžiau marinuoti taip vištieną, neblogai gavosi...
Papildyta:
QUOTE
jau per naktį išmarinuotus šonkaulius kai dedi į skardą, tai skardą reikia ištiesti folija, įdėti šonkaulius, padažą ir vėl uždengti? Ar apačioje folijos nereikia tik iš viršaus šonkauliukus uždengti? Ir kuo užpilti šonkauliukus, kokiu padažu, kad folijoj iškeptų - marinatu? Ar nereikia nieko..
kurį laiką gali kepti uždengusi folija, bet jei nori apskrustų, apie 20 min. prieš galą, atidenk. o kepant su marinatu, aš darau taip: sudedu mėsytę, užpilu marinatą ir įpilu į skardą vandens. Bekepant vis apipilu vandenuku mėsytę
QUOTE(Zitlali @ 2007 09 22, 17:28)
Man gavosi guminė mėsa, kepiau apie dvi valandas, o valgyt neįmanoma buvo, kepiau jautienos šonkauliukus.,.. kame gaėjo būti problema?
As jautienos sonkaulius marinuoju, majoneze su pomidoru padazu, arba su cesnaku, prieskoninemis zolelemis, santa marijos prieskoniais is alyvuogiu aliejumi. Marinate laikau ne trumpiau nei para laiko. Kepu apie 1.5 valandos, nuolat laistydama susidariusiomis sultymis (ipylu sultinio i skardele kepdama) uzdengus folija. Siaip jautiena gan kieta mesa... Sunku ja iskepti, kad butu minksta.
Kaip tik si savaitgali troskinau jautienos sonkauliukus. Pries troskindama pamarinavau su aliejumi, cesnaku ir prieskoninemis zolelemis. I troskini dejau 2 dideles morkas, svoguno, raudonaja paprika, maza skardine konservuotu pomidoru, sultinio kubelis ir prieskoniai pagal skoni. Sonkauliukus is viso troskinau 2.5 valandos. Po dvieju valandu i puoda sudejau bulves ir dar patroskinau puse valandos. Na issitroskino net labai skani ir minksta mesyte , labiau patiko uz keptus jautienos sonkaulius.
Mano vyras dievina sonkaulius reiks jusu recepteliais pasinaudot
QUOTE(Zitlali @ 2007 09 22, 17:28)
Man gavosi guminė mėsa, kepiau apie dvi valandas, o valgyt neįmanoma buvo, kepiau jautienos šonkauliukus.,.. kame gaėjo būti problema?
Aš jautienai suminkštinti naudoju "mėsą minkštinančią druską" - visada gaunasi
QUOTE(Zitlali @ 2007 09 22, 17:28)
Man gavosi guminė mėsa, kepiau apie dvi valandas, o valgyt neįmanoma buvo, kepiau jautienos šonkauliukus.,.. kame gaėjo būti problema?
Jautiena savaime yra kieta mesa, manau tai ir galejo buti problema. Ja kepant reikia daug slakstyti, drekinti, kad minksta butu.
QUOTE(buciux @ 2004 05 20, 14:39)
Dabar kepa mano šonkauliukai, o nuo kvapo makaulė net sukasi
Receptukas
Kepti orkaitėje, dviem aukštais
Apatinėje skardoje, į ją įpilti truputį aliejaus ir puodelį vandens, sudėti skersai perpjautas, nuskustas bulves, ant jų kmynų, druskos, pipirų, na kas ko nori
Aukščiau ant grotelių, jas kiekvieną virbelį sutepu aliejumi, sudėti pamarinuotus šonkaulius ir kepti 200 laipsnių t, aš kepu 1 valandą, nes tie šonkauliukai tikri šonkauliai
Nuo viršuje kepamų šonkauliukų per groteles varva įvairūs ten skystalai, tai bulvės oi be žodžių kokios skanios. O šonkauliukai nedžiūsta, nes iš apačios drėmė eina
Vakar vietoj šonkaulių buvau užmetusi pamarinuotą viščiuką, tai gavau
Receptukas
Kepti orkaitėje, dviem aukštais
Apatinėje skardoje, į ją įpilti truputį aliejaus ir puodelį vandens, sudėti skersai perpjautas, nuskustas bulves, ant jų kmynų, druskos, pipirų, na kas ko nori
Aukščiau ant grotelių, jas kiekvieną virbelį sutepu aliejumi, sudėti pamarinuotus šonkaulius ir kepti 200 laipsnių t, aš kepu 1 valandą, nes tie šonkauliukai tikri šonkauliai
Nuo viršuje kepamų šonkauliukų per groteles varva įvairūs ten skystalai, tai bulvės oi be žodžių kokios skanios. O šonkauliukai nedžiūsta, nes iš apačios drėmė eina
Vakar vietoj šonkaulių buvau užmetusi pamarinuotą viščiuką, tai gavau
na vakar ir as uzmarinavau sonkauliukus pagal sita receptuka, siandien kepsiu, ziuresim kaip gausis, o tai MB man jau nuo vasaros zyzia apie sonkaulius, o as juk ju niekad nesu kepus, tai nieko jam ir negalejau pasiulyt... tai tikiuos tik, kad siandien viskas pavyx gerai...
As nieko ypatingo nedarau su sonkauliukais,tiesiog apkepu ir i sriubyte dedu.Dabar prisiskaicius tokiu skaniu receptuku leksiu uzsipirkti sonkauliuku ir bandysim ka nors naujo!aciu visom!
QUOTE(MAMICY @ 2006 10 25, 05:04)
geras atrodo man kaip ugnikalnis
Labai fainai gaunasi sonkauliukai naudojant Barbecue padaza (Avokado serija, zalias buteliukas raudonu kamsteliu, yra Maximoj).
Palaikau padaze iki valandos, ar dar trumpiau ir kepu ant groteliu orkaitej. Gaunas kaip parukyti ir pakepinti. Super
Papildyta:
Ai, dar mano aukle labai fainai troskina sonkaliukus.
I stiklini inda sudeda sonkaulius paprieskonintus paprastai ir raugintus kopustus uzdeda. taip pat
Palaikau padaze iki valandos, ar dar trumpiau ir kepu ant groteliu orkaitej. Gaunas kaip parukyti ir pakepinti. Super
Papildyta:
Ai, dar mano aukle labai fainai troskina sonkaliukus.
I stiklini inda sudeda sonkaulius paprieskonintus paprastai ir raugintus kopustus uzdeda. taip pat